Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 465 
Lázár János azt mondta nyolcvan évig is lehet Fidesz
  2016-03-31 22:20:37, csütörtök
 
  akkor most megint paradigmaváltás van? eddig nem úgy volt, hogy beássák magukat a várba? van már a várnak metró bekötése?

a menekülőhelikopter ellen a románok egészen hatásos dolgot találtak:

A bukás és a vég

..

tömeggyűlést szervezett a fővárosban saját támogatására. Az elnöki palota erkélyéről szónokolt, amikor a több százezres tömeg váratlanul a diktatúrája elleni tüntetéssé változtatta az eseményt. A katonaság nagyon gyorsan átállt (bizonyos nézetek szerint jól előkészített puccs történt)[forrás?]. A tömeg elfoglalta a televízió épületét. A korábban mindenható diktátor hatalma órák alatt semmivé foszlott és feleségével együtt helikopteren menekült el Bukarestből. A forradalom oldalára átállt hadsereg légi irányítása azonban légtérzárat rendelt el, ezért le kellett szállniuk. Gyalog indultak a közeli Târgoviște városába, ahol egy kutatóállomáshoz nyitottak be. A vállalat emberei értesítették a rendőrséget, akik elfogták és a helyi laktanyába szállították őket.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C8%99escu


*

2015. 03. 29. 19:42

Lázár János azt mondta nyolcvan évig is lehet Fidesz

Lázár János az Index.hu számára nyilatkozott, elmondta nem ért egyet Csányi kitüntetésével, Tarsoly nem kap ilyet, Mészáros Lőrincnek el kell tudnia számolnia, Orbánban nem fog megrendülni a bizalma, a miniszterelnököt befolyásolhatatlannak tartja, a Jobbikot pedig nyilasnak. Nyolcvan évig is lehet Fidesz.
Ki a nagyobb uzsorás Csányi vagy Tarsoly?

A politikus elárulta, hogy nem ért egyet azzal, hogy a legnagyobb állami elismerést, a Magyar Érdemrend nagykeresztjét Csányi Sándor, az OTP Bank és az MLSZ elnöke kapta ,,a pénzügyi életben betöltött meghatározó szerepe és a magyar gazdaság fellendítését elősegítő sokoldalú vezetői és támogatói tevékenysége elismeréseként".

,,Polip módjára hálózza be egy magyarnak tűnő bankkonglomerátum vezetője a magyar gazdaságot, társadalmat és politikát" - jelentette ki, még 2013-ban Lázár János, aki szerint az OTP elnöke ,,páváskodik devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", mi több azt mondta: "Csányi Sándor az ország első számú uzsorása".

Lázár most békésebb hangot ütött meg, úgy vélte, hogy sokkal egyszerűbb változat az, ha egy bankár kap egy keresztet, minthogy a bankárok legyenek az ország keresztjei.

Tarsoly Csabával kapcsolatban leszögezte, hogy az MLSZ lemondott alelnöke, a bebukott Quaestor első embere nem kap állami kitüntetést, hiszen erre nincsen ok. Lázár utalt arra is, hogy nem tudni, hogy a Quaestor mikor dőlt be, mikortól lett piramisjáték.

Szerinte természetes, hogy a gazdasági csoportok, a világon mindenhol keresik a kapcsolatot a politikai döntéshozókkal, ahogy Magyarországon is van párbeszéd a mindenkori kormányzat és a nemzeti nagytőke között. Lázár János ugyanakkor úgy véli, hogy Orbán Viktor befolyásolhatatlan vezetője az országnak, nem függ Csányi Sándortól vagy bárki mástól. A Miniszterelnökség vezető államtitkára szerint nem lehetnek annyira

,,hülyék"

a különböző pénzügyi szereplők, hogy azt hiszik, ha támogatják, mondjuk Orbán stadionját, akkor kedvezőbb elbírálásban lesz részük. Utalt az OTP bankot és a Spart terhelő különadókra. Mészáros Lőrinccel (Fidesz-KDNP) Felcsút polgármesterével kapcsolatban diplomatikusan megjegyezte mindenkinek el kell tudnia számolnia saját tetteivel. Mint ismeretes Mészáros a közelmúltban került fel a leggazdagabb magyarok listájára.

Orbán Viktor és a Simicska-médiabirodalom háborújával kapcsolatban azt mondta, hogy az nem rossz, hanem kellemetlen.
Nyolcvan évig Fidesz

Lázár János szerint az, hogy most a közvélemény elfordult a Fidesztől, azt nem jelenti azt, hogy 2018-ra nem ad bizalmat újra a kormánynak. Megjegyezte, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek adott országokban 70-80 évig is meghatározó szereplők. Szerinte nagyon fontos, hogy milyen irányba indul el most a kormánypárt, ezért természetes, hogy van vita. Nagyon fontosnak nevezte a Fidesz szellemi holdudvarának eseteként eltérő véleményét. Lázár János elképzelhetetlennek tartja, hogy Simicska olyan bizonyítékkal áll elő, hogy megrendül az Orbán Viktorba vetetett bizalma.

A Jobbikkal kapcsolatban azt mondta, hogy

,,A nyilasok, lásd Jobbik erre az országra soha semmi jót nem hoztak."

