Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 257 
Ezt akartuk, ezt szakítottuk, ezt fogjuk szagolni
  2018-04-30 22:53:14, hétfő
 
  Ezt akartuk, ezt szakítottuk, ezt fogjuk szagolni
Tamás Róbert | Ma | 18:00

Az a gyanúm, hogy a május elsejei lufi-virsli-sör után közvetlenül beindul a fideszes jajveszékelés. Az Európai Unió egy részének - ha a többségének, akkor van igen nagy baj - alaposan megtelt a szamócamintás napozója az illiberális idiótákkal. Többek között, vagy talán elsősorban Magyarországgal.

Orbán Viktor és népi, valamint nemzeti zenekara ugyan eddig vigyorogva dörzsölgette a markát, hiszen a hetes cikkely bevezetéséhez egyetértés kell, a fővezér azonban megállapodott Lengyelország hasonlóan illiberális vezetésével, hogy jól megvédik egymást, vétóznak és akkor nem lehet megindítani az eljárást.

A pofáraesés azonban csak késett, nem maradt el. Az Unió jogászai - lám, nem csak a magyar kormányban vannak ilyenek - ugyanis nem a hetes cikkelyre, hanem az alapszerződés 322. cikkére óhajtanak hivatkozni. Ennek alapján az uniós támogatások kifizetésének feltétele az alapjogok betartása és a bírói függetlenség. Ezek hiányában a tagállamok lakosságának 65 százalékát képviselő többség szavazatával korlátozni lehet, vagy akár be is lehet fagyasztani a támogatások folyósítását. Így már kevés lesz, ha lengyel-magyar két jóbarát.

Én nem tudom, mi lesz ennek a vége, azt meg pláne nem tudhatom, mik lesznek a következményei annak, ha valóban visszatartja az Unió a kifizetéseket, de elképzelni remekül el tudom, jó a fantáziám. Az agrártámogatásokat ugyan nem érintené a befagyasztás, tehát az új földesurak továbbra is hozzájutnának a pénzhez, de félő, hogy a fejlesztési források elapadásával a magyar építőipar igen sebesen fejre állna. Ugyanis majdnem teljes egészében uniós pénzekből épül, ami egyáltalán épül. A hangzatos melldöngetésekkel átadott kórházfelújítások, iskolaépítések és felújítások, útépítések, minden franc ebből valósult meg, csak a Fidesz ügyesen úgy kommunikálta, mintha a kormány dobta volna össze rá a pénzt. Közben meg nem.

Ha belegondolunk, hogy szinte minden beruházásban benne van valamelyik (vagy inkább több) oligarcha, stróman, rokon, barát mancsa, ahonnan bőven hasíthatnak és ezek a beruházások megszűnnek, azt a dúskáláshoz szokott pereputty zokon fogja venni.

Miután a kormány ügyesen átalakította a pénzmozgásokat - a belső források jó része az egyházhoz és határon túli mindenféle szervezetekhez vándorolt, az uniós pénzekből zajlanak a belföldi beruházások - érdekes helyzet alakulhat ki. Ha a kormány nem változtat a pénzszivattyúk beállításán, akkor kitör határokon belül a gyalázat. Ha változtat, akkor meg a határokon túl tör ki, ugyanis már szépen berendezkedtek rá, hogy dől a lé. Megoldásként marad a hitelfelvétel, de akkor a költségvetés száll el látványosan.

Miután az nem fordulhat elő, hogy Orbán valaha is elismerje a kormánya bűneit, nem marad más hátra, mint a magasabb fokozatra kapcsolt óbégatás, a háborús retorika tovább spilázása. Ezt a hívek be is fogják nyelni minden kételkedés nélkül, a többieket pedig nem igazán fogja meglepni a dolog, mert eddig is tisztában voltak a valósággal. A kérdés csak az, hogy mikor jön el az a pont, amikor a hívek gyanút fognak. Mert egy ideig lehet azt mondani, hogy nekünk most azért szar, mert a rohadék Unió és Soros György, a liberálisok, a mocskos Brüsszel, egy darabig meg is fogják húzni a nadrágszíjat a hívek boldogan, de sehol nincs akkora tartalék, hogy erre tartósan számítani lehessen.

Márpedig amikor a saját bőrükön valóban érezni fogják Tündérország valódi szépségét, nem biztos, hogy hajlandóak lesznek éhezni is imádott kormányuk és főleg imádott kormányfőjük kedvéért.

