Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/130 oldal   Bejegyzések száma: 1291 
"Három a magyar igazság, egy a
  2008-02-29 22:57:03, péntek
 
  Gyurcsány lemondására is igent mond a nép! - így lesz a három igenből négy
2008. Február 29. 22:03

"Három a magyar igazság, egy a ráadás!"

Abcúg.hu

A Fidesz által kezdeményezett népszavazási kérdésekben az igenek várható győzelme nyomán a többség szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek le kellene mondania - olvasható a Magyar Gallup Intézet legújabb felmérésében, amelyet pénteken tettek közzé honlapjukon.

A népszavazás eredménye nem lenne kérdéses a mostani szándékok alapján. A tandíj visszavonását az emberek 75, a vizitdíj és a kórházi napidíj semmissé tételét 76-78 százaléka szeretné - áll a felmérésben.

Mint írták, ha csak a népszavazáson a részvételüket biztosra ígérők körében nézzük ugyanezeket az arányokat, akkor a szavazók 80-82 százaléka vetné el a tandíjak, vizitdíjak és kórházi napidíjak bevezetését.

A felmérés szerint a felnőtt lakosság több mint a fele (54 százalék) úgy gondolja, hogy biztosan el fog menni még abban az esetben is, ha valamilyen nagyon sürgős, vagy fontos dolga akad éppen a népszavazás napján.

A Fidesz-szimpatizánsok háromnegyede (73 százalék), míg a szocialista szavazókör csupán kétötöde (44 százalék) szándékozik minden körülmények között elmenni szavazni.

Budapesten valószínűleg kisebb részvételre lehet számítani, mint vidéken.

A magyar felnőttek fele (52 százalék) van azon az állásponton, hogy a kormányfőnek le kellene mondani, amennyiben az igenek győznének a népszavazáson. Tíz kormánypárti emberből egy, míg tíz ellenzékkel szimpatizáló lakosból nyolc gondolkodik így. Minden harmadik felnőtt szerint a népszavazási kudarc után sem kell lemondania Gyurcsánynak, míg a lakosság 16 százaléka nem tud a kérdésben állást foglalni.

A kutatás során 1023 felnőtt magyar állampolgárt kérdeztek meg február 20-26. között.

A Századvég-Forsense szintén februári felmérése szerint is mindhárom, a Fidesz által kezdeményezett népszavazási kérdés esetében továbbra is döntő többségben vannak az igenek. A teljes népesség körében 50 százalék feletti a kérdések támogatottsága. A kórházi napidíj esetében a határozottan, illetve inkább egyetértők együttes aránya megközelíti a háromnegyedes szintet (73 százalék), a másik két esetben eléri a kétharmadot (67-68 százalék).

Az eddigi népszavazásokra vonatkozó adatok alapján úgy becsülik, hogy a várható részvétel elmarad az 50 százaléktól.

Forrás: Hírszerző

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1533
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb holokauszt mese omlott ö
  2008-02-29 22:50:52, péntek
 
  Újabb holokauszt mese omlott össze

Gubicza Eszter, p, 2008/02/29 - 21:42



A zavarosban halászó: A történet rávilágít arra, hogy csak a zsidók szenvedése számított, közben a második világháborúban nagyon sokan mindenféle nemzetből meghaltak.A zavarosban halászó: A történet rávilágít arra, hogy csak a zsidók szenvedése számított, közben a második világháborúban nagyon sokan mindenféle nemzetből meghaltak.Egy belga nő, akinek túlélési meséjéből film készült, amiben egyébként egy csapat farkas szerepel és a nácik által megszállt Európában játszódik, kijelentette, hogy csak kitalálta az egészet. Monique De Wael, aki felvette a Misha Defonseca álnevet, azt is hozzátette, hogy nem is zsidó.
hirdetés

A leleplező interjú a Le Soir (Az Este) nevű belga napilapban jelent meg, miszerint több, mint hatmillió ember már látta a Surviving With Wolves (Túlélés a farkasokkal) című filmet.
,,Ez nem a mai valóság, de ez volt az én valóságom" nyilatkozta a Le Soirnak.
,,Ez volt az én túlélő módszerem...Bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akik becsapottnak érzi magukat, de kérem őket, hogy képzeljék magukat egy négyéves kislány helyébe, aki mindenét elvesztette, akinek túl kell élnie."

,,Más élet"

Az önéletrajzként bemutatott történet egy zsidó kislányról szól, akinek a szüleit letartóztatták és deportálták a nácik 1941-ben.
Elindul a felkutatásukra Belgiumon, Németországon és Lengyelországon keresztül, egyedüli társakként farkasokkal. A könyv először 1997-ben jelent meg. Valójában De Wael bevallotta, hogy szülei nem voltak zsidók, de az ellenálláshoz tartoztak és tényleg deportálták őket a nácik. Ezután a nagyapjánál lakott, aki rosszul bánt vele.
,,Az igaz, hogy mindig zsidónak éreztem magam...az igaz, hogy mindig kitaláltam egy más életet magamnak, egy életet, ami elválasztott a családomtól, egy életet, ami távol van azoktól, akiket utálok."
Az igazi története azután látott napvilágot, hogy gyanússá vált a mese Belgiumban, ami arra ösztönözte, hogy tisztázza magát.

(BBC nyomán - Gubicza Ági, Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.hu/node/27811
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cseppben ismerszik meg a tenge
  2008-02-29 22:46:31, péntek
 
  VIM-et vásároltam Budán...



2008 február 29 - péntek, 14:46
Cseppben a tenger - avagy: Budapest alulnézetben...

Én most egy ilyen cseppet - elég fekete cseppet próbálok bemutatni Önöknek.
Állandóan időhiánnyal küzdő idegenvezetők azt sem tudják, miként mutassanak meg egy várost a legkevesebb idő felhasználásával.
Javaslom: vigyék csoportjukat Budapest egykor egyik legszebb területére, a XII. kerületi Dél-pályaudvarra. Ott hiteles keresztmetszetet kaphatnak hazánk egykor "épülő-szépülő" fővárosáról.

