Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 595 
Lakatos Pál: A Janus-arcú Orbán
  2012-11-30 20:32:20, péntek
 
 
Lakatos Pál: A Janus-arcú Orbán

2011.12.01. 00:20


Lakatos Pál: A Janus-arcú Orbán (Magyar Világ, 2005. aug. 18.)


Liberális Izraelben, nép-nemzeti itthon

Mi, itt a Magyar Világban és más helyeken, ha csak egy kicsinyke nyilvánosságot is kapunk, folyamatosan kérdezünk, és tényeket közlünk, a rendszerváltozásnak nevezett, hazugságos másfél évtizedről. Választ viszont soha nem kapunk, ha csak nem tekinthetjük válasznak a szerkesztőségi iroda elleni rendszeres maffiatámadásokat, telefonbeszélgetéseink illegális lehallgatását, az életveszélyes fenyegetéseket és az ellenünk irányuló gyilkossági kísérleteket. De cáfolat az általunk közzétett, nemzetet kirabló folyamatok feltárásával összefüggésben, soha nem érkezik. Mintha nem is magyarul, hanem valamilyen holt nyelven tennénk fel kérdéseinket.

A múlt heti számunkban is közöltünk és kérdeztünk. Nyilvánosságra hoztuk például, hogy mi is történt a Soros-ösztöndíjas, az Európai Liberális Párt egykori alelnöke, Orbán Viktor legutóbbi izraeli látogatásán. Leírtuk, hogy a Fidesz-vezér ,,izraeli engedélyt kapott, hogy a választások után miniszterelnök lehessen". Nem Izraelben, hanem idehaza, Magyarországon. Ha most nagyon jámbor akarnék lenni, megint csak kérdeznék, miért kell Izrael engedélye ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lehessen Hazánkban? Nem országgyűlési választásokon dől el ez a kérdés? Nem a szavazók akaratából győztes párt elnöke alakíthat kormányt, a köztársasági elnök felkérésére? Egyáltalán, a választások során a köztársasági elnök ad kormányalakítási megbízást annak a párt által jelöltnek, akitől reméli, hogy működőképes kabinetet tud összeállítani? De miért van ehhez szükség Izraelre? Vagy ami itthon, egy-egy országgyűlési képviselői választáskor, miniszterelnök-jelölési megbízáskor történik, az mint csupán kábítás, a nép butítása? Menjetek csak, töltsétek meg voksaitokkal az urnákat, azokat szépen meg is számoljuk, összeadjuk, és eredményt hirdetünk. De a győztest Izraelben nevezik meg?


Orbán Viktornak, ha miniszterelnök lesz ,,Minden közszereplésének az izraeli és a zsidó érdek megjelenítését is tartalmaznia kell." Milyen csodálatos is ez a magyar nyelv, azzal az egyetlen ,,is" szó közbeszúrásával esélyt ad nekünk arra, hogy a miniszterelnök a mi miniszterelnökünk IS lehessen. Legalábbis egy picinyke mértékig. És egy picinyke ideig? Mert a követelésként megfogalmazott kérésből, a leírt és idézett mondatból egyszer csak eltűnik az ,,is", és Orbán, ha miniszterelnök lesz, már csak az izraeli és a zsidó érdekek megjelenítésére kötelezhető? Ezért meg miért kellett Izraelbe menni? Nem így történik ez már tizenöt éve, kormányról-kormányra, nálunk? A különbség csupán annyi, hogy a Tel-Avivban megfogalmazott parancsok, ilyen egyértelmű megfogalmazásban, eddig nem kerültek nyilvánosságra.


