Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 434 
Trükkös nyugdíjrendszert építene Matolcsy
  2012-05-31 22:32:43, csütörtök
 
  Trükkös nyugdíjrendszert építene Matolcsy
2012. május 31., csütörtök, 7:02


A mainál átláthatóbb és igazságosabb, de az eddig favorizált svéd modellnél manipulálhatóbb rendszert nézett ki magának Matolcsy György. A gazdasági tárca a német pontrendszerrel takargatná, hogy előbb-utóbb kevesebb jut majd nyugdíjra.


A svéd után most már a német nyugdíjrendszerben gondolkodik Matolcsy György minisztériuma - derül ki a tárca legfrissebb munkaanyagaiból.

Az irányváltás egyértelmű. Selmeczi Gabriella, aki a magánnyugdíjpénztárakat elmarasztaló jelentésének bemutatásáig kormánybiztosként felügyelte a nyugdíjügyeket, januárban még a svéd modell mellett tette le a voksát.

Varga Mihály pedig 1998 óta számtalanszor az egyéni számlás rendszert állította követendő példaként. Ehhez képest az NGM legutóbbi baby-boom terve már jól láthatóan a német pontrendszert favorizálja.

A német modell egyébként már a nyugdíjrendszer átalakítását sürgető korábbi minisztériumi anyagokban is előkerült, akkor még csak mint a négy szóba jövő variáció egyike. A népesedési akciótervvel párhuzamosan viszont azért vált hangsúlyossá, mert a tárca szerint ez volna az a nyugdíjrendszer, amely a gyermekvállalást is ösztönözné.

Pontgyűjtés egy életen át

A lehetséges átállás azonban sokkal nagyobb jelentőségű a születések számának ösztönzésénél. A rendszerbe ez is beépíthető, de a gyerekektől függetlenül a változás mindenkit érintene, és teljesen átírná a mostani nyugdíjszabályokat.

A pontrendszer kritikusai szerint az eddig favorizált svéd modellhez képest kevésbé lesz nyilvánvaló, hogy az emberek befizetéseiért az évek előrehaladtával egyre kevesebb nyugdíj jár. Az átláthatóságot segítő egyéni számlákra ugyan itt is szükség van (ahogyan a svéd modellben is elengedhetetlen lenne), de ezeken nem forintok gyűlnek, hanem pusztán olyan nyugdíjpontok, amelyek értéke csak 20-30-40 év után derül ki, így sokkal nagyobb a trükközési lehetőség, mint a svéd modellben.

A pontrendszerben az emberek minden évben nyugdíjpontokat szereznek annak megfelelően, hogy mennyit keresnek, és fizetésükből mennyi nyugdíjjárulékot vonnak le a társadalombiztosítási alapba. A kiindulópontot az átlagbér jelenti, így például, ha valaki az adott évben a nettó átlagkeresetet viszi haza, akkor évente éppen 1 nyugdíjpontot szerezhet, ha kétszer annyit keres és kétszer annyi járulékot fizet, akkor dupla pontot kap, ha pedig kevesebb a fizetése, akkor arányosan kevesebb a nyugdíjpontja is. A pontok az évek során összeadódnak, az átlagkeresetből 40 év alatt például összejöhet 40 pont, kétszer annyi jövedelemből 80, fél pénzből csak 20, és így tovább.

Többletpont a babákért

A nemzetgazdasági minisztérium baby-boom stratégiája szerint a nyugdíjrendszeren keresztül is ösztönöznék a gyerekek születését, vagyis azok a párok, akik gyermeket vállalnak és nevelnek, többletpontokhoz jutnának. Ez az ösztönzés nem szükségképpen része a pontrendszeres nyugdíjmodelleknek, Németországban például nincs ilyen elem beépítve.

A hazai nyugdíjszakértők véleménye megoszlik arról, hogy mennyiben ösztönzi bármilyen plusznyugdíj ígérete a gyerekszülést, mindenesetre az ötlet nem új, a KDNP régóta efféle nyugdíjreformot szorgalmaz (igaz, a párt a svéd modellben gondolkodott, és abban adott volna plusznyugdíjat a családoknak). Erről már 2007-ben törvényjavaslatot nyújtottak be, és része volt a párt tavalyi, családügyeket szabályozó sarkalatos törvénytervezetének is. (A koncepciót a KDNP-hez közeli Barankovics István Alapítvány készítette, amelynek kuratóriumát Mészáros József vezeti, aki ma az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója, és volt már a KDNP alelnöke is.

Ezeket a pontokat azután a nyugdíjba menetelkor forintosítják, ekkor derül ki, hogy 1 pont pontosan mennyi nyugdíjat is ér - ebben rejlik a rendszer furfangossága. Ha a szorzószám mondjuk 2, akkor az átlagnyugdíjas 80 ezer forintot kap majd 65 éves korában, de ha csak egy egészen picit is másképp állítják be az átváltást (például 1,9-re), az máris elég nagy (4 ezer forintos) különbséget tud a nyugdíjakban eredményezni. (A példa kedvéért egyszerűsítettünk, a pontok számítása és átváltása a valóságban bonyolultabb.)