Hozzátette, hogy ugyanez vonatkozik a kommunistákra. Nem fogja a Jobbikot koalíciós partnernek tekinteni soha. Ezzel szemben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere korábban azt mondta, hogy szélsőséges pártnak tarja ugyan a Jobbikot, de választók percepciójában viszont jobboldali. Még azt is megjegyezte:

,,Ha tehát összeadjuk a Jobbik eredményeit és a miénket, azt pedig összehasonlítjuk azzal, ami tíz évvel ezelőtt volt Magyarországon, hatalmas változást látunk. Valódi jobboldali fordulatot."

Balog a mandiner.hu számára adott interjúban azt mondta, hogy a baloldal egy időközi sikert leszámítva kormányképes erőként nem létezik. Az Emmi fideszes minisztere hozzátette:

,,a Jobbik megerősödése persze nem siker. Az a mi bírálatunk."

Lázár szerint hiába utaznak a titkosszolgálatok Orbánra

Lázár János elmondta, hogy Magyarország szerepe fontos a nagyhatalmaknak, ezért figyelembe kell venni azt, hogy több politikus családjáról adatokat gyűjthetnek a külföldi titkosszolgálatok. Dezső András, az Index.hu újságírója, erre azt kérdezte, hogy ,,ha, nincs rejtegetnivalójuk a politikai döntéshozóaknak, akkor gondolom teljesen hiábavaló a külföldi titkosszolgálatok információgyűjtése?"

Lázár erre frappánsan úgy felelt:

,,Orbán Viktor esetében teljesen hiábavalóak, másképp nem ülne itt."

Elképzelhető, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár olvasta az alfahir.hu cikkét, Dezső Andrásról.


http://alfahir.hu/lazar_janos_azt_mondta_nyolcvan_evig_is_lehet_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes kapcsolatai vannak a semmiből 31 milliárd forinttal
  2016-03-31 20:15:11, csütörtök
 
  A semmiből 31milliárddal előtűnő matolcsi-strómanoknál sokkal égetőbb kérdés hogy miből vett magának Juhász Péter fehér (!!!) kenyeret? Miből ez a luxus? Amikor ott volt a barna is.
Bankot kirabolni nem kunszt, csak kell pár TEK-es a közelben. Bankot alapítani az macerás. Na de bankot ellopni, az ma a menő..

Kiben bízzon meg az ember a közvagyon jellegét elvesztett kilapátolt pénze elhelyezésével, ha nem egy magbízható rokonyt.
Igazabol en mar csak azt varom, hogy a tulajdonosok listajaban mikor tunik fol Narcisz kutya.
Mi nem vagyunk bűnözők, mi így élünk!

Tehát a magyar állam megvett egy veszteséges, rossz hitelektől fojtogatott bankot, kifizette az adósságait, majd a felét lepasszolja a haveroknak, és nyilván a másik felét is, csak offshore-on keresztül.
Azt meg hogy a minervának honnan van 31.000.000.000.- Ft-ja azt ki vizsgálja?

Lopott pénzből vettek lopott bankot.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////


Érdekes kapcsolatai vannak a semmiből 31 milliárd forinttal előálló, titokzatos MKB-vásárló Minerva alapkezelőnek

kasnyikm
gazdaság
ma 11:55


Mint tegnap egy gyors szivárogtatás-sajtóközlemény-Reuters-nyilatkozat körből kiderült, a hatodik legnagyobb, reprivatizálás előtt álló magyar bankért, az MKB-ért egészen fura társaság lehet a befutó. Az MKB vezérigazgatója, Balog Ádám elmondása szerint a "legjobb ajánlatot adó konzorcium" elfogadása esetén így oszlik majd meg a rossz hitelektől ügyesen megszabadított bank tulajdoni aránya:

40-50 százalék a Metis Magántőke Alapé lesz (amit a Minerva Tőkealap-kezelő nevű cég indított),
10 százalék Pannónia Nyugdíjpénztáré (ez a pénztár a CIG Pannónia partnere, és nemrég részt vett a Gránit Bank tőkeemelésében),
40-50 százalék a Blue Robin Investments SCA nevű, kínai és indai befektetőket tömörítő befektetési alapé.

UPDATE: az MNB bejelentette, hogy a vételár 37 milliárd, és 45-45-10 arányban osztoznak majd a bankon a befektetők

A Blue Robinról nem tudni semmit, azon kívül, hogy a kellemetlenül offshore-hírű Luxemburgban van bejegyezve, és hogy Balog szerint a távol-keleti befektetőket rejti magában.

A Minerva Tőkealap-kezelő, ami 2012-es alapításától kezdve egészen mostanáig tetszhalott állapotban volt (korábban Ágoston Attila érdekeltségébe tartozott, és piaci információk szerint az uniós Jeremie-pénzekre pályáztak), érdekes módon alig másfél hónap alatt valahonnan talált "magyar szakmai befektetőket", akik 31 milliárd forinttal szálltak be a Metis alapba - amivel egy csapásra ez lett a legnagyobb magyar private equity alap.

Érdekes módon éppen akkor (idén februárban) kapott engedélyt az MNB-től az alap indítására, amikor az MNB jelezte, hogy vevőket keres az MKB-ra.

Pallas Athéné és római klónja, Minerva.

A Minerva Tőkealap-kezelőről további érdekességet szúrt ki a Világgazdaság. Annak ügyvezető-tulajdonosa, a korábban húsz éven át a Raiffeisennél dolgozó Jaksa János ugyanis nem akárhol dolgozott egészen 2009-ig:

Kecskeméten.