Ez még a jövő zenéje, nem tudni, végül hogyan dönt az Unió, mit és mikor szavaznak meg, vezetnek be, de az irány bizony errefelé mutat. Tehát ideje a figyelemelterelő ordibálásnak, vádaskodásnak, hazudozásnak, mert olyan nincs, hogy ne illiberáliséknak lenne igazuk, ne ők csinálnak mindent jól. Kutya világ jön hamarosan, de hát ezt akartuk, ezt szakítottuk, ezt fogjuk szagolni.

https://kolozsvaros.com/2018/04/30/ezt-akartuk-ezt-szakitottuk-ezt-fogjuk-szagoln i/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert hát ilyen az élet, nincs mit tenni és ilyesmi
  2018-04-30 22:52:22, hétfő
 
  Mert hát ilyen az élet, nincs mit tenni és ilyesmi

Forgács Erzsébet | Április 29, Vasárnap | 8:03

A tegnapi nap kedvence számomra feltétlenül az az Index cikk, amelyik beszámol arról, mennyire nagyon nagyvonalú ország is vagyunk mi, így, összességében. Nekünk semennyi pénz nem sok, ha arról van szó, hogy Thaiföldre (vagy bárhová máshová) kell befizetni a szerény keresetű, ám hihetetlenül keményen dolgozó minisztereket és sleppjüket. Igaz ugyan, hogy a kéményen dolgozó kisemberek döntő többsége nem hogy Thaiföldre, de még Kiskunhalasra se jut el egy hosszú hétvégére, de hát már régen tudjuk: az a kisember annyit is ér. És azt érdemli. A lényeg, hogy Seszták Miklós, Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Fürjes Balázs (valamint kíséretük, gondolom) eljutottak a közeli thai fővárosba. Hogy pontosan minek, mi célból mentek oda, az nem világos, de biztosan sokat dolgoztak. A mi érdekünkben, természetesen.

Megtámadja a Demokratikus Koalíció (DK) választási csalásokra hivatkozva az országgyűlési választás listás eredményét a Kúrián, és az országos voksolás “európai kontroll melletti", lehető legkorábbi megismétlését követeli.

Rónai Sándor, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) pénteken annak ellenére fogadta el a parlamenti választás listás eredményeit véglegesítő határozatát, hogy számtalan esetben kiderült, teljes szavazókörökben tűntek el az ellenzéki pártok listájára leadott szavazatok.
Kiemelte, több olyan körzetben is nulla szavazat szerepel az ellenzéki pártok listája mellett, ahol ellenzéki egyéni jelöltek akár több száz voksot is kaptak. A csalások legtipikusabb példájaként említette, hogy újpesti jelöltjük, Varju László 244 egyéni szavazatot kapott, a DK listájára ugyanakkor nem érkezett szavazat.
Egyedül a Fideszt nem érintik az eltűnő szavazatok, ezért ezeket az eseteket nem lehet véletlen hibákként kezelni- jelentette ki, majd úgy fogalmazott, “nagyon úgy tűnik, a Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálását nyerte meg".
Rónai Sándor közölte, ez a választás nemcsak, hogy nem volt szabad és tisztességes, hanem rendszerszintű, országos választási csalás gyanúját veti fel, ezért szerinte Orbán Viktor miniszterelnök a következő években hiába hivatkozik majd az emberek döntésére.
A DK helyettes szóvivője aláhúzta, nemcsak magukért, hanem a többi ellenzéki pártért is küzdenek. (MTI)

Nagyjából mindenki tudja, hogy a választás nem volt tiszta. És nagyjából el is fogadta mindenki, ahogy eddig is mindent elfogadtunk, mert hát ilyen az élet, nincs mit tenni és ilyesmi.

Közben az LMP-ben folyik a nyomozás. Szeretnék kideríteni, hogy ki szivárogtatta ki a Hadházy-Sallai konfliktusról készült videófelvételt. Mondjuk én már azt sem pontosan értem, miért készült felvétel, de ha már készült és ha már megtörtént az eset, nyomozzanak bátran. Az már Gyurcsányéknak is nagyon bejött.

A BBC műsort készített kicsiny, ám erősen illiberális demokráciánkról. A műsorban megszólal egy magyar bíró - nem torzított hanggal, vödörrel a fején, hanem névvel, arccal -, aki elmondja: az igazságszolgáltatás nem független, a bírák félnek, hogy bármit megtehet velük a hatalom.

Jó, mert a tanárok, orvosok, rendőrök, sírkőfaragók és balett táncosok is félnek, mert velük is bármit megtehet a hatalom. Ezért kellene összefogni, mert ameddig mindenki csak a saját tyúkszemét fájlalja és tojik a másik kínjára, addig pontosan ez lesz, vagy még ennél is rosszabb. Viszont mossák az Erzsébet hidat, ami semmivel nem függ össze, de legalább nem negatív hír. Legfeljebb csak a közlekedők nem örülnek annyira, de majd lesz egy szép, tiszta híd, örüljenek annak.

