Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 399 
Muhaha: Orbán nemzeti offshore-fejlesztési minisztert nevez
  2014-05-31 21:35:14, szombat
 
 
2014.05.30. 08:38 Fabius
Muhaha: Orbán nemzeti offshore-fejlesztési minisztert nevez ki


Fáj. Nagyon. Félek múlhatatlan rekeszizomlázat szenvedtem a hírtől, miszerint Seszták Offshore Lovag Miklós lesz Lászlóné utódja, neki lesz dolga Ciprusra talicskázni a fejlesztési pénzt ügyködni a nemzet fejlesztése fölött. Ettől jellemzőbb dolog a mai magyar viszonyokra talán csak az lehetne, ha Semjén Zsolt "Vasvessző" című versét megzenésítve Kovács Ákos alkotna új himnuszt, amiben a kicsukott isten a vezérmotívum.

seszták-miklós-off-shore_1.gif

Jegyezzük fel a dátumot csak a történeti hűség kedvéért: Orbán Seszták kinevezésével az Offshore Lovagok Elleni Harcot hivatalosan is feladta.

Cukiság, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly nem találta egy vizsgálatot megérően aggasztónak a parlament összes témába vágó szakbizottságában tag Sesztákhoz (is) köthető offshore céghálót, és ugyan a pályázatot végül elkaszálták, de Sesztáknak sikerült felbuknia Lászlóné miniszteri bársonyszékéig. Ha valaki azt gondolta, hogy lovag úr államnak tett nagyvonalú, mert megtehetem gesztusa nem fog megtérülő befektetésként visszaköszönni, az bizony tévedett. Azt már megnézhettük, hogy közbeszerzési bizottsági elnök úr szerint hogy nézne ki a gyakorlatban egy fejlesztési projekt, és a tapasztaltak tanúságát levonva elmondhatjuk: A ne zavarj, épp lopok törvény jótékony takarója alól is kilógó döglött lótetemek vizslatásával lesz majd dolga az átlátszónak, a k-monitornak és az adatkérési ügyekben döntő bíróságoknak több, mint elég, amíg átnyálazzák nemzeti offshore-fejlesztési miniszterünk összes projektjét.

http://varanus.blog.hu/2014/05/30/muhaha_orban_nemzeti_offshore-fejlesztesi_minis ztert_nevez_ki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesterházy tudhat valamit?
  2014-05-31 21:31:46, szombat
 
  2014.05.30. 10:07
Mesterházy tudhat valamit?

Mesterházy lemondott.
Mindenről. Hirtelen.
Az MSZP-nek meg vége!

Egy ilyen mélyrepülés után a hirtelen összerántott hétvégi dzsemborinak annyi értelme van, mint halottnak csókot adni. Az igazi csatározások ugyanis a háttérben folynak. Nemcsak az MSZP háza táján, hanem úgy globalice a baloldalon.
Mesterházy nem bírta. Megfenyegették, nyomást gyakoroltak rá, vagy úgy gondolta, eleget tud ő is az ellenfeleiről és ez később - a mostani megbuktatása után - akár ütőkártya is lehet a kezében? Nem tudni.

Eddig "hősiesen" védekezett, majd hirtelen megváltozott minden. Mesterházy egy csapásra megnyitotta maga alatt a talajt és eltűnt!

Vagy róla tudnak valamit és ezt úgy Gyurcsányos módon közölték vele? Ezért ez a nagy sietség?

A feltételezések tárháza kerülhet felszínre, amibe persze a bukás is beletartozik. Az a bukás, amiből jókora részt harapott ki magának Gyurcsány és Bajnai! Lényeges momentum ez, de sokan átlépnek rajta.

Mesterházy kierőltetett megbuktatása azonban előhozhat némi szennyest akár taktikai okokból is. Ha Gyurcsány képes volt többször utalni sötét ügyekre, csak azért, hogy az MSZP-t gyengítse, Mesterházy is előléphet ezzel a kártyával. Ha tökös legény, vagy ember a gáton, akkor az MSZP érdekét, valódi értékrendjét szem előtt tartva, minden eszközt bevet a dilettánsok, a radikális gyurcsányista liberális eszmék távoltartása érdekében. Ez akár nemzeti érdek is lehetne.

Ha nyuszi, akkor a megbuktatása után, még ki is ,,belezhetik".

A következő hónapokban, könyörtelen játszma szemtanúi lehetünk.

http://sonyo.blog.hu/2014/05/30/mesterhazy_tudhat_valamit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János, a bűnös vadász
  2014-05-31 20:54:01, szombat
 
  Lázár János, a bűnös vadász
Gomperz Tamás

Szenvedélyes vadász vagyok - szerénykedett Gróf Lézerblokkolóssy Lázár János elvtárs, miután kiderült, hogy hamarosan bakot fácánt lő. Két nap alatt háromezret, nem az a megkegyelmezős típus. Egyoldalú küzdelmekben mindig erős volt, igazi fideszes párbajhelyzet, az egyik oldalon ő, a másikon a szárnyas fenevadak, tulajdonképpen össze is terelhetné őket egy pajtába, ahova bekúr egy kézigránátot. Az eredmény ugyanaz lenne, persze egyesével nyilván élvezetesebb.