,,Az izraeli beruházók (behatolók) valamennyi befektetése a jövőben kikerül a magyar hatóság engedélyezési köréből" - idéztük tovább ,,Tudósítónk" segítségével az elmúlt héten a leendő magyarországi miniszterelnökre vonatkozó verdiktet.
De hát eddig, hogy történt, van olyan tervezett beruházás, aminek megvalósítását Izraelben eldöntötték és egy hazájáért, környezetéért, a polgárokért aggódó kormány, ha az nekünk, magyaroknak kártékony volt, meggátolta volna? Ismereteim szerint nekünk magyaroknak nincs!
Itt egy Izraelből érkező ,,befektető (behatoló)", tehát moszados ügynök, bárhol, bármit megvásárolhat, ingyen, vagy néhány fillérért, esetleg banki hitelt felvéve a tranzakcióra, de a banki kölcsönt soha vissza nem fizeti. Így történt ez az Óbudai Hajógyári-szigeten is. Meg több más helyen, Hazánkban. Aztán, amikor már birtokon belül vannak az üzletembernek álcázott betolakodók, lerombolnak mindent, történelmi emléket eltüntetve, a hozzá kapcsolódó nemzeti értékeket is, s kialakítják - néha, néhol megvesztegetések árán is - a saját, bennünket onnan kirekesztő, tőlünk, attól elzáró épületegyütteseiket, vigalmi negyedeiket, kis Izraelt csinálnak belőle. Előbb csak egy-két helyen, aztán teljes Magyarországon. A Talmud szellemében, és a mi függetlenségünk jegyében. Cipőpucolónak talán meghagynak bennünket. A ,,Tudósítónk" által felsorolt, Izraelben Orbán Viktornak, miniszterelnöksége feltételeként megfogalmazott pontok közül még egyet idézek: ,,Hatósági eljárást, izraeli állampolgár ellen Magyarországon csak és kizárólag a Moszad, tehát az izraeli követség engedélyével folytathatnak a magyar hatóságok." Ez aztán a hazaárulás, jajdulhatnánk fel, bár mindegyik felidézett pont ebbe a kategóriába tartozik, ha nem ismerném a ,,rendszerváltozás" alatt történteket. A sok-sok hazaáruló és hazaárulás közül most arra az egyre gondolok, amikor Antallék meghozták a titkos kormány-határozatot, amely szerint a magyar nemzetbiztonsági szolgálat nem akadályozhatja - Magyarországon - az izraeli titkosszolgálat, a Moszad tevékenységét. Ha mindezt ismerve elgondolkodunk, már azt sem tudjuk eldönteni, hogy a tizenöt év alatt ki volt, ki jelenleg a legnagyobb hazaáruló. Jelöltből van elég!
S ha ehhez még azt is tudjuk, hogy Izraelben törvénybe iktatták, hogy saját titkosszolgálatuk, bármely országban, izraeli engedéllyel gyilkolhat is (?), a mieink meg, antalli örökségként, nem léphetnek fel ellene, még a Közel-Keletről érkező ügynökök közelébe sem mehetnek, akkor aztán igazán elképedhetünk. Ha csak az itthon törvényt készítők, minisztériumokat és országot irányítók között nem bújik meg egy-egy, mit egy-egy, rengeteg Moszad ügynök. Akikre szintén érvényes Izrael parancsa és Antall titkos kormányhatározata. Korábban, újságcikkeinkben,megneveztünk jó néhány, önmagát magyarnak mutató, hazai Moszad-ügynököt, s rengeteget, az onnan hozzánk küldöttek közül, akik üzletembernek álcázva magukat, rabolnak, fosztogatnak. Mint tették azt 150 évig a törökök, aztán az osztrák-labancok, meg a mostani hatalmasságunk által is oltalmazott és kiszolgált ,,dicsőséges felszabadítók", az oroszok. De egyszer mindnek el kellett takarodni ebből a Hazából. Így lesz ez most is, csak legyen erőnk kivárni, bátorságunk, hitünk küzdeni érte.
De térjünk vissza a mi Viktorunk, a nemzet bálványa, izraeli baráti látogatásához, amely a szokásos szertartásos népbutításhoz, a tusnádfürdői találkozóhoz is kapcsolódik. Itt, Erdélyben Rákosizott, Kun Bélázott, kommunistázott, az egykori téesz párttitkár fia, Orbán Viktor. Nem tudom, az azóta kapitalistává vedlett Orbán apuka mit érezhetett fia mondatainak olvastán? De hagyjuk a kőbányákat. Inkább a párttársra, az egykor Orbán-kormány volt miniszterére, Fónagy Jánosra gondoljunk. Amikor tusnádfürdői, genetikailag kódolt kijelentései miatt, Orbánt egyesek antiszemitázni kezdték, megszólalt Fónagy, valahogy ekképpen: Én, mint magyarországi zsidó, kikérem magamnak, hogy azt az embert, Orbán Viktort, akit izraeli látogatásakor, a knesszetben, az ottani parlamentben felállva tapsolt a képviselők hada, s akit az ottani ház elnöke, mint Izrael igaz barátját mutatott be, bárki is antiszemitának merészeljen nevezni. Ennek, az önmagát zsidónak és nem magyarországi zsidónak valló volt miniszternek ez a kijelentése többször is elhangzott a közszolgálati rádió főadóján, a Kossuthon, de a másnapi újsághírekben a barátságos izraeli fogadtatásra utaló részek kimaradtak. Vajon miért? Kinek lett kellemetlen a knesszetben elhangzottak emlegetése? Izraelnek? Talán Orbán Viktornak? Aki, egyes források szerint vendéglátói nagy tapsa közepette, állítólag még azt is mondta, hogy önmagát liberálisnak tartja.
Hogy is van ez? Van egy liberális Orbán Viktor, izraeli használatra és van egy másik, a nemzeti, a keresztény, a konzervatív, hazai használatra? Hazai népbutításra?
De kérdeztünk mi mástól mást is? Sólyom László köztársasági elnöktől például azt, hogy fiatalkori botlásához, a spanyolországi családi disszidáláshoz, amit Aczél György, utánuk küldött konzuli útlevele simított el valamelyest, a következmények nélküli hazatéréshez és az azt követő jénai egyetemi kiküldetéshez volt-e köze a magyar titkosszolgálatnak, a III/II-8-as ügyosztálynak, a hírszerzésnek? Akkor tehát, hogy börtön helyett, az akkori Kelet-Németország következhetett. Meg azt is megkérdeztük, ha már a Szovjetunióban kivégzett patkányforradalmár Kun Béla özvegyének hazatérte, majd későbbi elhunyta után a korábban rekvirált, rózsadombi villába költözött, nincs-e esetleg rokoni kapcsolatban Kun Bélával? Netalán nem Kun Béla unokája-e a Magyar Köztársaság jelenlegi első embere, Sólyom László köztársasági elnök? Válasz - ugye kitalálták - nem érkezett. De mi türelmesek vagyunk, hátha a határozottságot mutató, valójában a népet ismét elbutítani akaró elnök ideje egyszer megengedi, s válaszol. Mert válaszára nemcsak a Magyar Világ hetilap alkotói, hanem az általa - ő mondta - oly becsben tartott magyar nép is kíváncsi. S miért mondom, hogy Sólyom László is be akar csapni bennünket? A politikai ,,elit" egyszer már elkábított bennünket, legalábbis annak nemzeti színbe bújtatott sátánjai, hogy most már, a rendszerváltozást követően, mert akkor még annak hittük mi is, lesz végre ismét Hazánk, és értünk tevékenykedő nemzeti politikai gárda. Ehelyett, a mi zászlónk alatt, jöttek a vörös szívű, sziréni hangokat hallató árulók. Ezt ismerte fel Sólyom László, látja, hogy a politikusoknak álcázott hazaárulók minden tekintélyüket elveszítették. Majd ő megmenti őket, s ezért kezdett el velünk hazaszeretetet, becsületet játszani. De még egyszer nem lépünk ugyanabba a folyóba. Még egyszer nem engedjük becsapni magunkat. Vagy ha igen, sorsunkat megérdemeljük.
De nem válaszolt soha senki arra sem, amikor nyilvánosságra hoztuk, hogy már 1989-ben, az ellenzéki kerekasztal is hazugság volt. Az MSZMP ügynökei ülték körül, s játszották el, ki a nemzeti, ki a liberális, ki a keresztény, ki a kisgazda, ki az ifjú liberális, ki pedig a szocialista. Ez a játék, parlamenti - és kormányzati ciklusokon átívelve, folytatódott tovább, s ennek lehetünk szenvedő tanúi napjainkban is. Ezt is leírtuk, néma hallgatás a válasz. Meg egy-egy hozzánk eljuttatott, fenyegetésbe burkolt ,,jóindulatú" szó, hogy meg kellene bennünket ölni, mert nem tudni, hogy még mit tudunk. Mondták mindezt a nemzeti színben pompázó hazaárulók.


