Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
Ezért szavazta le a Fidesz a kommunista vezetők elszámoltatá
  2016-02-29 21:28:57, hétfő
 
  Kisz titkár a Kisz titkárnak nem vájja ki a szemét. Legfeljebb csak akkor, ha pénzügyileg megéri.

Teljesen mindegy mit mondott. Az elmúlt 27 év összes politikusát aki megfordult a parlamentben fel lehetne kötni. De sajnos félő hogy megússzák. Ők meggazdagodtak, sok millió embert meg a nyomorba taszítottak. Ellopták az országot. Szó szerint a nevükre írták.
26 év alatt szépen nyugdíjban, boldogságban elhunytak az öregek, ... most meg már lehet kommunistázni...igazságról papolni... Csak egy a bibi...: Az "elmúlthuszonhatév" összes volt politikusa, akik "vitték valamire" mind kötődött a volt kommunistákhoz. !!! Antaltól kezdve Gyurcsányon, Kövéren át Orbánig. !!! Magyarországon új szellemi ideológiát kell teremteni... de nem ezekkel a férgekkel.


**************************


2016. február 29. 11:50


Ezért szavazta le a Fidesz a kommunista vezetők elszámoltatását

Novák Előd írja Fb-oldalán: Kevesen tudják, hogy a Fidesz volt az egyetlen párt, mely 1991-ben egységesen nemmel szavazott az ún. Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényre (hivatalos nevén: az 1944. december 21-e és 1990. május 2-a között elkövetett, és politikai okokból nem üldözött súlyos bűncselekmények üldözhetőségéről szóló törvényjavaslat), melyet végül az Alkotmánybíróság kaszált el, de ha a Fideszen múlik, már az Országgyűlésen sem megy át, ezért is pofátlanság, amikor pl. Gulyás Gergely képviselőjük mostanában az Ab történelmi bűneként beszél erről. Nem kéne olyan messzire mennie, hogy megtalálja a kommunista vezetők elszámoltatásának szabotőreit. Az Országgyűlés honlapján sincs fent, de a könyvtárból kikerestettem, mit mondott akkor Orbán, aki ma azért nem támogatja az elszámoltatást, mert azt korábban kellett volna. És miért nem támogatta 1991-ben? Zoom Fodor Gábor, Orbán Viktor és Deutsch Tamás Btk.-vita, 1991. október 8. ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ): "Azt gondolom, hogy elkéstünk ezzel az egész dologgal. Azt gondolom, hogy ennek a magyar Parlamentnek és az egész magyar társadalomnak ezelőtt több, mint egy éve kellett volna túlesnie az összes, a múlt lezárásával foglalkozó törvényjavaslaton és problémán." FODOR GÁBOR, DR. (FIDESZ): "Nem hiszem, hogy a magyar nép megtorlást követelne..." ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ): "Ezt a javaslatot annak érdekében teszem meg tisztelt Takács úr és tisztelt Zétényi úr irányában, tehát hogy vonják vissza javaslatukat, mert még egyszer mondom, ha ezt így folytatjuk, ennek csak kárát fogja látni az ország, és szétverjük az első szabadon választott magyar parlamentet." GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP): "Köszönöm, Elnök Úr. Csak egyetlen mondat: a szocialista frakció csatlakozik Orbán Viktor javaslatához. (Taps a bal oldalon.)" PETŐ IVÁN, DR. (SZDSZ): "Frakciónk álláspontja nagyjából az volt, amit Orbán Viktor itt megfogalmazott." Zoom Orbán Viktor, Pető Iván, Kövér László és Kuncze Gábor parolázik

Forrás: https://kuruc.info/r/2/155750/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Nemzeti Választási Bizottságnak: gyáva és hitvány i
  2016-02-29 21:11:38, hétfő
 
 

Üzenet a Nemzeti Választási Bizottságnak: gyáva és hitvány intézmény vagytok.
2016.02.29. 21:07

Tök mindegy hányan szavazták meg, és hányan nem szavazták meg a rezsi néni által jegyzett, vasárnapi boltzárról beadott népszavazási indítványt a bizottságban. Az is teljesen mindegy az elnököt leszavazták, vagy nem szavazták le ebben a kérdésben. Annak sincs jelentősége mennyit ér a bizottságban ülők lelkiismerete amit éppen most árultak el a saját maguk által hozott törvények be nem tartásával. Annak van jelentősége, hogy ebben az országban a lakosság nagy része jogkövető, tiszteli és betartja a törvényeket bármennyire is nem tetszik az neki. És a bizottság hét tagja most aprópénzért kiírta magát a jogot betartó állampolgárok közül, elárulta egy olyan értéket amelynek betartása sok ember számára még a demokráciába vetett maradék hitet jelentette.