Szakértői vélemény szerint Szíriából már nem igazán jönnek menekültek (fideszül: migránsok), de nem baj, mert az Origo már tudja, hogy mostantól majd belső Afrikából jönnek. Szóval éberség, nem szabad egy percre sem lazítani!

https://kolozsvaros.com/rovidek/mert-hat-ilyen-az-elet-nincs-mit-tenni-es-ilyesmi /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
felvilágosító” óra, általános iskola, 7. osztály, Magy
  2018-04-30 22:48:53, hétfő
 
 

Azért van annyi meleg a tévében, mert ezzel akarják lecsökkenteni Európa népességét

“felvilágosító" óra, általános iskola, 7. osztály, Magyarország, 2018.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
► Orbán Viktor pofonja - Eredeti vs. paródia
  2018-04-30 22:48:26, hétfő
 
 
► Orbán Viktor pofonja - Eredeti vs. paródia


https://coub.com/view/vt7xr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kásler-törvény folyományai:
  2018-04-30 22:43:46, hétfő
 
 
A Kásler-törvény folyományai:


1. A Tizparancsolat 10%-ának betartása megszünteti a korrupciót.

2. Ha a Tízparancsolat be nem tartása felelős a halálos betegségek 70-80%-áért, akkor a magyar kormány tagjai vagy a szerencsések 20-30%-ához tartoznak, vagy mind halálos beteg.

3. Ha korábban kezdenék a hittan oktatását - különös tekintettel a ,,ne paráználkodj" kitételre - kiürülnének a gyermek-onkológiai osztályok.

Tud valaki továbbiakat?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt rendőr a városligeti tüntetőverésről: “Mintha a
  2018-04-30 22:31:31, hétfő
 
 
2018-04-30

Írta csikaszbrigitta

Volt rendőr a városligeti tüntetőverésről: “Mintha a Tesco biztonsági őrei kimentek volna közterületre intézkedni"




Megkérdeztünk egy volt rendőri vezetőt a Városligetben, a Valton Security emberei és a Ligetvédők között történt incidensről. Az egykori parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a rendőröknek a lökdösődés, verekedés minden résztvevőjét elő kellett volna állítaniuk, és hogy a rendőrségnek, mint szakhatóságnak a vagyonvédelmi céggel szemben is eljárást kellett volna indítania, hogy annak törvényes működését ellenőrizzék. Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg a reagálásuk.






,,Az egész olyan volt, mintha a Tesco biztonsági őrei kimentek volna közterületre intézkedni" - ez a meglátása a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik volt vezetőjének arról az incidensről, ami április 25-én tört ki a Ligetvédők demonstrációján. Ismert, a tüntetők a faátültetések újrakezdése ellen tiltakoztak a Városligetben, és az építési területről kihajtó járművek útját el akarták állni.

Ekkor tört ki a balhé, amely során a Valton emberei szétverték a demonstrációt. A vagyonvédelmi céget megbízó Városliget Zrt. közleménye szerint az indulatok azután szabadultak el, hogy a demonstrálók ,,garázda csoportja immáron rutinszerűen erőszakosan megtámadta a Városliget beruházásain dolgozó alvállalkozókat".

Az esetről aa 168 óra készített videót:

https://youtu.be/CTqJ1w6p7Lo



A BRFK a Magyar Narancsnak azt válaszolta, hogy a XIV. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, valamint, hogy egy embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Az Átlátszó által megkérdezett volt rendőri vezető szerint viszont mindenkit elő kellett volna állítani a verekedésben résztvevők közül, így a valtonosokat és a Ligetvédőket is. Emiatt nem tartotta szakmailag jónak az egykori parancsnok, hogy csak egy személlyel szemben indult eljárás.

Emellett a volt rendőri vezető a következőket tartotta fontosnak megjegyezni a történtekkel kapcsolatban:

A Valton Security biztonsági őrei ki sem mehettek volna intézkedni arról a területről, amelynek védelmére megbízást kaptak.

A demonstráció előtt a rendőrségnek a vagyonvédelmi céggel és a tüntetők főszervezőjével is egyeztetni kellett, amelynek keretében a Valtonnal tisztázni kellett, hogy meddig terjed a cég illetékességi területe, valamint mettől felelnek a rendért és a biztonságért az egyenruhások. A ligetvédős demonstráció felelőse pedig elvileg képbe kerülhetett arról, hogy a rendőrök szabálysértés vagy bűncselekmény észlelésekor milyen lépéseket tesznek majd. Például az érintetteket előállítják.

A sajtóban megjelent videókon nem látni, hogy a rendőrök feloszlatták-e a rendezvényt, illetve, hogy előzetesen felszólították-e a demonstrálókat arra, hogy hagyjanak fel a szabálysértéssel és a bűncselekmények elkövetésével.