És akkor Brüsszel se szól bele. Török Gábor vadászati szakértő szerint amíg van elméleti esély arra, hogy a fácánok kerekedjenek felül, és hát miért ne lenne, bár a pálya kétségkívül lejt egy picit, addig nem beszélhetünk mészárlásról.

Talán egyszer sok fácán disznót győz.

,,Viselem annak a következményeit, amit szenvedélyem okoz. Egyelőre nem tudok leszokni róla" - szögezte le a macsó főrend, ami ismerős érzés, mi például a hónap végi nem evésről nem tudunk leszokni, kinek milyen szenvedély jut. Na de ne sétáljunk bele a demagógia fácáncsapdájába, ő a vadászatra nem költ közpénzt, akkor meg kinek mi köze hozzá. Mintha a szomszéd zöldséges akarattyai nyaralásának költségeit firtatnánk, szégyellje magát mindenki.

A dolog azért nem ilyen egyszerű, mert az ő fizetését a jobbágyok, régebbi nevükön az adófizetők dobják össze, akik juthatnak akár arra a következtetésre is, hogy ha ennyi extraprofit van az állami vezetők javadalmazásában, akkor itt aztán volna tere a rezsicsökkentésnek.

Amúgy Lázár helyettes pártfőtitkár és fővadász ma ráküldte az ÁVÓ-t a kopóit a civil fácánokra, mert az ő vadászterületén csak az ő engedélyével lehet kapirgálni. Addig fogják űzni őket, amíg ki nem nyuvadnak. Egyesével.

Jut eszembe 1: A miniszterelnök a személyes mértéktartásról szónokolt a beiktató beszédében.

Jut eszembe 2: 500 éve tört ki a Dózsa-féle felkelés.

Jut eszembe 3: Most nem fog. Azért az úr az úr.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állam egy rabló intézmény
  2014-05-31 20:32:15, szombat
 
  "...Murray Rothbard amerikai filozófus azt mondta:"Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék."...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaniszló Ferenc: Putyin időt engedett egy fájdalmas sóhajra
  2014-05-31 20:16:43, szombat
 
  Szaniszló Ferenc: Putyin időt engedett egy fájdalmas sóhajra Brüsszelnek
2014. május 31. 20:00
Hunhír.info

A minapi választások után az Európai Parlament epés EP-képviselőkkel lesz tele, akik büszkén vállalva a globalista média által rájuk nyomott szélsőséges bélyeget, és örömmel viselve el a globális pénzügyi háttérhatalom gyalázkodását, szembehelyezkednek az EU nemzetek felettiségével.

A nyugat az elmúlt években az USA és Izrael érdekeinek alárendelve a NATO-t és az Európai Uniót - megbukott Irakban, Afganisztánban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Egyiptomban. A demokratizálás, a felszabadítás, a liberalizálás, a piacgazdaság ürügyén kirobbantott polgárháborúk máig tartó vérfürdőt elő a kőolajával, földgázával megátkozott térségben.

A nyugattal ellentétben Oroszország viszont az elmúlt években sorra nyerte háborúit, és szerzi vissza egykori földjeit, nemzetrészeit, építi új birodalmát, érdekszövetkezetét. Csecsenföld, Grúzia, Dél-Oszétia, a Krím már, s maholnap a Don-vidék Oroszországé. De megvédte Moszkva Szíriát és Iránt is.

AZ EP-választási kampány legsötétebb hazai fejezete volt a kémbotrány. Demokráciában, a nyilvánosság ell miért kell titkosítani a gyanút megalapozó okmányokat? És miért éppen a választási kampány finisében derül ki mindez?

Világpanoráma

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75649
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korai volt az öröm: a zsidó Szőcs Géza szembeköpött mindenki
  2014-05-31 20:01:38, szombat
 
 

Korai volt az öröm: a zsidó Szőcs Géza szembeköpött mindenkit: a szavazás és a korábbi döntés ellenére mégis a "menórás" pavilont építik fel Milánóban