A vasárnapi bolt bezárások bizony sok embernek nem tetszenek. A nagyobbik kormánypárt valamiért azonban mégis beleállt annak törvényesítésébe, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok. A kisebbik kormánypárt által benyújtott törvénytervezet eleinte bohózatba illő agyszüleménynek tűnt, normális ember nem is vette komolyan az ilyen tőlük érkező indítványt, ahogy magát a kisebbik kormánypártot sem gondolta soha épeszűnek, vagy hitelesnek. Mégis megtörtént a boltok vasárnapra való bezárása.

Volt is vita az egészből rendesen, a kisebbik kormánypárt még a templomot is behozta érvként maga mellett, bár maga ebből a szempontból nagyon álszent álláspontot képvisel. Már az elejétől sokan igyekeztek eltöröltetni ezt a nagy felháborodást kiváltó törvényt. Erre lett volna alkalmas a népszavazás intézménye.

Azonban a Fidesz, aki maga ellenzékként kiválóan használta fel a népszavazás adta jogot maga mellett többek között egy háromszáz forintos vizitdíj eltörlése kapcsán, hatalomra kerülve már nem tartotta annyira fontosnak bárki is hasonlót cselekedjen éppen vele szemben. Most ne beszéljen az emlékezet arról miről is szólt volna a vizitdíj abban az időben, és milyen ma az egészségügy helyzete. Szóval mindenféle trükkös törvénykezéssel megnehezítette a népszavazást, még az alaptörvényébe is bevette miről nem lehet az országnak véleményt nyilvánítani. Még az apró részletekre is odafigyeltek a népszavazás akadályozásánál, ha kellet naponta változtattak a szabályozáson ha valaki mégis ellenük akarta volna felhasználni a magát a demokrácia egyik akarati megnyilvánulásaként ismert formáját.

Azok a gaz szocik azonban nem nyugodtak bele a NER rendszerébe, és népszavaztatni akartak a vasárnapi boltzár ügyében. Állhatatosan adták be az újabb és újabb indítványokat amit rendre elutasított a Választási Bizottság. Ha minden rendben is volt a beadvány körül, hol a beadó személye miatt emeltek kifogást, hol a benyújtási idő miatt bukott meg a kezdeményezés, hol meg csak azért mert akkor éppen nem volt rajtuk sapka mikor újra beadták a kérelmüket a népszavazáshoz. Valahogy mindig találtak kifogást a Bizottságban arra ne tudjon a bukott baloldalnak nevezett párt a kormány ellen bármit is tenni még ebben az egy ügyben sem.

És ezeket az elutasításokat mindig törvénybe is foglalta a bizottság, és megkövetelte annak betartását. Előírta az ilyen törvény módosítás például a beadó csak személyesen adhatja be a népszavazási kérdést. Rezsi nénire ez a jogszabály biztos nem vonatkozott, mert a Bizottság hét tagja szerint teljesen rendben van ha ő nem személyesen adja be a népszavazási kérelmét, hiszen ő csak egy közügyek iránt érdeklődő magán személy. Aki véletlenül Orbán Viktor lelkes híve, véletlenül pont két tucat izomagyú barommal együtt akarja éppen azon a napon beadni a kérelmét, véletlenül pont akkor amikor a Kövér László szerint méltatlan szoci párt ezt előre bejelenti.

Persze az ország az teljesen hülye, mert nem lát az események között összefüggést. Na és persze az ország nagy része tiszteli annyira a törvényeket, legyenek azok bármilyen rosszak is az ő szempontjából, azokat fogcsikorgatva betartja. Tudván tudja az ország lakosságának a nagy része a Fidesz választási törvénye úgy rossz ahogy van, és csak a kormánypárt gyáva félelme mutatkozik meg benne a hatalma elvesztése miatt. Abba pedig Orbán Viktor bele is döglene ezért lett az ilyen. Végül is Orbán Viktor a hatalma elvesztésen túl a jogos vagyoni kivizsgálásba biztos bele is fog pusztulni, és vele a kedves barátai is, de most nem ez a lényeg.