Nem érthető, hogy a rendőrök - mint az a videón látszik - miért hagyták el a helyszínt egy időre. Ez azért volt érdekes, mert a korábbi balhék miatt az egyenruhások most is számíthattak arra, hogy konfliktus történik.

Miután ez nem is maradt el, a helyszínre visszatérő rendőröknek intézkedni kellett volna, ehelyett azonban csak taszigálták az embereket.

Mivel a vagyonvédelmi cégek tevékenységének felügyeletét a rendőrség látja el, így a Valton esetében a BRFK-nak, mint szakhatóságnak ki kellene vizsgálnia a Városligetben történteket. Ennek keretében pedig be kellene kérnie a rendőrségnek közigazgatási eljárás megindítása keretében az őrző-védő társaság embereitől a vagyonvédelmi igazolványaikat és a munkaszerződéseiket.

Emellett az egyes biztonsági emberek szabálysértési és büntetőjogi felelősséggel is tartoznak a munkájukért, így, ahogy emiatt is el kell velük szemben járnia a rendőrségnek.

Minderről az Átlátszó szerette volna megtudni a testület véleményét is, de a BRFK válasza cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg. Amennyiben mégis megkapjuk a reagálást, közreadjuk azt.

Arra, hogy a Ligetvédők az ügy miatt még milyen lépéseket tehetnek, az egykori parancsnok megjegyezte, hogy a vagyonvédelmi céggel szemben érvényesíthetnek polgári jogi igényt, de élhetnek közérdekű bejelentéssel is a Valton Security tevékenységére vonatkozóan vagy panaszt tehetnek a rendőri intézkedéssel szemben. Ez utóbbit tartotta a volt tiszt a legjobb megtehető lépésnek.

A Valton-Sec Kft., amelyet a Fidesz kedvenc biztonsági vállalkozásának tartanak, az Opten információs rendszer adatai alapján nem panaszkodhatott az utóbbi években, hiszen egyre szebb eredményeket értek el. Például az értékesítés nettó árbevétele 2016-ban már közelített a 3 milliárd forinthoz; pontosan 2,72 milliárd szerepel a pénzügyi adatok között. 2015-höz képest ezt jelentős javulás, mert akkor ,,csak" 1,77 milliárd forintos árbevételre tettek szert.

A cégnek egyébként annyira jól megy, hogy tavaly novemberben - mint az Átlátszó beszámolt róla - a Valton kaszált a közbeszerzéseken. A Liget-projekthez kapcsolódóan a Valton nyerte el a Városliget őrzését 2017. március 2. és 2019 augusztus 20. között nettó 465 millió forintért. A Valtonról tavalyelőtt az Index közölt egy részletes cikket.

Csikász Brigitta

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/volt-rendor-a-varosligeti-tuntetoveresrol-mintha -a-tesco-biztonsagi-orei-kimentek-volna-kozteruletre-intezkedni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az azeri elnöki család a máltai Pilatus Bankot használta vag
  2018-04-30 22:29:51, hétfő
 
 
2018-04-29

Írta atlatszo

Az azeri elnöki család a máltai Pilatus Bankot használta vagyona elrejtésére



Afféle családi bankként használta az azeri kormányzó elit a máltai Pilatus Bankot. Az uniós szigetország bankján keresztül bonyolítottak le ugyanis több olyan üzletet is Ilham Alijev azeri elnök lányai, amelynek során offshore cégeken keresztül vásároltak luxusingatlanokat, cégeket, és drága szállodákat Európában és a Közel-Keleten. A cél az volt, hogy az azeri polgárok ne tudják meg, milyen mesés vagyonuk van.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Az Alijev-lányok mellett Kamaladdin Hejdarov azeri katasztrófavédelmi miniszter fiai is a Pilatus Bankon keresztül bonyolítottak hasonló üzleteket. A bank ellen jelenleg pénzmosás ügyében nyomoznak, pénzeszközeit zárolták.

Először a tavaly októberben meggyilkolt máltai újságírónő, Daphne Caruana Galizia írta meg, hogy az azerbajdzsáni elnöki családnak a Pilatus Banknál vannak számlái.

Kapcsolódó cikkeink

Autóba rejtett bombával gyilkolták meg Málta legismertebb tényfeltáró újságíróját

A Daphne Projekt: 45 kollégája eredt a felrobbantott máltai újságírónő gyilkosainak nyomába

Ján és Daphne Törvényei: Hogyan lehet elejét venni az újságíró-gyilkosságoknak?