Ezzel kapcsolatban nem csak az figyelemre méltó, hogy Matolcsy György édesapja a kecskeméti animációs stúdiót vezette, vagy hogy a kecskeméti Pallas Athéné alapítvány, a Domis Mentis kuratóriumában maga Matolcsy György is ott ül (többek között a korábbi MNB-igazgató Nagy Róza, valamint Halápi Dóra ügyvéd társaságában), hanem:

"a jegybankelnök rokonságában álló Szemereyné Pataki Klaudia, a hírös város polgármestere információink szerint jól ismeri Jaksát, több rendezvényen nyilvánosan is együtt szerepeltek. 2013 júniusában például mindketten tagjai voltak a növekedési hitelprogramról szóló kerekasztal-beszélgetésnek. Ennél is erősebb kapocsnak tűnik, hogy 2008-tól, még a gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterként Szemerey intézte a Kecskemét Fejlesztéséért nevű kötvény ügyeit, amelynek kibocsátását Jaksa munkaadója, a Raiffeisen szervezte"

- írja a Világgazdaság. A lap szerint a piacon továbbra sem zárják ki - a Matolcsyék által az MKB élére rakott Balog Ádám, az MNB-s Nagy Márton illetve a Pallasz Athéné alapítványok tagadó nyilatkozatai ellenére -, hogy valamilyen formában az MNB alapítványai is tettek volna pénzt a Metis alapba.


Jaksa János (balra) egy Növekedési Hitelprogramról szóló kecskeméti rendezvényen, 2013-ban. Leghátul jobbra Szemerey Szabolcs feje bukkan elő - ő Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester férje, Matolcsy György unokatestvére. További képek az eseményről itt.

Hogy konkrétan kik a Minerva Metis alapjának befektetői, akik ilyen rövid idő alatt előköhögtek 31 milliárd forintot, nem tudni, csak áttételes információkból lehet majd rá következtetni, ha egyáltalán.

(Világgazdaság, Reuters)


http://444.hu/2016/03/31/erdekes-kapcsolatai-vannak-a-semmibol-31-milliard-forint tal-eloallo-titokzatos-mkb-vasarlo-minerva-alapkezelonek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony és a szopóroller
  2016-03-31 20:01:20, csütörtök
 
  2016.03.30. 09:01 Fabius

Habony és a szopóroller

Meglehetősen kínos helyzetbe ügyeskedte magát habonyárpád az elmúlt időszakban. A jobboldal polihisztor-sámán tanácsadójáról kiderült, nem ért mindenhez. És ha az ibizai arcon pörgés szemmel láthatóan jobban megy, mint egy eladható tartalmat gyártó fideszes médiabirodalom felépítése, az nem tesz jót a renoménak.

Pedig keményen dolgozó kisember árpádról még csak azt sem mondhatják, hogy nem tett meg mindent. Megtette ő amit kívántak tőle, lett nyócnyócnyóc pont hu és megszerezték a második számú kereskedelmi tévécsatornát. Ide sikerült olyan garnitúrát is szerezni, akik szemrebbenés nélkül megtesznek bármit, Kökény-Szalai Vivien igazgatja a híreket, amit a kunfalvinóra gyárt elvárt szájíz szerint.

tenyek.jpg

Hogy ez az erőfeszítés legfeljebb arra elég, hogy a zembereknek hányingere legyen gollam fodor kitárulkozásától, miszerint neki elég egy 20 éves Rába Timi kép a recskázáshoz, és tömegével mondjanak fel a műsorkészítők a frissen megszerzett csatornánál? Istenkém, minden kezdet nehéz! Amúgy meg a zemberek hálátlanok, nem érdekli őket a sok befektetett munka, megsemmisítő vereségbe taszítják a tévékettőt, inkább nézik az ertéelt és nem gondolnak habonyárpi renoméjára.

De majd megszokják az új stílust! Vagy lesz nekik:

Teccikéteni? Na azért.

Mert se a közvetlenül közpénzből finanszírozott, se a közpénzből meghitelezett és állami reklámköltésekkel kitömött fideszes média nem fog mindig kislányosan dadogni, ha népszopásról lesz szó. Habonyárpád szopórollerezése nem tréfa dolog, addig tessék engedni lekászálódni róla, míg nem kopaszok ellenőrzik, hogy a tények kezdetekor rákerült-e az időbélyegző a kedveslakosság ellenőrző kartonjára.


http://varanus.blog.hu/2016/03/30/habony_es_a_szoporoller
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HOVA MENNEK a SZOCIALISTÁK?
  2016-03-31 19:57:37, csütörtök
 
  2016. március 31., csütörtök

HOVA MENNEK A SZOCIALISTÁK?

Szerintem tönkre.

Sajnálom nagyon, jóllehet a folyamat, melynek vége az lesz, hogy logót cserélnek - egy leveskocka lesz az új jelkép - nagyon régen kezdődött.
Tulajdonképpen az egész magyar fejlődés a rendszerváltás körüli években már magában hordozta a förtelmes jelent.