"Remélhetőleg a zsidó nép és jelképek iránt különös vonzalmat érző kormány tiszteletben fogja tartani az eredményt..." - írtuk januárban, mikor, olvasóinkat mozgósítva, sikerült legyőzni a szavazáson a menórára emlékeztető jelképet hordozó tervet. De Szőcséket már akkor sem érdekelte, mit szeretnének a magyarok, az első helyezett helyett a negyediket (A malom) kiáltották ki győztesnek. Persze ennek is örülni lehetett. "Szőcs Géza származásának és a fideszesek filoszemitizmusának tudatában már az is nagy eredmény, hogy nem elsőnek hozták ki a menóra-pavilont" - írtuk akkor.
Hitetlenkedésünk és gyanakvásunk, melynek az akkori cikkünk címében is hangot adtuk (Nem a menórás pályatervet építik fel Milánóban Szőcs Gézáék - vagy legalábbis most úgy gondolják), nem volt alaptalan: amitől első pillanatban tartottunk, bekövetkezett, a korábbi - saját! - döntésük ellenére. Így kerek a történet, másként nem is alakulhatott volna.
Zoom
Íme a hír:
Továbbra sem értik a kormánybiztos döntésének indokait, de már nem akarnak harcolni A malom tervezői. Az sem világos számukra, miért hirdették ki korábban győztesnek a pályázatukat, ha "ennyi probléma volt vele", és miért nem mondta meg nekik senki, hogy végül egy másik tervet valósítanak meg a milánói világkiállításon. Az illetékes állami cég szerint nem lehet megváltozott döntésről beszélni...
Jövőre rendezik Milánóban a világkiállítást, amelyen Magyarországot is képviseli majd egy pavilon. A pavilonra tavaly ősszel írtak ki egy látványterv-pályázatot, amelyen bárki elindulhatott, és a kiírók többször hangsúlyozták: az eredménytől függetlenül megváltozhat később a döntés.
A győztes pályaművet az idén januárban hirdették ki. Ez a Getto Tamás, Hutter Ákos tervezőpáros által megálmodott A malom lett, második helyre Sárkány Sándor és Ertsey Attila pályázatát, az Alakort hozta ki az a zsűri, amelynek tagja volt Szőcs Géza, a világkiállításért felelős magyar kormánybiztos is.
Aztán pár hónap csend következett, majd Szőcs kedden bejelentette, hogy a pályázaton győztes munka helyett a második helyezett alkotását építik meg Milánóban. Döntését többek között azzal indokolta, hogy "nincs elég idő A malom megvalósítására, és a költségei nehezen tervezhetők".
Az építész szakma azóta forrong, az interneten petíciót indítottak, sokan - köztük a vesztes tervezők - sem értik, miért változtatta meg a kormányzat egyik percről a másikra a döntését.
"Nem beszélhetünk megváltozott döntésről"
Az Origó megkereste a vesztes pályázat két tervezőjét, Getto Tamást és Hutter Ákost, valamint a Milánóba kijutó Alakor tervezőit, hogy a kialakult helyzetről kérdezzék őket, azonban csak előbbiekkel tudtak beszélni. Az Alakor vezető tervezői ugyanis azt mondták, ők nem nyilatkozhatnak az ügyről, és a tervek megvalósításáért felelős Carpathia Nemzeti Kreatív Gazdaságfejlesztő és Innovációs Kft.-hez irányították az érdeklődőket.
Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélhetnek közvetlenül a tervezőkkel, azt a választ kapták, hogy a szervezeti belső szabályzat szerint csak Szőcs Géza és a Carpathia ügyvezetője jogosultak a nyilatkozatra. "A pavilontervezők a Carpathia Kft. munkavállalóiként a határidős tervezési feladatokra koncentrálnak, most a szakmai munkájukat végzik" - írta válaszában az állami szervezet sajtósa.
Fórizs Zoltán, a Carpathia Kft. ügyvezető igazgatója azt írta: nem beszélhetünk megváltozott döntésről, ugyanis nem volt olyan pályázat, amelyen arról született döntés, kinek a tervei alapján épüljön meg a pavilon. "Látványötlet-pályázat volt, megvásárolt tervekkel, további szabad felhasználásra, akár az elemek összeválogatására és beépítésére a tervezési programba" - írta.
"De miért nem szóltak korábban?"
A malom egy körforgást szimbolizált volna - mondta Getto Tamás. A koncepció lényege, hogy az épület tetejéről a víz lecsorog egy folyamatosan pörgő malomkerékre, majd onnan az épület lábánál található medencére, végül pedig egy napelemekkel működtetett szivattyú segítségével kerül vissza a tetőre. Az épület belseje sem maradt volna kihasználatlan, úgy tervezték, hogy rendezvényeket is lehessen tartani benne, "házban ház jelleggel" helyet kapott volna benne egy kemencés magyar konyha és egy százfős konferenciaterem is.
Zoom
Szőcs Géza többek között azzal indokolta, hogy miért nem Gettóék pályázata megy végül Olaszországba, hogy a milánói szervezők nem engedélyezték egy föld alatti medence kialakítását, ami pedig Szőcs szerint fontos eleme A malom koncepciójának. A tervező csúsztatásnak nevezte ezeket az érveket, mint mondta, az építmény működéséhez nem is lett volna szüksége ilyen medencére, az is tökéletes lett volna, ha a felszín felett, egy lapos felületen gyűlik össze a víz.
Szerinte azzal is egyértelműen túlzott a kormánybiztos, hogy ezer köbméter vizet kellett volna a helyszínre szállítani, hiszen Getto szerint az egész épület befogadóképessége nagyjából 80 köbméter. "Nem értek egyet semmivel azok közül, amit állít, főleg a műszaki kifogásaival nem" ? mondta az építész, hozzátéve, hogy az épület állóképességét ért kritikákat sem érzi megalapozottak. "Ez egy teljesen laikus észrevétel, az épület egy tornádót is elviselne."
