Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 574 
Szünet
  2007-07-23 00:02:24, hétfő
 
  HOLNAPTÓL SZABADSÁGRA MEGYEK!

Minden kedve olvasómnak jó pihenést,aki munkában marad,annak kitartást a hőségben!
Egy időre a Figyelő ettásak is fellélegezhetnek:))
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kóka frakcióvezető lesz
  2007-07-22 16:45:10, vasárnap
 
 
Kóka frakcióvezető lesz

2007. július 20. FigyelőNet
Várhatóan frakcióvezető lesz minisztersége után Kóka Jánosból - tudta meg a FigyelőNet. A kormányból távozik, a kormánykabinetből nem, igaz ehhez átalakítják a testületet. Kóka karakteres liberális politikát ígér.





Kóka János távozása a gazdasági tárca éléről az ő döntése volt, de nagyon bátorítottuk - fogalmazott a FigyelőNetnek egy szabad demokrata forrásunk. Értesülésünket megerősítette Horn Gábor ügyvivő is, aki elmondta, csütörtök este összeült a liberálisok Ügyvivői Testülete, és egyhangúan támogatták Kóka ötletét, sőt még a miniszter év végi távozásának időpontját is közösen alakították a 2008-as költségvetés elfogadásához.

Kiváló kapcsolat

Kóka János a döntésével kapcsolatban azt mondta, azért döntött így, hogy minden erejét a liberális párt megszervezésére tudja fordítani. "Nagyon karakteres liberális politikát tervezek. Az operatív feladataimtól a kormányon belül megszabadulok ugyan, de a stratégiai döntéshozatalban továbbra is részt veszek pártelnökként" - fogalmazott Kóka.

A miniszter elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel már közölte döntését, ő azt elfogadta. Hozzátette: a kormányfővel abban is megállapodtak, hogy a koalíció stratégiai vezetését ellátó kormánykabinet munkájában továbbra is részt fog venni. Hozzátette, továbbra is kiváló a kapcsolata Gyurcsány Ferenccel, koalíciós partnerként szinte naponta egyeztetnek.

A kormánynak nem fordít hátat (Fotó: MTI)



Marad a kormány közelében

Úgy tudjuk, bár miniszter nem lesz, továbbra is a kormánykabinet tagja marad Kóka, ehhez azonban némiképp átalakítják a testületet egy ,,koalíciós kabinetté". Horn közölte, az SZDSZ várhatóan Kókát javasolja parlamenti frakcióvezetőnek, és a liberálisok maguknál tartják a jelölési jogot a gazdasági tárca élére. Értesüléseink szerint inkább gazdasági szakembert, mint politikust helyeznének a tárca élére. Korábban felvetődött a minisztérium jelenlegi államtitkára, Garamhegyi Ábel és Kákosy Csaba, a GKM kabinetfőnökének a neve is, ám Horn erre csak annyit mondott, ,,több jelölt is van".

Szocialista forrásaink úgy fogalmaztak, nem volt meglepő, hogy Kóka felhagy a miniszterséggel, hiszen a gazdasági tárca vezetése nem lendített a népszerűségi mutatóin. Az MSZP ugyanakkor nem szólna bele abba, kit jelöl a koalíciós partner. Ezt támasztja alá Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője is, aki közleményben tudatta, hogy a szocialista frakció tiszteletben tartja Kóka János döntését, amely szerint az év végétől pártelnöki feladatait főhivatásban kívánja ellátni.

Most vagy mindjárt?

A Fidesz részéről Szijjártó Péter kommentálta Kóka döntését és "minden idők legsikertelenebb gazdasági minisztereként" aposztrofálta az év végén távozó politikust. "Éppen ezért Magyarországnak, a magyar gazdaságnak, a magyar embereknek az az érdeke, hogy Kóka János most azonnal távozzon" - szögezte le a Fidesz szóvivője. Dávid Ibolya, az MDF elnöke egy hónapot adna Kókának a távozásra, hiszen a bejelenetés miatt "tárgyalóképtelen és korlátozott felelősségű" lett a gazdasági miniszter. A KDNP pedig azt szerette volna, ha Kóka már korábban távozik tárca éléről - nyilatkozta Lukács Tamás, a KDNP szóvivője.

Az ötlet, hogy Kóka pártelnökként már ne legyen miniszter, először az SZDSZ pártelnöki posztjáért folytatott kampányban merült fel. Akkor Kóka azt ígérte, addig vezeti a gazdasági tárcát, amíg a párt érdekei megkívánják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megverték Zentán Toroczkai Lá
  2007-07-22 16:36:32, vasárnap
 
  Megverték Zentán Toroczkai Lászlót

2007. július 21. FigyelőNet, MTI
Biztonsági emberek megverték Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökét szerdán, a zentai Nyári Ifjúsági Játékok nyitókoncertjén - jelentette szombaton a szabadkai Magyar Szó.



Toroczkai saját elmondása szerint a színpad előtt állt, amikor a biztosítást végző Gladiátor cég emberei odamentek hozzá, és ütni kezdték. Kis időre eszméletét vesztette, s mikor magához tért, követelte, hogy vigyék be a zentai kórházba, ahol orvosi ellátást kapott. Eltört az orrsövénye, enyhe agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

Miután kijött a kórházból, Toroczkai hazautazott Szegedre, s onnan nyilatkozott a magyar nyelvű vajdasági lapnak. A HVIM elnöke azt mondta, fogalma sincs róla, miért verték meg. Azt a lehetőséget, hogy azért, mert magyarul hallották beszélni, egyértelműen kizárta, mondván, hogy "a zentai játékokon szinte mindenki magyarul beszél".