Kérem, jöjjenek velem a föld alá!
Ne kérdezzék tőlem, mit jelent, WIFI HUNGÁRIA! Az előkelő látszatot keltő négyszintes épület alaposan megfullasztja az embert, mert még a kevés kilását és valamikori jó levegőjét is elveszi az egyre keskenyebbé zsugorodó Vérmezőről. (Ha így írják, Hungária, tehát "á"-val, akkor nyilván magyaroknak épült fel ez a sznoboknak inkább való csupaüvegacél palota. De sebaj! Csupán néhány méterre már - gondolom én - kizárólag külföldieknek kínálnak mindenféle kacatot, ugyancsak előkelő a felirat:

SECOND HAND

- Semmi egyéb ez, kilósruha-turkáló - világosít fel egy szórólap-elosztó.
- Jó-jó, de mit jelent az a felírás? - faggatom.
- Tudja a rosseb - fogalmaz a hölgy emelkedetten. Ott szokok én is vásárolni, mindig kedden hoznak friss cuccot - avat be a titkába. (Hálából elfogadok tőle egy szórólapot, amely ingyen lebarnulásra invitál). Mint a fél-sorompók, úgy állnak az utasforgalomban keresztirányba kitárt karjaikkal a szórólapot osztogatók.

- Főnök! - térít magamhoz egy hang - barnaképű cigánygyerek áll előttem. Szerintem nem a szórólap reklámja alapján barnult le a képe. - Van egy spanglija? Adok neki egy kétszázast. Attól tartok ez kevés lehet, mert elfelejti megköszönni. Nem baj. Megyek tovább, szemlélődöm.

Az elvásott, kosztól ragadó lépcsőn végül lejutok egy köralakú térre, ahol a márványtábláról megtudom:

" ITT HARCOLT AZ ÖNKÉNTES BUDAI EZRED "

Egy öreg baka, aki a Vár-i kitörés egyik szerencsés túlélője volt, elmondta, ez volt az a budai ezred, akik elsőként pártoltak át az oroszokhoz '44 telén. "Áldásos" ténykedésük eredményeként többezer fiatalt deportáltak a szibériai Gulág táboraiba. E sereg egyik katonáját úgy hívták: GÖNCZ Árpád. Bizonyára hős volt, hiszen a rádió is bemondta...

"Vastagon, mint a guanó" - írhatta József Attila. Sehol egy takarító ember...A nagy költő ferencvárosi pályaudvara valószínűleg patyolattiszta volt a mai Délihez képest. Sej, pedig már egy generáció nőtt fel gőzösök nélkül itt. Elrettenek, amikor felfelé nézek. Az egykori Kádár-időket visszaidéző műkőlapok a pályaudvar teljes területén lógnak, fityegnek, igazán nemis tudom, miért nem esnek még le. Aztán a gesztenyesütő bácsitól megtudom, minden éjjel rendőrök lezárnak egy-egy szakaszt, és a falakat alpinista-módszerrel dolgozó munkások végigmustrálják. Amelyik kőlap "megadja magát", azt leverik. Mire eljön a reggel, már mehetnek is a munkába induló dolgozók...azaz...akinek van munkája...merthogy nem mindenkinek jut a munkából!
Ezt már a friss petrezselymet kínáló hölgytől tudom meg, aki tanárnő volt, aztán BKV ellenőrré képezték ki. Nem volt eléggé erőszakos, így onnan is kirúgták. Most mindenféle zöldséget árul, meg ami éppen adódik. Fejkendőjét gondosan előrehúzza a homlokára, nem akarja, hogy valamelyik diákja felismerje a forgatagban. Hej, pedig nem az ő szégyene!

A gesztenyés bácsitól nem messzire a 100 forintos bolt. (Volt idő, amikor a művészen megtervezett piroshasú százasért telekosár élelemmel mehettünk haza. Ez már a régmúlté). Ámde lehet itt a rég letűnt időből visszamaradt súrolószert, a hajdan közkedvelt V I M -et is kapni. Olcsó, jó tisztítószer volt hajdanán, nem volt ráírva a tudományosan bizonyított kémiai hatása, csupán - és most kapaszkodjanak meg: letisztította a kádat, mosogatót. Emlékszem akkoriban 2 forint 30 fillér volt az ára, ma ugyanaz a sárga papírhengerbe csomagolt kádtisztító 220 forintba kerül. Veszek belőle hamarjában.
Aztán elhaladok a koszos falakba elhelyezett, betört üvegű kirakatok mellett. Mindenhol csak lepusztulást, halál-előtti pillanatokat látok. Mintha minden agonizálna itt. Továbbra is "lógnak" fejem fölött a műkő-lapok, a lépcsőkről sok helyen hiányzik a csempe. Vígan él viszont a kínai élelem-árus, aki nehezen meghatározható levest ad ki papírpohárban. Lapos papírtányérban valami rizsás-gombóc, azt mondja, "Hangyák a fán!" - ez a neve. Elhiszem neki, ő csak tudja, hiszen befizeti az adót, ami az én nyugdíjamat gyarapítja. (Legalábbis ezt mondta Kiss Péter egykori munkaügyi miniszter néhány éve, és ha egy miniszter ezt kijelenti, az már csak úgy van, vagy nem? Egy miniszter nem hazudhat).
Búcsúzóul még betekintek a Metró lejáratához; öt-hat jegyvizsgálót látok, amint teli torokból röhécselnek valami viccen, miközben hot-dogot reggeliznek, az utasok becsületesen mutatják fel bérleteiket.