Szőcs szerint az sem előnyös, hogy A malom nem egy zárt pavilon, Getto szerint azonban egy nyári világkiállításon alapvetően jól tud jönni egy átszellőző épület, ami nem teszi szükségessé külön klíma beszerelését.
A Facebookról értesültek, senki sem állt szóba velük
"Csak azt nem értem, hogy annak idején miért hozták ki első helyen a terveket, ha ennyi bajuk volt vele" ? értetlenkedett Getto Tamás.
Szőcs Gézáék állítása szerint egyszer sem jelezték nekik, hogy problémáik lennének. "Januárban megnyertük a pályázatot, rá egy hónapra kértek tőlünk egy megvalósíthatósági tanulmányt, amiben alátámasztottuk a tervünket különböző műszaki elemzésekkel, és készítettünk egy részletes költségvetést is hozzá, de erre azóta sem kaptunk semmilyen választ" - mesélte.
Aztán a Facebookon jött szembe velük a hír, hogy mégsem őket viszik Milánóba. Azóta sem kereste meg őket senki a kormányzattól, hogy bármilyen magyarázatot adjon, csak annyit tudnak az indokokról, amit Szőcs Géza a döntése bejelentésekor mondott. De a győztes tervezőcsapatban sem volt senki, aki felemelte volna a telefont.
Mi lesz A malommal?
"Nagyon széles szakmai baráti köröm van, ők hívogatnak nagyjából állandóan, hogy vigasztaljanak. De ami talán még fontosabb, hogy két számomra szakmailag hiteles szervezet, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége közös nyilatkozatban határolódott el a döntéstől, és támogatta a mi munkánkat" - mondta a tervező, aki ebben az ügyben már nem remél túl sokat, és nem akar harcolni vagy "hősködni".
"Csak a mű védelme érdekében vagyok hajlandó erről még beszélni. Mögöttünk nagyon nagy civil támogatói kör állt, akik lelkesedtek ezért a munkáért, ezért velük szemben korrekt, ha a művünket ért kritikákat igyekszem cáfolni." A malom jövőbeni sorsáról még nincs konkrét elképzelésük, "nyitottságunk van, szándékunk nincs" - fogalmazott. Getto arra továbbra sem akart felelni, hogy szerinte végül miért az Alakor nyerte a pályázatot.
Mint mondta, az ő szakmájában ez a fajta kudarctűrés rutinnak számít. "Nekem az a fontos, hogy Magyarország méltóképpen tudjon megjelenni Milánóban, ne kelljen az ott felépített mű miatt szégyenkezni. Ezért mi mindent megtettünk, és csak remélni tudom, hogy ez a szándék a nyertes pályaművel is érvényesülni fog."
Fórizs A malom sorsáról azt írta: kívánatosnak tartják, hogy ez az elképzelés is megvalósuljon, ha nem is a jövő évi expó magyar pavilonjaként. "Híveinek számát figyelembe véve nem lehet kétséges, hogy előbb-utóbb ez meg is fog történni."
Ez a "Magyarország által képviselni kívánt tematika"
Zoom
Szőcs kedden az mondta: az Alakor pályamunka alapján létrejövő pavilon hangsúlyosan képviseli a Magyarország által képviselni kívánt tematikát, a múlt heti milánói bemutatón elismerően szólt róla az olasz sajtó és az építészszakma.
Az összesen 4,7 milliárd forintba kerülő pavilon Szőcs szerint öt kiemelt terület értékeit képviseli a világkiállításon: az egészséges magyar hagyományokat, a víz országa koncepciót, az örökség a jövőnek elképzelést, az olasz-magyar történelmi kapcsolatrendszert, valamint a kortárs kultúrát.
A sámándobra hasonlító, de a kormánybiztos által az élet bárkájának nevezett épület egyik pajzsán szerintük az életfa szimbólum található. Három szintje installációknak ad majd helyet, de lesz benne rendezvénytér is. Az épületburok hőszigetelése megfelel a passzívház-követelményeknek, az üvegezett nyílászárók háromrétegűek, az építőanyagok jelentős része természetes, megújuló anyag. A csepegtetéssel öntözött kert a takarékos vízfogyasztást szolgálja, a világkiállítás idején a látogatók a tervek szerint 33-féle gyümölcsöt, zöldséget és gyógynövényt ismerhetnek meg, köztük a batul almát, a szentiványi körtét és a magyar kajszit.
Az Alakor külsejét érő kritikákra Fórizs azt mondta: sokan nem gondolnak arra, hogy egy világkiállítási pavilon a komplexitásában mutatja meg országát igazán. "A magyar pavilon külseje csak egyetlen tényező, és ízlésről vitatkozni általában nehéz feladat. Ugyanakkor az épület tartalma és működése szerint egy 21. századi interaktív digitális házat formál majd. Belsejében a legmodernebb információs és kommunikációs technológiák kapnak helyet, valamint magyar innovációkat mutat be például az energiatermelésben és -hasznosításban. A közeljövőben a pavilon virtuálisan is látogatható épületté válik, megnyitja kapuit az érdeklődők előtt már az előkészítés fázisában."
Szerinte az 1992-es sevillai világkiállítási pavilon is megosztotta a hazai építésztársadalmat, hangos kritikákat váltott ki, és a nemzetközi közönség elismerése értékelte fel a végén a pavilont, emelte arra a helyre, amit Makovecz Imre műve megérdemelt. "Engedjük meg, hogy a nemzetközi látogató közönség is értékelhesse a magyar pavilont, utána ítéljünk" - tette hozzá Fórizs.
32 győri építész tiltakozik az önkényes döntés ellen