Pozsgay sem válaszolt, amikor tudattuk, hogy a KGB vezére, Krucskov marsall engedélyével mondhatta ki, hogy Hazánkban 1956 népfelkelés volt. Senki nem tiltakozott akkor sem, amikor bebizonyítottuk, hogy nemzeti vagyonunkat elherdálták, koldusszegénnyé tettek bennünket. S mindezt, a ,,jobb" és a ,,baloldal" csöndes együttműködésével, aknamunkájával tették.
Az antalli örökség is semmivé lett, s váltott át hazaárulásba, cikkeink nyomán. Ismételjem, hallgatás, hallgatás...


Már évekkel ezelőtt egyértelműsítettük, hogy ki, vagy kik azok a média cápák, akik megölették Fenyő Jánost, miért halt meg az alvilágba beépült Boros Tamás, Prisztás József, s a többi rendőrségnek jelentő. Bűnük annyi volt csupán, túl sokat tudtak meg az alvilágot mozgató politikusokról. Ekkor jelentettük meg írásunkat, hoztuk nyilvánosságra az interjút a rádió Vasárnapi Újságjában - Kőrösi Imrével -, amikor kijelentettük, már a politikusok is gyilkoltatnak. Válasz sehonnan sem érkezett. 2000-ben, 2001-ben folyamatosan tiltakoztunk, interjúkban, általunk megjelentetett könyvekben, hogy a Fidesz miért akarja eladni nemzeti légitársaságunkat, miért akarja dobra verni a MALÉV értékeit. Válasz, tiltakozásunkra, 2005-ben érkezett. Az is csupán közvetve, amikor is a most ellenzékben lévő párt tiltakozik a MALÉV tervezett eladása miatt. Mennyire elgondolkodtató ez a politikai farizeusság, amíg hatalmon vagyok, eladó a MALÉV, más van hatalmon, ne adják el! Pálfordulás pálfordulást követ, már most borítékolom, ha 2006-ban a Fidesz kerül hatalomra, a MALÉV megint eladásra kerül.


Persze nem akarom én, hogy 160 millió forintért, a teljes nemzeti légitársaság és a számláján lévő 7 milliárd 600 millió forint a hatalom által kiválasztotté legyen. Mindaz, amit elmondtam, csupán tapasztalás, mert pártok jönnek, pártok mennek, a nemzeti vagyon meg egyre fogy.
Az óbudai Hajógyári-szigetet is árulták a Fidesz-kormány idején. Amikor az MSZP elkótyavetyélte, nem is szóltak egy szót sem. Itt legalább - az ország kiárusításában - következetesek voltak. Hadakoztak Orbánék a cementgyárak idegen kézbe jutása miatt is. Horváth László nevű országgyűlési képviselőjük látványos sajtótájékoztatókon - még talicskán, a vészhelyzetet illusztrálandó, egy zsák Ukrajnából származó rossz minőségű cementet is betolt a terembe. Aztán, amikor már már kormányon voltak, állítólag a cementgyárak izraeli-svájci tulajdonosai megzsarolták őket: ha nem hallgattok el, kitálalunk az Orbán-bányák és az autópálya-építés közötti kapcsolatról. Nem folytatták hát a hangoskodást. Ellenzékben aztán végképp nem, most már egy szót sem szólnak róla. A földet - nemzetközi szerződéssel, meg hazai törvénymódosítással - ők juttatták külföldiek kezébe. Most meg hirdetik, hogy a magyar föld nem eladó! Akkor most melyik az igazi Fidesz? De tényleg, melyik az igazi, a velejéig liberális, vagy ez a mostani, ez a keresztény? Azt el tudom képzelni, hogy egy párt néhány tagja nézetet vált, de hogy egy egész párt, minden tagjának egyetértésével, jobbra át-ot csináljon, lehetetlen! Ilyet csak hazudva, az eszmét álságosan hirdetve lehet csinálni. Ne kételkedjen hát senki abban, hogy a Fidesz nem hatalomvágyból változtatgat eszmét, védi, vagy éppen elherdálja nemzeti értékeket.