Az újságírónő halála után indult újtára a Daphne-projekt, amely azt a célt tűzte ki, hogy befejezze a meggyilkolt máltai újságíró oknyomozó munkáját. A nemzetközi projektben 17 másik újságírószervezet mellett az OCCRP is részt vesz. Ez a cikk is a Daphne-projekt része.
Pilatus Bank: magas rangú ügyfelek

A Pilatus Bank azerbajdzsáni ügyfeleiről szóló első nyilvános információk Maria Efimovától származtak; az orosz nő korábban a bank alkalmazottja volt.

2017-ben Efimova mondta el Caruana Galiziának, hogy az azerbajdzsáni elnök legidősebb lánya, Lejla Alijeva több mint egymillió eurót (kb. 312 millió forintot) utalt át a dubaji székhelyű Sahra FZCO nevű cég Pilatusnál vezetett számlájáról egy, a máltai miniszterelnök feleségének tulajdonában lévő offshore cég számlájára.

Caruana Galizia cikkének megjelenése Máltán óriási botrányt robbantott ki. Joseph Muscat miniszterelnök hevesen tagadta a cikkben megjelenteket.

Egy helyi tévének sikerült felvennie, amint a botrány kitörésének napján, az éjszaka közepén a bank tulajdonosa, Ali Sadr és kockázatkezelő menedzsere, Antioniella Gauci kilépnek az épületből. Sadr egy több táskányi dokumentumot cipelt.

Néhány órával később, hajnali 4 óra körül egy titokzatos privát gép szállt fel a máltai nemzetközi repülőtérről, megállt Bakuban, majd Dubaj felé repült tovább.

Három nappal később a riporter egy másik cikket is megjelentetett, amely szerint a Pilatus Bank fő ügyfele Kamaladdin Hejdarov azerbajdzsáni katasztrófavédelmi miniszter.

Caruana Galiziát alig hat hónappal később meggyilkolták. Efimova éltetét féltve elmenekült Máltáról.

Nem világos, hogy az Alijeva által Muscat feleségének állítólagosan átutalt összegnek mi volt a célja. Az OCCRP és partnerei nem tudták megerősíteni Caruana Galizia beszámolóját az átutalásról, és Efimova nem tudta átadni az újságíróknak a dokumentumot, amelyet állítólag látott, és ami ezt igazolná.

Azt azonban a Daphne-projekt résztvevőinek sikerült bebizonyítani, hogy a Pilatus Bank valóban az azerbajdzsáni uralkodó elitet szolgálta ki.

Időközben a máltai Pénzügyi Hírszerzési Egység vizsgálatot indított a Pilatus Bank ellen. A hivatal jelentése szerint a bank 150 ügyfelének túlnyomó többsége kiemelt közszereplő Azerbajdzsánban, és a bank számos gyanús tranzakciót bonyolított le.

2018. márciusában letartóztatták a Pilatus Bank iráni tulajdonosát, Szajed Ali Szadr Haseminejadot, pénzmosás és szankciók elkerülésének vádjával. A tulajdonos letartóztatását követően a máltai bankhatóság befagyasztotta az intézmény összes vagyonát, beleértve az ügyfelek számláin levő pénzeket is.
Dubaji luxusingatlanok

A máltai korrupciós botrány középpontjában álló cég, a Sahra FZCO tulajdonosa Alijev elnök két lánya, Lejla és Arzu Alijeva. Ez az információ három, a Daphne-projekt munkatársainak nyilatkozó forrásból származik; a forrásokat a megtorlás veszélye miatt nem nevezzük meg.

A Sahra FZCO-t 2004-ben a dubai Jebel Ali szabadkereskedelmi zónában jegyezték be. A cég 2015. augusztusában nyitott számlát a Pilatusnál; a Sahra FZCO volt a máltai bank egyik első ügyfele.

A helyi ingatlan-nyilvántartás szerint a Sahra FZCO több luxusingatlant is birtokol Dubaiban. A Sahra FZCO a tulajdonosa a Sofitel Palm Resort & Spa hotelnek, amely a Palm Jumeirah nevű, pálmafát formázó mesterséges szigeten található.

Szintén a Sahra FZCO a tulajdonosa a dubai Mercure Barsha hotelnek, valamint 16, a Pálma-szigeteken található luxusvillának. (A villák becsült összértéke 30 millió dollár, azaz közel 8 milliárd forint.)

Egy szintén Pálma-szigeti, hatmillió dollár (körülbelül 1,5 milliárd forint) értékű luxusingatlan tulajdonosa pedig egy bizonyos ,,Ilhama Alijeva", aki ugyanazt a dubai postafiókcímet használja, mint Arzu és Lejla Alijeva.

Lejla és Arzu Alijeva illetve öccsük, Hejdar a tulajdonosai 17 további luxusingatlannak a Pálma-szigeteken, amelyek összértéke meghaladja a 100 millió dollárt (körülbelül 26 milliárd forintot).