Megjelentek a jobboldali pártok, elkezdték a szerecsenmosdatást, nekikezdtek a Horthy-kultusz megteremtéséhez a Hóbagoly vezényletével.
Antall és társai hihetetlen arroganciával párosult gazdasági analfabétizmussal vágtak bele a társadalom átalakításába, mintha sok-sok Hegedűs Zsuzsa álmodta volna meg a szebb jövőt.
Pontosan lehetett látni, hogy ez a vonal a horthy-fasizmusra fut majd ki, ami Torgyánnal megspékelve ugyan viccesen festett, de az eredmény mégiscsak vérfagyasztó.

A kispolgári értelmiség is hozta a formáját, radikális ordibálói elfoglalták a közbeszédet, demagógok és doktrinerek voltak, aztán megszagolva a hatalmat és a pénzt, tettek néhány elvi engedményt saját maguk tekintetében.
Kisdobos-szervezetük - a Fidesz - azonnal kimutatta foga fehérjét, a hatalommal közös mutyiba kezdett, melynek eredményeként már akkor is említésre méltó összeget loptak, majd a zsákmányt elosztották egymás közt, ebből lett Orbán papa kőbányája is.
Mitől lettek volna jobbak a hatalom birtokában?

Balról ott volt az MSZMP utódpártja, meg az az izé, amit arra a célra hoztak létre, hogy legyen egy szélsőbaloldali erő is a palettán.
Voltak még viccpártok viccpolitikusokkal, hamar elhaltak, az MSZP elhagyta a nevéből és ideológiájából a munkást, a Népköztársaságból a népet, és elkezdett balközépre mozogni, ami a hajdani MSZMP-től határozottan jobbra volt - csak az volt a baj, hogy ott a párt vezetőin kívül nem volt senki.
Míg Horn élt, addig még futotta némi tömegtámogatásra, de az örök hátrálás, a múlt megtagadása meghozta eredményét - a párt seggreesett, hogy kissé rusztikusan fogalmazzak.
Ez a párt elhatárolódott a múlttól, a tradícióktól, ideológiIag egyre zavarosabb lett, belső demokráciája elkopott az örök kamarillapolitizálásban, és bár úgy tett, mintha szociáldemokrata-szocialista szeretne lenni, de szép lassan átalakult pénznyerőgéppé a pártnomenklatúra számára.
A tagság megöregedett, fiatalok alig-alig jöttek, akik jöttek, mára azok is betagozódtak szépen Laci bácsi majomcsordájába, még a legértelmesebbek sem képesek túllépni a múlton.

Ezen egyébként nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt negyedszázadban az egész magyar politikai osztály a jövő helyett a múltat akarta megnyerni, és amikor valaki elkezdett a jövőről beszélni, úgy néztek rá, mint borjú az új kapura.
Ez a mai helyzet nagy tragédiája, mert a jobboldalon Orbán ráérzett erre és a Horthy-feelinget akarja visszaadni az erre fogékonyaknak, hogy a rendpártiság és tekintélyuralom égisze alatt nyugodtan szét tudja lopni az országot.
Nemmellesleg az se baj, ha ki tudja élni megrendült egészségi állapotából adódó vágyálmait, mint Legfőbb Hadúr.

Nem mondom, hogy Gyurcsány elképzelése a világról mindig koherens lett volna, de egy biztos, ő volt itt az egyetlen - akkor még baloldalinak mondható - politikus, akinek egyáltalán volt valami elképzelése a jövő Magyarországáról - méghozzá korszerű elképzelése volt.
A többiekről jobb nem is beszélni.
Ha valaki a Jobbik elképzeléseire kíváncsi, keresse fel Érpatakot, és elégedtten állapíthatja meg, hogy ez a csúcs, amit széljobbék ki tudnak izzadni magukból.
A Fidesz gazdaságilag Matolcsyt, ideológiailag Schmidt Máriát adta nekünk, a jövkép pedig az ezer stadion országa, az iskolák folyosóin tornázó gyerekek Észak-Koreája.

A liberálisok eltüntek, mint liba a hófelhőben, a fene tudja, kár-e értük.
Szerintem az egy Kuncze kivételével azokért, akik képviselték őket, nem nagy kár.
A szélsőbaloldalon a pártelnök és családja maradt, a baloldal meg olyan üres, mint a sivatag.
A szocialista vezetés egy része lepaktált Simicskával, le fog paktálni bárkivel, aki egy kis pénzt lök nekik, a tisztességes baloldali politikusok, szakpolitikusok meg mint a búsképű lovag, neki-nekirontanak az ellennek, de szélmalmok ellen harcolnak - harcostársak nélkül.
A párt helyi szervezetei elkoptak, pártépítés nemigen van, a párt politikusai rettegnek nyilvánosan felvállalni nézeteiket, mert a helyi hatalom is a gengsztereké.
Leginkább úgy képviselik elveiket, ha vannak, mint ahogy a hívők tették Rákosi idején.
Közben persze a Fidesznek nevezett Orbánviktor pontosan kiszámított elképzeléseinek megfelelően az egész pártstruktúrát ellehetetlenítették - részben a politikai ellenfél, részben a pártok saját maguk.
Most ott tartunk, ha a Fidesz nem vigyáz, akár egydül is maradhat a pályán, mint hajdan a németeknél a NSDAP, ehhez már csak egy kis megfélemlítés kell.
Szögesdrótból egyébként jól állunk.