A győri építészképzés oktatói kemény hangú tiltakozó levelet fogalmaztak a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának egyre jobban dagadó ügyében. Bodrossy Attila úgy nyilatkozott a Kisalföldnek: "ezt a szégyent nem akarjuk elmagyarázni a hallgatóinknak".
Bár az első díjas építészek pécsiek, a győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszékének harminckét oktatója azonnal szolidaritását fejezte ki a pályázati eredmény semmibevétele miatt.
"A győri építészképzés oktató közössége minden szempontból vállalhatatlannak és értelmezhetetlennek tartja az `Alakor´ névre keresztelt, jelen pillanatban a fent összegzett eljárás folyamán megvalósításra kiválasztott pavilont.
Ha ez a 'valami' építészet, ha ez a 'valami' méltó arra, hogy Magyarországot, a magyar társadalmat, a magyar embereket és a magyar építészetet fél éven át a világ előtt képviselje, akkor amit mi mindannyian az építészetről gondoltunk és gondolunk, az teljes tévedés" ? tették közzé az Építészfórum.hu oldalon levelüket a győri építészek.
"Ha hasonló munkát adna le bármelyik hallgatónk, a legkevesebb az lenne, hogy azonnal hazazavarnánk"
"Nem csak arról van szó, hogy szolidaritásunkat fejezzük ki a pécsi építészpáros felé. Maga az elv, hogy önhatalmúlag semmibe veszi egy államtitkár a szakmai zsűri véleményét, a pályázati rendszerek lényegét, a tisztességet kérdőjelezi meg" ? mondta Bodrossy Attila.
A győri építész zárszóként hozzátette: "a magyar pavilonként megvalósítani kívánt `Alakor´ rossz fércmunka, mely nem méltó arra, hogy Magyarországot képviselje. Ha a győri tanszéken hasonló munkát adna le bármelyik hallgatónk, a legkevesebb az lenne, hogy azonnal hazazavarnánk".
"Minden szempontból vállalhatatlan és értelmezhetetlen" - íme a teljes levél:
Felelősségünk tudatában
A győri építészképzés oktatóinak állásfoglalása a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának ügyében.
Eljött az a pillanat, amikor minden építésznek, kiváltképp a magyar építészoktatásban - legyen szó graduális vagy posztgraduális képzésről - részt vállaló, a következő építészgeneráció szemléletmódjáért felelősséggel tenni akaró építésznek, építész-közösségnek véleményt kell formálnia, majd hangosan és nyíltan kimondania. Fel kell vállalnunk, hogy megítéljünk egy olyan eljárást és a hozzá kapcsolódó "építészeti" tervet, melyek hosszú távú következményeivel számolni kell.
A győri építészképzés oktató közössége minden mozzanatában elítéli azt az eljárást, mely során a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjára kiírt látványpályázat győztes tervét (Malom - építészek: Getto Tamás, dr. Hutter Ákos) félresöpörve, annak tervezőin tájékoztatás és indoklás nélkül átlépve Szőcs Géza kormánybiztos saját bevallása szerint egy személyben úgy döntött, hogy a szakmai zsűri által már a pályázat bírálata során is többszörösen megkérdőjelezett, ennek ellenére második díjjal jutalmazott terv reprezentálja hazánkat, hazánk építészetét Milánóban. Egy ilyen eljárás már nem csak megkérdőjelezi a magyarországi pályázati rendszerek tisztaságát, hanem nyíltan felvállalja, demonstrálja azok kényszernek tartott, felesleges voltát és teljes körű befolyásolhatóságát!
A győri építészképzés oktató közössége minden szempontból vállalhatatlannak és értelmezhetetlennek tartja az Alakor névre keresztelt, jelen pillanatban a fent összegzett eljárás folyamán megvalósításra kiválasztott pavilont. Ha ez a 'valami' építészet, ha ez a 'valami' méltó arra, hogy Magyarországot, a magyar társadalmat, a magyar embereket és a magyar építészetet fél éven át a világ előtt képviselje, akkor amit mi mindannyian az építészetről gondoltunk és gondolunk, az teljes tévedés; akkor a munkánk a győri építészoktatás elmúlt tizenkét évben ugyancsak tévedés, mely során a hallgatókat félrevezettük; akkor a minket megelőző építészgenerációk sora mind tévedett.
A győri építészképzés oktató közössége minden szempontból kiáll a szakmai szempontok alapján kiválasztott győztes terv megvalósítása mellett és támogatja Gettó Tamás és dr. Hutter Ákos építészeket; valamint ezúton felszólítja a döntéshozókat jelen elhatározásuk visszavonására, mert az lejáratná Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt.
A győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszékének nevében:
Bodrossy Attila, Czigány Tamás, Cseh András, Deák F. Tamás, Eke Zsolt, Ekler Dezső, Élő József, Fodróczy József, Gábor Erika, Géczy Nóra, Golda János, Herdics Ágnes, Horváth Sándor, Horváth Tamás, Imre Krisztián, Katona István, M. Fábián Edit, Müller Anikó, Nagy András, Németh Dávid, Németh Edina, Németh Géza, Petrovicz Attila, Radnóczi László, Román László, Simon Beatrix, Stein Júlia, Szaksz Vince, Tátrai Ádám, Tóth Györgyi, Tutervai Mátyás, Ujvári Zoltán
Győr, 2014. május 29.
Életfa vagy menóra?
Korábbi cikkeink alatt heves olvasói vita bontakozott ki arról, hogy vajon stilizált életfa vagy stilizált menóra látható a - most már - győztes pavilon "sámándobján". Álljon itt néhány stilizált életfa, és néhány menóra, hogy mindenki eldönthesse, melyikre hasonlít inkább.
Életfa:




Menórák és kandeláberek (menórának kizárólag a hétágút - kétoldalt 3-3, míg középütt egy kar - nevezik, ugyanennyi van a "táltosdobon" is. A hanuka idején használt kilencágú gyertyatartó vagy kandeláber nem menóra):




És még egyszer a győztessé nyilvánított pavilon szóban forgó része, figyeljük meg, az életfánál vagy a menóránál emelkedik az összes kar egyenlő magasságig:

A kérdés eldöntéséhez azt is érdemes észben tartani, hogy Szőcs Géza, aki ilyen otrombán keresztülvitte akaratát (vagy érvényesítette a fajtársak elvárását - ahogy tetszik), zsidó származású, így valószínűleg nem az életfákért rajong - és azt is érdemes mérlegelni, hogy a műveletlen tömegeknek vajon az életfa vagy a menóra, s így a "zsidók hazája, Magyarország" fog erről a látványról eszébe jutni...

(Kuruc.info - Origó - Kisalföld - Építészfórum nyomán)

http://kuruc.info/r/2/128563/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KAPÁLÁS ELHOZNÁ a VILÁGBÉKÉT
  2014-05-30 19:30:31, péntek
 
  "A KAPÁLÁS ELHOZNÁ A VILÁGBÉKÉT

A múltkor Egerben mama kérdezte, hogy épp mivel foglalatoskodom, én pedig
mondtam neki, hogy olyan nőkről írok, akik borzasztóan kritikusak saját
magukkal szemben és kiakadnak azon, hogy vastagabb a karjuk, vagy
narancsbőrös a fenekük. Mama megvetően legyintett, közölte, hogy ez
baromság és hogy inkább arról írjak, hogy ezek a nők kapáljanak be öt
hektár kukoricát, és akkor biztosan nem lesz idejük a narancsbőrükkel
foglalkozni.

És akkor hirtelen belém hasított, hogy basszus, mindenre ezt a kapálás
dolgot hozza fel, és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra
lenne megoldás a kapálás.

1.) Terhesgondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia -
"Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle
ultrahangozás, meg terhesjóga, meg boríték az orvosnak!"

2.) Homoszexualitás - "Kapálna végig egy nyarat, ´szt nem lenne ereje tollas
gatyában vonulgatni!" (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a
dolgot és a genetikában sem áptudét.)

3.) Bűnözés - "Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy
a szomszéd tyúkját lopkodják!"

4.) Való világ 4. - "Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett,
hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük
veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni,
´szt lefekhetnek aludni. Na az a való világ, Katicám." (Évának már javasolt
3 hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván attól elmenne a kedve a
veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt, Alekosz
tartásjavítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot???
(=számítógépbillentyűzet és /vagy egér gombja- a szerk.) A rossebb megette,
bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne
aludni!"

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - "A mi
időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a
fülükbe, ´szt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt
a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a
fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg
lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni,
"szt ott égeti a nap a griffmadarat, vagy mit a vállunkon!"

7.) Futball huliganizmus - A franc essen ezekbe a szkinderekbe (skinhead- a
szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném
én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne
ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked,
Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - "Jódógába´ nem tudja már, hogy
micsináljon! Ül a szép házába´, szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy
nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni,
jólétbe van, és nem kell kapálnia."
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ahogy leírtam, hát nem is olyan eszement
hülyeség mind, mint amilyennek elsőre gondoltam (kivéve a 2-es és 8-as
pontokat), vagyis hát persze hülyeség, de van némi alapja. Fontolgatom, hogy
kapálótáborokat szervezek tematikusan, mint pld. szingli kapatábor,
önértékelés javító kapatábor, stb, így a nemzetgazdaság is jól járna, én is,
meg a résztvevők is. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rájuk dőlt a rezsicsökkentés: hét megyében leáll a kéménysep
  2014-05-30 19:15:24, péntek
 
  Rájuk dőlt a rezsicsökkentés: hét megyében leáll a kéményseprés

Június 30-án az ország hét megyéjében (Pest, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Nógdrád megye), összesen 842 településen leáll a kéményseprői közszolgáltatás. Erről a pénteken határozott a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének (MKOI) ülése. Az ügyben nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kifejtik, hogy a kényszerű lépés hátterében az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása áll. A dokumentumból az is kiderül, hogy az ülésen résztvevő többi tagvállalat képviselői kijelentették: a jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni. Erre alkalmazottaik alacsony száma és az eszközállományuk sem biztosít lehetőséget és pénzügyi tartalékaik sincsenek meg ehhez.