A Magyar Szó utánajárt annak a magyar sajtóban megjelent hírnek, miszerint ugyanaznap a zentai koncerten megvertek egy fiatal magyarországi orvost is, aki állította, hogy azért bántalmazták, mert magyarul beszélt. A Magyar Szó által megkérdezett Tápi Lajos szabadkai vezető magyar konzul azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett ezzel kapcsolatos panasz, s Zenta polgármesterének, Juhász Attilának sem volt tudomása az esetről, pedig ő külön érdeklődött a játékok lefolyásáról a rendőrségtől, amely csak a Toroczkai Lászlót ért atrocitásról tudott beszámolni neki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanulságos!
  2007-07-22 16:30:35, vasárnap
 
  A Bajor Napló főszerkesztőjének levele


Kiírtam magam

Az írás lényege, hogy ne kényszerüségből történjen. Az újságszerkesztés szépsége a megnyerő tartalomban domborodik ki.
Egy németországi magyar nyelvű online újság fő profilja evidens, hogy az anyaországi eseményeknek kéne lenniük.
Ez ma lehetetlen.
Egy káoszországról nem lehet írni. Sehogy. Sem tárgyilagosan, sem ,,tárgyilagostalanul“, még pontokba szedve sem lehet naponta megjelentetni, hogy megint mivel büntetik a népet, a Népfennséget. Dehogy büntetik. Hülyének nézik, kihúzzák alóla az utolsó lepedőt is, a balga-barom nép pedig tűr, hiszi, hogy így kell lennie, mert valóban hülye. Ezt már ezerszer leírták mások is.

Államosítottak ezek a hiénák, azaz elloptak, elvettek generációk alatt összekuporgatott, megteremtett vagyonkákat, aztán nagyvonalúan privatizálták a hiénák gyermekei ugyanazokat. Nagytőkés tolvaj hiénákká váltak, miközben a valódi tulajdonosokra kárpótlási nevetséges papírokat sóztak ,,kárpótlás“ gyanánt. A politikai elítéltek éveit is papírban számlázták utólag ...

Ezt is több százszor láttam leírva.

Mint nagy kommunista senkiháziak, internacionalisták és nem nemzettársak (tisztelet a két kivételnek Szűrös és Pozsgay) törvény szerint nem kerülhetnének be még a parlamentbe sem. Nemhogy az ország vezetésébe! Kémek, árulók, közönséges kültelki spiclik, akik még az anyjukat is beárulták aprópénzért. Ezek vezetik az országot, s ebben az esetben teljesen indiferens, hogy a többség szavazott-e rájuk, mert már jelölésük is törvénytelen volt. S mivel törvénytelen, törvénytelen a működésük is!

Ezt is rengetegen leírták.

Paraziták, közönséges tolvajok, akik étvágya kielégíthetetlen. Mindent lenyúlnak, ami csak mozdítható. Az ellenzéket, az erkölcsileg normális, tehát a jelenlegi rendszerről másként gondolkodókat rendőrterror alatt tartják.

Ma már az egész világ elképedve szemléli, hogy ami pénz bekerül Magyarországra, pillanatok alatt nyomtalanul eltűnik.

Kizsigerelik a népet, elképesztő rendelkezéseikkel lehetetlenné tesznek szinte mindenkit, aki a nómenklatúrán kívül áll. Előbb, vagy utóbb, de mindenki bele fog rokkanni! Ez nem más, mint feudalizmus, jobbágyság, vagy ha jobban tettszik Maffiahatalom, mely ellen nincs épkézláb európai fellépés. Igaz miért is lenne, ez egész Európai Únió ez!

Szerintem ezt is sokan leközölték már.

Buzeránsok, pedofílok, nemzetellenesek. Hihetetlen agresszióval támadnak a nemzeti jelképekre. A sajtó támogatásával -aminek döntő többsége a kezükben van- elérték, hogy a nagy tömegek valóban szégyennek tartják a kokárdát, a Nemzeti lobogót. Az Árpád-sávos ezer esztendős zászlónkat pedig ma már megvetik, fasiszta jelképnek tartják. A többség menekül előle, a Budapesti Hanukák védelmébe. A nemzet alkotóinak többsége köp a keresztre, a nemzeti lobogóra, a magyar hímnuszra. Megzavarják az Istentiszteleteket, egyáltalán mindent megvetnek, zavarnak, üldöznek, ami krisztusi, keresztény, ami magyar, ami tradició.

Viszont hangos buzitüntetést szerveznek a népnek a tolerancia jegyében, tánccal, ricsajjal, maszkokkal és lógó nemiszervekkel, amiket egyenesben közvetít a média, mint követendő trendit, ami nyugaton sikk, bevált. Viszont azt elfelejtik közvetíteni, hogy nyugaton nem is annyira sikk, nem is annyira elfogadott a buzifesztivál. Münchenben bőrnadrágos bajor viseletbe öltözött polgárok mustáros fehér kolbásszal (tradicionálisan müncheni eledel) megdobálták a valagukkal és kitágult szájukkal tüntető abnormálisokat. Dániában is megkapták a magukét, csakúgy Rómában és még lehetne sorolni, hogy hány helyen -a netten könyen kinyomozható. Pünkösdkor pedig Moszkvában verték el rendesen európa prosperáló buzijait. Nagyrészüket a kiadó verés mellett még be is pakolták pár napra a hűvösre, többek között egy itteni, Grünés bundestagi képviselőt is!

De már ezt is lejegyezték mások.

A pedofília engedélyezését arcátlanul beterjesztették a Magyar Parlamentbe. Európában egyedüliként, azt hazudva, hogy az EU ajánlására! Nyoma sincs máshol ennek az ajánlásnak, csak Magyarországon.
Aki akkor nem lépett ki az SZDSZ-ből és az MSZP-ből, azok egyetértettek a beterjesztéssel, de legalábbis elfogadhatónak tartották azt a képtelenséget, hogy egyáltalán normális emberek között szóba kerülhessen ilyesmi. Szégyen, hogy napirendre került a ,,törvénymódosítás“, igaz sok szép szívet melengető gondolat is elhangzott ennek kapcsán még a kormányoldal részéről is -máskor is hallottunk már szépeket, mind hazugság volt, van, lesz! Nem tudok hinni nekik.

Viszont a kissebbik -törpe- kormánypárt részéről több ,,politikus“ is botrányba keveredett pedofília gyanujával. Némelyikről be is bizonyosodott -igaz csak az Interpool részéről. Magyarországon felelősségre vonás soha nem történt ilyen ügyekben politikusnak csúfolt senkiháziak ellen.

De ezt is megírták már.