Lassan kell leírni a Választási Bizottság hét tagjának a megértés kedvéért az érveket, de mindenkinek szól aki látszólag ellene szólt, mert az egész Bizottságot bemocskolta ez a szánalmas színjáték. A törvényeket, főleg a maga védelme érdekében hozott törvényeket mindenkinek be kell tartani. Ha valaki nem maga adja be a népszavazási kérdését, akkor az nem érvényes. Ez a törvény nem csak akkor érvényes ha azt egy szocialista politikus adja be, hanem minden esetben. Nincs ezen mit gondolkodni, nincs ehhez mit hozzátenni, nincs az az isten aki lemossa a gyalázatot a hét tag fejéről, hogy ezt nem egy rosszul felfogott hatalmi érdek miatti lojalitás miatt tették. És ezek után már azon is érdemes elgondolkozni, amíg az ország jelentős része törvénytisztelőként éli a szegényes mindennapjait, addig döntési helyzetben levő alkalmazottak vajon mennyiért képesek a nyílt törvényszegésre forintban,trafikban, földben kifejezve. Bármennyi is az ilyen módon jelenleg szerzett kétes érték, nem ér semmit majd akkor ha visszatér az országba a tisztesség a becsület, és az egyenes gerinc.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/02/29/uzenet_a_nemzeti_valasztasi_bizottsagna k_gyava_es_hitvany_intezmeny_vagytok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TUD MÉG ÚJAT MONDANI? Nemigen.
  2016-02-29 21:09:28, hétfő
 
  2016. február 28., vasárnap

TUD MÉG ÚJAT MONDANI?

Nemigen.
Úgy tűnik, fixálódott az állapota, rögeszméit nem zavarja a talajgyökér-rögvalóság, hogy egy szívéhez közel álló kifejezéssel éljek.
Az ellenségek is a régiek, talán csak az eldurvulás foka az új, de természetesen ez is csak annyira, hogy a pávatánchoz maradjon még hely.
Orbán évet értékelt.
Szózata hű híveihez a Várkert Bazárban hangzott el, ennek oka a Vezér előrelátásában keresendő, ide akár föld alatt is el lehet jutni a Királyi Palotából, sokkal biztonságosabb, mint a Bűnös Város bármelyik más pontjának felkeresése.
Mértéktartásról tanúskodik az, hogy erre az alkalomra nem avatták fel ismét a gyönyörű építményt, pedig két kilométer spulnira tekert nemzeti színű szalag van a főkapu ajtófélfáiba beépítve, csak ki kell húzni az erre a célra kialakított nyíláson, majd a szemközti kapuoszlop megfelelő helyére akasztani, és máris jöhetnek a beszédek (Magyarország jobban teljesít, a reformok stb... ), a kispárna, meg az olló.
Utóbbiból jelentős készlet van raktáron, ha a Vezér puszta megszokásból ellopná, hát van másik.

A rendezvény színvonalas volt, Balog Zoltán miniszter megnyitója a kisdiák áhitatos rácsodálkozását hozta a Tanítóbácsira, némi szervilis nyalonc feelinggel elegyítve.
Mindig rejtély számomra, hogy a hívek mit láthatnak ezekben az emberekben, akiknek talán egyetlen előnyük van a Homo Sapienshez képest, egyszerűbb a szerelésük.
Nekik ugyanis 33 csigolyával kevesebb van, mint távoli ősüknek, ezeket a természet befőttesgumival pótolta.
Ennek előnye, hogy a gumigerinc a test minden pozíciójában képes nyalásra alkalmas helyzetben tartani a fejet, ami a gerincesekről nem mindíg mondható el.
Balog Zoltán arról szeretett volna hallani, hogy mi az, ami rendben van, mi az ami nincs.
Utóbbi kérdés felvetéséért még lehet, hogy gályarabságra megy, de enyhítő körülményként talán beszámítják neki Brüsszel ekézését, merthogy szerinte belegondolni is rossz, ha olyanok vezetnék Magyarországot, mint az Uniót.
Ennél már csak abba lenne rettenetesebb belegondolni, hogy mi lenne, ha az Uniót olyanok vezetnék, mint Magyarországot...

Aztán maga a Nemzet Esze is belcsapott a lecsóba.
Mint mondá, most kell szednünk a lábunkat, mert most érdemes, hiszen az országban éppen a nemzeti keresztény kurzus építése folyik, melynek illene nagyon örvendezni, hiszen eltér Horthy keresztény nemzeti kurzusától, már szórendileg, ugye.
Merthogy a lényeg ugyanaz, ez nem olyan, hogy a szórendcsere minőségi változást hozna, mint például a ludaskása és a kásás lúd esetében, itt kérem a Horthy restauráció folyik, habár veszélyes, lápos vidék ez, mondta, - a fehérterror áldozatainak, a második magyar hadsereg és a teljes vidéki zsidóság vére teszi kissé szittyóssá a talajt, ezt meg én mondom.
Az aranykor a Monarchia volt, mely a Vezér olvasatában Magyarországból állt, hiszen sikereinket egyedül értük el, olyan ősi magyar családok segítségével, mint a Kornfeldek, Ganzok, Goldbergerek, és a háborúba is csak Brüssz... Bécs rángatott bele minket, egyedül megnyertük volna
Hiába a történelem mindig is képlékeny tudomány volt, most sincs ez másként...
A szocializmus vérgőzös évei alatt viszont törpejárásban közlekedtünk, ezért ehhez nem viszonyíthatunk, és az osztályharc idétlenségeivel is le kell számolnunk.
Jelzem, akkor is ő járt jól - bátran kihúzhatta magát.