- Arról hogy lehetetlen helyzetbe kerültek a szolgáltatók, korábban már lényegében mindenkinek írtunk levelet. Nincs már kinek jelezzük, hogy baj van. A Belügyminisztériumtól egy olyan választ kaptunk, hogy a második félévben áttekintik a problémát - mondta a lapunknak Vidra Zoltán, az MKOI elnöke. Ez aligha nyugtat meg bárkit is, hiszen olyan mintha a fuldoklónak azt mondanák: a helyzetedre a jövő héten visszatérünk.

Borzasztó nehéz helyzetbe kerültek a szolgáltatók az utóbbi időben. Korábban a feladatok alapjául egy normaösszeget határoztak meg, ami 4000 forint volt - ezt a rendeletalkotó önkormányzatok legfeljebb 20 százalékkal mérsékelhették. Ebből az összegből szorzószámok alapján számolták ki egy-egy munka díját. Ezt az alapösszeget csökkenték tavaly félévtől 2000 forintra a rezsicsökkentés keretében. Eközben több feladatot is elvesznek a társaságoktól. Ez év második felétől például a vegyestüzelésű eszközök kéményeit már csak egyszer kell ellenőrizni évente, míg eddig évi két alkalom volt előírva. E mellett viszont az adminisztrációs terheket növelték, amelyek nem javították a hatékonyságot.

Vidra Zoltán kérdésünkre kifejtette: a hét érintett megyében mintegy 500 dolgozót érint a döntés. Hogy pontosan velük mi lesz azt nem tudta megmondani. Alighanem munkanélkülivé válnak, de hogy milyen végkielégítést kapnak azt végkép nem tudott válaszolni. Az őket alkalmazó cégek már szinte az összes forrásukat felélték, végkielégítésre sem biztos, hogy jut. Azt vélhetően a bérgarancia alap terhére kell majd rendezni.

Felvetésünkre, hogy ha ennyire rossz a helyzet miért ,,csak" hét megyében áll le a szolgáltatás úgy válaszolt: több területen, így a például a fővárosban vagy Borsodban is kaptak kompenzációt a cégek az önkormányzattól, nekik most nincsenek ilyen gondjaik. Ezen felül vannak olyanok, akik húzzák valahogy, de év végéig már aligha tartanak ki, vagyis decemberig biztosan újabb társaságnak fogy el a pénze. Ez újabb leállásokat jelent majd.

Az elnök szomorúan jegyezte meg: nekem közel harminc év munkám van ebben. Ezt összedönteni egy pillanat műve lesz, de hogy mennyi lesz újraindítani azt nehéz lenne megmondani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megdöbbentő igazság :) :) :)
  2014-05-30 19:02:47, péntek
 
  A megdöbbentő igazság :) :) :)

Sebészkongresszus résztvevői beszélgetnek, mindenki dicsekszik tudományos eredményeivel.
- Az orosz küldött beszámol az esetéről, amikor egy asztalos olyan szerencsétlenül esett a működő szalagfűrészre, hogy az csonkolta mindkét felkarját. Visszavarrtuk, két napot, két éjszakát dolgoztunk rajta, de megérte, mert a rehabilitációja óta zongoraművészként tölti mindennapjait.
Mindenki ámul..
- Az amerikai küldött megszólal: nálunk egy vasutas olyan szerencsétlenül esett a vonat alá, hogy térd felett mindkét lábát csonkolták a kerekek. Visszavarrtuk, három napot, három éjjelt álltunk a műtőasztal körül, de megérte, mert a rehabilitációja óta balett-táncosként keresi a kenyerét.
Még nagyobb az ámulat.
- Megszólal a magyar küldött:
Uraim, ezek az esetek tiszteletre méltó eredmények, de hol vannak ezek hozzánk ?
Mi fogtunk egy f*...t, varrtunk neki két kezet, két lábat, még rehabilitációra sem volt szükség és nálunk már második éve ő a
miniszterelnök .
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Jövőkép: Csenyétén alig akad olyan 15 éves cigánylány, akine
  2014-05-30 18:50:46, péntek
 
  Cigánybűnözés :: 2014-05-30. 10:57
Jövőkép: Csenyétén alig akad olyan 15 éves cigánylány, akinek ne lenne purdéja, a 18 év alattiak aránya 50%

