Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
Folyik az agymosás Magyarországon: Szeresd a gyarmatosítót!
  2012-10-31 20:19:13, szerda
 
  Folyik az agymosás Magyarországon: Szeresd a gyarmatosítót!
2012. október 30. 11:19
Hunhír.info

John Lipsky amerikai zsidó közgazdász szerint Magyarország sikeres lehet a válság kezelésében, ehhez azonban eltökéltségre, bátorságra és világos szemléletre van szükség. A közgazdász minden esetre elárulta magát a Pécsi Tudományegyetem Teleki-előadássorozatának nyitórendezvényén, hiszen barátunknak nevezte a világgyarmatosítót. Az IMF ellenségünk, és így kell viszonyulnunk hozzá!. Nem kell a magyaroknak a Brüsszel-Washington- Tel- Aviv tengely!

Magyarország számára fontos lenne, hogy növelje a befektetéseket és megoldást találjon az állami szektor eladósodására - mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgató-helyettese hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Teleki-előadássorozatának nyitórendezvényén.

"Ez nem egyszerű, mert ezek nagy kihívások, és hatásos cselekvéseket igényelnek" - mondta.

A közgazdász úgy vélte, Magyarország a mostaninál nehezebb helyzetekből is kilábalt már. Most ugyanakkor szükséges, hogy változtasson fiskális politikáján, kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól és megoldást találjon arra a problémára is, amit a pénzügyi szektorban bevezetett súlyos adók jelentettek, amelyek hatására hanyatlott a hitelezés.

"Magyarországnak egy újabb hatékonysági fokot kell elérnie. Erősítenie kell a bizalmat, nincs más megoldás a termelékenység javítására" - hangsúlyozta.

John Lipsky azt mondta, optimista az eurózóna jövőjét illetően, az meg fog felelni a kihívásoknak. Hozzátette, a sikerhez azonban szükséges, hogy az Európai Unió létrehozza a jelenleginél sokkal nagyobb hatáskörrel rendelkező központi intézményeit. "Ha Magyarország hasznot akar húzni az eurózóna sikeréből, részt kell vennie ebben a folyamatban. Ez a hosszú távú kihívás a gazdaság számára" - vélekedett.

Hozzátette, ha az eurózóna nem lesz sikeres, akkor a Magyarország előtt álló problémák "sokkal nagyobbak lesznek, mint azt el tudjuk képzelni". Mindenesetre Magyarország és szomszédai a következő években lassú fejlődéssel számolhatnak, és ezen időszak alatt kiigazításokra is sor kerülhet.

John Lipsky Magyarországnak az IMF-fel folytatott tárgyalásaival kapcsolatban újságírói kérdésre azt mondta: magánemberként az a véleménye, hogy mindkét félnek ugyanaz a célja: a gazdaság talpra állítása és sikeressé tétele. "Zavar, hogy olyan gondolatok megfordulnak az agyakban, miszerint a valutaalap ellenséges lenne Magyarországgal szemben" - jegyezte meg.

Hunhír. info kommentár: Minket meg az zavar, hogy hazánkban egyes felsőbbrendűek zavartalanul agitálhatnak a nemzetközi gyarmatosító mellett. Az IMF a gigakamatra adott kölcsönért meg akarja határoznia az adósrabszolgaságba taszított ország kül éés belpolitikáját. Első az kritikátlan Izrael-imádat, aztán a kisebbségek abszolút pozitív diszkriminációja a két kiemeltre vonatkoztatva. Jöhessenek százezerszám az új honfoglalók, vehessék a magyar földet, a főleg cionista befektetők felvásárolhassák a magyar földet, és totálisan megváltozzon Magyarország magyar jellege. Kultúrájában, ideológiájában meg zsidókeresztény legyen, ami ugye történelmi abszurdum. Az IMF ellenségünk, és így kell viszonyulnunk hozzá!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szlovákok és a csehek is jobban keresnek nálunk
  2012-10-31 20:13:22, szerda
 
  A szlovákok és a csehek is jobban keresnek nálunk
2012.10.31

A magyar munkavállalók havi bruttó 221 ezer 400 forintos átlagfizetésénél a szlovákok 19, a cseh dolgozók pedig 34 százalékkal kerestek többet az elmúlt egy évben - derül ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu felméréséből.