És most a szocialisták ismét pártelnöki castingot tartanak, melynek nyertese valószínűleg az lesz, aki legjobban tud Gyucsányozni.
Szánalmas.
Nem azt a hétszáznyolcvanezer volt párttagot siratják, akiket elvesztettek az úton, hanem azt a hatezret, aki elment Gyurcsánnyal új pártot csinálni, és azóta is kitart a pártelnök mellett, mellesleg bátrabban, mint a szocialisták a saját pártjuk mellett.

Ha elnézegetjük a szocialisták jelenlegi vezetését, hát nemigen látunk karizmatikus személyiséget se közel, se távol, nemigen látunk határozott ideológiát, vonzó jövőképet.
Ha a párt vezetői azt hiszik, hogy a szavazótábor esetleges növekedéséhez közük van, hát tévednek.
Ezt az eredményt Orbán hozza nekik, mert jönnek vissza a csalódott kóbor szavazók, akik még emlékeznek, honnan bóklásztak el, még emlékeznek a régi karámra, az akol melegére meg a régi szép időkre.
De ennek egy pillanat alatt vége lehet, elég lesz hozzá egy áfacsökkentés, vagy egy gyógyszerár-támogatás, mely mindenre kiterjed, csak a cavintonra nem...

Sajnálom a szocialistákat, sajnálom magunkat, mert ez így nem fog menni.
Ha a demokratikus pártok egymás ellen harcolnak, abból csak bukás lehet, de persze a listavezetőknek azért áll a parlamenti hely a következő ciklusra.
Ezért folyik most a harc, nem a pártért, nem a közös jövőért - és talán ez a legnagyobb baj.
Orbánt holnap megütheti a guta, elviheti az infarktus, megmerényelhetik - de ettől még nem lesz az MSZP-ből komoly társadalmi súllyal rendelkező párt.

Esetleg dolgozni kellene érte...


http://www.pupublogja.hu/2016/03/hova-mennek-szocialistak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzethy gázmutyi.
  2016-03-31 19:47:24, csütörtök
 
  Most, hogy az államhoz kerültek a gázfogyasztók, megemelik az árrést

ma, 19:38

A szolgáltatók a gázt is olcsóbban szerzik majd be, de nekünk nem adják majd olcsóbban tovább. A világpiaci változásokat figyelve nem véletlenül követelnek újabb rezsicsökkentést sokan, a témát az ellenzéki pártok közül főleg a szocialisták próbálják napirenden tartani. A kormánynak azonban más tervei vannak. Részükről többször előjött érvként, hogy egyelőre nem csökkentenek, inkább elkülönítve gyűjtik az áresés hatására a földgázkereskedőnél maradó pénzt, és ha esetleg fordul a világ, és árat kellene emelni, majd nem kell: az összegyűjtött pénzből közép távon is szinten tudják tartani az árakat.


http://propeller.hu/itthon/3205299-most-hogy-allamhoz-kerultek-gazfogyasztok-mege melik-arrest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy nem lophat következmények nélkül
  2016-03-31 19:21:18, csütörtök
 
  2016.már.31.
Írta: nickgrabowszki

Matolcsy nem lophat következmények nélkül

Zavar az Erőben, hiba a Mátrixban: időnként működnek a jogállamiság szilánkjai Magyarországon.
mgy.jpeg

Áder előterjesztésére az AB például megállapította, hogy a közpénz nem veszíti el a közpénz jellegét csak attól, hogy egy alapítványhoz kerül.

Hiába pumpálta át alapítványokhoz Matolcsy az MNB pénzét, attól még nyilvánosságra kell hoznia, hogy azok pontosan mit is csináltak vele.

Például, hogy az államadósságot finanszírozzák-e a törvényi tiltás ellenére.
Vagy hogy miért költött milliárdokkal többet az Eiffel-palotára annak valós értékénél.

Hogy az ezoterikus vonzalmú jegybankelnöknek
titkolnivalója van,

azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy maga intézte el Orbán Viktornál a jegybanki alapítványok pénzét titkosító törvény elfogadását (amit most megsemmisített az AB).

Hogy Orbán szerint is
megalapozott Matolcsy félelme

a 250 milliárd forintos alapítványi vagyon sorsának nyilvánosságra kerülésétől, arra meg az utal, hogy

belement a törvényjavaslatba,
de a kormánytól minél messzebbre helyezte, Bánki Erik nyújtotta be a gazdasági tárca helyett.

Most a Fideszen és a kormányon, meg Matolcsyn a sor, hogy valamilyen megoldás ötöljenek ki az új helyzetre.

Esetleg átnevezhetnék a MNB-t Postának. (Posta adatszolgáltatási kötelezettségét korlátorzó törvényt nem meszelte el az AB.)
Ha az nem megy, akkor a Postához csatolhatnák a jegybankot.

Nagyon kreatívak tudnak lenni ilyen esetekben. Elég csak a most megsemmisített törvényre emlékezni, amely szerint van az úgy, hogy a közvagyon elveszíti közvagyon jellegét.

Az már nem megy, hogy utólag elveszik az Alkotmánybíróság jogköreit az ügyvizsgálatára (ilyet is láttunk már), mert nincs meg a minősített többségük a Parlamentben. Mostanra valószínűleg azt is bánják, hogy nem számolták fel az egész testületet anno.

A tanulság: nem szabad hagyni a Fidesztől, a kormánytól, Orbántól független szereplőket a színen. Minden csapatban nekik kell játszaniuk, mert a végén még kikapnak.

