Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/66 oldal   Bejegyzések száma: 653 
Szegények-:))
  2008-07-26 08:34:45, szombat
 
  Már az angolok sem tudnak félretenni


Csupán 11 napnyi tartaléka van a britek egyharmadának arra az esetre, ha elvesztik a munkájukat, vagy megbetegednek - derül ki egy felmérésből. Eközben egy átlag szigetlakó havonta átlagosan 423 ezer forintnyi pénzt költ. Két éven belül 2,5 millióra nőhet a munkanélküliek száma az Egyesült Királyságban.



Gyakran elhangzik, hogy nincs elég megtakarítása a magyaroknak, és nem fejlődött ki a befektetési kultúránk. Egy most készült tanulmány azonban rámutat, rengeteg ember táncol kötélen anyagilag az Egyesült Királyságban is.

A Yorkshire Building Society felmérése szerint hatalmas ellentmondás van amögött, amennyit költenek, illetve amennyit megtakarítanak a britek.

2000 embert kérdeztek meg arról, mennyit költenek, és hogy mennyi az elérhető megtakarításuk (a nyugdíj nélkül).

Eszerint átlagban 333,56 fontot, azaz alig kevesebb, mint 100 ezer forintot költenek hetente a britek, beleértve az alapvető kiadásokat (ebbe tartozik a helyi adó is) és a drágább élvezeti cikkeket, szórakozást, de az adósságtörlesztéseket is.

A felmérés szerint az emberek többsége havonta nagyjából ennek négyszeresét, azaz 1445 fontot költ (423 ezer forint), miközben megtakarításuk 2474 font (725 ezer forint), nem számolva hozzá a nyugdíjalapba befizetett összeget. Ez 52 napig elég a "túlélésre".

Ugyanakkor a megkérdezettek 36 százalékának csupán 500 font, azaz 150 ezer forintnyi megtakarítása van nem várt esetekre. Így a megszokott költekezéssel maximum 11 napig tudnának kitartani.

Mindeközben a gazdasági visszaesés miatt egyre több munkaadó gondolkodik leépítésekben, így a munkanélküliek száma 1,6 millióról 2,5 millióra nőhet két éven belül. A Bank of England szerdai közlése szerint a felvételeket már befagyasztották a munkáltatók.

Alig néhányan rendelkeznek olyan biztosítással, ami megvédi őket egy hirtelen pénzügyi összeomlás következményeitől a munkahely elvesztése, vagy betegség esetén. Inkább az életbiztosítások a jellemzőek. Azaz a britek "jobban fölkészültek a halálra, mint a munkanélküliségre vagy a betegségre" - írja az eredményeket összefoglaló tanulmány.

Az emberek egyötöde úgy fogalmazott, fogalma sincs, mit tenne, ha elbocsátanák, vagy tartósan megbetegedne. Többen azt mondták, eladnák az otthonukat, de ez hosszútávra nem praktikus megoldás. Tavaly a eladásra szánt otthonok nagyrészének sokat kellett engedni az árából, és még így is időbe telt, míg vevőre találtak.

InfoRádió / Daily Mail
Dátum: 2008. July 26. Saturday, 07:45 Szerző: polgarinfo


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A turul marad
  2008-07-26 08:30:41, szombat
 
  2008-07-26



A turul marad



Ott voltam a Turulért rendezett tüntetésen.

Éppen azért mentem: a turulért. Emese álmáért. A hagyományért, egy ősi, szakrális nemzeti szimbólumért. Fontos tisztázni, hogy miért mentem, mert a helyszínen ezt kérdezte tőlem a Hvg.hu tudósítója. Továbbá megkérdezte még, mit szólok ahhoz, hogy szélsőjobboldali portálok rendszeresen lezsidóznak engem. (Nem szóltam hozzá semmit.) Végezetül azt is megkérdezte, hogy zsidó vagyok-e. (Nem - feleltem, és azóta is töprengek rajta, vajon a Hvg.hu szeretve tisztelt tudósítójának miért volt ez fontos, illetve ő vajon miért kérdezheti meg valakitől, hogy zsidó-e. Mindegy. Csak azért írom ide, hogy a kedves olvasók tudják: egyesek érdeklődhetnek mások zsidósága felől. Jó ezt tudni...)