Egyre kevesebbet ér majd egy pont

Az átváltási árfolyamot sok minden befolyásolja. Leginkább az, hogy mennyi pénz van összesen a nyugdíjkasszában (legfeljebb mennyit lehet kifizetni), hogy hány gyerek születik és mennyien vannak, akik közülük járulékot fizetnek (azaz, javulnak-e a demográfiai és foglalkoztatási viszonyok), hogy átlagosan még hány évig élnek a nyugdíjba vonulók (a közhiedelemmel ellentétben azok, akik a 65 éves korukat elérték, Magyarországon még legalább 18 évig), illetve, hogy hosszabb távon milyen színvonalú nyugellátást akar biztosítani az állam.

Azt, hogy egy állami nyugdíjrendszer mennyire gáláns, az úgynevezett helyettesítési ráta elég jól illusztrálja. Ez mutatja meg a kezdő nyugdíjak szintjét az utolsó aktív keresethez képest, vagy hogy mekkora az átlagos nyugdíj szintje az átlagjövedelmekhez képest. E mutatók alapján a magyar nyugdíjak nemzetközi viszonylatban meglepően magasak, mert a mostani 76 százalék körüli szint Skandináviában sem jellemző, Nyugat-Európa legtöbb országában pláne nem, de mivel a viszonyítási alapul vett jövedelemszint alacsony, és mert az emberek többsége önként semmit nem tesz félre a nyugdíjára, a mai magyar nyugdíjasok méltán érzik ezt is karcsúnak.

A jövő időseinek viszont szinte biztosan szerényebb állami nyugdíjjal kell majd beérniük. A népesség öregszik, mind kevesebb fiatal lép be a munkaerőpiacra, a nyugdíjasok pedig egyre tovább élnek. A mai nyugdíjak fenntartásához tehát évről évre több forrás kellene (magasabb járulékok vagy adók), de ha erre nincs mód, akkor a nyugdíjakból kell lecsippenteni. Ez független attól, hogy a svéd egyéni számlás modellre vagy a német pontrendszerre tér át a kormány, pótlólagos bevételek nélkül a végeredmény ugyanaz lesz, a következő 30-40 évben egyre kisebb nyugdíjakra telik majd.

Arányos, de homályos

Az eddig emlegetett svéd modellből ez fehéren-feketén kiderülne, hiszen ott - ha megvalósulnának az egyéni számlák, mint ahogyan azt a nyugdíjbiztos Selmeczi Gabriella erre az évre korábban többször megígérte - forintban kifejezett nyugdíjjogosultságot tartanának nyilván. Ezeknek a számláknak az egyenlege automatikusan igazodna ahhoz, hogy mennyi kifizetést bír el az állami nyugdíjkassza, és követné a népesség változását is, miközben semmi mozgásteret nem hagyna az államnak.

Mint egy átlátszó kényszerzubbony, túlságosan szigorú és transzparens volna, valószínűleg ezért hajlik most másik rendszer bevezetésére a gazdasági tárca - kommentálták a minisztériumi fordulatot az [origo]-nak nyilatkozó nyugdíjszakértők, akik körében egyébként a német pontrendszernek jócskán vannak hívei is.

"A svéd modellben az állam a torta méretét és annak felosztását sem tudja befolyásolni, ott minden bele van égetve a rendszerbe. A német pontrendszerben a torta felosztását és a méretét is lehet manipulálni, nem drámaian, egyik napról a másikra, de apró mozdulatokkal hosszú távon, igen" - érzékeltette a két friss nyugdíjfavorit közötti különbséget egy, korábban a Nyugdíj- és Időskor Kerekasztal keretében hatástanulmányokat készítő nyugdíjszakértő, hozzátéve, hogy a svéd modellt technikailag sokkal nehezebb bevezetni, mint a pontrendszert.

Németország a minta

A pontrendszer a legtisztábban Németországban érvényesül, az állami nyugdíjakat ott ezzel a módszerrel határozzák meg, de emellett vállalati nyugdíjalapokból vagy egyéni megtakarításokból is jár még nyugdíj. Ez utóbbi kiegészítő formákra szükség is van, miután a német állami nyugdíjak átlagos szintje Európában az egyik legalacsonyabb.

2011-es adatok szerint az OECD-országokban az átlagos nyugdíjszint (az úgynevezett bruttó helyettesítési ráta) 60,8 százalék volt, Németországban viszont jóval kevesebb, mindössze 42. Svédországban 58,4, míg Magyarországon, ahol az általános tapasztalat szerint nagyon nehéz a nyugdíjból megélni, ennél jóval magasabb, 75,8 százalék. Európa csúcstartója Izland (109,1 százalék) és Görögország (95,7) volt.