A politikai kár most már megtörténik, ezzel nincs mit tenni. A büntetőjogi részt viszont
a Polt majd megoldja.

Az ügyészség ennél egyértelműbb ügyeket és nehezebb problémákat is kezelt már. Az ő önállósodásától például nem kell tartania Orbán Viktornak.

Csak azon szoktak elhasalni, ha ők viszik bíróságra az ügyeket, mert a bírák még mindig hajlamosak önállóskodni, még a NER 6. évének végén se paríroznak mindig.

De ha nem is viszik bíróság elé az ügyet, akkor nem lehet baj.


http://egyenlito.blog.hu/2016/03/31/matolcsy_nem_lophat_kovetkezmenyek_nelkul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Washingtonban: az energiabiztonság "nem megoldott
  2016-03-31 19:12:15, csütörtök
 
  Amerika: Egy jó nagy segg. A fidesz pedig nyalja lelkesen teljes erőbedobással. Megint csak Hofi Géza elévülhetetlen kérdése jut eszembe: Miért beteg a magyar, ha nem szaros a szája?
Rohadt pofátlan, évek óta hazudozó golyó érett politikusbűnözők!
Semmiféle gáz nem jön ide, semmiféle vezetéken!
Annyi gázunk van, hogy azokon a csöveken a gáz nem jön, hanem megy, csak ezt a sápot valakik teljesen lenyelik és még velünk is megfizettetik a sajátunkat importként!
Csak tessenek emlékezni, amikor pár éve télen úgymond az oroszok"elzárták" a csapokat Európa felé.
Érdekes módon mi magyarok egy fűtési szezonon át elláttuk a szlovákokat, a szerbeket, a horvátokat, persze önmagunkat és még ki tudja hogy kiket szerte Európában?! Nem furcsa?
Energiával küszködve (lásd a nyikhaj szijjártó nyilatkozatát) nálunk kilincselt mindenki, hogy meg ne fagyjon.

************************


2016. március 31. 14:27


Szijjártó Washingtonban: az energiabiztonság "nem megoldott", érdekeink "kifejezetten egybeesnek" az amerikaiakéval

Politikai kérdésekről és energiaipari együttműködésről is tárgyalt Washingtonban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a nukleáris biztonsági csúcsértekezletre érkezett, Orbán Viktor kormányfő vezette magyar delegáció tagjaként tartózkodik az amerikai fővárosban. A delegáció tagja még Seszták Miklós, a nemzeti fejlesztési minisztérium irányítója, és Czukor József miniszterelnöki főtanácsadó - közölte Szijjártó Péter az MTI-nek helyi idő szerint szerda éjjel adott nyilatkozatában. A magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy a szerda kora esti órákban két találkozót is tartott Washingtonban: a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodája, a Dentons globális igazgatójával, Joseph Andrew-val elsősorban politikai kérdésekről tárgyalt, majd az amerikai külügyminisztérium energiaügyekért felelős különmegbízottjával, Amos Hochsteinnal egyeztetett a magyar-amerikai energetikai együttműködésről. Zoom Szijjártó és a szépen csengő névvel rendelkező Hochstein Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az energiaipari együttműködés egyaránt kiemelt fontosságú a magyar és az amerikai diplomácia és gazdaság számára. Az energiabiztonság kérdése Közép-Európában "nem megoldott", s ennek hiánya "a térségben komoly biztonsági kockázatokat rejt magában" - fűzte hozzá, hangsúlyozva, hogy a magyar-amerikai energetikai együttműködésnek éppen ez az egyik kulcsa. A külgazdasági és külügyminiszter értékelése szerint manapság "Magyarország egyik fő gondja az, talál-e új útvonalakat a gázszállításhoz". Az amerikaiak "ebben nyújtanak segédkezet". Szijjártó Péter elmondta: jelenleg a legjobb megoldás a horvát cseppfolyósítottgáz-terminál (LNG- terminál) megépítése lenne, s immár a horvátok is belátják, hogy ez takarékos megoldás. Ráadásul - micsoda meglepetés - amerikai befektetők is érdeklődnek a részvétel iránt. A horvátországi terminál - elhúzódó - megépítése a magyar álláspont szerint Horvátország, Magyarország, az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti négyoldalú együttműködés keretében jól megvalósítható. Budapest egy magyarországi összekapcsoló létesítmény (interkonnektor) megépítéséhez kér európai uniós részvételt - mondta el Szijjártó Péter, és leszögezte: az interkonnektor munkálatait a magyar fél már el is végezte. A gázszállítások másik lehetséges útvonalaként Szijjártó Péter a bolgár-román-magyar-görög gázfolyosót említette, ám ehhez még - mint elmondta - interkonnektoros építkezés kell, mind a görög-bolgár, mind a bolgár-román határon. A miniszter kitért az Északi és a Déli Áramlat földgázvezetékek ügyére is. Bántónak, Magyarország számára sértőnek minősítette, hogy szerinte kettős mércét alkalmaznak: a Déli Áramlat (amelynek révén Magyarország más országokkal együtt orosz földgázt importált volna) az Európai Unió nyomására szűnt meg, pedig az (orosz földgázt Németországba szállító) Északi Áramlatnak is ugyanazok a paraméterei, mint a Délinek. Magyarország és az Egyesült Államok érdekei az energiabiztonságot illetően kifejezetten egybeesnek - hangsúlyozta az MTI-nek Szijjártó Péter. "Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági-védelmi együttműködése nagyon jó, ám ugyanez nem mondható el a politikai együttműködésről, amely nemegyszer akadozik, de mi mindig elmondjuk amerikai partnereinknek a valós helyzetet" - fejtette ki Szijjártó Péter, aki csütörtökön mások mellett nagy iparvállalatok képviselőivel is találkozik az amerikai fővárosban. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/157007/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bojkottálták a fideszesek az offshore-mutyit vizsgáló bizott
  2016-03-31 19:03:35, csütörtök
 