A Workania az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti, hogy Csehországban az összes iparágban magasabbak a bérek: a legnagyobb különbség az önkormányzatok területén mutatkozik, ahol átlagosan 35 százalékkal keresnek többet a dolgozók. Az egészségügyben 34 százalékkal, míg az oktatási intézményeknél 31 százalékkal magasabbak a bérek, mint Magyarországon.

Az ügyvédi irodákban és a jogi tanács területén 31 százalékkal haladta meg az elmúlt egy évben a cseh bruttó átlagfizetés a magyart, míg a postai szolgáltatások területén 26 százalékkal.

Szlovákiával összehasonlítva a legnagyobb, 23 százalékos lemaradás a faipar területén mutatkozik a fizetésekben, de 21-21 százalékkal keresnek kevesebbet a magyarok a szlovákoknál a vendéglátásban, valamint az önkormányzatoknál. Magyarországon az egészségügyi dolgozók 20 százalékkal kisebb bérre számíthatnak szlovák kollégáikkal összehasonlítva.

A Fizetesek.hu eredményei alapján Magyarországon a telekommunikáció (377 ezer forint), az információs technológiák (375 ezer forint), valamint a bankok és pénzintézetek (345 ezer forint) területén a legjobbak a keresetek.

A telekommunikáció Magyarországon átlagosan 6 százalékkal többet fizet, mint Szlovákiában, a bankszférában pedig 4 százalékkal jobbak a fizetési adatok. Két százalékkal magasabb bérre számíthatnak a dolgozók Magyarországon a gyógyszeriparban, az élelmiszergyártásban, valamint a mezőgazdaságban is.

A legalacsonyabb átlagfizetés Magyarországon a textiliparban (154 ezer forint), a vendéglátóhelyeknél (147 ezer forint), valamint a szociális munka (133 ezer forint) területén mutatkozik - derül ki a közleményből.

http://www.hrportal.hu/c/a-szlovakok-es-a-csehek-is-jobban-keresnek-nalunk-201210 30.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indul a konzultáció konzultációja
  2012-10-31 20:11:07, szerda
 
  Indul a konzultáció konzultációja

Levelet küld a kormány: a konzultáció megvolt, most jön a konzultációról való konzultáció - és így tovább, amíg csak futja a majd egymilliárdból (azaz 976 millióból), amit a kormány erre a célra csoportosított át. Hiába, ez legalább olyan fontos tevékenység, mint a 200 milliós "NEM IMF" kampány és ha elfogy a keret, tuti biztos lesz rá újabb forrás. Hogy közben a mentőszolgálattól elveszik, a pedagógusok sem kapnak semmit, meg az egészségkassza is komoly kihívásokkal küzd? Ez láthatóan kevésbé fontos a kormány számára.

Elviekben már szűkül a levelekkel bombázottak köre - ezúttal azok kapnak majd (mind a hétszázezren), akik az előző, munkahelyvédelmes kérdőívet augusztus 20-ig visszaküldték: tehát akik korábban nemcsak visszajuttatták, hanem jelezték, hogy továbbra is részt kívánnak venni a nemzeti konzultációban, azok tájékoztató levelet fognak kapni a kormánytól.

A konzultáló polgároknak jár a figyelem: a miniszterelnök személyesen levélben küldi meg nekik az eredményről szóló válaszát, az ezzel járó melóval Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter lett megbízva, azonnali határidővel.