Előszedte az IMF-et is, márcsak, hogy lássa mindenki, hogy mekkora rohat nagy hős is vezeti ezt az országot.
Az IMF hitelét visszafizettük, majd ugyanannyi hitelt vettünk fel - drágábban, merthogy a rohadt vérszívó kapitalistának a hitele fejében rálátása lett volna a pénzek útjára, márpedig az nem lett volna kívánatos.
Nem lehetett volna szélbeszórni, meg a sajátlábak saját zsebeibe irányítani az adófizetők pénzét.
Érthető, hogy kiebrudaltuk a túl kiváncsi szervezetet, amelyik a tetejébe még kémkedett is, mint ezt a napokban belengették az éppen cumi nélkül bánatoskodó népnek.
Aztán úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság még mindig nem elég versenyképes.
Ez remek megfogalmazása annak, hogy az Unió és a németek nélkül nyakig ülnénk a sz@rban, cserébe viszont napi rendszerességgel szemenköpjük őket.
Az erőszakos, pofátlan koldus szobrához állítólag őt fogják felkérni modellnek.

Aztán még migránsozott egy sort, védvonalról beszélt, csatákról meg migránsok özönéről, szűzeink megpocsékolásáról, de most nem taglalta az Ukrajna felől tapasztalható fenyegetést, pedig érdemes lett volna, hívei vevők az ilyesmire.
Mindenesetre ő majd megvédi Magyarországot az Uniótól, a migránsoktól és Dobrev Klárától, ehhez már szövetségese is akadt, a lengyel miniszterelnök-asszony személyében, aki hasonlóképpen hülye nacionalista, mint a mi Vezérünk lenne, ha lenne neki bármiféle elvi szempontja, de neki csak egy elvi szempontja van: Elviszem. Pont...
Tulajdonképpen, amikor a beszédét próbáljuk feldolgozni, az ahhoz hasonlít, mintha a szellentést darálnánk diódarálón keresztül, ami azt illeti, nem is érdemes erről sokat beszélni.
Azzal emberkedett, hogy a határon újabb egységeket vetett be, a tyúkudvara mentén ott rohangálnak a páncélozott szállítójárművek,.
Ez azért jó, merthogy egy ilyenben egy gázadás két vödör gázolaj, míg ha ugyanazt a célt akarná elérni, arra elég lenne néhány terepjáró is, de az nem olyan durva, márpedig alig titkolt vágya, hofgy rettenetes legyen.
Most, hogy Törökországot is felvette tájolási pontjaink közé, még marconább pofákat kell vágnia, ha velük akar egy kategóriába kerülni.
Mikor bokorugró volt, akkor mindig erről álmodott, ő lesz a Legfőbb Hadúr, szemöldökének rebbenésére megindulnak a magyar hadak. Csak azt sajnálja, hogy a sorkatonaságot eltöröltük, hiszen így a kétszáz magyar baka, meg a háromszáz ezredes meg tábornok nem mutat olyan impozáns képet, mint hajdan álmodta volt.
Talán be kellene öltöztetni két-háromezer felfújható guminőt egyenruhába, végül is az izraeli hadseregben is szolgálnak nők, itt is be lehetne ezt vezetni, 2018-tól meg a képviselőket is ki lehetne váltani ilyenekkel.

Szánalmas ez az egész,de a legszánalmasabb a magyar választó, aki eltűri ezt.
Habár a sagótarjáni polgármester-választás eredményének ismeretében, meg az egyelőre még egymástól elszigetelt lázadások kapcsán nem zárható ki az sem, hogy megjön a nép esze, nagy kár, hogy ez a migráns-téma majdnem olyan jó, mint a rezsicsökkentés.
Mire mindenki rájön, hogy átverték, de piszkosul, addigra ez a gátlástalan szociopata elmegy nyugdíjba.
Nem lenne baj, ha a nyugdíját egy csendes büntetésvégrehajtási intézménybe vinné a postás...




http://www.pupublogja.hu/2016/02/tud-meg-ujat-mondani_28.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Vezér beszéde
  2016-02-29 21:06:33, hétfő
 
  2016.02.29. 11:58 Fabius
A Vezér beszéde

Mindenórás Tábornok urunk ismét megmondta a tutit. Mert van neki ez a szokása, hogy év elején csokorba köti az elmúlt faszaságokat és azzal hadonászva vetít víziót a következő hónapokra.