A helyettesítési ráta leszállításának az ötlete az egyik korábbi NGM-es anyagban célként fogalmazódott meg, mondván, a ráta 60 százalékosra történő leszállítása évi 12-13 milliárd forint megtakarítást jelentene az állami nyugdíjkasszának.

Hogy a politikai mozgástér veszélyes-e vagy sem, az attól függ, ki mit tart nagyobb veszélynek. Azt, ha az évek során egyre csökken a friss nyugdíjasok ellátása, vagy pedig azt, ha politikai szavazatszerzés céljából erőn felüli nyugdíjkifizetéseket vállal az állam.

A pontrendszer mindenesetre még mindig jóval átláthatóbb és arányosabb volna, mint a mostani állami nyugdíjrendszer, amelyben semmiféle egyéni számla nincs, a járulékfizetők még pontok formájában sem tudják, hogy mennyi nyugdíjjogosultságot szereztek, és hozzávetőlegesen mire számíthatnak majd.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20120529-homalyosabba-tenne-a-nyugdijrend szert-az-ngm-altal-javasolt-uj-nemet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyien utálnak, Viktor?
  2012-05-31 22:28:44, csütörtök
 
  2012.05.31. 05:21

Ennyien utálnak, Viktor?


Divatja van így a ciklusfelezőn valamiféle mérleget vonni az aktuális kormány eddigi teljesítményéről. Megmondom ahogy van, én nem terveztem ilyet. Minek? Ha kiteszem ezt: táblázat fidesz.jpg

meg ezt:

http://m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/bkv/t%C3%A1bl%C3%A1zat%20orb%C3%A1n.jpg


akkor is csak az derül ki, amit eddig is tudtunk: a teljesítményről beszélni alig lehet, és ezt a közvéleménykutatók adatai szerint már a választók is tudják. Kedves Vezetőnk vághatja a centit, mert ha valakinél Mesterházy Attila népszerűbbnek számít, az ettől nagyobb bajban már nem lehet.

Amiért mégis érdemes beszélni erről annak oka Viktor tegnapi győzelmi tánca a Királyi Tévén. Mert a látottak szerint ő nem ebben a valóságban él, és lehet nem is érzékeli, hogy az egy szál pöcsben előadott rituálé nem a Fidesz Szittyák Győzelmi Tánca, hanem valós koldusopera. És a Trubadúr segge kilógna a gatyából, ha meglenne még az a gatya. orbán-selmeczi.jpg

Ha a koalíciós kényszerházasok között volna egy Horn Gábor, akkor a kohéziós alap felszabadítása mellé tűzött cetli láttán bizony lehűtené a beteget egy nem azt üzenték, baszod, hanem, hogy csináljad már mert tönkre mész! -szel. Valami hasonlót fejtegettek a jobboldal közgazdász ikonjai is, de ez a féleszű csak rángatja a köcsögdudát, hogy öt év múlva legyorsuljuk a németeket, és a tömegével elvándorolt fiatalok a röhejes túró rudi kampány helyett a pénz szagára jönnek haza azoktól a csóringerektől.

No, ha valamiben akkor ebben egy tipegésnyit sem haladtunk előre a két év alatt. Végül is mi sokat nem vártunk azok után, hogy a válság közepén annyi volt a gazdasági elképzelése, hogy odament Barrózó Józsihoz és aszonta: idesecsém, mink mostan elkűggyük a hiányt olyan 7% környékére, illetve tudod mit, legyen inkább nyóc az a százalék, abból pár új stadion is kijön. Namitszósz, jól kitanátam? Mire kapott akkora sallert, hogy azóta is azt hiszi a fehérvári Bazilika Béla király harangja költözött a hallójáratába. De abban azért még én is bíztam egy ideig, hogy a kísérletezést csak felülírja az eredménytelenséget látva a valóság. Majd jönnek a jobboldal gazdasági szakemberei, akik suttyomban elmondják mit kéne tenni, és végre valahára majd irányba fordulunk és úgy teszünk, mintha mindig is erre akartunk volna menni. Mé', ha az IMF-fel ment, akkor menne mással is.

De nem. Chikán, Mellár, László Csaba és Bod Péter Ákos is hiába mondja a magáét lassan egy éve, Orbán fürdik a nem tudjuk minek a győzelmi mámorában, a gazdaság meg az utóbbi egy évet recesszióban töltötte. Normális helyeken az ilyen tanácsokat papírra vető fétis jobb kéz már levágva és kiszögelve kornyadozna az államkincstár ajtaján, mementónak, és kevésbé látnok, ám a gazdaságot közelről ismerő jómunkásemberek tennék végre amit kell. Helyette Egyenes Út nagyfőnök a sámándobbal a hóna alatt jár még mindig vitustáncot a gazdaság romjain.