Nem szabad lekicsinyelnünk az újabb listákat igénylő feladatot - Navracsicsnak a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) útján kell gondoskodnia a postai küldemények megcímzésével, összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzetteknek való soron kívüli megküldésével összefüggő feladatokról, ráadásul hogy szép kerek legyen az egész, az ezekhez szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak adatfeldolgozási szerződést kell kötnie a KEK KH-val. A lényeg, megjegyezhetetlen nevű hivatalok jó sok alkalmazottjának biztosítsanak jó sok időre tuti elfoglaltságot.

tóth györgyi vélemény ARC 2012.jpg

Tóth Györgyi: vélemény (ARC 2012)

Vajon hány ember dolgozik egy olyan látszatfeladaton (azaz a konzultáción), aminek semmi más célja nincs, mint a jelenlegi unortodox gazdaságpolitika legitimizálása, azaz például a munkahelyvédelemmel kapcsolatos döntés miatti felelősség zemberekre kenése?

Mi lesz a sorsa azoknak a véleményeknek, amelyek ellenkeznek a kormány elképzelésével? És a beküldőinek? Róluk is van már külön lista, mint megbízhatatlan, rendszeridegen elemek?

Mennyibe kerül ez valójában? A különböző közigazgatási szervek számláznak-fizetnek egymásnak a munkáért, vagy ez a majd egymilliárd csak a külsős cégek javadalmazása? (nyomda, posta, stb.) Vajon van a hivatalokban bármilyen munkaidőtükör, amely kimutatná, X.Y. közszolga a konzultációval összefüggésben 180 órát dolgozott, ezért ezen időtartamra nem a közigazgatási szerv fedezi a bérét, hanem a nemzeti konzultáció majd egymilliárdjából állják? Az is elképzelhető, ha minden egyes felmerülő költséget összeszámolnánk (azaz tételes projektköltségvetést készítenénk), a konzultáció összköltsége meghaladja akár a 2 milliárdot is?

Oké, a konzultációs kérdőíveket olvassák a gazdasági elemzők, az újságírók meg mindenféle elvetemült bloggerek, de azon kívül hány olyan személy küldte vissza, akinek nem valamilyen alapszervezetben vagy egyenesen a munkahelyén adták a kezébe a tollat, nesze, töltsd ki, ez a dolgod? Van bármilyen értelme az egésznek azon kívül, hogy a kormány szeretné a felelősséget a választóira kenni? Vagy ha azokra úgy egyben nem sikerül (mert szankció hiányában képesek és nem küldik vissza a kérdőívet), akkor legalább egy részükre?

Vajon az ilyen "gyors", azonnali munkákhoz van vészgárda, vagy esetleg közbeszerzés keretében, piaci árakon veszi igénybe a vállalkozókat a kormány? Előfordult olyan eset, hogy ténylegesen is a közbeszerzésről szóló törvény nyílt eljárásra vonatkozó adott szakaszai alapján jártak el, egyenlő esélyt nyújtva minden piaci szereplőnek? Vagy ez is nemzetbiztonsági érdek, kockázat, vagy bármi, csak a "nemzetbiztonság" mint szó benne legyen?

Vajon lehetne-e a levelek nagy részét például e-mail címre kiküldeni, esetleg az ügyfélkapus postafiókot használni? Vagy muszáj mindent többmillió példányban, lehetőleg jó drága papírra kinyomtatni, borítékolni, postára adni? Nem lehetne kevesebből megúszni, például az önkormányzatoknál a faliújságra kifüggeszteni, vagy az alaptörvény asztalára tenni, esetleg a híradóban felolvasni? Ha valójában az olcsóbb megoldásokkal is el lehetne érni ugyanazt a tájékoztatási szintet, akkor a kormány akár el is magyarázhatná, milyen egyéb érdekekből hány fittyet a takarékossági meg a zöld szempontokra, miközben itt a XXI. század az összes új technikai megoldással, az esőerdők és a bennük lakó állatok meg csak pusztulnak.