A féllábú koldus mögött betört kirakati ablaksor, bennük végtag nélkül és kicsavart lábakkal-kezekkel kirakati próbababák, obszcén firkával. A kiálló törött üvegcserepek csorba fűrészre emlékeztetnek.
Balesetveszély? Ugyan-ugyan! Ezen a címen be kéne záratni az egész indóházat. (Vagy az országot?)

Kedves kutyus csahol a kolduló ember mellett, láthatóan az egyetlen élőlény, aki jól érzi magát. A kutyust meg is lehet simogatni, illik adni néhány forintot a gazdinak is. Fogalmam nincs, mennyit illik adni, végül adok neki egy húszast. Ez se köszöni meg. Félek, nem tudom, mennyi a szokásos tarifa.
A koszlott lépcsőn felérve visszanézek a koldusra, aki éppen előveszi a mobilját. Egy szót azért elkapok: "Jelentkezem."
Talán a főnöke hívta, hogy ebédidő van már...vagy valaki jelentést vár tőle? Ez is benne lehet a pakliban...vagy én vagyok rosszhiszemű.
Mint valami zöld sziget emelkedik ki a sívárságból a Magyarok Boltja. Elérhető áron kaphatók zászlók, pólók, nemzeti jelvények. Bent példás rend, tisztaság. Bőséges választék.
A közeli zsibárustól - ott vettem a VIM-et is - angolnyelvű, dallamtalan zenéhez hasonló valami szól a rádióban. Az eladó látja, hogy a magyarboltból lépek oda:
- Ez a Lánchíd rádió - mondja, s várja a hatást. Nem tudok lelkesedni, a zeneszám angol nyelvű és én magyar vagyok.
A Metró lejárójánál a munkanélküliekből összeverbuvált és gyorstalpalón kiképzett ellenőrők most váltják egymást.
- Hallod, siess már a smárolással - sürgeti partnerét mögöttem egy jólöltözött leány - mindjárt indul a vonat.


Nem csupán a lelkekben, de a környezetünkben is egyre vastagabb a lerakódott szemét, kosz.
Javaslom, vegyen mindenki egy doboz VIM-et a kezébe, és kezdje ez sikálni-súrolni azt a tömérdek szennyet, amivel az utcákon és a lelkekben találkozik. Mert előbb-utóbb már bokáig érő trutymóban és szemétben fogunk gázolni.

(Czékus Jób Nemzeti Hírháló)

http://www.l88.hu/about2868.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Florian Geyer: Kitörni a szell
  2008-02-29 22:42:34, péntek
 
  Florian Geyer: Kitörni a szellemi gázkamrából
2008-02-29. 20:50


Alighogy aláírtuk az oroszokkal a Déli Áramlatról szóló szerződést, a Gazprom - amely az orosz birodalomépítés legfőbb fegyvere - máris megfenyegette Ukrajnát, hogy elzárja a gázcsapot.

Tipikusan orosz üzleti etika, párbeszéd nincs, csak diktátumok vannak, mert én vagyok az erősebb. Kommunizmus bukása ide vagy oda, Oroszország még mindig Szovjetunió maradt. Ukrajna példája jelzi, hogy mennyire biztosítja Magyarország gázellátását az orosz Déli Áramlat! A szokásos orosz módi érvényesül egyelőre Ukrajna, később talán Magyarország esetében is.

Gondoljunk csak bele, ha már napjainkban is működne a Déli Áramlat. Nem szavazhatnánk Gyurcsányon kívül senki másra. Nem tiltakozhatnánk a Szabadság-téri orosz szégyenmű ellen, lebontása pedig még csak szóba sem jöhetne. Nem ismerhetnénk el Koszovót és nem panaszkodhatnánk a szerbek kisebbségellenes politikája miatt. A trójai faló szerepét töltenénk be az EP-ben, ahol az orosz érdekeket képviselnénk minden európai érdekkel szemben. Bár ezek a tünetek már ma is láthatóak politikai "elitünkön", a hazaáruló politika minden bizonnyal sokkal durvábban folytatódna, azzal a körülménnyel megspékelve, hogy politikai bandánkkal szemben történő bármiféle változtatás (pl. forradalom) Magyarország gázellátását veszélyeztetné. Így konzerválta Gyurcsány a jelenlegi politikai elit hatalmát, Orbán Viktor passzív ,,ellenállása" mellett.

A jelenség - a gázvita - tipikusan magyar belpolitikai szópárbaj. Tipikus, mert nem követi a magyar érdekeket és nem szól a lényegről. A lényeg ugyanis nem abban van, hogy Nabucco vagy Déli Áramlat, Kelet vagy Nyugat, hanem abban, hogy miként biztosítható Magyarország gázellátása akkor, amikor a földgáz és a kőolajkészletek kimerülése globális probléma. Az országuk boldogulását és biztonságát szemmel tartó politikusok, már középtávon is a fosszilis energiahordozóktól való megszabadulást tűzik ki célul. Ilyen pl. Svédország, ahol kormányzati tervek szerint 2050-re mentesítik a gazdaságukat a kőolaj és a földgáz használatától.

Mindeközben Magyarországon - kompországi mentalitáshoz hűen - a Kelet (Déli Áramlat) és a Nyugat (Nabucco) vív ádáz szócsatákat a Parlamentben és a sajtóban, az öntudatát vesztett magyar állampolgár pedig - köszönhetően a sajtó kétarcú egyoldalúságának és saját szellemi restségének - szekértáborokba rendezkedik. A narancsosak Nyugat felé hajlonganak és a Nabuccóról (valamint Orbán Viktorról) zengnek dicshimnuszokat, miközben a gyűlölettől és a szép orosz emlékektől (pl. ,,felszabadítás") átitatott vörös tábor nem győz hálálkodni Gyurcsánynak, hogy helyreállította alárendelt kapcsolatunkat az oroszokkal és biztosítja hazánk gázellátását. Az ukrán példa nem intő jel számukra, mert velünk ugye ,,ilyen nem történhet meg", a narancstábor pedig retteg, hogy mi van, ha nálunk is beköszön a gázstop.