A Kulcsár álbróker ügyében is mi szólaltunk meg először, mi neveztük néven az azóta már a nyomozók látókörébe került, kétes pénzekről és fogott múltjával előttünk már ismert Schönthal Henriket. A hatalom addig tétováskodott, késlekedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadásával, amíg Schönthal eltűnt. Persze voltak itthonról, akik ebben segítséget nyújtottak neki. Volt itt már Kalasnyikov-ügy, felderítettük az érintetteket, nem történt semmi. Elcsitult a Tocsik-ügy is, nem kutatja ma már senki, hová is lett a Princz-féle Postabank eltűnt 220 milliárd forintja, a VIP-listás személyek, ki tudja, visszaadták-e az ingyen kapott pénzt? De nehogy azt higgyük, hogy csak Princznek volt VIP-listája. Ha egyszer nyilvánosságra kerülne Csányi dédelgetett barátainak OTP-s támogatási listája, meghökkennének néhányan. Nem firtatja ma már senki a Magyar Nemzeti Bank leányvállalatának, a bécsi székhelyű CW-bank eltűnt, ingatlan együttesekkel együtt több mint kétszázhetvenmilliárd forintját sem. A staasi ügynökök és az MSZMP vezérkara dorbézolásának is mi ittuk meg a levét, mert az az ötezer milliárd forint, amit bank-konszolidációra költöttek, merthogy a kiválasztottaknak gazdagodniok kellett, azt is mi fizettük. A zsurki vodkagyár ügyében sem ütötte meg senki a bokáját. Minden kótyavetye megtorlatlan maradt. Vancsik MSZP-s képviselőt is megölették, ezt is leírtuk, a kutya sem kérdezett meg bennünket. Parlamenti vizsgálóbizottságok alakulhatnak, szünhetnek meg, mindenféle elmarasztaló intézkedés elmarad. Ez tizenöt éve a politikai ,,elit" érdeke. Feltettük a kérdést, Degesz uram Demszky-e? Degeszt Mister Tizednek is nevezik, aki a sápot mindenhonnan megkapja, s ebből erősíti anyagilag, hőn szeretett pártját. A főváros egyik legbefolyásosabb egyéniségéről van szó. Feltártuk, hogy a száz leggazdagabb magyar legtöbbje is hazaáruló, akik a vagyont csak a maffiózó politikusoknak őrzik meg, s közöttük is rengeteg ügynök van, hazai és külföldi szolgálatoknak jelentő.


Szóltunk az off-shore cégekbe vándorló milliárdokról, a vagyonosodásukhoz strómanokat felhasználó politikusokról, s a tolvajlások legalizálásáról, az országgyűlés által megalkotott rablótörvényekről! A világ elé tártuk a hazaáruló politikusok által parírozott bíróságokról, ügyészségekről, rendőrségről, s az Izraelből felügyelt, pénzelt és irányított ,,hazai" őrzővédő szolgálatokról. Mi figyelmeztettünk először a sárga veszedelemre! Arra, hogy settenkedő kínaiak, nem fegyverrel, de korrupcióval, gazdaságilag bénítják meg Hazánkat, s rajtunk keresztül az Európai Uniót. Vámmentesen, korrumpálásokkal hozták, hozzák a hamisított termékeiket, jó részét persze nálunk gyártják. Egy kétszobás panellakásban a termelés - ruhaféleségekből - eléri a régi Május 1. Ruhagyár fénykorabeli kapacitását. A feldolgozandó anyag - mert kicsi a tér - kétóránként érkezik a varrodaként használt, 60-70 négyzetméteres lakásokba. S a késztermék ugyancsak kétóránként kerül el onnan. Ügyleteikhez politikusokat, fináncokat, rendőröket fizettek le, a legmagasabb posztokon.
A '90-es évek elején szakadt Ladáikkal, Wartburgjaikkal, Trabantjaikkal rótták Hazánk útjait, s ma már ott vannak üzleteikkel, ,,üzemeikkel" az ország legkisebb településein is, s a Wartburgokat és társaikat márkás luxusautókra cserélték. Közben pedig ,,áldásos" tevékenységük révén munkahelyek tízezrei szűntek meg, megszámlálhatatlan mennyiségű kis boltokban húzták le végérvényesen a redőnyt. Olcsó és silány termékükkel a hungaricumot, a magyar mézet is tönkre tették, csődbe juttatva méhészeink sokaságát. Most meg, az akkor még aktív miniszterelnökkel - Medgyessy Péterrel - is szövetkeztek. Egy Kínában halálraítélt maffiózó és a D-209-es talált egymásra, egy újabb hungaricum tönkretételére. Megírtuk, Belső-Mongóliában, a HajdúBÉT károsultjainak pénzén kacsa-, liba-hizlaló telepeket hoznak létre, megszüntetve ezzel legalább húszezer vállalkozást Hazánkban, s ki tudja még mennyit a szomszédos országokban. Az azt dokumentáló, a kínaiakkal lepaktáló miniszterelnökről is szóló bizonyítékokat eljuttattuk ,,jobb" és ,,baloldali" napilapokhoz is. Ebben a témában (is) mindegyik a hallgatást választotta. Vagy ha valamilyen fontos információnkat felhasználták, azt is forrás megjelölés nélkül és megcsonkítva tették, teszik. Ez történt az ,,aranyszájú" Szanyi Tibor államtitkár esetében is, aki a nemzetbiztonságiak előtt azt mondta, ,,Izrael nem állam, hanem egy bűnszervezet!" Az ezt nyilvánosságra hozó napilap, a kijelentésből csak a szervezet szót merte használni, a ,,bűn" előtagot már a süllyesztőbe küldte.
Mit is bizonyít mindez? Az újságírók a politikusok ágyasai lettek. Mit nekik Nemzet, Haza, a lényeg; a ,,lé".