Vajon mi lesz a következő nemzeti konzultáció-téma? Ezt vajon már csak azok kapják, akik bekerültek a levelező-listába, vagy újból mindenki, hátha az új téma fellendíti a választókban a konzultációs hajlamot? Vajon lesz konzultáció például

a konzultáció konzultációjának konzultációjáról?
arról, hogyan lehetne takarékoskodni (még többet költeni) a konzultációk során?
az időjárásról, ha már állami, mondják meg a választók, milyen időjárást is szeretnének?
mit áruljanak a Nemzeti Dohányboltok dohánytermékeken kívül, legyen például minden településen szex-shop is egyben?
az állami földbérlet pályázatok reformjáról, nyerhessenek-e például olyanok is, akik el sem indultak?
további államosítások témában, mire szeretné adóját teljesen feleslegesen elkölteni a választópolgár? Milyen veszteséges nagyvállalat kell még a portfólióba, illetve az állam melyik nagytőkés-beruházásokat támogassa, hogy még nagyobbak lehessenek?
téma lehetne még mondjuk, mit nevezzük át, de lehetőleg úgy, hogy jó sok adminisztrációt és költséget vonjon maga után?
lehetne konzultálni abban, milyen iparág, szolgáltatási szektor nem ment még tönkre, tehát épp ideje lenne ahhoz is hozzányúlni?
kinek az adósságát vállalja még át az állam? kelljen hozzá bizonyítani a felelőtlen gazdálkodást, kormánypárti kötődést vagy tök mindegy legyen, mire ment el a pénz, szökőkútra, dísztérre, szoborra, vagy bármi egyéb csili-vili haszontalan dologra?

Van ennek az egész folyamatnak bármi értelme is azon kívül, hogy

igazolható a közszolga-állomány létszáma,
egy-két tűzközeli vállalkozó megbízáshoz jut,
állami pénzen lehet közvéleménykutatni meg címlistákat összeállítani,
a kormánynak pedig mindig ott az adu: "nem mi akartuk, hanem már a zemberek is megmondták a konzultáción, hogy így legyen"?

És ami a legfontosabb, muszáj ebben a gazdasági helyzetben erre költeni az adófizetők pénzét, semmi indokolhatóbb nem jutott az eszükbe?

Előzmény: Orbán is kitölti - és te?

http://morgasjoga.blog.hu/2012/10/28/indul_a_konzultacio_konzultacioja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így leszünk végül gyarmat
  2012-10-31 18:27:21, szerda
 
  Így leszünk végül gyarmat

2012. október 31., szerda 06:00

Nemrég valaki az arcomba vágta az örök közhelyet, amely szerint minden eladó. Mondtam neki, hogy nincs igaza, minden azért nem. Nos, kis helyreigazítással azért megállja a helyét a dolog: szinte minden eladó.

Nekem semmi bajom a kínaiakkal, sőt kifejezetten kedvelem őket. Nem zavar a bőrszínük, lenyűgöz a kultúrájuk, a bölcsességük, a szakácsművészetük - ezúttal nem a kínai büfék minőségére gondolok. Tehát, bár ez az írás a kínaiakkal kapcsolatos, nem róluk szól. Jelen írás arról szól, hogy eladják a hazámat.


http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/nagyfal.jpg

A Visegrádi-hegység látképe 2014 után?

Méghozzá azok adják el, akik annak idején a leghangosabban ordítoztak, hogy a privatizáció időszakában a szocik eladták az országot a külföldieknek. Persze, lehet, hogy Kína nem külföld, hiszen a miniszterelnök szerint mi amolyan félázsiaiak vagyunk. Hát lehet, hogy ő igen - én európai vagyok. És magyar. És nincs bajom azzal, hogy Magyarországon élnek kínaiak. Ugyanis, aki magyar akar lenni, itt dolgozik közös céljainkért, itt adózik, az bizony magyar. Magyarabb, mint sokan, akik csak magyarkodnak, aztán kerülik az adót, a munkát, és nyomorukat a külföldiekre, gyakran éppen a kínaiakra fogják.

Az viszont kiverte a biztosítékot, hogy negyedmillió euróért már akár az állampolgársághoz is hozzájuthat egy kínai. A félreértések elkerülése végett: az is kiverte volna, ha a kínai helyett norvég, ausztrál vagy luxemburgi szerepel a sztoriban. A problémám az, hogy aki ennyiért vásárol állampolgárságot, annak bőven van pénze, tehát nem dolgozni jön ide, hanem üzletelni, maffiózni, esetleg bujkálni a törvény elől.