Alább olvasható a Sonline meghatónak szánt cikke a 100%-ban cigány faluról, benne a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársának jobbnál jobb ötleteivel.
Például azzal, hogy fektessünk félmilliárdokat a párszáz fős cigány falvakba, természetesen a dolgozó, és sok esetben ugyancsak nélkülöző magyarok adójából - mintha nem költöttünk volna már eddig is százmilliárdokat rájuk, bármiféle eredmény nélkül. Vagy építsünk kisüzemeket, mikor ő maga is elismeri, hogy "nincsenek munkaképes állapotban" - magyarul nem tudnak viselkedni, tisztálkodni, nem értenek semmihez, de nem is akarnak, lopnak mindent, ami mozdítható, a belterjesség miatt degeneráltak stb. - holnap reggelig folytathatnánk, de nézzük inkább a cikket és a csenyétei állapotokat, hosszú távon ugyanis ez várhat egész Magyarországra.
Másik Magyarország csap arcul
A balatoni régió ugyan kiemelkedő a várható élettartam és az alacsony elszegényedési kockázat tekintetében is, ám ha húsz kilométerrel eltávolodunk a parttól, ott, a jól működő turizmus hátterében már egy egész másik Magyarország csap arcul bennünket.
Erről Németh Nándor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa beszélt a csütörtöki siófoki vidékfejlesztési konferencián. - Minél nagyobb a roma népesség aránya egy adott térségben, annál nagyobb a szegénységi kockázat, ez igen komoly társadalmi kihívás a jövőre nézve; a dél-dunántúli régió ebben ,,vastagon" érintett - tette hozzá.
Zoom
- Közel a Balatonhoz, Táskán sikerült felszámolni tíz éve nyomortelepet és házat építeni a családoknak. Egyébként nem jellemző a hasonló szegregátumok felszámolása, inkább nem veszünk ezekről tudomást. Felszámoljuk a szegénységet, adunk támogatást, indítunk közmunkaprogramot - ezt halljuk ugyan, de ezektől a szegénység nem fog megszűnni.
Ahogyan Táskán is, el kell menni a családokhoz, meg kell szólítani őket. S ha a családokat sikerült rendbe hozni, akkor jöhetnek a gazdaságélénkítési programok. De ha szégyellünk egy pár száz fős faluba félmilliárd forintot fektetni, akkor sose törünk ki ebből...
Húsz éve gócpontok voltak az országban, ahol megjelent a nyomor, ma már egész térségek iratkoznak fel erre a térképre - mondta csütörtökön Siófokon Németh Nándor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. - Ezekben a térségekben szó sincs elnéptelenedésről, elöregedésről, éppen ellenkezőleg; míg átlagban 20-22 százalék a 18 év alattiak aránya egy településen, addig ezekek 40-50. Igaz, Csenyétén például alig akad olyan tizenöt éves lány, aki már ne volna anya...
Nagyon sok fiatal él igen rossz körülmények között, egészségi állapota borzalmas, tanulási, egyáltalán, életkilátásai siralmasak, a negatív spirálból alig van kitörés. Egész térségek jövőjét kéne tehát újragondolni, s ezt viszontlátni a vidékfejlesztési programokban. De ezen belül megmaradva az ,,egy falu, egy program" elvnél, mert központilag, felülről nem lehet megmondani, hol milyen segítségre van szükség.
Ezeken a területeken a lakosság jelentős része nincs munkaképes állapotban. Egy somogyi példa: a tabi Flextronics sok tíz kilométeres körből szállítja a dolgozóit, miközben a Tab-környéki községekben 15-20 százalékos a munkanélküliség...
A máltai szervezet szakembere szerint nem tartható, hogy a leghátrányosabb helyzetű településeken alig történjék beruházás. - Ezeket a tőke nem keresi, nem fektet be senki a humán erőforrás állapota miatt. Márpedig a szegénység nem tűnik el, ott marad ezekben a régiókban, csak keveseknek adatik meg, hogy Londonba, vagy akár csak Budapestre menjenek. A helyi gazdaság fejlesztésére volna szükség, ám ez pénz nélkül nem megy. Igenis lehetne a kistelepülésekre is piacra találó kisüzemeket telepíteni, de ha meg se próbáljuk...
Azt is tudomásul kéne venni, hogy az elmaradt térségeket szociális munka nélkül nem lehet fölzárkóztatni, lásd a táskai példát. Az orvosnál, az iskolában, mindenütt megalázzák a nyomorban élőket, pedig másként kéne szólni hozzájuk, emberszámba véve őket, nem úgy tekinteni a gyerekekre, mintha ők tehetnének róla, hogy hová születtek. Figyelem, egyre nagyobb lesz a nyomorba születő és a roma gyerekek aránya! Ennek tudatában kell választ adni arra a kérdésre: merre tovább, Magyarország?
A máltai szervezet szakembere feltette a kérdést a 2014 és 2020 közötti vidékfejlesztési programokat taglaló konferencián: vajon a szegény, vagy a roma szó hányszor szerepel e programokban? Válasz is érkezett, az egyik minisztériumi főosztályvezetőtől: kérés volt feléjük, hogy a szegény, a szegénység szavak lehetőleg ne szerepeljenek...

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128551/#ixzz33DbtkCZv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 399 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.