A hamis beszéd, a lakossági rettegés és szellemi restség körülményei között persze nem csoda, ha a józan, megfontolt hangok nem törik át a falakat.
Írom és mondom: az alternatívnak nevezett energiák kitermelési módja és használhatósága óriásit fejlődött az elmúlt húsz évben, Magyarország energiaellátását teljes mértékben fedezni lehetne ezekből. Ilyen jellegű energiaforrások hazánkban is megtalálhatóak, előállíthatóak - mint például a geotermikus és hőenergia, a nap- és szélenergia, a szerves hulladékból házilag előállítható gáz és áram (magyar találmány), valamint a bioetanol, amely előállításával akár regionális nagyhatalom is lehetnénk, ráadásul előállításuk és használatuk által könnyen visszanyerhetjük gazdasági függetlenségünk. Nem mellékesen ezek környezetkímélőbb energiaforrások.

Persze ehhez két körülménynek kellene fennállnia. A politikusoknak el kellene köteleznie magukat olyan projektek mellett, mely hazánk hosszú távú boldogulását lehetőleg saját erőből biztosítják. A másik pedig a lakossági mentalitásváltás, azaz a szavazó és adófizető polgároknak át kell látniuk, hogy az igazság nem egyik vagy másik politikai szekértáborban található, hanem azon kívül. Ilyenkor, mint adófizető kérheti eme igazságok figyelembevételét, ellenkező esetben pedig elkergeti politikusait, pártszíntől függetlenül! Mintegy mellékesen, ezt hívják demokráciának.

A két körülmény közül egyik sem fog egyhamar bekövetkezni, mivel egyik feltételezi a másikat. Sem a politikai "elit" nem tájékoztatja megfelelően a lakosságot, sem a szavazópolgárok nem igénylik az igaz, gyarapodásukat szolgáló kormányzást.

Marad hát a gázvita, a függőség, a hamis narratíva és szellemi gázkamra. Marad a kompországi sodródás, vagy kitörünk ebből végre? Csak rajtunk múlik!


Florian Geyer - Kuruc.info
http://kuruc.info/r/1/21742/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tavaszodi beszéd
  2008-02-29 22:37:00, péntek
 
  A tavaszodi beszéd
2008-02-28 08:18:50


Kedves Barátaim, először is megkérlek benneteket, hogy erről a zárt megbeszélésről ne szivárogjon ki semmi. Mind a három számlát nyújtsák be más-más névvel más-más hivatalokba. Nemzetbiztonság, Miniszterelnöki Hivatal, Gazdasági Minisztérium. Szükségünk van az ilyen elvtársakra akkor is, ha az IQ-tesztjük negatív. Józsi, tegyen még egy körutat, és gondoljon a csatornákra is, mert különböző csatornákon megy a kiszivárogtatás. Fő az, hogy mindannyian együtt vagyunk. Búzaégető képviselő úr távozhat.



Mi is a népszavazás? Nyilvánvalóan népi-nemzeti, populista hacacáré túlzottan engedékeny demokratikus rendem ellen, leleplezve a gaz jobboldal erkölcstelen hataloméhségét. Mindez valószínűleg antiszemita is, de ezt majd koalíciós partnerünk fogja bebizonyítani.



A jelenlevők között mindenki tanult dialektikus materializmust a KISZ-ben vagy a pártiskolán. Az új évezredben a materializmus pénzt jelent, konkrétan a mi pénzünket, amihez a régi alapelvekhez hűen ragaszkodunk. A dialektika jelentése mára dualetikával is bővült, ami azt jelenti, hogy nekünk mindent szabad.



A mostani népszavazáson három igennel a vizitdíj, a kórházi díj és a tandíj ellen szavazhat. A helyzet korántsem olyan rossz, mint képzelnénk. Először is ott van a mi legalább 15 százalékunk. Ezek a rendes választópolgárok akkor is ránk szavaznának, ha nyugdíjuk felét nekünk kellene adni. Na nehogy már Orbánnak.



Ezen kívül ott vannak, akik elvből vagy lustaságból nem mennek el szavazni a ,,mit foglakozok én a politikával?" címszó alatt. Ha jó idő lesz, akkor a vidéki magyarok inkább a földművelésbe vetik be magukat, a városiak pedig a kocsmába. Bízunk néhány milliárdos propagandánkban is, amely legalább a kisebbik koalíciós párttal egyenértékű távolmaradást hoz a konyhára. Becslésünk szerint ez már 40-45 százalékos távolmaradást, esetleg nem szavazatot jelent.



S most jön az adu-ász. Koalíciós pártunk élen jár a szövegértés lezüllesztésében, amelyhez hozzájárul az úgynevezett népszavazások szövege. Mindegyik kérdés azzal kezdődik, hogy Egyetért-e Ön azzal..., de úgy végződik, hogy ne kelljen fizetni. A két dolog jó messze áll egymástól, csak figyelmes olvasással érti meg az állampolgár a kérdést. A nem és a ne kelljen közel esik egymáshoz, így a ne végződés szinte sugallja a nemet. Szóval bátran állhatunk a népszavazás eredménye elé. A lakosság saját érdekei ellen fog szavazni.



De akkor sincs komoly baj, ha a nemet mondó igenek győznek. Csak lelemény kérdése, hogy mind az egészségügyből, mind a felsőoktatásból hány milliárdot vonunk ki újfent. Ahhoz, hogy bagóért el lehessen adni a két, már alig létező faktort: kellően le kell zülleszteni, mint egy gyárat, esetleg iparágat. Mi ahhoz nagyon értünk. Bagóért el tudjuk adni magunknak és a baráti befektetőknek.