Pénzmosások, milliárdos sikkasztások, nyolcszázmilliós sikerdíjak, fedőcégek, szolgálati kicsapongások, verések, robbantások, hazugságok, beismerésnek titulált lebukások, kurvázások, Gabibuzeránsfördőzések, privatizálások, indonéziai privát befektetések, adriai nyaralók, kábítások, fejre célzott gumilövedékek, jujujujujujjjj!

Bezárt, elhanyagolt kórházak, nihilista, alkoholista, öngyilkos nép. Egymásra eszkábált pottyantós budira emlékeztető vonatszerelvények, munka nélkül kóborló nincstelen diplomások, sarc, zsiger, robot. Sötét tekintetek, elhanyagolt települések, nagypofájú, magabiztos demszkik. Fertő, mocsok, világhíres magyar pornósztárok. Rohamkocsik, nőket molesztáló tolvaj rendőrség, és a kissebbség, a kissebbség, a kissebbség. Hová lett a hazám, hová lett a morál, hová lett a törvény, hová lett az egész rohadt rendszerváltás, hová a hajdani nagy siker, az MDF fényes győzelme -ma már csak mocskos árulók pártja. Én mondhatom, mert MDF-es voltam, győzelemre vittük a jelöltjeinket Fejér megyében, 1990-ben. Hittük is, hogy most kitakarítjuk az országot, ebbe a hitbe röffent bele Antall Józan: -tetszettek volna forradalmat csinálni.

Mintha csak a kommunisták mondták volna, annyira cinikus és annyira kommunista volt. Másnap elkezdődött a konszolidáció, a kommunisták visszatérése a hatalomba -az MDF-en keresztül. Harmadnap már én sem voltam Magyarországon...


Belőlem kihalt a mondanivaló.

Kiölte az elképzelhetetlen valóság, ami ma otthon történik. És kiölték azok is, akikre azt hittem, hogy egy oldalon állunk, akikkel talán közösen lehet tenni valamit, megmozdulásokat szervezni, tüntetni, demonstrálni. Gondolkodni, véleményt cserélni. Stratégiát felépíteni, együttműködni.

Név nélkül, a tömegekért, a reményért. Azokért, akik kimentek az utcára és komoly bajba kerültek, segíteni, tenni, rengeteget tenni, önzetlenül, mert csak az önzetlenség tarthat össze. Az az egyetlen erö, ami eggyé olvaszthat, tömegbe olvaszthat minket, Titeket, mindenkit. Erre jött a RISS, human rights ötlete, Münchenben.

Tenni nyugaton a hazámért, ami nem nosztalgia, ami nem honvágy, hanem erő, nyugati erő, ami a sikerért rengeteget számíthat. Ezt jól alkalmazzák a koszovói albánok, a szerbek, a törökök és -sajnos- rajtunk kívül szinte minden nemzet nyugaton élő fiai, leányai, mert tudnak egyek lenni, tudnak együtt gondolkodni, cselekedni, TENNI, mert közös a cél!

Mi, magyarok nem tudunk. Ahogy tudott nemet mondani a határon túli magyarságra az anyaország, úgy tudott a látszólagos jobboldal saját szakállára, hamar elfelejthető nevetséges karrierekért széthullani, melyeket az öncéluság kreált. A kivagyiság, az ,,én szervezésem“ nevetséges szarakodások. Itt nálunk is széthullott egy pillanat alatt az egész mozgalom, mert sok dudás nem akar megférni egy csárdában. Ez a magyar. Kétszemélyes szervezetek alakultak, természetesen a név miatt. Versengések a nevekért, a kivagyiságért. Otthon is pártok varázslottak elő a semmiből, hogy aztán fénysebességgel ugyan oda vissza is hulljanak. Nevek tűntek fel -abban a pillanatban értelmét vesztette minden erőlködés, addig tett dolog- és buktak alá. Jólértesültek azonnal tudni vélték minden a jobbon feltűnt személy kommunista kapcsolatait, beépítettségét, és záporozrak a kérdések, ,,miért pont ő?“. Infantilis, kudarcra ítélt szereplése volt pár bárgyú, önjelölt szónoknak, akikből valami -bár kacagtató, de mégis így van- gyurcsányi ostobaság is sugárzott. A többség azt hitte, eljött végre az ő ideje. Egyre többen és többen tülekedtek a színpad körül, a többség már szereplésre vágyott és természetesen a konkurenciát látta a másikban, saját nehezen kipréselt gondolatai konkurensét. A konkurenciaharc pedig vetélkedés, a vetélkedés pedig ellentét, az ellentét pedig ellenségeket szül.

Hát ezért hullott szét az őszi forradalom itt is, otthon is.
Ami ezután történt már törvényszerű: Gyurcsányék megnyerték a csatát, legalizálták magukat a beugratott nemzet előtt.

Apró csatákat veszítenek, vagyis csak látszatát teremtik a demokráciának Morvaiékkal és Gaudiékkal szemben. Övék minden tiszteletem, böcsületes magyar emberek! De jogos harcuk Gyurcsányéknak csak kedvez. A jelszó: a törvény lám-lám diadalmaskodik, íme, demokrácia. Ezt jelenti a balos sajtó közvetítésében, de lényegében a helyzeten ez sem változtat. Minden hatalom a maffiadiktátorok kezében van, az történik amit ők diktálnak. Ma még lehet pereket nyerni ellenük, de ha megunják, kreálnak lejárató hadműveleteket, hazugságokkal, mossa ki magát a paciens, ha tudja. Soha nem tudja, a közvélemény ugyanis a balos sajtóból táplálkozik. Még a jobboldal sajtója is baloldalról kapja a híranyagokat, amit óriási hibával többnyire kommentár nélkül ad le egyik-másik! Így jelenik meg a baloldali gondolkodás a jobboldolan. Így történhet meg, hogy Orbán Viktor annyi mocskolódást kap mindkét oldalról, amennyit soha egyetlen magyar ember sem kapott a hazájától, sajátjaitól. Bármit tesz, minden számító, undorító becsapás, harácsolás, lenyúlás. Törvénytelen minden mozdulata. Politikusként csak rosszat tett, hazug, besúgó, összelopott milliomos(!), nemzetellenes, magyarellenes, KISZ-es, raccsoló, beszédhibás, makogó, nagyorrú, kopaszodó, kétballábas, Magyarország királya, stb, stb, stb.