Pedig, ha ránézne a fenti két táblázatra akkor talán világos lenne, számára hová vezet ez az egyenes út. A probléma annyi, két évig még mi is elkísérjük

http://varanus.blog.hu/2012/05/31/ennyien_utalnak_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Compact Disco nyerte a bakui lópiacon rendezett Pet Shop B
  2012-05-31 22:19:53, csütörtök
 
  A Compact Disco nyerte a bakui lópiacon rendezett Pet Shop Boys-hasonmásversenyt

2012. május 29., kedd

A nemzetközi zsűri igaztalan döntését kompenzálták a melegszívű helyi lakosok.

,,Szinte éreztük minden taktusban a Go West üzenetét, ami számunkra valószínűleg álom marad. Ahogy előadták a számukat a cserzett bőrök között, egy számukra is idegen nyelven, egy pillanatra megállt az élet a bakui lópiacon. Együtt dobbant a szívünk." - mesélte Abdelabed Mahamat azeri kecskepásztor és érdeklődő.

A spontán fellépést követően a piac vezetősége Kalasnyikov-szóval fogadta a fiatal magyar tehetségeket, majd örményellenes hangulatban töltötték a délutánt, Hegyi-Karabahról szóló dalok interpretálására kényszerítve őket. ,,Kicsit féltünk, de amikor megláttuk a kéztörlő papírra filccel írt oklevelet, tudtuk, hogy megérte ennyit utazni és dolgozni. Büszkék voltunk, hogy a két nép barátságára mi üthettük rá a pecsétet." - vallott a felemelő pillanatról Walkó Csaba, az együttes énekese.

A nemzetközi kritika is jól fogadta a hazai együttest, amely organikus fejlődéssel érte el a retrót az elektronikus zenében.


http://hircsarda.blog.hu/2012/05/29/compact_bakui_lopiac_petshopboys
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halló, gyengült a Fidesz!
  2012-05-31 22:14:14, csütörtök
 
  Halló, gyengült a Fidesz!



2012. május 31., csütörtök 17:54

A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint egy szokatlan fejlemény okozhatta, hogy a Tárki mérése szerint a Fidesz és az MSZP támogatottsága egyforma lett: most rakott a kormány először közvetlenül új terhet a lakosságra. Ebből az is kiderül, hogy a szociális demagógia csapdájában vergődő magyar politika hogyan termelte ki a nem ortodox gazdaságpolitikát.

A Tárki közvélemény-kutatása szerint a Fidesz és az MSZP támogatottsága szinte egyforma lett májusban. Mi történt, hogy pont most jött el az pillanat?

A legfontosabb körülmény a Demokrácia és Dilemma Intézet szerint az, hogy a kormány először jelentett be olyat, amiről mindenki érti, hogy pénzbe kerül majd. Egyrészt a sárgacsekkadót, de leginkább a telefonadót. A percenként és SMS-enként két forint fizetési kötelezettség világos dolog, és mindenkit érdekel. (Érdekes áthallása is van a közepesen szépkorúak számára: volt idő, amikor az utcai telefon éppen kétforintossal működött. Most pedig csak az adó lesz ennyi rajta!)

Először jelentett be olyan új terhet a kormány, ami mindenkire egyformán és közérthetően vonatkozik.

Volt egy csomó olyan lépése már ennek a kormánynak, amitől még a Demokrácia és Dilemma Intézet legvidámabb dolgozóinak is elment a kedve a munka utáni közös énekléstől. Például amikor már nagyon sok volt a nyilvánvaló hazugság, és közben a parlamenti munkát gúnyoló szabályokat fogadtak el.
Ettől féltek, nem az Alkotmánybíróság szerelmeseitől

Azonban jól látszik, hogy az ügyek, ami miatt a szószátyár grafománok, a külföldi kormányok, az európai biztosok, vagy az első Orbán-kormánnyal még jól kijövő közgazdászok háborogni szoktak, azok nem feltétlenül esnek egybe azokkal az ügyekkel, amelyek a választók széles rétegeit is kiakasztják.

A Tárki szerint 15 százalékpontot rontott március és május között a Fidesz a biztos szavazók között, ami nagyon sok. A Medián 2011 januára és júliusa között, fél év alatt mért hasonló csökkenést, akkor 64-ről 51 százalékra ment le a Fidesz támogatottsága a biztos szavazók között.
Nem minden felmérés jelzi a Fidesz gyengülését

A telefonadót pár héttel bejelentése után május 18-án szavazta meg a parlament, a Tárki május 17-22 között készítette a felmérését. Májusi kutatást pártszimpátiáról a kormányközeli Századvég is közzétett már, ők hasonló időben, május 17-23 között vették fel az adatokat.