  2016. 03. 31. 13:28

Bojkottálták a fideszesek az offshore-mutyit vizsgáló bizottságot

Határozatképtelenség miatt elmaradt csütörtökön a gazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése, mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg.

Volner János, az albizottság jobbikos elnöke megállapította, a testület ülését nem lehet megtartani, miután sem a kormánypárti képviselők, sem a meghívottak

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Habony Árpád és a grúz-izraeli származású Michaeli Shabtai sem vettek részt.

Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeivel foglalkoztak volna.

Volner János, az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: a letelepedési kötvény üzletben több milliárd forint nyereséget realizáló vállalkozásoknak a tulajdonosi hátterét, ezeknek a mozgatórugóit a Jobbik és a gazdasági bizottság ellenőrző albizottsága közösen szeretné kivizsgálni.
"Láthatóan jó kapcsolat"

Az ellenőrző albizottság elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válasz nélkül maradt kérdéseiket írásban juttatják majd el a kormányhoz, az offshore cégek tulajdonosaihoz és Habony Árpádhoz is, aki Volner János szerint láthatóan jó kapcsolatokat ápol ezekkel az üzletemberekkel.

Az Alfahír kérdésére a képviselő azt mondta, óriási üzlet rejlik a kötvények mögött, ugyanis az állam 300 ezer eurót kap kölcsön 5 évre, s ezek után a közvetítő cégek 29 ezer eurót kapnak. A magyar államnak ugyanakkor 5 év után vissza kell adnia a teljes összeget a Magyarországon letelepedő külföldieknek, tehát végeredményben az offshore cégek járnak jól az ügyletenkénti 9 milliós haszonnal.
Szélkakas

Volner János közölte: a magát nemzetinek mondó Orbán-kormány offshore-cégeket támogató gyakorlatát a Jobbik nem tudja támogatni. Ráadásul -jegyezte meg- a magáncégekkel történő százmilliárdos offshore-üzletelést úgy végzik, hogy Simor András MNB-elnöki ideje alatt még ők is offshore-lovagokat emlegettek.

A Jobbik alelnökét két héttel ezelőtt választották meg az ellenőrző albizottság elnökének, és múlt héten már össze is hívta a tagokat, hogy vizsgálják meg a gyanús ügyleteket. A nemzeti párt elnöke március 15-én jelentette be, hogy ,,tavaszi antikorrupciós hadjáratba" kezdenek.


http://alfahir.hu/bojkottaltak_a_fideszesek_az_offshore_mutyit_vizsgalo_bizottsag ot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakondi: “olyan viszont előfordult, hogy…”
  2016-03-31 18:49:19, csütörtök
 
  Azért ezzel a Bakondival is tele a padlás!!! A kormányzat által ezerszer ismételgetett féligazságokkal hülyíti és rémisztgeti az embereket. Ugyanakkor egy szót sem szól arról, hogy a mostani állapotok kialakulásában mekkora szerepe volt - az USA és Izrael melett - a korrupt és tehetségtelen európai politikusoknak is. M.o. kormányfője is ott volt amikor az EU kormányfői döntöttek a különböző arab országok elleni katonai és politikai akciókról. Líbia és Szíria esetében is egymással versengve ismerték el és fegyverezték fel az ellenzéki szervezeteket, és szakították meg a kapcsolatot a “legális" kormányokkal. Pedig az az ellenzék u.a. mint akit most terroristának neveznek.
Az EU-s politikusok és kormányfők igen is közvetlenül felelősek a migrációért, a terrorizmusért és több száz európai polgár haláláért. És felelősek lesznek a közeljövőben esetlegesen bekövetkező tragédiákért.
Ezeket “választottuk" és válasszuk magunknak. Lehet aggódni a gyerekért, aki mondjuk Budapesten használja a metrót, vagy elmegy egy koncertre, focimeccsre.
Nem a muszlimokat akarjàk ök lehalgatni,ha nem az elégedetlen nyomorgo
magyar tömeget akarjàk kordäba tartani.

*****

Bakondi: “olyan viszont előfordult, hogy..."