Mindazt, amiről eddig írtam, amit megjelentettünk a Magyar Világban, saját honlapomon, 2005. március 13-tól, az interneten is lehet olvasni. De mivel fáj az igazság, honlapomat (Hazánkért) számtalanszor le akarták már rombolni, (akárcsak Seres Máriáét, Posta Imréét, kuruc.infót, és az Utólag-Tdywebet is) egyes esetekben sikerült is nekik, de jó barátok mindig újra indították. Így jutottunk el odáig, hogy 2005. augusztus 14-ig több mint 81 ezer látogatót regisztrált a számláló. S ezt a honlapot, amely a ,,Hazádnak rendületlenül..." idézettel és angyalkás koronás címerrel hirdeti hovatartozását, minden reklám nélkül működtetem. Még az önmagukat nemzetinek valló honlap-tulajdonosok sem engedik az enyémmel való elektronikus összekapcsolódást. Megszámoltam, március óta majdnem ötezerszer leselkedett nálam a hazai és világ titkosszolgálata. Ugyanakkor viszont, a számtalan hazai látogatón kívül, ötvenhárom ország magyarjai voltak már kíváncsiak a honlapon olvashatókra. S, hogy hányan másolták le cikkeinket, s hány helyre jutottak még el a bűnszövetkezet rabló tevékenységét bemutató írásunk, kideríthetetlen.
Ez az igazi szamizdat, politikai pártoktól függetlenül működtetve. A honlap és a Magyar Világ is. Egyetlen ,,függésünk" van, a hazaszeretet.
Végül csak annyit, mindenféle pártok közötti torzsalkodás nem más, mint színlelés, kábítás, a nemzet becsapása. A hatalmas csatazaj közepette a politikai ,,elit" kézen fogva üzletel a fejünk fölött, a hátunk mögött.
Mondhatnánk azt is: háborút színlelve, a Haza kifosztása zavartalanul folytatódik.

http://kkbk.blog.hu/2011/12/01/lakatos_pal_a_janus_arcu_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közlemény az országgyűlési képviselők sárgacsillag-viselésér
  2012-11-30 19:45:19, péntek
 
  Közlemény az országgyűlési képviselők sárgacsillag-viseléséről

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kozlemeny-az-orszaggyulesi-kepviselok-sarga csillag-viseleserol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs bűncselekmény, hisz közpénzről volt szó...
  2012-11-30 19:41:34, péntek
 
  Nincs bűncselekmény, hisz közpénzről volt szó...

2012. 11. 29. csütörtök. - 14:00

Megszüntette a rendőrség a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást. Nem meglepő, hisz "csak" közpénzt tapsoltak el, az álságos demokráciában ez nem bűn...

Az eljárás bűncselekmény hiányában szűnt meg a közelmúltban. Tizenkét megyei közgyűlési elnök tavaly novemberben vett részt az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, ahol az európai "cigánystratégiáról" tárgyaltak. Olyan megyékből is utaztak elnökök, amelyek nem is tagjai a szervezetnek. A tagság ugyanis önkéntes, és fizetni kell érte, ezért nem minden megye tagja az Európai Régiók Gyűlésének.

A magyar politikusok közül többen családtagjuk, illetve mások kíséretében érkeztek a Portugáliához tartozó szigetekre. A közgyűlési elnökök útját a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, de a botrány kirobbanása után ezt és a felvett napidíjakat jótékonysági célra felajánlva állítólag visszafizették a résztvevők.

Minden marad a régiben, bíznak benne, a következő ilyen út "talán" nem derül ki. Azt, hogy közben iskolák fűtés nélkül maradnak pénz hiányában, közülük kit érdekel?

Kiss Gyula - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/nincs-buncselekmeny-hisz-kozpenzrol-volt-sz o
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lefújták az ellentüntetést - csak saját felelősségre lehet m
  2012-11-30 19:38:01, péntek
 
  Lefújták az ellentüntetést - csak saját felelősségre lehet menni!

http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_11_30_altalanos-mozgositas-a-nemzeti -oldalon-hogy-ne-legyen-a-kossuth-ter-vidam-vasarna

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megsarcolja a hiteltörlesztőket is az állam
  2012-11-30 17:50:38, péntek
 
  Megsarcolja a hiteltörlesztőket is az állam
2012. november 30., péntek 9:04 Napi Gazdaság



Később "tapasztották" a jogszabályhoz, hogy az illetékfizetés a kölcsöntörlesztésekre is vonatkozik, így pórul járhatnak a nagy kölcsönöket felvett vállalatok, de a lakáshiteleikre vég- vagy nagy összegű előtörlesztést választók is - írja a Napi Gazdaság.