Szóval ezért mentem el a tüntetésre, no és a "hivatalnak packázásai" is odacsábítottak. Mert a magas hivatalok bizony packáznak. Olvasva Pokorni Zoltán kerületi polgármester Demszkyhez írott nyílt levelét ez a sejtés immáron tény. Hiszen egyszer már megkapta a turul a fennmaradási engedélyt - aztán jöttek valakik, és nekiálltak óberkodni.

Vajon miért?

Ez itt a kérdés.

Miért olyan fontos a XII. kerületi turulszobor eltüntetése abban az országban, ahol az ötvenforintos pénzérmét is egy turul díszíti? Ahol magának a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) a címerében is ott a szent madár? Abban az országban, ahol mindjárt a rendszerváltás hajnalán az akkori köztársasági elnök, a liberális turulgyűlölők által kanonizált, szent és sérthetetlen Göncz Árpád elment a tatabányai Turul-emlékműhöz, és kijelentette, hogy ez a madár bizony a magyarság fontos, szakrális szimbóluma...

Miért hát ez a megátalkodott, eszement düh és gyűlölet egy szobor ellen, éppen most?

Nem olyan bonyolult ez.

Ameddig a turulról beszélünk, ameddig a turult védjük, addig sem esik szó másról. Ameddig lehetőség van egy jó kis balhét provokálni a szobornál, ameddig nagy az esélye annak, hogy az (amúgy, mondom, turulos címerű) NBH, meg a titkosszolgálatok ügynökei és néhány eszement, rossz vagy jó szándékú tüntető balhét csinál, rendőröket dobál, verekszik - nos, addig ezzel lesz tele minden lap címoldala, s addig a gazemberek csendben azt csinálnak megint, amit akarnak. Amit tudnak, amihez értenek: lopnak, csalnak, hazudnak. S mindeközben ájtatos pofával védik a demokráciát.

Ezért a nagy turulellenes hisztéria.

S még valami, ami talán a legfontosabb: a turulgyűlölők, turulfóbiások legfontosabb érve most úgy hangzik: nem is a turullal van baj, hanem azzal, hogy engedély nélkül épült.

Ennél cinikusabb, farizeusabb, aljasabb dolgot nem is mondhatnának.

Ebben az országban még soha semmit sem bontottak le, ami engedély nélkül épült. Engedély nélküli építkezésre hivatkozni itt, ahol Fenyő János egykori médiacsászár luxusvillája áll egy szigorúan védett természetvédelmi terület kellős közepén, s nevezett villa épült minden engedély nélkül - ugyan már... Ameddig a Fenyő-villa áll (most talán épp Friderikusz lakja?), addig a turul is állni fog. Még akkor is, ha a turul nem tud lefizetni senkit sem az illetékesek közül...

Mondom: a turul állni fog. Ez már becsületbeli ügy. Az pedig jó ötlet, hogy a XII. kerületi önkormányzat a szobornak helyet adó apró terecskét nevezze el Turul térnek.

Most már csak azért is...

Bayer Zsolt, főmunkatárs


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyenkaloda
  2008-07-26 08:29:16, szombat
 
  2008-07-26



Szégyenkaloda



Csoóri Sándor nemrég mély átérzéssel méltatta Duray Miklóst a Magyar Nemzet hasábjain. Ez számomra vészcsengőként hatott, s a nyolcvanas éveket idézte, amikor Husákék börtönéből kellett kihozni az ifjú felvidéki jogvédőt. Csoóri az egész nemzet politikusának nevezte Durayt, olyannak, akitől talán még mi is megkaphatjuk a "bátorság ragályát". Az ellene folyó s első fokon elvesztett becsületsértési per után ugyanis kiderült, hogy az egykori fasiszta belügyminiszter, Sano Mach durva fogalmazásain is túltevő feljelentő, Ján Slota a nyerő ember. A szlovákok szabadjára engedik magyarellenes agresszivitásukat, s ha lehet, még meg is pecsételik egy olyan mértékű pénzbüntetéssel, amelyet Duray nem tud kifizetni. Azaz példát statuálnak.