Ha valóban ilyen utolsó alakja a magyar politikának, akkor minek ekkora hírverést csapni körülötte? Minek mindenben az ő gonoszságát látni, ha valóban az?

Tényleg mételyez a méreg, jól működik az ármány. A balos sajtó a kilenc éves (!) lejárató kampányát Orbán Viktor ellen olyan alaposan, kitartóan folytatja, hogy ma már a jobboldal is hangos tőle. Nekem pedig hányingerem van ettől az egésztől.

Az egyetlen karizmatikus magyar politikus ma még -tettszik, nem tettszik- Viktor. Ezért ez az iszonyatos, szünni nem akaró kampány ellene. Kilenc év óta, 1998-tól nem sikerült még mindig a gondolkodó tömeg nagyrészét elfordítani mellőle. De miért is ennyire bősz a baloldal, a kommunizmus, ha Viktor neve csak gondolatilag is előbukkan: mert a tizenhét év demokrácia alatt az ő miniszterelnöksége alatt fordult elő először és utoljára, hogy a nemzet magára talált. Büszke szó lett a magyar, lett identitása, ,,nagy pofája“ -ahogy a szlovákok behúzott farokkal vicsorogták az egyik lapjukban. Mert megnyerő volt, fiatal kora miatt eleve feltűnő a nemzetközi politikában. És a Bokros-csomagot és Horn Pufajkás Gyula uralmát túlélt ország, nemzet, elkezdett -lassan, de szemmel láthatóan- cseperedni a szomszédaink nagy ilyedségére. Mert vívmányai lettek a hazának, mert sorban álltak a befektetők a térség vezető államánál. Mert nyugatról elhangzott Románia felé, hogy Magyarországon keresztül vezet az út Európába, mert nőttek a fizetések, csökkent az infláció, mert az emberek jó része úgy hitte, végre valóban lezárult egy korszak. Rengetegen telepedtek haza nyugatról azalatt a négy év alatt. Mert volt egy mosolygós, fiatal ember, aki megnyerő volt, okos, talpraesett, nagycsaládos, magyar és keresztyén, aki nem azért ment el a templomba Istentiszteletre, mert a protokol előírta, hanem mert hiszi és vallja az Isten, Család, Haza szentségét.

Aki nem azért lett az Ország RT. Vezetője, hogy kifossza, átjátsza a részvényesek vagyonát saját magának, hanem azért, mert hitte, hogy tud változtatni, s hittel képes is volt rá. Hitték a társai is, így lett kerek eggyé.

Viszont négy év kevés egy nagy munka véghezvitelére. Négy év arra elég, hogy felvázolja a jövőt, ami szép volt, jó volt, de kevés volt.

A baloldal támadásainak meglett az eredménye. Annak a baloldalnak, melynek fő erejét a tömegtájékoztatást a FIDESZ-nek nem sikerült -érthetetlen okok miatt- ellensúlyozni. Hatalmas hiba volt nem meglátni a hátuk mögött a hiénát.

Akkorát esett a FIDESZ a választások végén, mint az a bizonyos ólajtó, bár biztos vagyok benne, hogy megnyerte a választásokat. Megnyerte, de nem reklamált a 48 órán belül megsemmisített gigantikus számú hibásnak ítélt szavazatok miatt - a 0,1% híján a parlamentből kiesett MIEP miatt! Nem akart koalicióra lépni a MIÉP-el. Ez elvárandó a nagy európai politika részéről, viszont nem érthető a haza szempontjából. Ezért egyszemélyben Orbán Viktort hibáztatni nagy ostobaság. Az egész FIDESZ vezetése követte el a végzetes hibát.

Mi soha nem tudjuk meg a valóságot, hinni viszont hihetünk a józan ész diktálta igazságban. Ítélni az Isten fog, ateistát, hivőt, mindenkit.

A FIDESZ véleményem szerint soha többé nem jut hatalomra. Normális emberek ugyanis nem akarnak hatalomra kerülni egy kifosztott országban, ahol biztos kudarc a vezetői szék, mert az ellopott országot az új választott vezetőkön fogják keresni, nagyon hamar.

Itt már megszűnt a hazafiság, ez már biznisz, nincs jelentkező a vezetői posztra. S ha nincs, lassan át lehet játszani a hazát annak, aki lehet nem is beszéli a nyelvünket, egy -sportnyelven írva- idegenlégiósnak, aki hatalmas pénzzel érkezik, de a pénz mögött választott népét is hozza.

De ha valami elrugaszkodott elme mégis vállalná a vezetést, annak kommunistábbnak kéne lennie a kommunistáknál. Visszaállamosítás, vagyonelkobzások, perek a jogorvoslat reményében, szerződések felülbírálata, újratárgyalások, felbontások. Nagy nemzetközi veszekedések, szövetségi kapcsolatok átvizsgálása. Törvényhozatalok, államépítés, hazateremtés. Szent István, Könyves Kálmán, Nagy Lajos, Mátyás, II. Rákóczi Ferenc jogos örököse és utódja lehetne!

Még egy gondolat a FIDESZ körül.

Magyarországon az ellenzék minden mozdulatát törvények szabályozzák, miket nagy gonddal figyel az európai liberális lobbi. A parlamenti demokrácia lényege ugyanis, a törvényesség. A FIDESZRE vonatkoznak a törvények, erre a kormányra nem. Dávid-Góliát.

Nekem mindenesetre felfordult a gyomrom a gyurcsány uralta magyarországi anarchiától, így ezennel leteszem a tollat. Nem vagyok képes folytatni a lap vezetését, mert nem vagyok hajlandó az eseményeket tovább követni. Aki most azt hiszi, hogy homokba dugtam a fejem, az nagyon téved. Ahogy az elején is írtam, nem találom élvezetes dolognak az események összegubancolt szálainak kibogozását, mert csak oda jutok, ahol már voltam: hazugság, törvénytelenség, gátlástalan harácsolás. Minek leírni ezerszer valamit, ha már százszor megtettem.

Minek ismételni, ismételni, ismételni, és mégsem történik semmi.

Hát maga nem normális, hogy mindent kétszer mond, hogy mindent kétszer mond (Karinthy).