Milliomosokat importálunk tehát - nem mintha nem lenne elég belőlük már így is. Persze még mindig jobb, mintha éhezőket szereznénk be, hiszen ők is vannak vagy négymillióan. De gondoljunk bele, mekkora szarban van ez az ország, ha már pénzért adjuk az állampolgárságot. Vagy ez lesz a megoldás az IMF-tárgyalások helyett? Európai tagállam helyett Kína gyarmata leszünk? Netán csak kéne még néhány gazdag és hálás választópolgár?

http://egyenlito.blog.hu/2012/10/31/igy_leszunk_vegul_gyarmat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
demokráciaközpont
  2012-10-31 18:16:34, szerda
 
 

A Fidesz a választások tisztasága érdekében demokrácia központot hoz létre

fidesz.hu, 2002. április 18.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A választások fekete báránya írja a választási törvényt
  2012-10-31 17:38:41, szerda
 
 
2012.10.31. 04:58
A választások fekete báránya írja a választási törvényt


Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat.

Csodálatos pillanat lehetett mikor tegnap reggel Papcsák Ferenc belibegett a hóna alatt 65 oldalnyi regisztrációs törvénymódosítóval, hogy nertársak szörprájz, a félelemre tekintettel kihirdetett rendkívüli állapot rendkívüli változtatáshalmazt kíván. Igen, nyájas olvasó jól érted: a kormány rábízta a választási törvény módosítóinak megírását az egyetlen emberre, akinek neve választási csalással kapcsolatban jogerős bírósági ítélet indoklásában fölmerült. A 2002-es baktalórántházi események nem tartoznak a Fidesz büszkeségei közé, készpénzért szavazatot venni pfúj rossz, lebukni vele borzalmasan kínos, és legalább ilyen kínos lehetett mikor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elkövető baktalórántházi alpolgármestert egy év két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte választási csalásért, és az indoklásban kimondta: "a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el." Azt hajtogatjátok hónapok óta, hogy a regisztráció azért (is) kell, mert a bizonytalanokat lekenyerezik gulyással, száraztésztával miegyébbel az utolsó pillanatban. Erre rábízzátok a választási eljárási törvény arra, akinek érdekében készpénzért vettek szavazatokat.



Létezik választási eljárási törvénnyel kapcsolatban ettől nagyobb - és ikonikusabb - baklövés? Ha Gyurcsánynak adtok egy szívass meg minket Feri, de istenesen izomból kártyát se lett volna képes ettől nagyobb muhahaha értékkel bíró geget kitalálni.



Akkor is jobban jártatok volna, ha Kovács Géza parlamenti portás írja meg és nyújtja be a módosítókat. Amik nyilván kiverték a biztosítékot az ellenzék pártjainál, mert a rutintalanok nincsenek szokva a papcsáki módszerekhez. Ha kicsit tájékozottabbak lennének tudnák, Papcsák nem híve ennek az agyonbeszéljük meg egyáltalán elolvassátok demokráciaizének. Annak is örülniük kellett volna az ellenzékieknek, hogy egyáltalán volt betű a papíron, mert zuglói testületi ülésen az sem mindig van. Vessetek csak egy pillantást az október tizenhatodikai ülésen kiosztott, a tizenkilencedikei Humán Közszolgálati Bizottság ülésére szóló meghívóra, és számoljátok össze hány napirendi pont alatt olvasható az "anyag nem érkezett meg" megjegyzés. Amíg ezzel elvagytok idézem Várnai László képviselő gondolatait a papcsáki eljárás szellemiségéről:

"Az anyag nem érkezett meg. Azaz a bizottsági tagok azokat nem ismerhetik meg az ülésig. Hadd fúrja az oldalukat a kíváncsiság! Jobb esetben helyben megkapják és ha a kíváncsiság oly telhetetlen bennük böngészhetik helyben az akár százoldalas , szakértőt kívánó anyagokat, persze szavazhatnak bizalmi alapon is. Előfordulhat meg sem kapják azokat - aki kíváncsi hamar megöregszik, és mit kezdenénk a testületi ülésen a sok vénnel."