Jövőre annyit fogunk kivonni az oktatásból és az egészségügyből amennyit csak akarunk. Fújhatják. Ez egy rendes demokratúra.



A népszavazásnak tehát semmi tétje nincs pártjaink és kormányunk számára. Erkölcsi érzékre, országos és népérdekekre hiába hivatkozik az ellenzék és a zöm. Mi, elvtársak, a kötelező BCG-oltással együtt megkaptuk az ellenszérumot az ilyen nép-nemzeti érvek ellen. Éljünk mi!

Éljen az internacionalizmus és a globalizmus!

Éljen minden izmus, ami az érdekeinket szolgálja. A többi pedig jelentéktelen mucsaiság.


Dusa Lajos
Debrecen - a város lapja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koszovó ~ a függetlenség ára
  2008-02-29 22:26:56, péntek
 
  Hazánkért Online, 2008. 02. 27.





Koszovó ~ a függetlenség ára
I.



Kutatásaim során már régóta tapasztalom, hogy igazságnak megfelelő sajtóközlemény olyan ritka, mint a fehér holló, és a tárgyilagosság pedig egyszerűen hiányzik a külföldi szótárakból. Tanulmánysorozatomat a való, de elhallgatott tények feltárásával, és nem utolsó sorban magyar szemmel, állítottam össze. Írásommal, amennyire lehetséges, a pártatlanságra törekszem, hogy az érem másik oldalát is bemutassam. Mivel a téma meglehetősen bonyodalmas, tanulmányomat több folytatásban az eddig összegyűjtött vaskos sajtóanyag alapján tervezem megírni. Olvasóink drótpostán küldött észrevételeit, megjegyzéseit szívesen fogadom. - T.J. szerkesztő

*

"Koszovó a mai naptól büszke, független és szabad" - jelentette ki Hashim Thaci koszovói miniszterelnök a pristinai parlament rendkívüli ülésén. "Soha nem szűntünk meg hinni abban az álomban, hogy egy napon a világ szabad nemzeteinek sorába kerülünk, és a mai napon ezt megtesszük". - 2008. február 17.



▐ Nem akarom elrontani a lelkesedések hangulatát, de úgy vélem, kissé tévednek azok, akik ezt a ,,függetlenséget" tiszta üzletnek tekintik, és reménykedve várják, amikor egy szép napon talán az ő függetlenségi álmuk is megvalósulhat. Itt a trianoni gyászbéke által idegen uralom alá dobott felvidéki, erdélyi és délvidéki magyar testvéreinkre gondolok.



Jóhiszeműség a budapesti parlamenttől bármit is elvárni, hogy cselekedeteik a magyarság érdekében történjék. És lám csak Budapesten, a mindenki és akárki érdekét -- kivéve a magyarságét! -- képviselő parlament, az álellenzékkel együtt, felsorakozik a nagyfőnök Nyugat nemzetközi politikájához, és siet elismerni Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét.



Nem meglepő, hogy Koszovó függetlensége ellen a trianoni és párizsi békeegyezmények államai tiltakoznak a leghevesebben: ► Szerbia, Oroszország, Kína, Szlovákia, Románia és Spanyolország, valamennyi állam, amelyben elnyomott kisebbségek élnek. Ugyebár, veszélyes bolygatni odújában a medvét, amely ellopott zsákmányokon alszik! Izrael bár a hírek szerint ,,aggódik", de erre nincs is szükség, mert a cionista állam már elvégezte a palesztinok ,,függetlenségét" - a Választófallal!



Téves az a megállapítás, hogy Koszovó függetlenségét a ,,nemzeti önrendelkezés jogára alapították" volna! Ezt próbálják elhitetni a közvéleménnyel, ám ez szemenszedett hazugság! Koszovó tartomány 82%-os albán lakossága - amelynek 'népszaporulata meghaladja az őshonos államalkotó lakosságét' -- éppen most vesztette el a függetlenségét és a szabadságát. A lelkesedő kedélyek majd akkor csitulnak el, amikor Koszovóba Washington,





A USA volt ENSZ-követe majd

a Clinton-kormányzat

külügyminisztere

Madeleine (Kolbe) Albright

és Hashim Thaci



az EU és NATO által kinevezett magas rangú, igazgatással és kormányzással megbízott idegen ügynökei kerülnek. (A gépezet már beindult, felesleges jövőidőben beszélni!) Idővel, sőt rövidesen majd az is kiderül, hogy a ,,nyugati demokrácia" mit jelent a lakosságnak, hiszen tudjuk, hogy akárcsak Irakban, Koszovó államigazgatásában is valamilyen diktatórikus Bush-ENSZ-EU féle alkirályság veszi majd át a hatalmat. Koszovóban az országhódítás ékes példája - állítólag a ,,demokrácia, a függetlenség és szabadság megvalósítása az albán lakosság érdekében" -- kísértetiesen emlékeztet Magyarország 1944-45-ös helyzetére, amikor Debrecenben, a győztes Nyugat támogatásával, szovjet tankok árnyékában állították fel az Ideiglenes Nemzeti Kormányt. Vagy emlékezzünk Irak amerikai lerohanására (2003), ahol kezdetben az abszolút hatalmat két évig az amerikai L. Paul Bremer tartotta kézben.



Ne feledjük, hogy az embertelen, lelketlen nemzetközi nyugati politika, mialatt hangzatos emberi jogokat hirdet - minden időben a saját érdekei szerint - ide vagy oda dobál népeket, nemzetiségeket. Ez lesz vagy már az is a sorsa a szerencsétlen koszovóiaknak is...!