Az egészben az a szép, hogy ettől kezdve a magyarokkal kapcsolatban a legképtelenebb dolgokon lehet nyargalni, anélkül, hogy az bármilyen következményekkel járna. Hiába imádkoztak június 28-án a magyar és a szlovák püspöki kar tagjai együtt Mátraverebély-Szentkúton a megbékélésért, tovább forr és gomolyog a győztes kis utódállam alsó középosztályában és panelproletárjaiban - a politikai osztályról nem is beszélve - a magyarellenes indulat.

Először 1938-39-ben adódott lehetőség valamiféle magyar-szlovák kiegyezésre az ezeréves házasságot követő 1918-as nagy válás után. Elővéve egy akkori pozsonyi magyar napilapot, érdekes címre bukkantam. Mit mondott Hitler Tisónak - ez állt az Esti Újság 1939. május 18-i címlapján. A Führer a Volkstum - a népiség avagy nemzeti jellegzetesség - elvéről okította Tiso pátert, az eperjesi tanácsköztársaság után húsz évvel született második, ezúttal kissé fasisztoid szlovák állam fejét. "Mert - egyszerűsített a Führer - ez az elv én vagyok, ez az elv nem idegen nekem, mert ezt az elvet én hirdettem és hirdetem. Aki a Volkstum nyomán halad, az az én nyomdokaimon halad."

Mennyire szimbolikus, hogy ugyanebben a számban jelentek meg az Esterházy Lujzának a kassai Új Életben a szlovák-magyar viszonyról írott cikkéhez fűzött magyar és szlovák kommentárok! Mennyire más (s vesztésre ítélt) világ hangja volt ez: "Akarjátok-e, hogy továbbra is emberi nyomorúságot és háborús veszélyt kitermelő szégyenkaloda legyen Közép-Európa?" "Ma a szlovákok önálló államban élnek és itt élnek velük a magyarok is. Meg kell találni azt a hidat, amely a szlovákság és a magyarság között fennállott és fennállhat, ha a félreértések, indulatok köde eltűnik."

Alapvető tévedésnek bizonyult, hogy a próbára tevő időkben meg tudjuk majd fogni egymás kezét, ami pedig a szégyenkalodát illeti, abból végül is 1945-ben csak a Volkstum elvet magukévá tevő s idejében elvető szlovákok tudtak kikászálódni.

S nem összekötött, de elválasztott minket 1956 és 1968 is.

Meg Bős, a C változat dunai "papírtigrise", amellyel a szlovákok jobban megalázták a rendszerváltás utáni első magyar, polgári kormányt, mint 1988-ban Ceausescu Aradon Grósz elvtársat és "reformkommunista" kormányát.

A szlovákok nem veszik komolyan az óvatos magyar értelmiségiek kiegyező hajlamát, kedveskedő intelmeit, hanem nyugodtan élnek mindenkori alkotmányuk s mindenkori nagy szövetségesük biztosította jogaikkal, s tekintet nélkül a tárgyilagosságra, saját előnyeik védelmében mindent megtesznek riválisaik diszkreditálására. A nagy szövetséges Clemenceau, Hitler, Sztálin és Brezsnyev után méltán bízhatnak a Közép-Európa reneszánszát a pokolba kívánó "névtelen brüsszelita" támogatásában is.

Tamáska Péter, történész


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mr. és Mrs. Magukfajta 2008.
  2008-07-26 08:28:12, szombat
 
  Mr. és Mrs. Magukfajta 2008.