Én leteszem a tollat, kizárom magam az otthoni eseményekből, de nem zárom ki a szellemet, újra belévetem magam az elhanyagolt egyéb írásaimba.


A Bajor Napló következő főszerkesztőjének több szerencsét kívánok!

München, 2007. május 30.

Mészáros Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szélhámosság határtalan!
  2007-07-22 15:28:02, vasárnap
 
  A szélhámosság határtalan!

Alapos okkal feltételezhető, hogy - kihasználva Wass Albert és a film iránti lelkesedésünket és összefogásunkat - lehetnek olyanok, akik ugyanilyen indokkal SAJÁT ZSEBRE gyűjtenek.

Ennek megakadályozása végett kérlek, legyetek szívesek ezt az e-mailt ugyanannak a körnek továbbítani, akinek az előzőket: aki adakozna a filmre, kizárólag Somlai Zsuzsannán keresztül tegye, őt hívja a (30) 9547823-as mobil vagy a Koltay Gábor-levélben megadott 200 8403-as vonalas számon (Korona Film), avagy írjon a kfilm@hu.inter.net villámposta-címre.

Magánszemélyeknek az utaláshoz szükséges alapítvány adatai még egyszer:
Huszonegyedik Század Alapítvány
1026 Bp. Gábor Áron u. 8.
Számlaszám: UniCredit Bank, 10900035-00000008-07800016
Közlemény: Wass Albert film támogatása
A céges adakozók legyenek szívesek, Somlai Zsuzsannával vegyék fel a kapcsolatot!
Köszönet mindenkinek.

(küldte Tharan Marianne)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél az ellen-népszavazási be
  2007-07-22 15:20:02, vasárnap
 
  Levél az ellen-népszavazási beadványhoz

Tisztelt Kálmán László Úr!

Mióta kiderült az Ön "bravúrja", csakis nyelvészeti kérdésekben leveleztünk.

Önnek természetesen joga és lehetősége, hogy népszavazási kérdésben beadvánnyal forduljon az Országos Választási Bizottsághoz. Ez a jog fennáll ellenoldalon lévőknek is.

Az egész huza-vona az Alkotmányban biztosított intézményrendszer kiheréléséhez vezet(het). Jelenleg regnáló "ideggyenge" nárcisztikus miniszterelnök meghirdette a népszavazás ellenkampányát. Ezt teljes sikerrel véghezvitte a magyar nemzet ellen 2004. december 5-ei kettős állampolgárság és kórház privatizáció elleni referendum ellen.

A népet, beleértve Önt is semmibe veszi regnáló kormányunk első embere. Ezek után, hogy gondolja, hogy sikerre tudja vinni kezdeményezését. A választópolgárok apátiába, depresszióba taszítása folyik a hatalom erejével. Most csak az Ön népszavazási kérdéseit elemzem.

"Csak nyelvészként" minősítette önmagát, mikor e kérdések megfogalmazásának gyökeréről faggatták. Ez az első kérdés olvasásakor égnek áll az ember haja. Vagy naiv, vagy egy liberális egészségügyi lobby által megvezetett állampolgár. "Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?"

Emlékszem, hogy gyerekként a 70-es, 80-as években alig vártuk a Tetthely-t és Derricket. Nyugatnémet életvitelt hozta be szobába. Voltak részek, melynek a hamis gyógyszerekből adódó bonyodalmakról szóltak. Ebből már odaát okultak. Mi nem tudunk mások hibájából tanulni?

Kálmán Úr! Játszunk el a gondolattal, Ebben a kánikulában nehéz elképzelni, hogy megfázik, influenzás lesz. Patikán kívül vesz calmopirint. Ki tájékoztatja a patikán kívüli vásárlásnál, hogy ebből egy nap mennyit vehet be az ember? Patikán kívüli vásárlásnál a gyógyszer összeférhetetlenségről, mellékhatásokról a MOL fog majd tájékoztatni?

Gyomorbeteg milyen fájdalomcsillapítót nem vehet, ezt tudja a "plázacica" eladó?

Most itt a szezonja az allergiának. Az tombol. Patikán kívüli vásárlás esetén ki tud segíteni a bajbajutottnak? Most mikor a "balladai Ágnes" leépítette a gyermekek részére budai tüdőszanatóriumot nonszensz az Ön második kérdése.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladatainak módjáról szabadon dönthessenek?" A leggazdagabb önkormányzatok sem tudták, tudják a településen lévő egészségügyi ellátásukat megtartani. Ez köszönhető a volumenkorlátnak nevezett pénzbehajtó intézményrendszernek.

- Nyelvészként elemezze ezt a csúnya szót! -

Hogy mennyire zavaros az Ön beadványa, a két kérdés sikere esetén előfordulhat, hogy az önkormányzatok saját illetékességi területükön megtiltják a patikán kívüli gyógyszerek árusítását. Antagonisztikus ellentét.

A harmadik kérdése meg még ennél is kacifántosabb. Ezzel nincs értelme foglalkozni.

Tisztelettel:
Kőbánya, 2007. július 22.
Monostori Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életrajz. Biography.
  2007-07-22 11:53:23, vasárnap
 
  Életrajz. Biography.




Kedves Olvasó! (Dear Reader,)

Kérem, szíveskedjék elolvasni rólam az alábbi részletet, amely most jelent meg a
"Who is Who Magyarországon - Magyarország vezető személyiségeinek életrajzi
enciklopédiája" 2007. évi kiadásában, az 5. kiadásban. Az Enciklopédia felsorolja
azokat a francia egyetemeket, köztük a párizsit is, ahol korábban matematikát
oktattam, majd beszámol a jelenlegi tudományos tevékenységemről a történettudomány
és a politika-tudomány terén. Az általam írt vagy fordított könyveket elolvashatja
bármely közkönyvtárban.

(Please read below the passage about me that has just been published by "Who is Who
in Hungary - Biographical Encyclopedia about Hungary's leading personalities",
edition of the year 2007, the 5th edition. The Encyclopedia enumerates the French
universities, among them the Parisian one, where earlier I taught mathematics, then
renders account of my present scientific activitiy in the field of history and
politics. You can read the books written or translated by me in any public library.)