A tranzakciós illeték összegének 6000 forintban történő maximálása ugyanis csak a fizetési műveletekre terjed ki. A kölcsöntörlesztést viszont nem lehet fizetési műveletként értelmezni, a tranzakciós illetékről szóló törvény három paragrafusa is hangsúlyozottan elkülöníti egyebek mellett ezt a jogcímet - mutat rá az újság pénteki száma.

Mindez azt jelenti, hogy a 3 millió forintnál komolyabb hitelt törlesztő magánszemélyek és vállalkozások számára "kalap" nélküli a tranzakciós illeték.

http://www.penzcentrum.hu/hitel/megsarcolja_a_hiteltorlesztoket_is_az_allam.10347 22.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szétlopják az agrárpénzeket Magyarországon
  2012-11-30 17:34:08, péntek
 
  Lesújtó jelentést közölt az Európai Számvevőszék a területalapú támogatások felhasználásáról

Lesújtó EU-jelentés: szétlopják az agrárpénzeket Magyarországon

2012. 11. 30. 05:00|Utolsó módosítás: 2012. 11. 30.

Repterek, síklubok és ingatlanfejlesztők is kaptak az EU agráriumnak szánt, területalapú támogatásából egy, a pénzek elosztását feltáró jelentés szerint. Magyarországon az állam a legnagyobb kedvezményezett, amely nemzeti parkok, katonai gyakorlóterek után vett fel támogatást, de bőven kaptak vadászegyesületek is. Ráadásul a félrement pénz hatással van az egyes egyéni mezőgazdasági termelőknek kifizetett összegre, vagyis a tényleges termelőknek kevesebb jut.


Mik ezek?

Mezőgazdasági tevékenységet ténylegesen nem végző ,,termelők", így katonai gyakorlóterek, horgászklubok, ingatlancégek és vadásztársaságok jutottak jelentős területalapú támogatáshoz az SAPS-rendszeren belül - áll az Európai Számvevőszék a témában kiadott jelentésében, amely a 2004 óta csatlakozott tagállamok kifizetéseit vizsgálja. Az anyag rámutat: mivel a tagállamok nem azonosították be pontosan, melyek a támogatható földterületek, így egyes nem hasznosított parcellák, valamint nem mezőgazdasági tevékenység céljára használt földterületek után is történtek kifizetések. Mindez nem jelent törvénysértést, ám a rendszer céljai megkérdőjeleződnek.

Ráadásul a félrement pénz hatással van az egyes egyéni mezőgazdasági termelőknek kifizetett összegre, vagyis a tényleges termelőknek kevesebb jut. A SAPS rendszerében a mezőgazdasági termelők nem kötelezettek javak előállítására vagy termelési tényezők felhasználására, ám helyes mezőgazdasági és környezeti állapotban kell tartaniuk a földterületüket, valamint be kell tartaniuk bizonyos környezetvédelmi és állatjóléti szabályokat. A rendszer keretében teljesített kifizetések 2011-ben az unió egészében 5 milliárd eurót tettek ki.

A kedvezményezettek azonban - mutat rá a jelentés - sok esetben nem is köthetők az agráriumhoz. Míg Lengyelországban és Romániában ingatlanvállalatok, repülőterek is kaptak támogatást, Magyarországon, és Szlovákiában erdészeti vállalatok, vadászegyesületek, sőt, horgászklubok és síklubok is pénzt vettek fel ezen a címen. Idehaza például 337 vadászegyesületnek 7 ezer hektár mezőgazdasági földterület címén több mint 1 millió euró támogatást folyósítottak ezen a címen.

Magyarország helyzete azért is speciális, mert az állam - lévén nagy földterületek birtokosa - a legnagyobb egyedi SAPS-kedvezményezett. A hatóságok kifizetéseket folyósítottak olyan állami tulajdonban lévő állandó gyepterületek után, amelyeket katonai kiképzés céljára használtak, azonban a nemzeti hatóságok nem tudták megmondani, hogy azokat kizárólag kiképzés céljára vagy akár csak részben mezőgazdasági célra, például juhok legeltetésére hasznosítják-e.

A magyar hatóságok ráadásul nem rendelkeznek rálátással arra, hogy az ilyen intézmények milyen mértékben részesülnek a kifizetésekből. A számvevőszék becslése alapján azonban 300 ezer hektárról lehet szó, amely után így a magyar hatóságok mintegy 50 millió eurót fizettek ki 2010-ben.

,,A visszaélések révén nem csak a ténylegesen termelő gazdák elől vettek el támogatásokat, de az erkölcsi kár is óriási: az Európai Unió közvéleménye ugyanis azt látja, hogy a támogatások nem a meghirdetett célokat szolgálják" - nyilatkozta az elemzés kapcsán a Világgazdaságnak Tóth István. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára kifejtette: ,,a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a korábbi években töbször jelentette be, hogy újabb területeket vontak be a támogatásba, így nő az osztószám.