2008-07-26 05:04 barikád.hu

Néhány nappal ezelőtt a hírszerző.hu szavazást indított Mr. és Mrs. Csőcselék címmel, amelyet aztán Mr. és Mrs. Turbómagyarra finomítottak. Amikor megláttuk az ,,alkotást", azt hittük, a partizaninfo oldalán járunk, de megdöbbenésünkre a magát mértékadónak beállító hírszerző evezett ilyen sekély vizekre.
A jelöltek a kormányellenes tüntetéseken rendszeresen feltűnő elégedetlenek, akik végső elkeseredésükben az utcára vonulnak, hogy tiltakozzanak az országban uralkodó elviselhetetlen állapotok miatt.
Kipellengérezésük finoman szólva sem elegáns, ugyanakkor a szavaztatás felvetése nem is rossz. Nem szégyen egy jó ötletet felhasználni, mégha az ellenérdekelt félnek is jutott az eszébe.
Ezennel útnak indítjuk a Mr. és Mrs. Magukfajta 2008 versenyt. Kutyaharapást szőrivel.
Nekünk azonban nem kellett az egyszerű emberek közül válogatni, a balliberális oldal prominenseinek tekintélyes létszáma több fordulót tesz lehetővé. Nézzük a jelölteket!

Lévai Katalin1. Lévai Katalin
Az első forduló egyetlen női indulója. Egyetlen esélye (és szerencséje) az egyenlőség, mert egy kevésbé befolyásolható és béketűrő társadalomban a magafajtát maximum zoknistoppolásra alkalmaznák.
Ha kedvelik a hazánkat minden nemzetközi fórumon lejárató, a brüsszeli jólétben regényeket írogató finnyás úriasszonyokat, szavazzanak Katalinra!

Gusztos Péter2. Gusztos Péter
Ő az az úriember, aki nem érti (dramaturgiailag!!!), mit keres a Szent Korona a honvédtiszt-avatáson egy köztársaságban. Mi pedig nem értjük (pusztán dramaturgiailag) mit keres egy ilyen tudatlan provokátor a Parlamentben. (lehet, hogy a Szent Korona dramaturgiai szerepét az egyetemen tanítják, annak megértéséhez az érettségi nem elég?) Ha szívesen elmagyarázná Gusztos képviselőnek, miért fontos egy magyar embernek a Szent Korona hagyománya, szavazzon Péterre!

Iványi Gábor3. Iványi Gábor
A lelkész úrnak teológiai aggályai vannak a Magyar Himnusszal, ezért nem is szívesen énekli. Izraeli gyermekek magyarországi üdültetését viszont bármikor szívesen megszervezi, ha alkalom adódik rá. Kicsit spórolós, de ez a mai világban akár erény is lehet: régebben beszélték ugyanis, hogy az általa vezetett Wesley János Lelkészképző Főiskola dolgozóit - picit törvénytelenül - elbocsátotta, s még a jogos jussukat sem adta ki. Ha szívesen folytatna Iványi úrral teológiai vitákat, egy klikket mindenképp megér.

Léderer4. Léderer András
A melegek legodaadóbb hazai patrónusa. Nővel még nem láttuk, igaz, férfival sem. De a coming out-ját már nagyon várjuk. Léderer képviselő azonban csak a homokosokat részesíti meleg fogadtatásban, a kereszténységtől pl. kirázza a hideg. Hamvazószerdán, a negyvennapos böjt kezdetekor húslevessel és babgulyással ,,kedveskedik" politikai ellenfeleinek. A nyilas idők visszatérésétől nagyon fél. Ha szeretné Léderer urat megnyugtatni, hogy nincs mitől tartania, szavazzon rá!