"1984-88: [Mónus Áron] Svájcban, Genfben élt, ahol titkos ügynökök keresték a
könyveihez gyűjtött adatok miatt. 1988: e körülmények között éppen időben tért haza
Hódmezővásárhelyre, ahol sikerült 70 ha-os birtokhoz jutnia. Az utóbbi időben
történelmi kutatásokat folytat. Írással és könyvek fordításával foglalkozik.
Igyekszik rávilágítani a mindennapi életünk körülményeit meghatározó
cionista-szabadkőműves páholyok tevékenységére. PUBLIKÁCIÓK: Aron Monus: A
Nietzschei Birodalom titkai (Les Secrets de 1'Empire Nietzschéen), francia nyelvű
könyv, melynek 4. része megjelent magyar és német fordításban is; Adolf Hitler:
Harcom (Mein Kampf); Roger Garaudy: Az izraeli politikát megalapozó mítoszok;
François Trocase: Ausztria-Magyarország lerombolása a zsidóság és a
szabadkőművesség által; Jérôme és Jean Tharaud: Zsidó uralom Magyarországon Cion
Bölcseinek Jegyzőkönyvei alapján; Herzl Tivadar: A zsidó világgyarmat programja."

("1984-88: [Aron Monus] was living in Switzerland, in Geneva, where he was hunted
down by secret agents because he was collecting material for his books. 1988: in
these circumstances, just in time, he returned home to Hodmezovasarhely, where he
succeeded in acquiring an estate of 70 hectares. In recent years he pursues
historical researches. He is engaged in writing and translating books. He endeavours
to put in light the Zionistic-freemasonic lodges's activities which determine the
circumstances of our everyday life. PUBLICATIONS: Aron Monus: The Secrets of the
Nietzschean Empire (Les Secrets de l'Empire Nietzschéen), book in French language
whose 4th part was also published in Hungarian and in German translations; Adolf
Hitler: My Combat (Mein Kampf); Roger Garaudy: The founding myths of the Israeli
policy; François Trocase: The destruction of Austria-Hungary by the Jewry and the
freemasonry; Jérôme and Jean Tharaud: Jewish domination in Hungary on the basis of
Protocols of the Lea
or Herzl: Programme for the Jewish World-Colony.")

Az Életrajzi Enciklopédiából azonban hiányzik egy igen fontos adat, az hogy a
"Magyar Fórum" nevű hetilap 2007. június 21-i számának utolsó oldalán a
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és annak ügyvezető igazgatója, Zoltai
Gusztáv, bocsánatot kértek tőlem a hazugságaik miatt.

However from the Biographical Encyclopedia is missing a very important fact, the
fact that the 21st of June 2007, on the last page of the weekly newspaper "Magyar
Fórum", the Alliance of the Jewish Religious Associations of Hungary and its
director, Gusztáv Zoltai, begged my forgiveness for their lies.

Hódmezővásárhely, 2007. július 21. (the 21st of July, 2007)
Üdvözlettel: (Yours sincerely:)
Mónus Áron, 6800 Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 27., Hungary
Tel.: (62) 242 270; Mobil: (30) 963 01 85
www.monusaron.com
monusaron@vnet.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért vannak a jó barátok: Fod
  2007-07-22 10:51:02, vasárnap
 
  Azért vannak a jó barátok: Fodor Gábor üdvözli Kóka János távozását
2007.07.20. 22:01

Fodor Gábor üdvözli Kóka János SZDSZ-elnök bejelentését, mivel úgy gondolja, egész embert kíván a párt vezetése. Fodor szerint Kóka nem lesz béna kacsa. Ismert: Fodor Gábor márciusban csak hajszállal maradt alul Kókával szemben a pártelnökségért folyó küzdelemben.

,,Elfogadom János döntését" - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője, környezetvédelmi és vízügyi miniszter. ,,Üdvözölni tudom ezt a lépést, mert azt gondolom, egész embert kíván az SZDSZ vezetése" - mondta a kormánypárti politikus annak a kapcsán, hogy Kóka János SZDSZ-elnök pénteken bejelentette: az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról.

Fodor Gábor emlékeztetett rá, hogy március végén, az SZDSZ elnökválasztásakor az volt az álláspontja, ha megválasztják pártelnöknek, akkor nem vállal kormányzati szerepet. Hozzátette: úgy látja, hogy most Kóka János is hasonló állásponton van. Fodor Gábor szerint az elmúlt hónapokban Kóka János ,,nagyon nagy energiákkal" dolgozott mind a két feladaton (a pártelnökin és a miniszterin), és rendkívül tiszteletre méltóan próbált megfelelni mind a két posztnak. Nyilván neki kell mérlegelni és eldönteni, hogy látja, mire mennyi energiát tud fordítani - fűzte hozzá.

Fodor Gábor szerint logikus lépés, hogy Kóka János átveszi a frakcióvezetői posztot is. Mint mondta, ennek hagyománya van, mivel azok a pártelnökök, akik nem tagjai a kormánynak, általában a frakcióvezetői posztot is betöltik. Arra a kérdésre, hogy Kóka János karakteresebb politikát fog-e képviselni pártelnökként, az ügyvivő azt mondta: úgy gondolja, Kóka János miniszteri posztról történő távozása után biztos, hogy nagy energiákat fog fordítani a saját politikai meggyőződésének és az SZDSZ elveinek bemutatására.

Arra a felvetésre, nem gyengíti-e a koalíciót Kóka János távozása a kormányból, Fodor Gábor elmondta: nem gyengíti, inkább erősítheti az együttműködést, mivel a pártelnök más nézőpontot is kap. Egy másik kérdésre, miszerint Kóka János a következő hónapokban miniszteri posztján ,,béna kacsa" lesz, Fodor Gábor azt mondta: nem gondolja, hogy így lesz. Kóka János van olyan határozott karakteres, energiával teli, dinamikus politikus - folytatta -, hogy ebben a helyzetben is tartalmat fog adni miniszteri tevékenységének.

Ismert: Fodor Gábor márciusban csak hajszállal maradt alul Kóka Jánossal szemben a pártelnökségért folyó küzdelemben.