Koszovó esetében a népszaporulatra alapozott nemzeti önrendelkezési jog csak porhintés a gyanútlan közvélemény szemébe! Egy dolog bizonyos, például Magyarországon, az EU erőszakos bevándoroltatásai idővel megnövelik bizonyos országrészek idegen lakosságának - afrikai, ázsiai, cigány, zsidó stb... -- létszámát, amit ,,függetlenség" címen kihasználhatnak hazánk újabb területrablásához. Tegyük fel, hogy egy-egy megyében csak zsidók, kínaiak vagy cigányok lesznek többségben, akkor ez alapot adhat a ,,függetlenség" kikiáltására? Amit nem vásárolhatnak fel, azt majd a Nyugat segítségével a népszaporulat elve alapján kisajátítják! Ez akármikor megtörténhet a Dunántúlon, a Tiszántúlon, vagy a főváros idegenek részére luxuslakásokkal, vásárlóközpontokkal kiépített területén, ahonnan a honos magyar lakosság menekülni kényszerül.



USA-NATO fennhatóság alatt Koszovó albán lakosságának negyede elhagyni kényszerült hazáját, hogy máshol keressen megélhetést. Ugyanúgy 25 ezer szerb és cigány is elment. A menekültek célországai ismeretlenek, elképzelhető, hogy nagy részük Magyarországon telepedett le.

*

A 82%-ban albán lakosú Koszovó, Szerbia tartománya február 17-én kikiáltotta a függetlenségét. Ezt azonnal sietett elismerni Amerika, Németország, Anglia, Franciaország és az Európai Unió. Vajon megbízhatunk-e ezen országok őszinteségében, hogy az aláírt nemzetközi egyezményeket tiszteletben tartják? [Ugye, mi magyarok ezen a téren már tapasztalatból beszélhetünk!] Koszovó függetlenségének elismerése homlok egyenest ütközik az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244. határozatával, amit 78 napos bombázás után Jugoszláviának alá kellett írnia, 1999-ben.



2005. júniusában Kofi Annan, az ENSZ főtitkára, Marti Ahtisaari volt finn elnököt nevezte ki rendkívüli követként a Koszovó-ügyek tárgyalásának utolsó szakaszához. Az egyetemi tanár Ahtisaari, aki a George Soros milliárdos spekuláns által fenntartott NATO-bővítés, US/EU szabadpiacot és egyéb beavatkozásokat szorgalmazó International Crisis Group /ICG/ elnöke, természetesen nem bizonyult semleges döntőbírónak. Az ICG igazgatóságában, Koszovó bombázásaiért felelős két amerikai kulcsfigura van: Wesley Clark tábornok és Zbigniew Brzezinski.



Az Egyesült Államok és az EU kinevezi a Nemzetközi Polgári Képviseletet, amely (International Civilian Representative) átveszi az irányítást Koszovó felett. Az ICG teljes fennhatósága alá kerül a vámhivatal, az adóztatás, a pénz-, és bankügyek.



Az EU megalapítja az ,,European Security and Defense Policy Mission" /ESDP/ -- Európai Biztonsági és Védelmi Politikájának Misszióját - és a NATO az International Military Presence - Nemzetközi Katonai Karhatalom jelenlétét. Koszovóban ezek az intézmények illetve szervezetek teljes irányítása alá esnek a külpolitika, a biztonság, a rendőrség, az igazságszolgáltatás, a törvényszék és a fegyházak. Nevezett intézmények és az ICR döntő szava határoz abban, hogy milyen bűncselekményekben és kik ellen hozható ítélet. Bármilyen határozatot visszafordíthatnak és/vagy semlegesíthetnek. [Ha ezek után valaki még «függetlenségről» beszélne, akkor e szó jelentése feltétlenül magyarázatra szorul!]

'Oszd meg és uralkodj!'
A Balkán különféle nemzetiségi kisebbségekből, vallási csoportokból - oláh, szerb, bolgár stb... -- összetákolt térség. Vesszen Trianon! A második világháború után alakult Jugoszláv Szocialista Államszövetség hat tartományt foglalt magában, de egyik sem volt többségi. Jugoszlávia hagyományos ellenséges érzelmekkel jött létre a XX. század elején, amit korábban a törökök, később pedig a Habsburgok jól kihasználtak, nem is beszélve a brit és francia beavatkozásokról.



A '90-es években a Szovjetunió látványos felbomlása után a Pentagon azonnal hozzálátott a NATO keleti irányba való kibővítéséhez, és az 'Oszd meg és uralkodj' elvet tette magáévá, az egész térségben.



1991-ben mialatt a világ Irak napirenden való bombázásának szörnyűségeivel foglalkozott, Washington különféle horvát, szlovén és bosnyák szeparatista csoportokat pénzelt és támogatott a jugoszláv államszövetség tartományaiban. Az USA és Németország akkor is sietett elismerni, sőt támogatni is a szeparatista csoportokat.

,,Camp Bondsteel"
Kilenc évvel a NATO-hadművelet után Koszovóban még mindig 60% a munkanélküliség, és a térség Európában a kábítószer-kereskedelem és a prostitúció alvilágának a virágzó központja lett. Az ásványkincsekben gazdag kis államban a korábban aránylag virágzó ipar - a bányák, a malmok, a kohók és olajfinomítók, vasutak elnémultak. A NATO megszállás alatt Koszovó anyagi javait privatizálták és eladták külföldi nyugati nagyvállalatoknak. Az egyetlen nagy





Dick Cheney



építmény, a hírhedt Camp Bondsteel, Európa egyik legnagyobb amerikai támaszpontja, aminek a szerződését a Halliburton vállalat kaparintotta meg. Jelenleg a Camp Bondsteel irányítása alatt áll az egész térség nyersolaj és szállítóeszközök ügyeinek intézése.



A Halliburton-cég külön tanulmányt érdemelne! Az utóbbi években heves viták keringtek a Bush-kormányzat alelnöke Dick Cheney nevéhez fűződő Halliburton vállalat körül. Cheney otthagyta a vállalatot még 2000-ben, az amerikai elnökválasztás idején és 34 millió US dollárral távozott. Ki mondja azt, hogy a háborúzás nem kifizető? --Wikipedia



Koszovóban a legnagyobb börtön a Camp Bondsteel nevű amerikai támaszpont, ahol fegyenceket minden bűnvád, törvényszéki tárgyalás, és ügyvédi képviselet nélkül fogva tartanak.