A Századvég magabiztos Fidesz-előnyt mért, náluk a biztos szavazók 41 százaléka fideszes, és csak 25 százalék szavazna a szocialistákra. A Tárkinál 32 százalék Fidesz és 31 százalék MSZP az arány. Mindkét minta ezer fős volt.

Hogy mi a tanulsága az új felmérésnek? Az, hogy érthetőbbé teszi az elmúlt két év hibáinak okait. A trükkös megszorítások politikájáról most látszik egyértelműen, hogy politikailag - legalább rövid távon - kifizetődő.

Azt már többször megírtuk, hogyan következett egyik kínos lépésből a másik: a hiány elszaladását 2010-ben Brüsszel nem engedte, ebből következtek a válságadók és a nyugdíjállamosítás. Mert a kormány semmiképpen sem akarta közvetlenül terhelni a lakosságot (például a telefonálás közvetlen, átélhető megadóztatásával).

És e nem ortodox módszerekből következett sok egyéb bonyodalom: az alkotmánybíróságot meg kellett fékezni, mert a nem ortodox módszerek jogszerűsége erősen kérdéses volt. Befektetők és kormányok sora akadt ki, amitől gyengült a forint, amitől újabb nem ortodox lépésekre volt szükség (végtörlesztés), amelyek újabb gondokat okoztak. Akkorákat, hogy az IMF-hez kellett nyúlni, amitől szokatlanul élessé vált vitánk Brüsszellel, ami miatt szabadságharcot kellett hirdetni a szövetségeseink ellen, stb. stb. stb.

Nagyon sok konfliktust, és már középtávon haszontalan dolgot vállalt a kormány, csakhogy ne kelljen látványosan, egyértelműen, mindenki számára nyilvánvalóan fizettetni. Persze így is volt akinek alacsonyabb lett a fizetése az adójóváírás megszüntetésekor, volt akinek elvették a kedvezményes nyugdíját, de a teljes lakosságot egyszerre és közvetlenül sújtó intézkedések eddig nem voltak. Illetve az ÁFA-emelés ilyen volt, azonban az sem olyan egyszerűen átélhető, mint hogy ,,tedd most már le anyukám, mert a Fidesznek csengetünk".

Hát most látjuk, hogy nem véletlenül vállalta a Fidesz, hogy inkább az európai bíróságon pereskedjék a telekomadóról, minthogy közvetlenül a telefonálásra vessen ki adót.
Tabu itthon, hogy az emberek fizessék meg

Ahogy Kádár János születésnapjára írt cikkünkben jeleztük, Magyarországon különösen érzékeny a lakosság az életszínvonallal kapcsolatos jelenségekre, és nagyon figyelnek ezekre az igényekre a politikusok is. Tölgyessy Péter még 2008-ban azt mondta az Indexnek, hogy Horn Gyula hozta be a rendszerváltás utáni világba a szociális demagógia fegyverét, és sikerét gyorsan megirigyelte Orbán Viktor is.

A probléma az, hogy a népszerűségvesztéstől félve elodázott lépések mindig megbosszulják magukat. Hiába volt Medgyessy Péter száznapos programja, úgy elszaladt a hiány, hogy először nagyokat kellett hazudni, aztán pedig jöhettek a megszorítások. Ezekbe össze is roppant a baloldal.

A nagy trükk a Fidesznek sem sikerülhet. A nem ortodox megoldások új konfliktusokat és problémákat szültek, az eredeti gondok maradtak. (Ott tartunk, mint Gyurcsányék idején, megszorítások jönnek, megint az IMF-re várunk).
A demokrácia dilemmája

Ám hiába nyilvánvaló ez, marad a nehéz dilemma: a politikai öngyilkosságot senki sem akarja vállalni. Az Európai Bizottság most azt javasolja Magyarországnak, hogy a bankszektor kivéreztetése helyett vagyonadót (aminek legáltalánosabb formája az ingatlanadó lehet) vezessen be a kormány, és engedje piaci alapon emelkedni a gáz és a villany árát. Brüsszel tanácsa nem arról szól, hogy a pénztőke hízzon, a kisember meg szenvedjen, hanem arról, hogy ha a bankok nem adnak hitelt a magyar vállalkozóknak, akkor sosem lesz fejlődés.

De ha a 2 Ft/SMS adó 15 százalékpontot vágott a Fidesz biztos szavazóinak táborában, akkor mekkora esély van, hogy a növekedést elodázó megoldás helyett a közvetlen népnyúzást választják?

http://index.hu/belfold/2012/05/31/hallo_gyengult_a_fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme a Malév-csőd nem várt következménye - vészjelzés érezett
  2012-05-31 22:09:25, csütörtök
 
  Íme a Malév-csőd nem várt következménye - vészjelzés érkezett

Budapest Airport: jelentősen romlottak Budapest nemzetközi konferencia-rendezési esélyei

MTI
- itthon@hetivalasz.hu
Létrehozás:
2012.05.31. - 19:50



A Malév februári leállása miatt jelentősen romlottak Budapest nemzetközi konferencia-rendezési esélyei a Budapest Airport és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szerint, az idegenforgalmi szakemberek az 1. terminál bezárása utáni helyzetben csütörtökön tájékozódtak a repülőtéren az idei nyári utazási szezon kilátásairól.