Nem világos, hogy az Alijev család mikor vette meg a dubaji ingatlanokat, vagy hogy honnan volt rá pénzük. A meg nem nevezett források szerint az Alijev család a Pilatus Banknál vezetett számlákon gyűjtötte a dubai ingatlanokból származó nyereséget.

Alijev lányai nem válaszoltak az újságírók megkeresésére.
Gilan: újabb cég az Alijev-család tulajdonában

A Sahra FZCO, azaz az Alijev-lányok a többségi tulajdonosai egy Gilan nevű cégnek, amely Azerbajdzsán egyik legnagyobb ipari vállalatcsoportja. Ezt az információt, amely eredetileg szintén a meg nem nevezett forrásoktól származott, az újságíróknak egy 2013-as banki ellenőrzés dokumentációja alapján sikerült megerősíteniük. (A tulajdonosi struktúráról szóló dokumentum, amelyet az újságírók a Gilan tulajdonában lévő egyik bank honlapján találtak, már nem elérhető ugyanott.)

Mindeddig nem volt ismeretes, hogy az Alijev-lányok többségi tulajdonosai a Gilannak. A Gilan tulajdonosi struktúrájáról korábban rendelkezésre álló egyetlen dokumentum szerint a holdingot 2005-ben alapították, és a Hejdarov család tulajdonában volt. Kamaladdin Hejdarov régóta magas beosztású azerbajdzsáni köztisztviselő, aki szoros kapcsolatban áll az elnöki családdal.

Egy kiszivárgott 2010-es amerikai diplomáciai távirat szerint Hejdarov a ,,még azerbajdzsáni mércével mérve is hírhedten korrupt" állami vámhatóság elnökeként ,,hatalmas vagyonra" tett szert.

A távirat szerint a Hejdarovoknak állítólag ,,több vállalkozása van, mint bármelyik másik azerbajdzsáni családnak."

Az új információ fényében viszont úgy tűnik, hogy a Hejdarovok vagy Alijev strómanjai voltak, vagy időközben átruházták vagy eladták Gilan-részvényeiket az elnök családjának.

Az Alijevek már korábban is használtak strómanokat, hogy óriási birodalmukat az azerbajdzsáni nép elől eltitkolják.

Hejdarov család: fényűzés a Közel-Keleten és Európában

Kamaladdin Hejdarov katasztrófavédelmi miniszter két fia, Nizsat és Tale Hejdarov a tulajdonosa kilenc, 33 millió dollár (körülbelül nyolcmillárd forint) összértékű luxusingatlannak a Pálma-szigeteken - derült ki az OCCRP által megszerzett, 2014-2016-os dubai ingatlan-nyilvántartásból.

Újságírók az is kiderítették, hogy a Hejdarov fivérek a végső tulajdonosai a Heritage Collection nevű, több offshore céget is a tulajdonosi struktúrájában tudó francia cégnek.

A Hejdarovok a Pilatus Bankon keresztül vásároltak ingatlanokat Európában, állítják a tranzakciókra rálátással bíró források.

A Hejdarovok többek között 3,9 millió eurót (1,2 milliárd forintot) fektettek egy tengerparti üdülőközpontba a népszerű dél-spanyolországi üdülőhelyen, Marbellán. További 2,5 millió eurót (körülbelül 780 millió forintot) fektettek be a nyugat-grúziai Tskaltubo fürdővárosban, ahol egy négycsillagos szállodát terveznek építeni.

A források azt is állították, hogy a Hejdarov családnak strómanokon keresztül további cégei is vannak.

Az állítólag a Hejdarovok tulajdonában lévő cégek birtokában van közel 40 millió euró (13 milliárd forint) összértékű ingatlan az Egyesült Királyságban és Spanyolországban - jóllehet ezeknek a cégeknek a végső tulajdonosait nem sikerült dokumentumokkal igazolni.

Az újságírók megkeresésére a Hejdarov fivérek ügyvédjei azt nyilatkozták: ,,Ügyfeleink végső tulajdonosai olyan cégeknek, amelyek számlát vezettek a máltai Pilatus Banknál, és amelyek teljesen legitim és törvényes üzleti tevékenységet folytatnak."

A tulajdonosi struktúrákat ,,európai vagyontárgyak és ingatlanok kezelésére" hozták létre, és a cégek tulajdonosi struktúrája sok esetben nyilvános volt.

Az ügyvédek elutasították a 2010-es diplomáciai távirat jellemzését a Hejdarov családról, és a táviratot ,,nem megbízható forrásnak" nevezték.