Ugye, hogy most szavuk nem lehetett volna az ellenzékieknek? Hiszen volt betű a papíron és kaptak egy egész órát átolvasni a 65 oldalon részletezett 227 pontot. Radikálisan felpuhult ez a Ferenc, gondolom nyomta a párt, hogy há'legalább valami látszatizé legyen már. Azért annyi első átfutásra is kiderült, hogy a módosítók légyege elsősorban egy lex Bajnai megalkotása. Nem kell ezen csodálkozni, ősi fideszes szokás ez:

- Pofázik az Alkotmánybíróság? Jogkörvágást, az anyjukat pofáznak!

- Megcsúszik a költségvetés? Toljuk el az alkotmányba általunk írt hiányplafont, nekünk csak nem kéne a mi szabályunk miatt szívni!

- Frakciót akar Gyurcsány? Micsoda? Módosítsunk azonnal házszabályt, nehogy táncolni kezdjen!

- Ellentétes a regisztráció az alaptörvénnyel? Írjuk bele, úgy a saját tartalma nem lehet alkotmányellenes!

- A Haza és Haladás alapítványból egyesületté alakult? Foglaljuk törvénybe, hogy egyesületek sajnos nem indulhatnak a választáson, csak ha pártként regisztrálják magukat! Majd nézzünk ki a fejünkből hülyén ahogy szoktunk, há'de nem tiltja az egyesületek indulását semmi, csak pártként kell regisztrálniuk.


Focista hasonlattal élve - mi mással, ha azt akarom, hogy értsék - olyan meccs lesz ez, ahol a pálya nem lejt, hanem dől, fideszes a bíró - emelt fizetésű vb tagok - az utolsó pillanatban is változhatnak a pálya széleit jelző vonalak - frissen átrajzolt 15 választókerület - a technikai ellenőr személyesen keresi fel a csapatokat még az öltözőben - jegyzők megkeresnek minden választót még a regisztráció előtt - nézőként jegyet váltani kizárólag személyesen a meccs kezdete előtti 15. napig lehet, és nem biztos, hogy ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek a meccs elején mint a végén.

Na innen szép nyerni, és innen nincs mód apellálni, kifogást gyártani, elromlott eredményjelzőre hivatkozni, a stadion nagy órájára mutogatni többgólos hazai vereség után. Akkor csak a csöndben lapítva elkullogásra, az öltözőben szomorkodásra és a Kárpátok Középpályásának vigasztalására lesz lehetőség. Minden mást eljátszottatok ugyanis.


http://varanus.blog.hu/2012/10/31/a_valasztasok_fekete_baranya_irja_a_valasztasi_ torvenyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyú pénzügyi kiszolgáltatottságban él a magyar
  2012-10-31 17:34:15, szerda
 
  Iszonyú pénzügyi kiszolgáltatottságban él a magyar


Megjelent: 2012.10.31. 09:46|


Aki megtakarít se tesz sokat félre, és sokaknak vésztartalékuk sincs. Már a középosztály is lecsúszóban.

Felszámoljuk a különféle öngondoskodási megtakarításainkat, feléljük a félretett pénzünket, egyre kevesebben rendelkeznek vésztartalékkal, és ez a vésztartalék egyre rövidebb időre elég csak - ezt mutatja az Az én pénzem pénzügyi blog szerint az OTP Öngondoskodási Indexének értéke, amely a tavaszi 34 pontról 32 pontra gyengült.

Az egyetlen pozitív folyamat az öngondoskodás terén az elmúlt félévben az, hogy magának az öngondoskodásnak a megítélése javult - foglalja össze a blog. A szükséges rossz helyett egyre inkább egy lehetséges jó megoldásként tekintenek rá az emberek, és a megtakarítást tervezők között 35-ről 43 százalékra nőtt azok aránya, akik már most szívesen nekilátnának a jövőre szóló megtakarításnak. Ugyanakkor a korábbi 26 százalék helyett már csak a megkérdezettek 20 százaléka tervez valamilyen öngondoskodást - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a Takarékossági Világnap keretében rendezett konferencián.