Hogy a faszaságok többnyire képzeletbeliek, és amíg a szája jár éppen elveszít két időközi választást az nem zavarja.

Sokan nem tudják milyen a kommunizmus - közölte, gondolom ezért akarják annyira bemutatni, a későn született nemzedék is ismerje meg milyen az, mikor munkásőrök rendszerhű kopaszok izomból tolják a "demokráciát". Milyen, ha demonstrálni kell az iskolák normális működéséért. Milyen, mikor Mészáros Lőrinc nevének feltűnése közbeszerzési nyertes pályázaton egyenesen arányos a kolbász helyett krinolin feltüntetésével a bevásárló listán a másik oldalon. Milyen, ha az egészségügy annyira huszonegyedik századi, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben.

Szóval milyen, mikor a magyar reformok működnek a gyakorlatban, és minden annyira rendben van, hogy könnybe lábad az ember szeme a tökéletesség láttán.

Aggódni meg csak Brüsszel és a migráncsok miatt kell, azt is elég kisebb mértékben. Mert bár eljöhetne a pusztító apokalipszis, de szerencsére itt van nekünk Viktor. Aki normálisan működő oktatást és egészségügyet, tisztességes népszavazási rendszert nem, de migráncs-kvóta népszavazást tud nekünk adni. És meg is véd bennünket a kultúralopó, terrorista, halálos vírusputtony, nőbaszkuráló homofób iszlámista hordától, akárki meglássa.

Hogy nekünk védelem a huszonegyedik századi kórházakban összeszedhető fertőzésektől, az oktatás állapota miatt kapott agyfasztól, a mindent átszövő korrupciótól kéne inkább? Lárifári. Szupermanusz Hungarikusz az ilyen kijelentéseket hallva biggyeszt egyet és félre néz.

http://varanus.blog.hu/2016/02/29/a_vezer_beszede_648
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi ismét kiterjeszti a pávatollait
  2016-02-29 20:51:20, hétfő
 
  Döbrögi ismét kiterjeszti a pávatollait

Posted on 2016-02-29 by Admin
Orbán Viktor: a magyar gazdaság valutája a forint

A magyar alkotmány szerint a magyar gazdaság valutája a forint, és az alkotmány megváltoztatásához kétharmados parlamenti többség kell - mondta a miniszterelnök a nagyköveti értekezleten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban hétfőn.

páva-1-1
A kormányfő kiemelte: ez azt jelenti, hogy ha felmerül a kérdés, hogy Magyarország csatlakozzon-e a közös pénzt használó európai egységhez, vagy az eurózónán kívül maradva továbbra is önálló gazdaságpolitikát és annak következményeit magán viselő, önálló nemzetpolitikát folytasson, akkor a válasznak a nemzeti egység alapján kell megszületnie.
Orbán Viktor úgy látja, ez a dilemma a következő néhány év nagy intellektuális kihívása, mert most több ország is az eddiginél komolyabban barátkozik a gondolattal, hogy a közös pénz után mélyebb integráció is lehetne. Ez kihívást jelent minden országnak, amely nem tagja az euróövezetnek. Nem biztos, hogy végeredményre is jut ez az elszántság, és nekünk egy kész tényhez kell alkalmazkodnunk, de nem árt gondolkodni, hogy mi lenne a magyar érdek ebben a helyzetben - vélekedett.
(MTI)
Bal-Rad komm: Döbrögi agyal! Nem lehet másként értelmezni ugyanis ezt a mai “eligazítást", minthogy veszélyt szimatol! NAGY-A HATALMÁT AZ EU-IRÁNYÁBÓL FENYEGETŐ VESZÉLYT! Ezért aztán kitárja pávatollait, és jelzi az Unió felé, hogy ő tovább táncol! Ő annyira kitart az EU-mellett, hogy még az euro bevezetését sem tartja kizártnak. Úgyhogy hiába mindenféle aggodalom Nyugaton, ő nagy integrációpárti!-HA TOVÁBBRA IS Ő LEHET A VEZÍR!
Atekintetben igaza lehetne, hogy a magyar gazdaság valutája a forint!De mivelhogy számottevő MAGYAR GAZDASÁG NINCS!-hát olyan is a magyar forint!

http://www.balrad.com/2016/02/29/dobrogi-ismet-kiterjeszti-a-pavatollait/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Salgótarjáni utózönge
  2016-02-29 20:46:36, hétfő
 
  Salgótarjáni utózönge

Posted on 2016-02-29 by Admin

...Hajléktalan férfi ül Salgótarján főterén, kezében egy dobozos sör. Fejével bök egyet a Fidesz kampányközpontja felé: osztanak kaját a túloldalon?

st
Egy nép látványos megalázása! És a NÉP nem veszi a lapot!