Szerzők: Miranda Patrucic, Juliette Garside, Hadízsa Iszmajilova és Jean-Baptiste Chastand

https://occrp.atlatszo.hu/2018/04/29/az-azeri-elnoki-csalad-a-maltai-pilatus-bank ot-hasznalta-vagyona-elrejtesere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minél magasabb az iskolai végzettség, annál nagyobb az elége
  2018-04-30 21:53:21, hétfő
 
  2018. 04. 30. 16:33

Minél magasabb az iskolai végzettség, annál nagyobb az elégedetlenség is a választási eredménnyel

Véletlen lenne?

A Publicus Intézet közölt kutatási adatokat, a Vasárnapi Hírek által megrendelt reprezentatív mérést április 18-23. között végezték el.
Túl sok meglepetéssel nem szolgálnak

A megkérdezettek kicsivel kevesebb mint a fele (46 százalék) elégedett az április 8-ig választások eredményével, míg felük (50 százalék) elégedetlen azzal.
A megkérdezettek 87 százaléka válaszolt úgy, hogy részt vett az április 8-i választásokon, és azok akik nem mentek el tízből négyen ma máshogy döntenének, és elmentek volna szavazni.
Akik szavaztak, tízből kilenc fő (87 százalék) nem változtatna a szavazatán az eredmények ismeretében.

Nagyjából, ezekre számíthatott is az ember (TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON IDE), de az előzetes prekoncepciónak tesz eleget az a két megállapítás is, miszerint

minél magasabb az iskolai végzettsége egy megkérdezettnek, annál elégedetlenebb, és hasonló trendeket figyelhetünk meg akkor is, ha településnagyság szerint vizsgáljuk a válaszadókat.

Milyen szomorú, hogy ez a két, a hatalom által eddig is kihasznált társadalmi csoport biztosítja Orbán Viktor további kormányon maradását.

https://alfahir.hu/2018/04/30/publicus_2018_as_valasztasok_iskolai_vegzettseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérte hepciáskodni Brüsszellel: Olyan uniós pofon jön, ami
  2018-04-30 21:52:09, hétfő
 
  2018. 04. 30. 17:39

Megérte hepciáskodni Brüsszellel: Olyan uniós pofon jön, ami kiütheti Orbánék oligarcháit

Nem csak a hetes cikkely pörölycsapásától kell rettegnie Orbán Viktoréknak, az Európai Bizottság ugyanis egy sokkal rafináltabb és a Fidesz számára húsba vágóbb szisztémával kedveskedhet a korrupt narancsbáróknak. A Financial Times szerint az új rendszer szankcióitól nem védene tagországi vétó, minősített többség is elég lehet ahhoz, hogy felfüggesszék az uniós támogatások kifizetését.

A 2021-2027 közötti költségvetés szerdán bemutatásra kerülő javaslatában az szerepel majd, hogy

ha egy tagállam esetében az igazságszolgáltatás nem megfelelő működése miatt veszélyben látják a források megfelelő elosztását, akkor felfüggeszthetik a kifizetéseket.

Ezzel gyakorlatilag a Fidesz-közeli narancsoligarchák legfőbb bevételi forrásuktól esnének el, ráadásul a brit lap szerint minderre anélkül kerülne sor, hogy a támogatások végső kedvezményezettjei károkat szenvednének.

Névtelenséget kérő illetékesek szerint ugyanis az érintett tagállamok ebben az esetben sem mentesülnének befizetési kötelezettségeik alól, ami biztosítaná, hogy az agrártámogatások és a már megkezdett beruházások ne álljanak le.
Az új csodafegyver

Mivel az Orbánnal szemben eddig felmerülő hetes cikkely bevezetését könnyedén megakadályozhatják a lengyelek, így az Európai Bizottság kénytelen volt új fegyver után nézni, amit az uniós alapszerződés 322. cikkében találtak meg.

A költségvetési tervezés alapját megszabó cikk annyit mond ki, hogy a tagállamok rendeletben - minden tagország számára kötelező érvénnyel alkalmazandó jogszabályban - határozzák meg a költségvetés "végrehajtására, valamint az elszámolások végzésére és ellenőrzésére vonatkozó eljárást", illetve ,,a pénzügyi szereplők, és különösen az engedélyezésre jogosult tisztviselők és a számvitelért felelős tisztviselők felelősségére vonatkozó szabályokat".

A Financial Times szerint a bizottság ez alapján olyan rendeletet javasol majd, amely kimondaná:

ha egy országban az igazságszolgáltatás függetlenségének hiánya miatt nem látják biztosítottnak a források megfelelő ellenőrzését, akkor a tagállami vagy regionális hatóságok helyett az unió koordinálhatja a támogatási pénzek elosztását.