Hirdetés
Ezek alapján úgy gondolom, hogy hozzávetőleg 300 ezer hektár esetében felmerülhet, hogy valóban folyik-e ott termelés" - fogalmazott a titkár. Tóth István hangsúlyozta: ,,természetesen látatlanban nem állítható, hogy ezeken a területeken nem történt valódi agrártevékenység." A titkár lapunknak kifejtette: meglátása szerint elsősorban nemzeti parkok és katonai területek vehették igénybe valódi agrártevékenység nélkül a támogatásokat. ,,Ezek mind olyan területek, amelyek mögött az állam áll" - fogalmazott Tóth István. A titkár szerint az is aggályos, hogy a mezőgazdasági termelést folytató szántóterületre és a gyepterületre ugyanolyan támogatás jár, míg utóbbiakra kisebb mértékű támogatást kellene megszabni a titkár szerint.

Nemzeti parkok: átláthatatlan bérbeadások
Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, valamint a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek egyik megállapítása az volt, hogy a források felhasználása a céloknak megfelelő és eredményes volt - közölte az ÁSZ csütörtökön.
Az ÁSZ ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az igazgatóságok a természeti területek használatba adásánál nem biztosították az átláthatóságot és a széles nyilvánosságot.

Szerző: Világgazdaság - Braunmüller Lajos


http://hvg.hu/gazdasag/20121130_Szetlopjak_a_mezogazdasagra_szant_penzeke#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közműadó: tömeges leépítések lehetnek
  2012-11-30 17:03:13, péntek
 
  Közműadó: tömeges leépítések lehetnek

MTI
2012-11-30 15:58


A közműadó beláthatatlan következményekkel járhat a víziközmű-ágazatban, a helyenként több százmilliós plusz adóteher kigazdálkodására nem lesz lehetősége egyetlenegy vízmű társaságnak sem, ez teljesen bizonyos - mondta Fürjes József, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VKDSZ) elnöke pénteken.



Csőd, a vízellátó rendszerek és csatornahálózatok műszaki állapotának további romlása, a munkahelyek tömeges megszűnése prognosztizálható, így lehet a kialakult helyzetet röviden értékelni — fogalmazott a szakszervezeti vezető.
Mint mondta: minden bizonnyal ezt követően még inkább elmaradnak és elhúzódnak a hálózati rekonstrukciók, felújítások, emiatt pedig a vezetékhálózatok állapota tovább romlik, a helyzet mint valóságos "közműbomba" tovább élesedik.

A vízügyi szakmában jártas szakemberek ismerik, és jól tudják, hogy egyes településeken akár 50 százalékot is meghaladó mértékűek a hálózati veszteségek, aminek igen komoly egészségügyi veszélyei vannak, ugyanakkor a drága költségen előállított ivóvíz jelentős része elvész - tette hozzá Fürjes József.

A szakszervezeti vezető szerint a hazai víziközmű-ágazat régóta forráshiánnyal küzd, a hatályos víziközmű törvény értelmében 2013-ban nem lehet emelni a víz-és csatornadíjakat, ezért is érthetetlen és elfogadhatatlan számukra egy újabb teher.

Közlése szerint a szakszervezeti szövetség ezt az intézkedést nem tudja megérteni és elfogadni, és az alapellátás, valamint a foglalkoztatás biztonsága érdekében országos értekezlet keretében alakítja ki közös álláspontját, ebben számításba veszi a legvégső esetben alkalmazható törvényes érdekérvényesítési lehetőségeit is.

Fürjes József azt is elmondta: mindezekről tájékoztatták a miniszterelnököt, és konzultációt kezdeményeznek az ügyben.

A parlament a múlt héten fogadta el a törvényt, amely szerint adót kell fizetni a közművezetékek után 2013. január 1-jétől, a teher mértéke 125 forint lesz méterenként. Az adót a vezeték tulajdonosának, az állam vagy helyi önkormányzat tulajdonában álló közművezetéknél az üzemeltetőnek kell megfizetnie. Mentesülnek a közműadó alól a helyi önkormányzatok és az állam is, és sávos adókedvezmény illeti meg a hírközlési vezetékkel rendelkezőket.

http://www.metropol.hu/gazdasag/cikk/970158
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenő, ami összetartozik: együtt "retteg" az egész kollabo
  2012-11-30 15:54:52, péntek
 
  2012-11-30. 13:35
Összenő, ami összetartozik: együtt "retteg" az egész kollaboráns cionista bagázs