-[














Az alkirályság és a kormány
Koszovóban most ugyanolyan bűnszövetkezet került hatalomra Hashim Thaci miniszterelnökkel a bársonyszékben, mint Budapesten, az USA, az EU és az ENSZ támogatásával. Miniszterelnökségét az ENSZ ,,Ideiglenes Önkormányzati Intézmény" (Provisional Institutions of Self-Government) /PISG/ hozta létre. Ez röviden annyit jelent, hogy az 'Egyesült Nemzetek' sóhivatal, -- nemzetközi törvények megsértésével, -- nemcsak előkészítette Koszovó ,,függetlenségét", hanem egy bűnszövetkezet ügynökeit telepítette az állam élére.

Idézetek a kanadai ,,GlobalResearch.ca" honlapról:


Hashim Thaci, a Kosovo Demokrata Párt (PDK) elnöke, az ideiglenes kormány miniszterelnöke, a KLA (Kosovo Liberation Army) volt fővezére köztudottan háborús bűnös!



,,A Hashim Thaci vezette PDK, volt KLA parancsnok a háború után számos város elfoglalt. A pártnak szoros kapcsolatai vannak bizonyos szervezett bűnözőcsoportokkal." - The Observer, 2000.10.29.



,,Thaci úr, becenevén ,,A kígyó", a KLA idejében is jólöltözött forradalmi-parancsnok volt, szegényes szónoki képességekkel rendelkezik, és szoros kapcsolatokat tart fenn bűnözőcsoportokkal. Mindent elkövet a pártja (PDK) és az USA közti jóviszony érdekében." - The Scotsman, 2000.10.20.



,,Én felismerem a terroristákat, és ezek az emberek terroristák." - Robert Gelbard US nagykövet.



Az előzőleg Hasim Thaci által vezetett KLA kapcsolatokat tart fenn közel-keleti és távol-keleti kábítószer-kereskedőkkel. Interpol, Europol és gyakorlatilag minden európai kémszolgálat és kábítószer-ellenes szervezet aktákat tart olyan narco-csoportokról, amelyek egyenesen a KLA-hoz vezetnek." - Michael Levine, az US Drug Enforcement Administration. /DEA/.



,,Hashim Thaci alapította a Drenica-Group nevezetű földalatti szervezetet, amely a becslések szerint Koszovóban a bűncselekmények 10-15 %-áért felelős (fegyvercsempészet, lopott autók, olaj, cigaretta és prostitúció." - Wikipedia ◘



/folytatjuk/



Tóth Judit

Kanada

http://www.hazankert.com/200802_kosovo.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koszovó függetlenségének elism
  2008-02-29 22:26:06, péntek
 
  Koszovó függetlenségének elismeréséről
2008-02-29. 22:09:28

A Nemzeti Koordinációs Testület állásfoglalása

A magyar kormány - szolgaian igazodva az USA önös érdekeket követő nemzetközi diktátumpolitikájához - elismerni készül Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét. Ebben hűséges partnere a parlamenti álellenzék is. Ez a döntés - akárcsak korábban a kettős állampolgársággal szembeni kormányzati manipulációk - megint a magyar nemzeti érdekek tökéletes megtagadásán fog alapulni. Ebben a helyzetben a Nemzeti Koordinációs Testület szükségesnek tartja kinyilvánítani saját álláspontját.

A leghatározottabban kijelentjük, hogy az NKT nem ért egyet a nemzeti önrendelkezés jogának - a teljes körű területi autonómiát meghaladó - azon értelmezésével, amely szerint egy bevándorló nép vagy kisebbség új államot alapíthat, vagy részeket csatolhat el az őt befogadó ország területén, illetve területéből csak azért, mert népszaporulata meghaladja az őshonos államalkotó lakosságét. Az NKT a leghatározottabban elutasítja, és veszélyes precedensnek tartja Európa térképének bevándorlást követő népszaporulat alapján történő átrajzolását.

Felhívjuk a magyar kormány és a parlamenti álellenzék figyelmét arra, hogy ezeréves hazánkat hasonló elv alapján darabolták szét Trianonban, csalárd módon megtagadva az USA első világháborús hadba lépését követően meghirdetett wilsoni elveket a történelmi Magyarországtól. Ezért Koszovó függetlenségének elismerésével a magyar kormány (és ellenzéke) visszamenőleg igazolná a trianoni és párizsi békediktátumok érvényességét. Sajátos fintora a történelemnek, hogy jelenleg Szerbiával ugyanazt az igazságtalanságot követik el, ugyancsak nagyhatalmi diktátum keretében mint Trianonban Magyarországgal, amikor a nemzetközi jog sárba tiprásával kerültek Jugoszláviához - "trianoni koszovóként" - a Vajdaság és a történelmi Magyarország más déli területei, Romániához Erdély és a Partium, valamint a Csehországhoz a Felvidék (ma Szlovákia) és Kárpátalja (jelenleg az akkor nem létezett Ukrajna része). Az sem tanulság nélküli, hogy ma a trianoni és párizsi békediktátumok kedvezményezett országai a leghatározottabb ellenzői Koszovó függetlenségének! Az egyetlen különbség az akkori és a mostani helyzet között, hogy - jelenleg még - nem esik szó Koszovó és Albánia egyesüléséről.