(MTI, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesújtó közvélemény - káoszt h
  2007-07-22 10:45:20, vasárnap
 
  Lesújtó közvélemény - káoszt hozott a kormány az ember 75 százaléka szerint

2007.07.21. 15:42

Kellenek, de nem így - nagyjából ezzel a pár szóval jellemezhetnénk a választópolgárok hozzáállását a reformokhoz egy közvélemény-kutatás adatai alapján. A Medián felmérése szerint a legtöbben tartanak attól, hogy reformok nélkül leszakadunk a fejlődésben, ugyanakkor egyre bizonytalanabbak vagyunk abban is, hogy jó irányban haladnak-e a dolgok.

Úgy tűnik, Sólyom László ominózus kijelentésével a múlt heti interjújában rátapintott a közhangulatra. A köztársasági elnök akkor többek között arról beszélt, hogy egyelőre csak a rombolást lehet látni reformintézkedések címén, ami elkeserítő, és nem lehet tudni, hogy merre is akarja a koalíció kormányozni az országot. A Medián közvélemény-kutató intézet június 22-én készült felmérése szerint a megkérdezettek túlnyomó többsége is valahogy így látja.

Az SZDSZ megbízásából háromezer fős mintán elvégzett kutatás egyik részében egy százfokú skálán kellett osztályozni különböző, a reformokkal kapcsolatos állításokat. (A magasabb érték magasabb egyetértési arány jelzett.)

Ez alapján a teljes népességen belül 74-es értéket kapott az a Sólyom László kijelentésére rímelő állítás, hogy ,,A kormány reformlépései káoszt és bizonytalanságot okoztak minden területen". Érdekesség, hogy az SZDSZ-szavazóknál is 62 pontos volt az egyetértési érték.

Szeretnénk, de félünk tőle?

Ehhez képest alacsony ugyanakkor azok aránya, akik szerint ,,Kár volt belekezdeni a reformokba, inkább vissza kellene állítani az eredeti állapotot", ez a kijelentés 46, illetve a liberális táboron belül 29 pontot kapott. Vagyis a megkérdezettek többsége nem eleve reformellenes, csak éppen a célok megvalósításával szemben tapasztalhatók komoly ellenérzések.

Ezt támaszthatja alá, hogy a ,,Kellenek-e a reformok?" kérdésre a megkérdezettek fele a ,,szükség van rá, de nem így" válasz mellett döntött, 40 százaléknyian a ,,szükség van a reformokra" választ adták, és csak nyolc százaléknyi megkérdezett utasította el a változásokat, míg 3 százalék nem tudott válaszolni.


Márciusban (vagyis amikor még az egészségügyi reform végrehajtása előtt voltunk) még 42 százaléknyian gondolták azt, hogy szükség van a változtatásokra, és a mostaninál 2 százalékkal kevesebben mondták, hogy szükség van rájuk, de nem így. (Az SZDSZ szavazóinak majdnem kétharmada változtatás nélkül, harmaduk változásokkal támogatná a reformokat, hét százalék elutasító.)

A reformok elfogadásának egyik fő motivációja lehet az attól való félelem, hogy az ország leszakad a régiós versenytársakhoz képest. Legalábbis magas egyetértési értéket kapott a teljes népességen belül (66 pont, az SZDSZ szavazóknál 84) a kijelentés, hogy ,,Ha nem lesznek reformok, Magyarország végképp lemarad a környező országok mögött".

Csak a rövidtáv kap esélyt

Ugyancsak sokan értettek egyet azzal (74 pont a teljes népességben, az SZDSZ-szavazóknál csak 68), hogy ,,Magyarország fejlődésének fő akadálya a rosszul működő állam, amit meg kell reformálni". A hosszú távú intézkedésekkel kapcsolatban viszont láthatóan nincsenek illúzióink: 62 pontos helyeslést kapott a ,,Magyarországon nem lehet hosszú távú reformokban gondolkodni, mert a következő kormány mindent visszacsinál" - kijelentés.

Végül lássuk néhány konkrét kérdés megítélését, melyek az SZDSZ reformtörekvései között szerepelnek. A 100 fokú támogatottsági skálán a teljes népességen belül 46 pontot kapott a tandíj, amelynek fizetése alól a rászorulók mentesülhetnek. (Érdekes, hogy még a liberális szavazóknál is csak 51 pont értékben támogatták ezt a kijelentést.)

A megkérdezettek 51, illetve 54 pont értékben helyeselték viszont, hogy csak a közepes, vagy annál kisebb jövedelemmel rendelkezők kapjanak családi pótlékot, és csak a közepes, vagy annál kisebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok részesüljenek utazási támogatásban.

gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haladás
  2007-07-22 09:29:14, vasárnap
 
  Haladás
2007-05-05. 12:22:09

Haladás. Ezzel kél, ezzel fekszik a gyurcsány, a kóka, a veres, a molnár és utóda, a combika-ágika, ezzel maszlagolják a magyar birkanyájat naphosszat, ez és néhány más varázsszó (a szabad verseny, a jogállamiság, a közrend, az esélyegyenlőség, a világpolgárság) szolgál igazolásul minden ember- és nemzetellenes gaztettre.

Haladj a korral, mondja a szadi-komcsi, válogass az egészségbiztosítók között, amelyek előzőleg észrevétlenül már megválogattak téged, válogass közöttük, ha bírja a pénztárcád, válogass, míg csak el nem döntöd, melyikük a legjobb, és mire eldöntöd, akkorára már szerencsés esetben nem is lesz szükséged biztosítóra, mert közben felfordultál.

Haladj a korral, mondja a szadi-komcsi, s ha fajod vészes fogyatkozásnak indult, ne a szaporodáson járjon az eszed, ne a családalapításon, ne azon, hogy államjogilag is szavatold összetartozásodat határon túli nemzettestvéreddel, hanem nyíljék meg a te szíved a Közel- vagy Távol-Keletről betelepítendő többé-kevésbé szagos százezrek előtt, akikkel bölcs kormányod pótolja majd a népességhiányt.