A repteret üzemeltető Budapest Airport csütörtöki közleménye szerint ennek hatásait az üzleti turizmus még csak a következő években érzi meg igazán.

Mind a MUISZ, mind a Budapest Airport úgy véli, hogy elsősorban Spanyolország, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Skandinávia piacain lenne fontos a magyarországi konferencia-lehetőségek aktív marketingje, és szorgalmazzák, hogy az eddiginél jelentősebb összegek álljanak rendelkezésre külföldi turisztikai marketingtevékenységre.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy további hathatós és gyors megoldást várnak a szaktárcától például kétoldalú légügyi egyezmények által szabályozott, jelentős idegenforgalmi bevételt ígérő útvonalakon. Ilyenek például az orosz, ukrán, izraeli és törökországi irányok - teszik hozzá.

A budapesti repülőtér mellett az utazási irodák és az utazásszervezők is alaposan megérezték a Malév csődjének negatív hatásait, mindannyian egyetértettek abban, hogy a kedvezőtlen tendenciák még sokáig éreztetik hatásukat, és alaposan átrendezik a magyarországi piacot.

A Budapest Airport továbbra is mindent megtesz azért, hogy a magyar idegenforgalmi szakma a lehető legkevésbé érezze meg a Malév-csőd negatív hatásait, de ezen a területen korlátozottak a repülőtér lehetőségei - fogalmaznak a közleményben.

http://hetivalasz.hu/itthon/negativ-hatas-eri-hazank-idegenforgalmi-szakmait-4987 3/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kudarcra van ítélve a kormány Kína felé nyitása
  2012-05-31 22:02:29, csütörtök
 
  Kudarcra van ítélve a kormány Kína felé nyitása
2012. május 31. 08:01:17

A most mandátuma feléhez érkezett Orbán-kormány gazdaságpolitikájával szemben az egyik legmegalapozottabb bírálat, hogy az kapkodó, kaotikus és koncepciótlan. A sikertelenség a számokban mutatkozik. Mint a GDP csökkenése vagy a munkanélküliség arányának makacs szinten maradása - hogy a legfontosabb két mutatót említsük.

Takaródzni nyilván lehet, de nem könnyű. Lengyelországról el lehet mondani, hogy az ottani gazdaság azért bővül továbbra is lendületesen, mert egy 37 milliós belső piacról van szó, de mit lehet mondani a 2,2 milliós Lettországról, amely az év első negyedében 6,8 százalékos bruttó nemzeti jövedelem növekedést teljesített?

Pedig Lettország sok tekintetben még Magyarországnál is rosszabb gazdasági helyzetből indult, de vezetői koncepciót dolgoztak ki és azt makacsul követve kis országukat rakétaként emelik ki a recesszióból.

Hogy nálunk e helyett milyen összevisszaság tapasztalható, és hogy mennyire nem érti az Orbán-kormány mi a nemzet valódi gazdasági érdeke, a Magyar Nemzet szombati száma árul el erről egy hátborzongató példát. Gazdasági rovatában vélhetően nem az Orbán-kormány rejtett bírálataként, de a véletlen miatt két cikk került egymás alá a 11-ik oldalon. Az egyik címe Új állásokat a kis cégek teremthetnek címet kapta. Alcíme: Az autógyártás, az informatika, az egészségipar, az agrárium és az élelmiszeripar jelentheti a kitörést. Alatta ezzel a címmel jelent meg cikk: Kínai cégeknek jut az egymilliárd euró. Mármint csak kínai részvétellel létrejött cég részesülhet a tavaly beígért, és május elején konkretizált egymilliárd eurós hitelkeretből. ,,Az autóipar, az elektronika, a megújuló energia, az élelmiszertermelés, valamint az innovatív beruházások lehetnek a kedvezményezettek között."

A két cikk által felsorolt területek döbbenetes egyezése az Orbán-kormány gazdasági vezetésének arra a kiáltó hibájára - bűnére - mutat, hogy a kínai viszonylatban is folytatják azt, ami hazánknak annyit ártott eddig. Azaz nyugati multikat támogattak a jobbközép kormányok is úgy, hogy ugyanakkor egyszerűen nem kaptak támogatást és kis- és középvállalatok. Ha egy multi teremt egy munkahelyet, azt mintegy nyolc millió forinttal támogatja a kormány. Ha egy magyar vállalkozó teszi ugyanezt, ő nulla forint támogatást kap.