Koszovó függetlenségének elismerésével a magyar kormány és vele egyet értő ellenzéke egyúttal elismerné a népszaporulatra alapított önrendelkezési elv precedens értékét is, azaz az elmúlt évtizedek bevándorlásai nyomán létrejövő majdani európai államok létjogosultságát. Nem az őshonos európai népek, pl. a skótok, katalánok, baszkok, korzikaiak stb. önálló államhoz való elidegeníthetetlen jogáról van szó, hanem arról, hogy akár pár évtized múlva a dél-franciaországi partvidéken Arab Köztársaság (Kalifátus?) alakulhat, Török Köztársaság Németország törökök által benépesített területein, és Iszlám Köztársaság Anglia pakisztániak és bangladeshiek által sűrűn lakott vidékein. De a koszovói precedens már a közeljövőben veszélyes láncreakciók sorozatát indíthatja el a Balkánon - hazánk déli határai mentén. Ezenkívül Európa-szerte - Spanyolországtól Ukrajnáig - alakulhatnak független Cigány Vajdaságok. Aki szelet vet, vihart arat!

Végezetül felhívjuk a magyar kormány és Koszovó kérdésében vele látványosan egyetértő ellenzéke figyelmét arra a nehezen feledhető tényre, hogy - ugyancsak a trianoni diktátum következtében - elszakított magyar nemzetrész Szerbiában él, nem pedig Koszovóban. Magyarország jól felfogott érdeke éppen ezért tehát a 'modus vivendi' kialakítása - nem Koszovóval, hanem Szerbiával, az odacsatolt magyar nemzetrész belső önrendelkezése, azaz teljes körű területi autonómiája érdekében. Erre a történelmi pillanat most érkezett el, amit bűn lenne nem megragadni. Koszovó elismerését követően viszont lehetetlen lesz tárgyalni a vajdasági magyarság autonómiájáról!

Budapest, 2008. február 29.

Nemzeti Koordinációs Testület

A kiadmány hiteléül:
Lovag Rajkai Zsolt, koordinátor

[Forrás: http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&s id=5444&mode=nested&order=0&thold=0]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre többet kell befizetnünk
  2008-02-29 22:15:46, péntek
 
  Egyre többet kell befizetnünk az EU-nak

2008-02-29 16:29:00

http://www2.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=56426



Magyarország hozzájárulása az EU saját forrásaihoz a következő években emelkedni fog - egyebek mellett ez a következménye annak a tanácsi határozatnak, amelynek a ratifikálását pénteken kérte a pénzügyminiszter a parlamenttől, a szöveg az Országgyűlés honlapján olvasható.

A parlament elé terjesztett tanácsi határozat Magyarországon csak akkor válik jogforrássá, ha a képviselők törvénnyé nyilvánítják. Az indoklás szerint ha ez elmaradna, akkor az - közvetett hatásként - megkérdőjelezné a 2007-2013 között igénybe vehető több mint 9 ezer milliárd forint támogatást is.

Az EU közös forrásainak alapja a tagállamokban keletkezett áfának az a 0,3 százaléka, amelyet a tagok befizetnek a közös kasszába. Egyes országoknál azonban korrigálják az így számított befizetést.

A szakértői számítások szerint a most ratifikálandó határozat hatása nélkül az idén 189,7 milliárd forint lenne Magyarország befizetése, míg a határozat elfogadásával 8,6 milliárd forint többletet kell átutalni. Az idei költségvetés már a magasabb összeget tartalmazza. A 2013-ra prognosztizált alapdíj 197,3 milliárd, míg a többlet 9,8 milliárd forint lenne. Az aktuális - éves - fizetés azonban függ a forint-euró árfolyamától is. A költségvetés még 248 forint/euró árfolyamon kalkulálta a 198,3 milliárdos idei összeget, de a forint gyengülése miatt lehet hogy 210 milliárd lesz a befizetés forint-értéke.
MTI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan fog voksolni a népszava
  2008-02-29 21:56:25, péntek
 
  http://www.webbeteg.hu/?page=adattar_orvos&#szavazas

Hogyan fog voksolni a népszavazáson a kórházi napidíj megszüntetéséről?

Igennel 69.2 %
Nemmel 30.8 %

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hálózati titkosítót fejlesztet
  2008-02-29 21:55:07, péntek
 
  2008. február 29.

Hálózati titkosítót fejlesztett ki egy magyar cég

Speciális hálózati titkosító berendezést mutatott be HopSec4 GW néven a Polygon Informatikai Kft. A teljes egészében magyar fejlesztésű eszköz két vagy több hálózati pont között létesít biztonságos és egyszerűen felépíthető kapcsolatot.


Az informatikai hálózatok piacán hiánypótló HopSec4 GW-t a fejlesztők elsősorban biztonságos távmunka-állomások kialakítására, ipari távvezérléshez (épületekhez, biztonsági rendszerekhez, stb.), távoli rendszerek menedzsmentjéhez, mobil behívásos elérések titkosítására, kis irodák biztonságos összekötésére, nagyvállalati fiókhálózatok védelmére szánják. A készülék a széles körben elterjedt, jelszó vagy megosztott kulcs alapú védelem helyett valóban biztonságos, SSL alapú titkosítást használ.

A telepített rendszer két berendezése között titkosított SSL csatorna épül fel, így a kommunikáció teljes mértékben lehallgathatatlan, visszafejthetetlen és nem hamisítható, miközben a végpontra csatolt számítógép úgy viselkedik, mintha a helyi hálózaton lenne.

A fejlesztés további előnye, hogy az így kialakított hálózaton futó információ nem csak szoftveres, de fizikai támadások ellen is védett. A berendezésben ugyanis egy Tamper-chip található, mely akár áramtalanított állapotban is képes érzékelni a feltörési kísérletet, és az általa tárolt titkos kulcsot azonnal megsemmisíti. A HopSec4 GW üzembe helyezése egyszerű: a konfiguráláshoz egy felhasználóbarát web alapú felület használható. A termék piaci bevezetése ez év nyarán lesz.


http://www.piacesprofit.hu/?r=18591
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/130 oldal   Bejegyzések száma: 1291 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.