Haladj a korral, mondja a szadi-komcsi, figyeld a piacot, s ha úgy hozza a globális gazdasági fölmelegedés vagy sivatagosodás, hagyj föl a földmíveléssel, jóllehet élsz-halsz a búzáért, szereted a színét, a szagát, az ízét, nem tudsz betelni vele, munkás életed értelmét látod a gabonatermesztésben, hagyj föl vele, és térj át éticsiga-tenyésztésre, ha éti csiga iránt mutatkozik kereslet, álljál rá akkor is, ha látni sem bírod az éti csigát, és a gyomrod kifordul a gondolatra, hogy némelyek megeszik ezt az undorító, nyálkás csúszómászót.

Változtass pályát, ahányszor csak szükséges, légy sikeres, versenyképes, talpraesett és tehetséges, mint mi, akik attól vagyunk ilyen sikeresek, ilyen versenyképesek, talpraesettek és tehetségesek, hogy az ebül szerzett hatalmat csalárd módon pénzre váltjuk, majd az ebül szerzett pénz egy részét csalárdul a hatalom megtartására fordítjuk vissza, és így tovább az idők végezetéig. Te csak változtass pályát negyedévenként, ha kell, ügyet se vess az olyan ósdi, visszahúzó, idejétmúlt eszményekre, mint a szakmaszeretet, a hivatástudat, a jó közérzet vagy a munkában lelt öröm, a te rendeltetésed az, hogy cserélhető kis fogaskerék vagy fogatlan kerék légy a világgazdaság gépezetében, amelynek viszont az a rendeltetése, hogy a világ urai minden fennakadás nélkül gyarapíthassák észbontó vagyonukat és hatalmukat.

Haladj a korral, mondja a szadi-komcsi, add a talpad alól azt a talpalatnyi földet bárki pénzes jövevény kezére, mert földnek, gazdaságnak, vagyonnak úgysincs nemzetisége, ha jól meggondoljuk, az országnak, államnak, lakosságnak sincs, semminek sincsen, hiszen a nemzet nem egyéb merő agyszüleménynél, kótyavetyéld el bátran és korszerűen őseid földjét, úgysem tudsz megélni belőle, mert a világ urai, akiket ínunk szakadtáig szolgálunk és védünk, úgy határoztak, hogy ötven hektár az a legkisebb termőterület, amelyen kifizetődik a gazdálkodás.

Ötven hektár! Kilencven éve elhunyt remekírónk, Tömörkény István azt írta egy 1913-as novellájában: "Körülbelül hat hold az a föld, amin meg lehet élni. A kisebb darab már nem ád élhetést, az már kevéske ahhoz..." De hat hold, az még elég volt 1913-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiában, a szegedi tanyavilágban. Tömörkény nem csinált reklámot sem a kisvállalkozásnak, sem az alföldi homoknak, sem a kettős birodalomnak. Ha valamit, akkor a "célszerű szegény embert" népszerűsítette, a derék alföldi magyart. Azt szerette, azt nagyon szerette. Ha ő hat holdat mondott, akkor hat hold volt az alsó határ. Hat hold pedig, még ha a hold jelentései közül a legnagyobb kiterjedést tekintjük is, kevesebb, mint négy hektár!

El kellett telnie csaknem egy évszázadnak, meg kellett vívni két világháborút, fel kellett bomlasztani a Monarchiát, szét kellett trancsírozni Magyarországot és a magyar nemzetet, le kellett győzni Hitlert, el kellett viselni a kommunizmust, végre kellett hajtani egy egekig magasztalt második vagy harmadik tudományos-műszaki forradalmat ahhoz, hogy kitűnjék: ebben a globális csodavilágban, ebben az Elkurádó-Európában immár ötven hektár kell ahhoz, amihez az elmaradott, haladásellenes, félfeudális, félfasiszta Magyarországon négy hektárnál kevesebb kellett.

Hogy az Isten verje meg a haladásukat.

[Forrás: K. Jakab Antal]



A Mordor-médiák hazugságaihoz

K. Jakab Antal fájdalommal s dühhel fakad ki, a magyar termőföld idegenszivű uraink általi kiárúsitását látva. Őt idézve: "kótyavetyéld el bátran és korszerűen őseid földjét, úgysem tudsz megélni belőle, mert a világ urai, akiket ínunk szakadtáig szolgálunk és védünk, úgy határoztak, hogy ötven hektár az a legkisebb termőterület, amelyen kifizetődik a gazdálkodás.

Ötven hektár! Kilencven éve elhunyt remekírónk, Tömörkény István azt írta egy 1913-as novellájában: "Körülbelül hat hold az a föld, amin meg lehet élni. A kisebb darab már nem ád élhetést, az már kevéske ahhoz..." De hat hold, az még elég volt 1913-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiában, a szegedi tanyavilágban. Tömörkény nem csinált reklámot sem a kisvállalkozásnak, sem az alföldi homoknak, sem a kettős birodalomnak. Ha valamit, akkor a "célszerű szegény embert" népszerűsítette, a derék alföldi magyart. Azt szerette, azt nagyon szerette. Ha ő hat holdat mondott, akkor hat hold volt az alsó határ. Hat hold pedig, még ha a hold jelentései közül a legnagyobb kiterjedést tekintjük is, kevesebb, mint négy hektár!...A mai globális csodavilágban, ebben az Elkurádó-Európában immár ötven hektár kell ahhoz, amihez az elmaradott, haladásellenes, félfeudális, félfasiszta Magyarországon négy hektárnál kevesebb kellett." -irja K.Jakab Antal.

De mi is az átlagos birtoknagyság mérete az EU nyugat-európai országaiban? Mezőgazdasági termelőinket a globalista erők koncának odadobó uraink, a kormány és az EU által is ránkerőltetetett nézet, hogy a 700 ezres magyar parasztságból 500-600 ezernek tönkre kell mennie, mert "nem gazdaságos" birtoknagyságuk! Míg a nemzetellenes erők szócsövei: a Mordor-médiák azt hazudozzák nekünk, hogy "Nyugat-Európában ötszáz hektár a gazdák megélhetési határa", valójában az EU-ban "tizenkilenc hektár az átlagos birtokméret..., az ötven hektár fölötti birtokok száma az Európai Únió tizenöt tagországában alig éri el a nyolc százalékot"! Ez máig sem változott sokat. (Magyar Fórum. 2005.2.24)

Balla József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 574 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.