Arra nézünk mi is: a kormánypárt narancssárgába burkolt hadiszállása előtt hatalmas bogrács áll. A hajléktalan férfi tegnap babgulyást kapott itt. Megkérdezzük, hogy melyik párttól kapta, mert a szocialisták is itt korteskedtek szombaton, de nem tud felelni. De mindegy is neki, mert őt csak az érdekli, hogy a gulyás jó volt...
...A Kék Acél söröző vendégei közül két illetőt találunk. István és János mindketten büszke munkások, egykor a szemközti gyárban dolgoztak.
Bármit kérdezünk, először mindig azzal állnak elő, mi volt itt régen. István, az egykori munkásőr szerint bátran lehetett kérni a Kádár-korszakban egy kanál zsírt a szomszédtól. A terepszínbe öltözött erdész, a huszárbajszú János, pedig azt mutatja, hogy május elsején mettől meddig állt a sor Kis-Moszkva (ez volt Salgótarján beceneve anno) Kis-Amerika (ez pedig az acélgyár könyékének a neve) városrészében. A változást így foglalják össze: régen bölcsőde volt az óvodával szemben, ma hajléktalanszálló, ami szerintük azt üzeni a gyerekeknek: ide fogsz jutni te is.
De amiatt mindketten lelkesek, hogy a vasat még nem lopták el a régi munkásotthonok kerítéséből. Az erdész egyébként két dolog miatt szavazott mégis a Fideszre: egyrészt lánya a Gagarinba járt, abba az iskolába, ahol korábban Simon volt az igazgató. Másrészt valahova kell szavazni, ,,ez állampolgári kötelesség", és így kaphat valamit a város, pénzt, forrást. Ezt nevezik korrupciónak - teszi hozzá, majd így folytatja: de hát ez van. Úgyhogy reménykedünk, hátha jobb lesz, addig viszont sírva vigadunk a kocsmában, mint ahogy teszi azt a magyar paraszt - mondja a két büszke munkás...
(Forrás: mno)

Bal-Rad komm: “...őt csak az érdekli, hogy a gulyás jó volt..."


http://www.balrad.com/2016/02/29/salgotarjani-utozonge/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögisztán migránsügyi FOGADÓ KÉSZÜLŐDÉSE!
  2016-02-29 20:45:13, hétfő
 
  Döbrögisztán migránsügyi FOGADÓ KÉSZÜLŐDÉSE!

Posted on 2016-02-29 by Admin

Sátortábort építenének a migránsoknak Körmenden

Helyi hírek szerint Körmenden ismét befogadóállomást, sátortábort építenének a migránsok számára.
Bornemissza Tamás, az MTVA helyszíni tudósítója elmondta, hogy az információ a megyei sajtóból származik és helytállónak bizonyult.
Megemlítette, hogy tavaly nyár végén is épült egy sátortábor, azt azonban kihasználatlanság miatt lebontották.
Bebes István polgármester a köztévének elmondta: ma reggel nyolc óra után kapott utasítást a Belügyminisztériumtól, ezt követően rendkívüli közgyűlést hívott össze. A tábort a rendőrségi szakközépiskola udvarán állítják majd fel.
Megerősítette, hogy ez mindössze biztonsági, megelőző intézkedés.
(hirado)
Bal-Rad komm: Hát...!-ENNYI! Tegnap este Berlinben kiadta a werdiktet a germán lotyó, ma reggel pedig már épülis a tábor MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN!


http://www.balrad.com/2016/02/29/dobrogisztan-migransugyi-fogado-keszulodese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jobbikosok simán átszavaznak a baloldalra
  2016-02-29 20:32:22, hétfő
 
  2016. FEBRUÁR 29. 14:33 | origo.hu

A jobbikosok simán átszavaznak a baloldalra

Ez derült ki a salgótarjáni választásból - így az elemzők.

Fekete Zsolt, Slagótarján új polgármestere (Fotó: mti)


Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Tarjáni Városlakó Egyesület és az Európai Baloldal jelöltje nyerte a salgótarjáni időközi polgármester-választást, megelőzve a Fidesz, a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjét. A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

Az MSZP a salgótarjáni polgármester-választás legnagyobb nyertese, míg a Jobbik a legnagyobb vesztese - állapítják meg az Origó által megkérdezett szakértők.

Fekete Zsolt a szavazatok 52 százalékát szerezte meg, Simon Tiborra (Fidesz-KDNP) a szavazók 40, Hulitka Istvánra (Jobbik) 6, Thürmer Gyulára (Magyar Munkáspárt) 2 százaléka adta a voksát.

Bíró-Nagy András, a Policy Solutions elemzője az Origónak elmondta: Salgótarjánban is kiderült, hogy a jobbikosok egy jelentős része minden probléma nélkül átszavaz akár egy baloldali jelöltre is, ha ezen múlik a Fidesz legyőzése.