Orosz József5. Orosz József
Hát igen! Itt van Ő, a mindenben más, a mindenben kisebbségi. Aki ezen a cúnya, rossz Magyarországon kapott azért, mert zsidó. Aki ezen a cúnya, rossz Magyarországon kapott azért, mert meleg. Aki ezen a cúnya, rossz Magyarországon kapott azért, mert van, létezik.
Erre mondják mifelénk, hogy paranoia. Nem lehet, hogy antiszemita melegek verték meg? Vagy éppen homokosgyűlölő zsidók? Ha Ön is langyosan szereti a kóser szilvát, szavazzon Józsefre!

Avar János6. Avar János
Nyugalom, nem hagyjuk ki az ATV-s kvartett másik három tagját sem, de a legerősebb versenyző Avar János. Igaz, hogy egyslágeres előadó, de azt az egyet mesterfokon képviseli: kedvenc szólama Orbán Viktor és a szélsőjobb összekacsintása. A Vasárnapi Hírekben többet van leírva a náci szó, mint a nürnbergi per iratanyagában. A hiba ezzel csak az, hogy Magyarországon nincsenek nácik. Ha szeretné Avar fejében oldani a ,,kavart" (igen, belátjuk, pici kínrím), szavazzon Jánosra!

Félix Péter (fotó: mno.hu)7. Félix Péter
Bevalljuk, korábban vajmi keveset tudtunk az úriemberről (a marginális jelentőségű Füstirtók Egyesületének vezetőjeként tevékenykedett), de az utóbbi időben igencsak megnőtt az ismertsége, s bizonyos, fel nem vállalható körökben az ázsiója is. Történt ugyanis, hogy e derék honpolgár Füstirtóból Turulirtóvá lépett elő, s egy nejlondarabbal letakarta a XII. kerületi Turul-szobrot. A lelkes nácivadászok érdeméremmel jutalmazták tettét, mi pedig azzal, hogy ,,magukfajtává" tettük, s helyt adtunk neki ebben a rendkívül erős mezőnyben! Csak az Önök szavazataira vár! Hajrá!

Kolompár Orbán8. Kolompár Orbán
Ó, a ,,nagy" vad. A szerkesztőség kedvence. A kicsi ember nagy öntudattal. A Jobbik- és gárdafób cigány. Egy rettegő kisebbség rettegő vezére. A Gárda-rendezvények legmegbízhatóbb résztvevője, aki úgy követi a gárdistákat helyszínről helyszínre, mint Szabó Pisti az Eddát.
Aki egykori kiskunmajsai magányát pezsgő budapesti közéletre cserélte fel. Aki még él, hálás lesz a Magyar Gárdának, hisz a szervezet új értelmet adott mindennapjainak. A pénzzel nem tud bánni (nem szeret osztozni), de elhatárolódásra felszólító nyílt levelet álmából felkeltve is bármikor ír! Voksoljanak gyorsan!

Kende Péter (fotó: index.hu)9. Kende Péter
Jaj, őt is nagyon szeretjük. Ő az, aki orgonalila ingében mindig készségesen fasisztázik egy picit. Megjelenik tárgyalásokon, falusi cigánypiknikeken, nemzeti rendezvények ellentüntetésein. Megteheti, hisz ma már csak kutat és ír. Olyan sikerkönyveket, mint a Viktor és a Viktor2. Akik személyesen találkoztak szembe vele, panaszkodnak, hogy régi kisgyermekkori félelmeiket élték újra. Valahogy így képzelték el a zsákos bácsit... Ha Önök is várják az újabb leleplező könyvet, szavazzanak szaporán!

Demszky Gábor10. Demszky Gábor
A Turul elleni vörös-kék hadjárat főparancsnoka. Budapest teljesítmény nélküli, mégis örökös főpolgármestere. ,,Megnyerő" mosolyába már nem egy feleség gabalyodott bele. Az iránta érzett szeretet csúcspontja a 2007. március 15-i SZDSZ rendezvény volt, ahol a főpolgármester csak esernyők árnyékában tudta megtartani beszédét, mert rajongóinak imádata tojászáporként tárgyiasult. Lágytojás kedvelők, ide klikkeljenek!