Fellegi Tamás tehát Kínában magával vitte a 22 éven át a nyugati viszonylatban folytatott gazdasági kapcsolatrendszerünk be nem vált receptjét és úgy tárgyalt a kínai hitelkeretről, hogy annak kedvezményezettje csak kínai cégek lehetnek. A kínaiak pontosan ennek ellenkezőjét tették: a saját érdekeiket érvényesítették.

A keleti fordulatnak egy új gondolkodást is magában kellene hordoznia. Ha ez nem történik meg és a kormány nem a nemzeti érdekeket tartja szem előtt, akkor fordulhatunk a szélrózsa minden irányába, de az a magyar gazdaságnak és így a magyar népnek az nem fog annál több hasznot hozni, hogy több lábon állunk, aminek fontosságát persze nem akarjuk kisebbíteni.

(Műhelyünk napi jegyzeteit a korábbiakkal ellentétben néhány hónapja a mandiner.hu nem teszi ki honlapjára, ahol véleménycikkek olvashatók. Megértjük, ha leszóltak a Fidesz-közeli honlapnak, de kollégáinkat arra kérjük, hogy a magyar gazdasági érdekek elősegítése érdekében e jegyzettel tegyenek kivételt.)

Ordosz műhely

barikad.hu


Forrás: Ordosz Műhely

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=1004 13&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz kultúrpolitika
  2012-05-31 21:02:50, csütörtök
 
  Újabb keresztgyalázás Alföldi kuplerájában


A degenerált művészet folyamatosan támadja a tradicionális formákat és értékeket. Messzemenőkig igaz ez a "Nemzeti Színháznak" nevezett kulturális trágyadomb munkájára. A kupleráj vezetője, a homoszexuális zsidó Alföldi Róbert küldetésének tekinti a magyar kultúra gyökerestől való kiirtását. Nem csak a magyarságot támadja, hanem a nemzeti kultúra fölötti egyetemes értékeket is. Nem ismer se Istent, se embert az aberrált, degenerált művész. Nem véletlenül maradhatott pozícióban az orbáni fülkeforradalom után.

http://jovonk.info/sites/default/files/kepek/hir/2012-05-31-ujabb-keresztgyalazas -alfoldi-kuplerajaban2.jpg

Az ember tragédiája Alföldi-módra - Alföldi mögött jelentős vakoló-erők állnak, mivel a fülkeforradalmárok sem merik kirúgni...

A destruktív háttérerők egyöntetű támogatását - valamint férfiak kényeztetését - élvezi Alföldi. Hasznos nekik ez a figura, mert örömmel segít a sátáni szemétáradat terjesztésében, közvetve pedig az Antikrisztus eljövetelében. Az alábbiakban megosztjuk Olvasónk képeit, melyeket a "Nemzeti Színházban" készített.

Jövőnk.info
2012. május 31.

http://jovonk.info/2012/05/31/ujabb-keresztgyalazas-alfoldi-kuplerajaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorshír: Kezdődik a cigánylázadás?
  2012-05-31 20:59:38, csütörtök
 
  Gyorshír: Kezdődik a cigánylázadás?


Éhséglázadás: rendőrök védik a polgármestert a feldühödött tömegtől - nem nehéz kitalálni kikről van szó...

Zárolták a rakacai önkormányzat vagyonát, 150-200 fős, feldühödött tömegtől kellett megvédeni a község polgármesterét.

Zárolták a rakacai önkormányzat vagyonát, pedig a nehéz pénzügyi helyzetben levő község már eddig sem tudta fizetni az alapvető szolgáltatásokat (pl.: szemétszállítás) sem, most azonban fizetéseket sem tudnak adni - tudta meg az atv.hu.

Értesüléseink szerint mintegy 150-200 ember várakozik a polgármesteri hivatal előtt, a feldühödött tömegtől a rendőrség óvta meg a polgármestert. Helyszínen tartózkodó informátorunk éhséglázadásról beszél.

Minden bizonnyal a 'segíjkét' reklamálják a nem az idén barnult polgártársak... Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

atv.hu/Jövőnk.info


2012. május 31.

http://jovonk.info/2012/05/31/gyorshir-kezdodik-ciganylazadas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordulat a görög helyzetben?
  2012-05-31 20:57:55, csütörtök
 
  Fordulat a görög helyzetben?



A magyarországi média egyelőre ezt közölte. Igyekeznek kihangsúlyozni, hogy a görög választók most nagyon rettegnek a kialakult helyzettől, és nem akarnak kilépni az eurozónából. Mondván, hogy ezt több társadalmi felmérés is alátámasztja. Csakhogy, figyelembe véve, hogy ezeket a felméréseket mind olyan szervezetek készítették, amiknek anyagi és politikai érdeke fűződik Görögország eurozóna tagságának fenntartásához, egyáltalán nem tudható, hogy valójában mit gondolnak a görögök az euróról. Ha józan ésszel végiggondolja egy görög állampolgár, nem állhat az euró pártján, mert a görög gazdaság mélyrepülésben van az euró bevezetése óta.