A kutatás során megkérdezett embereknek már csak a fele rendelkezik valamilyen öngondoskodási formával. A bankbetéteket kivéve csökkent az életbiztosítással, a lakás-előtakarékossági számlával, az önkéntes egészségpénztári vagy az önkéntes nyugdíjpénztári számlával rendelkezők száma.

Elindult a középosztály lecsúszása

Feléljük a vésztartalékokat is, hiszen tavaly nyáron még a megkérdezettek 28 százalékának volt félretett pénze a rendkívüli kiadások esetére, ez mostanra 22 százalékra csökkent. Ráadásul ez a pénz már csak 3 hónappal kevesebb időre elegendő, átlagosan 11-13 hónapig tartana ki a vésztartalék.


Fotó: MTI / Soós Lajos

Figyelmeztető jel, hogy miközben hosszú időn keresztül változatlan volt a rendszeres családi költségvetést készítők száma, addig arányuk az elmúlt fél évben 58 százalékról 48 százalékra süllyedt. A tartalékok fogyásával együtt ez arra utal, hogy a pénzügyi nehézségek a középosztályt is elérték, elindult a középosztály lecsúszása - hangsúlyozta Kovács a Portfólió konferenciáján. Hiába tekinti Orbán Viktor a legfontosabb társadalmi rétegnek őket.

14 ezer forint

Az IMAS International és az Erste Group felmérése alapján a magyarok havonta átlagosan 14 411 forintot takarítanak meg, amelyből pénzügyi tartalékot képeznek vészhelyzet esetére, valamint tartós fogyasztási cikkek vásárlására tesznek félre. A kutatás szerint egy év alatt 4 százalékkal, 26 százalékra nőtt Magyarországon azoknak a száma, akik az elkövetkező 5 évben inkább többet tennének félre.

A kutatás szerint a magyarok megtakarítási hozzáállása jobb, mint a kelet- és a közép-európai országoké. Nálunk a megkérdezettek 84 százaléka ténylegesen spórol, azaz kétszer is meggondolja, hogy mire költi a pénzét. Ha pedig hó végén marad egy kis pénz a kasszában, akkor azt a megkérdezettek 78 százaléka félre is teszi.

Jól látszik, hogy minél közelebb van az ember a nyugdíjhoz, annál jobban zavarja a pénzügyi kiszolgáltatottság: az 50 év felettiek esetében magas (37%) az elégedetlenek aránya, míg a leginkább elégedettnek a 15-29 évesek bizonyultak.

Forrás: Hír24


http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/31/iszonyu-penzugyi-kiszolgaltatottsagban-el -a-magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kossuth család: az MSZP elődei már bemocskolták a Kossuth-cí
  2012-10-31 11:11:31, szerda
 
  Kossuth család: az MSZP elődei már bemocskolták a Kossuth-címert
2012, október 31 - 07:21

szocA leghatározottabban tiltakozik a Kossuth család, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án arra szólította fel híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt "az új köztársaság megszületésének napjáig" - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lap felidézi, hogy az MSZP alapítványának rendezvényén Kossuth-címeres kitűzőket is osztogattak a vendégeknek.

Kossuth Lajos legközelebbi leszármazottja, Kossuth László médiajogász a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében családja nevében azt írta: felháborodva olvasta Mesterházy felhívását, amellyel ismét megpróbálják Kossuth Lajos nevét kisajátítani, és az 1849-es Habsburg-trónfosztás jelképét saját érdekeik jelképévé nyilvánítani.

A közlemény szerint az "idegen elnyomás alól való felszabadulás, a magyar nemzet szabadsága jelképének számító címert már bemocskolták e politikai vonalnak az elődei, amikor a bolsevista Tanácsköztársaság ideje alatt elővették, és ennek égisze alatt lövettek főbe, akasztottak fel, irtottak ki számtalan embert".

A kormányzó leszármazottja szerint a Kossuth-címert az 1848-as szabadságharc óta egyszer használták szellemiségének megfelelően: 1956-ban, amikor a szabadság, az elnyomás elleni közdelem jelképeként tűzték ki sokan - írta a lap.