Szavazás:
Ön kire szavazna?
Lévai Katalin

0% ( )
Gusztos Péter

0% ( )
Iványi Gábor

0% ( )
Léderer András

0% ( )
Orosz József

0% ( )
Avar János

0% ( )
Félix Péter

0% ( )
Kolompár Orbán

0% ( )
Kende Péter

0% ( )
Demszky Gábor

0% ( )
Összes szavazat: 0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Klubrádió döbbenetes megemlé
  2008-07-25 21:59:43, péntek
 
  A Klubrádió döbbenetes megemlékezése Kolonicsról

2008-07-25 19:21 barikád.hu


Wahorn András (forrás: velvet.hu)

Wahorn András festőművészt kérte fel Orosz József a Kontra című hírhedt műsorába, azzal a céllal, hogy kommentálja a nap eseményeit. A végig furcsán lihegő festő hozzászólása olyan alacsonyszintű volt, hogy akár egy hajléktalant is megszólaltathattak volna. Semmiről nem tudott semmit. Közhelyszerű hozzászólásait Orosz kétségbeesetten igyekezett kozmetikázni, de kevés sikerrel. A ,,szakértő" művész a tojásdobálással és a politikai küzdelemmel kapcsolatban elmondta, hogy a két oldal háborúzni akar. Neki tetszenek az ellentüntetések, mert úgy gondolja, hogy ha valaki mondja a véleményét, akkor mondja el a másik is.

A mélypont az volt, amikor Orosz megkérdezte Wahorntól, mi a véleménye Kolonics György haláláról, mivel tartozunk az olimpiai bajnoknak. A festő döbbenetes nyilatkozatot tett. ,,Nem tudom, kiről van szó, most hallom először a nevét. Nem érdekel a sport, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mivel tartozom neki." Tisztelt Wahorn András! Nem tudjuk ki maga, most halljuk először a nevét, egyetlen festményét sem láttuk még, de ezek után nem is akarjuk. Mi ellenben tudjuk, mivel tartozunk önnek: semmivel. Mert annyit érdemel...

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mieink meg a Parlamentben!
  2008-07-25 21:45:56, péntek
 
  A mieink meg a Parlamentben!

Csehek kommunistái már a neten
2008. július 25. 17:28HunHír.Hu

Felkerültek pénteken az internetre a volt csehszlovák kommunista katonai
elhárítás csehországi névlistái a titkosszolgálat ügynökeiről, illetve a
szolgálat által megfigyelt személyekről.

Összesen mintegy 140 ezer név található a 309 névlistán, amelyet a
www.abscr.cz honlapon hoztak nyilvánosságra. Ezek olyan személyek
adatait tartalmazzák, akik iránt a volt katonai elhárítás érdeklődött.
"Lehetett az olyan személy, akit át akartak világítani, de lehetett az
együttműködő is" - közölte Martin Pulec, az archívum igazgatóhelyettese.
A listákat a katonai elhárítás egyes munkahelyein hozták létre.

zoom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebben a játszmában a magyar né
  2008-07-25 20:38:52, péntek
 
  Kedves Honfitársak!



Tudjátok meg a valót, miként vertek át bennünket, jóhiszemű állampolgárokat, a hírhedett rendszerváltók. L(((



Részletek alant a ,,Bővebben" feliratra klikkelve.



--------------------------------------------------------------------------------- ------------------

Forrás: Magyar Sors - Társadalompolitikai Folyóirat

Ebben a játszmában a magyar népnek nem osztottak lapot 1.

Több olyan közgazdászról, professzorról, egyetemi tanárról és politikusról tudok, akik részt vettek azoknak a bizottságoknak a munkájában, ahol a rendszer­váltás menetét kifundálták. Minden külföldi irányítással mehetett... Téved, aki spontán rendszerváltásra, spontán privati­zációra gondol, nagyot téved. Minden meg volt tervezve, minden le volt zsírozva, csak a népet felejtették el minderről értesíteni, persze szándékosan. A KDNP-n és a Kisgazdapárton kívül az összes többi pártot is mesterségesen hozták létre.