Így a forrásokat valóban arra fordíthatják, amire eredetileg szánták őket, és nem a Mészáros Lőrincek vagy Tiborcz Istvánok zsebében, vagy gyémánttá alakulva arab bankszámlákon kötnének ki, mint jelenleg.

Ráadásul roppant ironikus, hogy épp Orbán Viktor egyik hazugságából válthat félig-meddig önbeteljesítő jóslat, hiszen mint emlékezetes, a kormányfő a Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán vádaskodott igaztalanul azzal, hogy az ellenzéki párt az EU kezébe helyezné a magyar költségvetésről való döntés jogát. Úgy tűnik Brüsszelben egyeseknek megtetszett az ötlet, és ha nem is a magyar büdzsét, de a kintről jövő pénzeket szívesen terelnék végre átlátható mederbe.
Nincs kibúvó?

Ahhoz, hogy Orbánék keresztbe feküdhessenek a 322. cikkre hivatkozva benyújtandó bizottsági jogszabályjavaslatnak, minősített többségre van szükség az Európai Parlamentben:

ez legalább 15 tagországot, és az unió lakosságának 65 százalékát jelenti.

Ennyi szövetségese pedig még akkor sem valószínű, hogy lesz a Fidesznek, ha a lengyeleken kívül a néppárti frakció is megmozdul mellettük (az utóbbi időszak kritikái és belső feszültségei alapján pedig szinte elképzelhetetlen, hogy az Európai Néppárt (EPP) egységes módon álljon ki a magyar miniszterelnök mellet).

A brit lap szerint a javaslat nyomán fokozódhat a feszültség az Európai Bizottság, illetve Lengyelország és Magyarország között. Tegyük hozzá, a feszültség szentije már így is elég magas, elég csak a múlt heti LIBE-tervezet bemutatására és az azt övező nyilatkozatokra gondolni.

De az is roppant beszédes, hogy a Néppárt május elején tisztázó beszélgetésre hívta a magyar miniszterelnököt, amire eddig nem nagyon volt példa, és valószínűleg annak az előjele, hogy az EPP fontolgatja az Orbánék mögüli kihátrálást.

https://alfahir.hu/2018/04/30/fidesz_europai_unio_korrupcio_europai_bizottsag_orb an_viktor_europai_neppart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövőben nem kellene minden tagállam beleegyezése, hogy fel
  2018-04-30 21:49:27, hétfő
 
  A jövőben nem kellene minden tagállam beleegyezése, hogy felfüggesszék a bíróságokat bedaráló országok támogatásait

Herczeg Márk
eu
ma 15:48


A Reuters pénteki cikke után a Financial Times írása szerint is olyan javaslatot készül benyújtani az Európai Bizottság, aminek az értelmében az EU-s országok a jövőben minősített többségi szavazással felfüggeszthetnék a közösségi támogatások kifizetését az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztető tagállamok, például Magyarország vagy Lengyelország esetében.

A brit üzleti napilap arról írt, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozó EU-s költségvetés tervezetét szerdán fogják bemutatni, és az alapján anélkül függeszthetnék fel a kifizetéseket, hogy a támogatások végső kedvezményezettjei károkat szenvednének: névtelenséget kérő illetékesek szerint az érintett tagállamok ugyanis ebben az esetben sem mentesülnének befizetési kötelezettségeik alól, ami biztosítaná, hogy az agrártámogatások és a már megkezdett beruházások ne álljanak le.

A cikk szerint az uniós alapszerződés 322. cikkére hivatkoznának az új jogszabály megalkotásakor, és így - a szerződés 7-es cikkével ellentétben - nem lenne szükség egyhangúságra, és a pénzügyi támogatások felfüggesztését célzó eljárást csak az EU-tagok minősített többsége tudná megakadályozni azokkal a társállamokkal szemben, amikben ,,a jogállamisági problémák veszélyeztetik az eredményes pénzgazdálkodást".

Günther Oettinger, az EU költségvetési ügyekért és emberi erőforrásokért felelős biztosa (Orbán Viktor egyetlen brüsszeli barátja) azt mondta, az EU-s támogatásokat csak ott használhatják fel, ahol ,,biztosak vagyunk benne, hogy a bíróságok függetlenek".
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Günther Oettinger költségvetési ügyekért és emberi erőforrásokért felelős uniós biztost az Országházban 2018. február 2-án.Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A lap okkal feltételezi, hogy a javaslat miatt fokozódhat a feszültség az Európai Bizottság, illetve Lengyelország és Magyarország között. (FT, MTI)


https://444.hu/2018/04/30/brusszel-javaslata-szerint-a-jovoben-nem-kellene-egyhan gusag-hogy-fuggesszek-a-birosagokat-bedaralo-tagallamok-tamogatasait



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 257 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.