MTI fotó: Szigetváry Zsolt

http://barikad.hu/az_mszp_elodei_mar_bemocskoltak_a_kossuth_cimert-20121031
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre jobban megéri" EU-tagnak lenni: 2014-től 20%-kal, 360
  2012-10-31 11:07:50, szerda
 
  2012-10-30. 19:57
"Egyre jobban megéri" EU-tagnak lenni: 2014-től 20%-kal, 360 milliárddal kevesebb pénzt kap vissza hazánk

A korábbinál 360 milliárd forinttal kevesebb uniós forrásra számíthat Magyarország a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban. Ez húsz százalékos csökkenést jelent.

Erről a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke beszélt a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén. Horkay Nándor szerint az országnak ennek ismeretében kell felkészülnie a következő költségvetési időszakra.
A szakember emlékeztetett: a jelenlegi, 2007-2013 közötti időszakban az EU-források mintegy 1800 milliárd forintot tettek ki. Szólt arról is, hogy szakértők szerint a tagállamok képviselői novemberben még nem döntenek az EU következő, 2014-2020 közötti költségvetéséről, várhatóan a jövő év közepén hozzák meg a döntést.
A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén tárgyalt a fenntarthatósági követelmények érvényesíthetőségéről a terület- és tájhasználati stratégiában, különös tekintettel a 2014-2020 közötti uniós támogatások felhasználásának megtervezésére.
Közben az Európai Unió Tanácsának ciprusi elnöksége legalább 50 milliárd eurós csökkentést javasolt az Európai Bizottság javaslatához képest az EU 2014 és 2020 közötti többéves költségvetéséről szóló javaslatában. A Magyarország számára is fontos kohéziós alapokra az Európai Bizottság idén nyáron 339 milliárd eurót meghaladó összeget javasolt, a ciprusi elnökség javaslata szerint viszont erre 2014 és 2020 között mintegy 326,5 milliárd eurót lehetne fordítani.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103370/#ixzz2ArzRjE90


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz a kommunista nyugdíjakkal?
  2012-10-31 11:01:03, szerda
 
  MI LENNE,MÉG EMELNEK RAJTA!

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------


Mi lesz a kommunista nyugdíjakkal?
2012. október 30., kedd 17:35 MTI



Hónapokig elhúzódhat a kommunista nyugdíjprivilégiumokat vizsgáló szakértői bizottság munkája, mivel több ezer aktát kell áttekinteni - közölte Rétvári Bence, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a tárca Facebook-oldalán.

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: törekednek arra, hogy a munkálatok még az idén befejeződjenek. Rétvári Bence felidézte, hogy az Országgyűlés nyár elején döntött arról, hogy ötfős bizottságot hoz létre a kommunista nyugdíjprivilégiumok felülvizsgálatára. A lépés célja, hogy megszűnjenek az önkényuralom kiépítésében és fenntartásában legaktívabban közreműködők igazságtalan előjogai - jelezte. A parlament július 2-i döntése értelmében meg kell vonni a nyugdíj-kiegészítés helyébe lépő pótlékot azoktól, akiknek az 1990 előtti tevékenysége összeegyeztethetetlen a demokratikus értékrenddel. A jogosultságokat a tervek szerint október végéig vizsgálták volna felül.

Az illetékes miniszternek akkor kell 2013. január 1-jétől megszüntetnie a nyugdíjpótlék folyósítását, ha az abban részesülő részt vett 1945 és 1949 között a demokratikus államberendezkedés felszámolásában, illetve az 1956-os forradalom leverésében és a megtorlásokban. Ugyanez vonatkozik azokra, akik 1948 és 1990 májusa között végzett titkosszolgálati tevékenységük, abban az időszakban betöltött állami vezetői tisztségük vagy az állampártban, illetve a Kommunista Ifjúsági Szövetségben (KISZ) ellátott vezető tisztségük miatt érdemtelenek a nyugdíjpótlékra.

http://penzcentrum.hu/ongondoskodas/mi_lesz_a_kommunista_nyugdijakkal.1034413.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.