Bővebben...
http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2410&I temid=87
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány kínjában nyomja a sz
  2008-07-25 20:20:58, péntek
 
  Gyurcsány kínjában nyomja a százmilliókat, mégis hátba szúrják a csókosok

2008. július 25. 14:37HunHír.Hu

Baráth Etele szerint a konszenzuskeresés nem erőssége Gyurcsánynak, ennek hiányában pedig ő már nem lesz képes hosszú távú együttműködésre más politikai erővel. Az a hülye meg nyomja a milliókat Baráth fia cégeinek.

Baráth Etele a Figyelő Egy csésze kávé rovatában az MSZP-ről is helyzetjelentést adott. Mint mondta, három csoport jött létre a párton belül. Az egyik szerint jelentős változtatásokat kell végrehajtani a párt politikájában ahhoz, hogy megnyerhessék a 2010-es választásokat. A másik szárny szerint a jelenlegi rendszerben is van lehetőség erre, míg a harmadik csoport tagjai szkeptikusak. Mint mondta, bár Gyurcsány Ferencet fantasztikus képességű politikusnak tartja, úgy véli, a konszenzuskeresés nem erőssége, ennek hiányában pedig ő már nem lesz képes hosszú távú együttműködésre más politikai erővel.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12228
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cselvetés, tőr és hazugságok
  2008-07-25 20:13:20, péntek
 
  Cselvetés, tőr és hazugságok
2008-07-25 06:26:51

Mostanában olyan érzése van az embernek, hogy vagy az esze ment el, vagy varázserdőben bolyong, ahol megetették bűvös bizserével, ezért látomásai vannak. Így vagyunk ezen a sírós, csepegős nyáridőn, amikor béke és nyugalom kéne, hogy szálljon az országra, a pecások fogják a halakat, az ínyencek egyék a lángosaikat, az ifjúság ugráljon a szigeten, a nyugdíjasok ingyen römizhessenek kedvenc társalgójukban, a politikusok meg társaik legalább nyáron hagyjanak minket békén.

De hat éve csak röpke óhaj, a jelszó: addig üsd a vasat, amíg meleg, feszítsd a húrt, ne tétlenkedj... Ebben a varázserdőben egyre többen halnak meg, mert az egészségügy nem valamilyen, hanem katasztrofális. Itt már nem segít a ráolvasás, a magyarázkodás, sem a duma, hogy a hiba a rendszerben van. A rendszert emberek találják ki és működtetik. Ha nincs gyógyszer az osztályon, akkor engedjék meg az osztályos orvosnak, hogy legyen joga receptet írni. Mert ez ma tiltva van. Ha a mentő tudja, hogy egy órán belül sem ér ki a vajúdó nőhöz, mondják be a televízióba, és ettől kezdve mindenki úgy megy be a kórházba, ahogy tud. De a ködösítést abba kellene hagyni, mert életekbe kerül. Ha a kifosztottakra, megfélemlítettekre, akiktől rendszeresen ellopnak mindenüket bizonyos fékezhetetlen peremcsoportok, azt próbálják rákenni, hogy ők, a negyvenkilós matrónák, és a csúzos vénemberek verik és tartják félelemben a cigányokat, akkor ez szemenszedett hazugság, ami előbb-utóbb nem marad megtorlatlanul.

A hazudozáshoz nem kell direktíva. A Népszabadság munkatársától így búcsúznak a cigányok: ugye, a magyar romák sora is nagyon rossz, igaz, hogy sterilizálják őket? Mivel a válasszal az újságíró adós maradt, tartok tőle, hogy nem cáfolta meg a képtelen feltevést. Ha hallgatott, hazudott. Ha megerősítette, hazudott. Vajon mit mondott? A varázserdő különleges hely. Nekünk például itt nincs hadseregünk. Van néhány fizetett zsoldosunk, néhány papírrepülőnk, amelyek gyakran lezuhannak, mert a pilóta összekeveri a kerti partiját a gyakorlattal.