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Intézet munkatársa ugyanezt valószínűsítette.

http://www.civishir.hu/kozelet/a-jobbikosok-siman-atszavaznak-a-baloldalra/022914 3324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rég verték meg ennyire a Fideszt
  2016-02-29 20:18:13, hétfő
 
 
Rég verték meg ennyire a Fideszt

Dull Szabolcs követés

2016.02.28. 23:08

Magabiztosan legyőzte a baloldal a Fideszt Salgótarjánban. Az MSZP-DK jelöltje a voksok több mint felét begyűjtötte, a fideszes induló még megszorítani se tudta, a jobbikosok simán átszavaztak a baloldalra. A szavazás persze egy megyeszékhely polgármesteréről szólt, de van azért országos tanulsága. Nem is egy. 5+1 következtetést vontunk le.

A várakozással ellentétben nem lett szoros az eredmény Salgótarjánban. Fekete Zsolt, az MSZP-DK-TVE jelöltje nem csupán néhány szavazattal, hanem több mint 1500-zal földbe döngölte Simon Tibort, a Fidesz-KDNP jelöltjét. (100 százalékos feldolgozottságnál 1802 szavazat a baloldal előnye.)

Fotó: Huszti István
Legutóbb, 2014 októberében csak 50 szavazattal tudott itt nyerni a baloldal, ehhez képest még megdöbbentőbb a különbség.


Az eddig alpolgármester tehát átveheti a nógrádi megyeszékhely vezetését, ám az eredménynek vitathatatlanul vannak országos tanulságai is. Ezeket szedtük össze.
1. A protesthangulat mindent eldöntött

Az első szembetűnő tanulság, ha megnézzük a részvételi adatokat, hogy mennyivel többen mentek el szavazni, mint másfél évvel ezelőtt. Az időközi választásokon rendszerint kisebb szokott lenni a részvétel, ám most több ezer olyan salgótarjánit is megmozgatott a választás, akit 2014-ben még nem érdekelt ez az egész.

A számok azt mutatják, hogy az új szavazók többsége jórészt a baloldali ellenzéki jelöltre szavazott. Bár a fideszes jelölt voksainak száma is emelkedett, de a szocialista induló 1800-zal több szavazatot kapott. Ezek az emberek - és ezt MSZP-sek is beszélték maguk között - feltehetően nem hirtelen lettek baloldaliak, hanem az Orbán-kormánnyal, így a Fidesszel való elégedetlenségüknek akartak hangot adni. A városban egyértelműen protesthangulat volt. Ezt jelezte az is, hogy vasárnap az egyik salgótarjáni szavazókör előtt, amikor ott jártunk. egy férfi simán megmondta, hogy másfél éve nem szavazott, de most elment "Orbán ellen szavazni".
Nyert az MSZP jelöltje Salgótarjánban
Nyert az MSZP jelöltje Salgótarjánban
Mégsem lett szoros a polgármester-választás, Fekete Zsolt, a korábbi alpolgármester nyert.
Tovább
Fekete Zsolt sajtótájékoztatót tart
Fekete Zsolt sajtótájékoztatót tart
Fotó: Huszti István

Az MSZP értelemszerűen erősíteni akarja, hogy országos üzenetet küldtek a tarjániak Orbán Viktornak, Tóbiás József MSZP-elnök ezt mondta vasárnap este, és a baloldali szimpatizánsok erre kórusban skandálták, hogy Orbán Viktor elküldéséről döntött a város ("leváltjuk, leváltjuk").
2. Az oktatási elégedetlenségnek megvan a következménye

A fideszes jelölt - aki nem mellesleg a Klik főosztályvezetője - az eredmények megismerése után azt mondta az Indexnek, nem hiszi, hogy országos üzenete van a nagy Fidesz-vereségnek. Azt sem hiszi, hogy a Kliknél betöltött pozíciója befolyásolta volna a megítélését, és bármi szerepet játszana az eredményben az egyre nagyobb oktatási tiltakozás.

A számokból persze nem tudjuk, hogy a kockás inges akcióknak mekkora a szerepe, de az eredmény azt bizonyítja: az embereket jobban feldühíti, ha Klik-funkcionáriusra kell szavazni (baloldali propaganda a kampányban), mintha olyanra, aki migránsokat telepítene be a városba (jobboldali propaganda).
3. A Fidesz nem tud fontos időközi választást nyerni 2014 óta

Korábbi elemzésünkben említettük, hogy bár hagyományosan baloldali terepen zajlik a küzdelem, a Fidesz nyert már itt (2006 és 2014 között fideszes polgármester irányította a várost). És most nem egyszerűen a pozíció visszaszerzése miatt lett volna fontos a győzelem a kormánypártnak, hanem amiatt, hogy nyerjen végre egy fontos időközit. A Fidesz ugyan nyert 2014 óta helyi önkormányzati választást, de a számok mutatták, hogy ott is visszaesett a támogatottsága. A jelentősebb voksolásokat pedig rendre elbukták.