Ez egy ideig nem a hétköznapokban, hanem az adósság halmozódásában jelent meg. A görög középosztály meg lehetett elégedve a viszonylag magas fizetésekkel és nyugdíjakkal, amit az állam akkor is fenntartott, mikor a gazdasági háttér ezt már nem tette lehetővé. Közben az országot szép csendben eladták, a nemzeti vagyont beváltották államadósságra. Ez a folyamat most ért el odáig, hogy már a látszatot sem tudják fenntartani, így az adósság hatása a mindennapokban is egyre láthatóbbá válik. Munkanélküliség, bedőlt hitelek, becsődölt vállalkozások. A görög nép azonnal és nagyságrendekkel hevesebben reagált egy olyan helyzetre, amit a magyar nép már hosszú ideje megalkuvóan tűr.

A kérdés csak az, hogy a görög választók összerakják-e a valós képet, vagy a hosszas butítás megtette a hatását, és azt hiszik, hogy a problémák csak néhány éve kezdődtek. Ha utóbbiról van szó, akkor valóban fordulat lehet, és előtérbe tudják hozni az IMF-szerződést erőltető pártokat. Ha tényleg azt hiszik, hogy a problémák néhány éve kezdődtek és nem az euró bevezetésekor, akkor a sötét jövőképek, a félelemkeltés megteheti a hatását. Gőzerővel megy a propaganda, ami azt a képet hivatott elültetni a görög nép gondolkodásában, hogy ha kilépnek az eurozónából, az maga a világvége.

Csakhogy egymás mellett több különböző társadalmi felmérés három különböző eredménye került nyilvánosságra (a pártpreferenciákról), és ezek közel azonos időpontban készültek. Egyik szerint a Radikális Baloldal (Syriza), másik szerint az Új Demokrácia vezet, a harmadik szerint a kettő együtt se tudna kormányt alakítani. Két lehetőség van: vagy az átlag görög választónak fogalma sincs, kire is fog szavazni június 18-án, mert a Syriza vezetőjének brüsszeli utazgatásai hiteltelenítették az utolsó lehetőséget is, vagy nincs hiteles eredmény, mert a közvélemény-kutató intézetek aktívan kiveszik a részüket a választási eredmények kívánt irányba tereléséből. Tudniillik a választók közel kétharmada arra szavaz, ami a legtámogatottabbnak és legnépszerűbbnek van megjelenítve, és többek között ez az, amiért a demokrácia nem népuralom.

Bárhogy is legyen, már az is önmagáért beszél, hogy a három különböző eredményből melyiket kommunikálják. Jelen helyzetben mindenki azt hisz, amit hinni akar, a végkifejlet pedig nemsokára megmutatja magát.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 31.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél a Népszabadság szerkesztőségének
  2012-05-31 20:20:04, csütörtök
 
  Olvasói levél a Népszabadság szerkesztőségének


horthy-kezdi250.jpgÖrülök, hogy honlapjukon elolvashattam feketegyörgy május 10-i írását a ,,Háború a nemzet ellen" című filmről. A cikk nemcsak azért jó, mert - minden hazugságával együtt - pontos és részletes képet ad a zsidóság egy részének (értsd: ordas részének) féktelen magyargyűlöletéről és gyökértelenségéről, hanem azért is, mert visszaigazolja a film kivételes sikerét.

Ezzel a filmmel ugyanis Jelenczki elért valamit, ami ritkán sikerül: halálpontosan azokat találta el, akiket megcélzott. MAGUKAT TALÁLTA EL. Magukat, azaz a balliberális rablóbandát, akik hazámat kifosztották, szétrabolták, eladósították, és amikor emiatt tiltakozni próbáltunk 2006-ban, még belénk is lőttek. A Népszabadság című szennylap pedig ennek az exkommunista csürhének, valamint globalista urainak hű szócsöve és kiszolgálója. A magyarság (csaknem) végtelen türelmét bizonyítja, hogy máig elviseli az efféle szennylapokat, máig elviseli ezt a csürhét az ország házában.

Maguk pedig csak tiltakozzanak tovább - akár Horthy és Nyírő ellen is. Nyüszítsenek, ajvékoljanak és visítsanak, mint vadaiágnes ma az országgyűlésben.

Maguk tudják, hová kell ütni, amikor ellenünk harcolnak. De már mi is tudjuk, hova üssünk. Nekünk már nincs hova hátrálni. Maguk kezdték ellenünk a háborút, és miénk lesz az utolsó ütés.

Nem lesz benne kímélet - kezdhetnek szűkölni.


Dr. Végvári József

nyugdíjas nyelvtanár

http://www.hunhir.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 434 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.