Posted on 2016-03-31 by Admin

Bakondi: Magyarországi muszlimok pénzelték az Iszlám Államot
Nincs olyan ellenőrzött információ, amely szerint magyar állampolgár is csatlakozott volna a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: olyan viszont előfordult, hogy Magyarországon élő muszlim vallású emberek pénzt utaltak a terrorszervezetnek.
Őket kiutasították az országból - tette hozzá.
A főtanácsadó azt mondta: az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de - mint megjegyezte - vannak akik ennél nagyobb számot mondanak.
Ezzel együtt viszont - mint Bakondi György felidézte - a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába.
Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó, vagy szalafista hittérítő érkezett - mondta.
Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában - mondta Bakondi György.
Kiemelte: Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban élő, a társadalom peremére szorult, rossz anyagi körülmények között élő, nyelvtudás-, illetve képzettséghiányos, vagy egyéb ilyen hátránnyal élő muzulmánról nem tudnak. Bakondi György ismét felhívta a figyelmet, hogy az iszlám vallást és az iszlám terrorizmust nem szabad összekeverni.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek..."
-Nos ez a nagy probléma. A kontroll nélkül áthaladó nagy tömeg, amely elárasztotta Magyarországot is! És amely minden társadalmi tiltakozás dacára ITT TOBZÓDOTT, MASÍROZGATOTT MAGYARORSZÁGON!
MERT AZ AKTUÁLISAN ÉPPEN JÓL FÖLHASZNÁLHATÓ VOLT ALANTAS ÉS ÖNÖS QRMÁNYZATI SZÁNDÉKOK KIVITELEZÉSÉHEZ!
Nyugodt szívvel merjük kijelenteni: a tavalyi migránsáradat a döbrögista horda szándékolt és előre eltervezett, precízen kivitelezett akciója volt! Bűntett Magyarország és a magyar nép ellen! Amin legfeljebb csak enyhít az a körülmény, hogy a terroristákat támogató MAGYARORSZÁGI EGYEDEKET kiutasították az országból. Ami dícséretes eljárás!


http://www.balrad.com/2016/03/31/bakondi-olyan-viszont-elofordult-hogy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert megérdemli!
  2016-03-31 18:38:46, csütörtök
 
  Mert megérdemli!

Posted on 2016-03-31 by Admin

COZMA-GYILKOSSÁG: IDŐ ELŐTT SZABADULT P. GÁBOR

Kiszabadult a börtönből a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja. P. Gábor március 4-én hagyta el a pálházi fegyintézetet, barátai egy üveg pezsgővel várták a börtönajtóban. Most korábbi barátnője budapesti lakásában él.

szb
P. Gábort, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottját testi sértésért ítélték öt évre. A büntetés még nem járt le, de információink szerint jó magaviselet miatt, kedvezménnyel szabadult.
Az egyik tanú, a Patrióta bár pultosa a bíróságon azt vallotta: ő volt a legagresszívebb a táncparketten, amikor kitört a verekedés Marian Cozma és tá­madói között. A kézilabdázót szerinte többen is ütötték, rúgták, a tárgyaláson R. Sándort és P. Gábort ismerte fel.
- A fehérpólós egy székkel is többször lesújtott a földön fekvő sportolóra, aki a kezét feltartva próbálta védeni magát. A támadók közül valaki azt is kiabálta: ,,megdöglesz, mindenkit agyonverek!" - vallotta a tanú. Úgy emlékezett: P. Gábor egy, a verekedésbe be sem avatkozó vendéget is többször pofon vágott, s őt is megfenyegette. A negyedrendű vádlott később beismerte: felkapott egy széket, és azzal kétszer vagy háromszor hátba vágta Cozmát.

mk
A most szabaduló férfi ellen sokáig lakhelyelhagyási tilalom volt érvényben, 2011-ben első fokon öt évet kapott testi sértésért (később ez lett a jogerős ítélet is). A budapesti férfit ekkor akarták barátnője Dob utcai lakásán letartóztatni, de P. Gábor a rendőrökre támadt és elmenekült. Később azonban feladta magát.
A 39 éves férfit szabadulásakor a bör­tönajtóban pezsgővel várták a barátai, majd a férfi a hírek szerint ismét korábbi barátnője lakására ment. A Bors felkereste a házat, ahol a postaládán szerepelt P. Gábor és a barátnője neve is, de ők maguk nem voltak otthon. Több környékbeli is úgy emlékezett, hogy látták a férfit a nővel, aki a szabadulás előtt arról is beszélt a szomszédoknak, kicsit tart attól, hogy mi lesz, ha kijön a rács mögül egykori szerelme.
Kerestük az ügyben a most szabadult férfi korábbi ügyvédjét, dr. Lehner Bélát, de azt mondta, mivel már nem a védence az illető, nem kíván nyilatkozni.
Már csak hárman vannak börtönben
A veszprémi Patrióta lokál előtt, 2009. február 8-án ölték meg Marian Cozma kézilabdázót. Emberölésért ketten - R. Sándor és N. Győző - 18-18 évet kaptak, Sz. Iván pedig 13 évet. Már csak ők ülnek börtönben. A negyedrendű vádlott, P. Gábor most szabadult, a többiek enyhébb büntetést kaptak, ők már régen szabadok. A gyilkosok közül Sz. Iván legkésőbb 2022-ben, a többiek 2027-ben szabadulhatnak.
(bors)
Bal-Rad komm: Hát ő CSAK pofozkodott, ő CSAK székkel ütlegelt földön fekvőt, ő CSAK rendőrökre támadt, ő CSAK szökésben volt.
Ezekért CSAK öt évet kapott, amiből CSAK négyet kellett letöltenie, mert amúgy jól viselkedett. A börtönben!
Meg is kezdheti az integrállódzást! Indul a bodzaszezon!


http://www.balrad.com/2016/03/31/mert-megerdemli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 465 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.