Nem tudom pontosan, hogy egy előre eltervezett stratégia részeként szólalt-e fel Gyöngyösi Márton az izraeli zsoldban álló és a cionista érdekeket kiszolgáló közéleti személyiségek ügyében. Mindamellett következményeit tekintve mégis nagyszerű lépés történt.
Először is az igazság kimondása mindig nagyszerű lépés. Az egész magyarországi közéletet, sőt immár a mindennapi életet is oly mértékben hatja át a hazugság szelleme, hogy az immár kibírhatatlan. A Jobbik végre megtette azt, amit régen vártak tőle a tisztán látó magyar hazafiak: a politika legfőbb napirendi pontjává emelte hazánk izraeli gyarmatosításának ügyét. Meg kell értetni Magyarország polgáraival, hogy felemelkedésről, jólétről, szabadságról és egyáltalán egy élhető Magyarországról álmodni sem lehet mindaddig, amíg hazánk idegen megszállás alatt áll. A Jobbik nagyon helyesen teszi, ha minden mellébeszélés, köntörfalazás és poltkorrektkedés nélkül rámutat azokra az okokra, amelyek Magyarország tönkretételét és kétségbeejtő lepusztulását eredményezték. A zsidóságnak az elmúlt 150 évben játszott szerepéről ugyanúgy nyíltan kell most már beszélni, mint ahogyan nem lehet hallgatni arról, miképpen taszították ismételten gyarmati sorba a magyarságot az 1990-ben történt úgynevezett rendszerváltás után.
Azon túl pedig, hogy Gyöngyösi Márton megszólalásával végre a politikai élet fókuszába állította a döbbenetes méreteket öltő izraeli térfoglalás ügyét, stratégiai szempontból is a helyes irányba terelte a Jobbik politikáját. A 2014-es választásokon ugyanis a nemzeti pártnak akkor lesz esélye a sikerre, ha világossá tudja tenni a polgárok előtt, hogy valójában két alternatíva közül választhatnak: vagy az izraeli hódítást és gyarmatosítást oly lelkesen támogató Fideszt, LMP-t, Millát, MSZP-t, Együtt 2014-et pártolják, vagy pedig a magyar érdekeket következetesen és egyedül képviselő Jobbikra adják a voksukat. A mostani ajvékolás és rettegés a magyar nemzeti mozgalom malmára hajtja a vizet. Azzal ugyanis, hogy a hazánkat leigázó zsidók mindenkitől megkövetelik a hűségesküt, valójában jól láthatóan elválasztják az ocsút a búzától, vagyis a cionista gyarmatosítókat és szekértolóikat a magyar hazafiaktól. Nőjön végre össze, ami összetartozik: derüljön csak ki ország-világ előtt, hogy az 1990 óta uralkodó úgynevezett elit magát ,,baloldalinak", valamint ,,liberálisnak" tartó része ugyanúgy, ahogyan a magát önkényesen ,,konzervatívnak", ,,kereszténynek" nevező fele, egyaránt a cionista zsidóság szolgálatában áll, és ténykedésével hazánk teljes szolgasorba süllyedését segíti elő.
Éppen ezért a jelenlegi helyzetben nem hogy hátrálni nem szabad, de kifejezetten előre kell törni. Visszatáncolással, óvatoskodással a Jobbik a saját sírját ássa. Ha azonban újra és újra szóba hozza az idegen térfoglalás ügyét, konkrét adatokkal és tényekkel tárja fel az izraeli hódítás folyamatát, és érthetően elmagyarázza, hogy hazánk egyre mélyülő szegénysége és bajaink jelentős része a nyakunkra telepedett idegen oligarchia számlájára írható, akkor egyre többen és többen fognak felfigyelni az igaz és őszinte szóra. A magyarság ellenségei persze mocskok özönét zúdítják majd a nemzeti mozgalomra, ,,gyűlöletkeltéssel", ,,fasizmussal", ,,nácizmussal", ,,terrorizmussal" vádolják meg a hazafiakat, és a Jobbik betiltását, médiájának elhallgattatását is meg fogják kísérelni. Lehetséges, hogy sok honfitársunk elhiszi a fülsüketítő cionista propagandagépezet hazugságait, és szép számmal lesznek olyanok is, akik állásukat, megélhetésüket, karrierjüket féltve a hódítók szolgálatába állnak. De legalább végképp láthatóvá válnak a frontvonalak, melynek következtében egyre többen értik meg, hogy az idegen gyarmatosítók, lefizetett kollaboránsaik valamint a magyarság szabadságáért és függetlenségéért küzdő hazafiak állnak szemben egymással.
Súlyos csapásokat mérhetnek ránk, meg is gyengíthetnek, de elhallgattatni sohasem fognak tudni többet.
Perge Ottó - Kuruc.info


További részletek: http://kuruc.info/r/7/104769/#ixzz2DiZTx1YM

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvertek egy rasszista gazdát: nem hagyta lopni a szegény c
  2012-11-30 15:39:29, péntek
 
  2012-11-30. 15:19
Megvertek egy rasszista gazdát: nem hagyta lopni a szegény cigányasszonyt


További részletek: http://kuruc.info/r/35/104780/#ixzz2DiVrfGZW



http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/hajhuhadh121130.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úton az egymillió új munkahely felé: 1100 embert bocsát el a
  2012-11-30 15:32:36, péntek
 
  2012-11-30. 14:03
Úton az egymillió új munkahely felé: 1100 embert bocsát el a Flextronics Zalaegerszegen

Hétfőtől három ütemben összesen 1100 dolgozót bocsát el a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.
Az igazgató közölte: az idén eddig két hullámban mintegy 500 dolgozótól vált már meg a szingapúri székhelyű elektronikai cég, amely a napokban jelezte az 1100 embert érintő újabb csoportos létszámleépítését. A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott hétfőtől kapja meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat, decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárból.
Az MTI úgy értesült, hogy az éveken át 3-4 ezer fős törzsállomány - amelyet hasonló létszámú kölcsönzött munkaerő egészített ki - Zalaegerszegen mintegy 2 ezerre csökken.
(MTI)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104775/#ixzz2DiU8VemU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 595 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 392
  • e Hét: 725
  • e Hónap: 14917
  • e Év: 147834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.