Simon Tibornak sem sikerült nyerni
Simon Tibornak sem sikerült nyerni
Fotó: Huszti István

Újpesten és Veszprémben a baloldal, Tapolcán a Jobbik előzte meg a Fideszt, nagyon kellett volna egy nagy győzelem a Fidesznek. Ehelyett nagy vereség lett. Pedig a közvélemény-kutatások szerint országos nagy az előny. Azért figyelmeztető a dolog, mert az előző négy évben (és a szocialisták uralta nyolc évben) folyamatosan sikerült az időköziket behúzni, most pedig alig van sikerélmény. És a tapolcai vagy a veszprémi választáshoz képest ez a vereség még nagyobb arányú: rég verték meg ennyire a Fideszt.
4. A jobbikosok átszavaztak a baloldalra

Érdekes tanulság, hogy az országosan egyre magabiztosabb, és jó ideje második erőnek látszó Jobbik hogyan szerepelt. A párt itt eddig sem volt erős, de a mostani eredmény lesújtó számukra: a múltkori 12 százalékot sem sikerült elérni, kevesebb voksot kapott a párt jelöltje, mint 2014-ben - jóval magasabb részvétel mellett.
A jobbikosok átszavaztak
A jobbikosok átszavaztak
Fotó: Huszti István

MSZP-sek a salgótarjáni irodában arról beszéltek vasárnap este, és a gyors számítások is azt mutatják, hogy a jobbikosok egy része bizony gond nélkül átszavazott a baloldali jelöltre. Működött tehát itt is az az előző választásokon már látott logika, hogy az ellenzékiek nagy része a legerősebb jelölt felé húz, és simán voksol baloldali jobbikosra (Ózd, Tapolca), illetve jobbikos a baloldalira (Újpest, Veszprém és most Salgótarján).
5. Az MSZP és a DK simán össze tud fogni

A baloldali ellenzék számára döntő jelentőségű lesz 2018-ban, hogy tudnak összefogni. Hiszen választókerületeket csak úgy tudnak megnyerni, ha nem indítanak egymás ellen jelölteket a különböző pártok. Nos, Salgótarjánban bebizonyosodott, hogy az MSZP és a DK helyi szinten gond nélkül együtt tud működni. Régen láttunk közös szocialista-DK-s sajtótájékoztatót, pláne ilyen vidám hangulatban, mint vasárnap este Tóbiás Józseffel és Varju Lászlóval. Varju célzott is erre beszédében, amikor azt monda, nincs más út Orbánék legyőzésében, mint "a demokraták összefogása".
HUS 2742
Fotó: Huszti István
5+1. A kutatások erősen torzítanak

Plusz egy tanulságot is leszűrhetünk a sokadik időköziből. A kutatások - a pártok belső kutatásai is - kiélezett versenyt jósoltak Salgótarjánban. Ezzel szemben sima balos győzelem lett. Ez arra utal, hogy a helyi kutatások nem igazán tudják megbecsülni az eredményt, a bizonytalan szavazók végső döntése nagyon megváltoztathatja az erőviszonyokat. Ezért tehát óvatosan kell kezelni minden kutasát, talán az országosat is, hiszen nagyon jelentős azok aránya, akik bizonytalanok és utolsó pillanatban döntenek.

http://index.hu/belfold/2016/02/28/a_salgotarjani_nagy_fideszes_vereseg_es_mszp-d k-s_gyozelem_orszagos_tanulsagai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar jegybankelnök fizetését a magyar emberek adják. A m
  2016-02-29 19:37:45, hétfő
 
  A magyar jegybankelnök fizetését a magyar emberek adják. A mi adónkból fizetjük.

Orbán Viktor...

még ellenzékből kajabálva Simor András idején.

Szemben az általános 1,6%-os emeléssel az MNB vezetőinek 110-275%-os béremelést indítványoz a Fidesz. Így alakul

• Matolcsy György elnök: 5 millió,
• Nagy Márton alelnök: 4,5 millió,
• Gerhardt Ferenc alelnök: 4,5 millió,
• Windisch László alelnök: 4,5 millió,
• Montetáris Tanács tagjai: 3 millió,
• Papcsák Ferenc, FB-elnök: 3,5 millió,
•FB-tagok: 3 millió fizetése.

Matolcsy György éves bére így 60 millió forintra emelkedik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.