Ja, és vannak misszionáriusaink, na nem a Kongó deltájában térítenek, hanem bombákat hatástalanítanak Afganisztánban. Ha nem csalnak az idevágó tanulmányaim, ezt az országot - amelyet én csak felülről láttam, csupa hegylánc, szikla meg hágó - még soha senki nem tudta tartósan leigázni, birtokolni vagy elfoglalni. A gyermekeket mudzsahed harcosnak nevelik. Ekkor jövünk mi, és megmutatjuk. Tűzszerészeink valószínűleg emberfeletti munkát végeztek és végeznek, csak hát minek? Egy hónap alatt két tűzszerészünk lett oda. Az egyikét még ki sem vizsgálták, már itt volt a másik halálhíre. Hallgatni a magyarázatokat olyan, mint a varázserdőben összetalálkozni Oszama bin Ladennel és randevút kérni tőle. Hihetetlen.

A honvédelmi miniszter (lehetne mezőgazdasági, ipari, kulturális és bármilyen más miniszter, egyikhez sem ért) szerint katonáinkat tőrbe csalták, mert az afgán harcosok haragudtak rájuk a túl sok hatástalanított bombáért. Legalábbis ennyit sikerült kihámozni két főkatona összevissza beszédjéből, a többi titkosított. Szóval. Ottan a magas hegyek között azt mondja egyik harcos a másiknak: Zahír, hozd a látcsövet, ha meglátsz egy magyart, ne kíméld. Aztán strigulázzatok. Hiszi ezt valaki? Még a két főkatona sem. A magyar tűzszerész csapat, mint kiderült, hiányos szerelésben, minden szakmai megfontolás nélkül viszi vásárra a bőrét a világ másik végén, mert ennyit tudunk nyújtani a NATO-nak. Semmi többet. Ezért nem jöhetnek haza. Remélem, minden este imádkoznak értük.

Seszták Ágnes
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresik az útravalót
  2008-07-25 20:11:14, péntek
 
  Forrás: Híradó
Szerző: dunatv.hu

Keresik az útravalót


2008.07.25. péntek 19:09

A vám- és pénzügyőrségtől a rendőrséghez került az a feljelentés, amely a 2006-os budapesti útfelújításokkal kapcsolatban kapott 500 millió forint elszámolását vitatja. A főváros szerint nem történt korrupció a pénz felhasználásakor.




Az út elkészült, de pénzügyi szempontból nem nevezhető simának. A fővárosi önkormányzatnak kamatokkal együtt 700 millió forintot kellett visszafizetnie, mivel az állami támogatások elszámolása nem stimmelt. A feljelentést elindító György István, fideszes várospolitikus szerint olyan munkáért is fizetett a főváros, amelyet az útépítő cégek nem végeztek el.

,,Szándékosnak kell minősíteni mindent, ami történt, mert pontosan tudták, hogy mi az, ami elszámolható és mi az, ami nem" - véli György István fideszes fővárosi képviselő.

Az ügyet eddig a vámnyomozók vizsgálták. Ők jogosulatlan gazdasági előnyt nem állapítottak meg.

,,Fölmerült a lehetősége, hogy esetleg csalás vagy más bűncselekmény történt, mivel a csalásra a rendőrségnek van hatásköre vizsgálni, ezért tette át a pénzügyőrség" - mondta Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A Fővárosi Önkormányzatot is megkerestük. A városvezetés korábbi álláspontját megismételve azt hangsúlyozták: 96 százalékban teljesítették a vállalt útfelújítási mennyiséget, egyúttal a bonyolult pályázati szabályok egyszerűsítésére tettek javaslatot


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/66 oldal   Bejegyzések száma: 653 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.