Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 671 
FOLYIK AZ EMBEREK hÜLYÍTÉSE!!!
  2013-08-31 22:25:22, szombat
 
 

Folytatja a Fidesz a rezsikampányt

Rendületlenül folytatja a Fidesz a rezsicsökkentési hadjáratát. A kormánypárt októbertől, vagy januártól újabb tíz százalékos energiaár csökkentést ígér. A kérdés csupán az, hogy milyen árat lesz kénytelen fizetni a később a lakosság a mostani, választások előtti átmeneti könnyítésekért. Az árkorlátozásokkal veszteségessé tett önkormányzati közműcégeket előbb-utóbb adóforintokból kell talpra állítani. Az is egyértelmű, hogy az energia szektor sem lesz képes huzamos ideig ráfizetésesen működni.


Ma, 05:00

A Fidesz a rövid távú politikai céljai elérése érdekében folytatja a rezsicsökkentési hadjáratát és úgy tesz, mintha valóban mérsékelné a családok terheit, miközben a lakosság többszörösen visszafizeti a különböző extra adók formájában a közműdíjakból kapott árengedményeket - nyilatkozta lapunknak Tukacs István. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának a tagja ezt annak kapcsán mondta el, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az egyik kereskedelmi televízióban bejelentette: a kormánypárt szeptemberi frakcióülése fókuszában a családtámogatási rendszer kiszélesítése mellett a rezsicsökkentés áll majd.

Mint mondta: azt kérték a kormánytól, hogy jóval a fűtési szezon kezdete előtt határozza meg, mely területeket érinti majd a rezsicsökkentés. Kérték azt is, hogy az árcsökkenés az elmúlt év végéhez képest érje el a 20 százalékos mértéket - ismertette. Rogán Antal közlése szerint a frakcióülésen várhatóan döntés születik arról, hogy a díjak csökkenése a fűtési szezon kezdetével vagy jövő év január 1-jén lépjen-e életbe.

Tukacs István szerint az Orbán-kormány - a szolgáltatók zsebére - tovább folytatja a társadalmi szempontból mélyen igazságtalan támogatások osztogatását. A közüzemi díjak ilyen módon történő mérséklése ugyanis a szegényebb rétegeken nem segít, miközben a jómódú, sok energiát felhasználó háztartásoknak jelentős költségcsökkentést jelent. A szocialista országgyűlési képviselő szerint a mostani egységes támogatás helyett csak a rászorulókat kellene segíteni, azokat akik nehezen gazdálkodják ki a lakhatási költségeiket, nekik viszont a mostaninál nagyobb segítséget kellene nyújtani.

A szocialista szakpolitikus megjegyezte: a rezsicsökkentések ebben a formában már rövid távon sem fenntarthatóak. Az újabb tarifa lefaragás ugyanis a mostaninál is súlyosabb helyzetbe hozza a zömében már eddig is veszteséges, jobbára önkormányzati kézben lévő víz- és szennyvíz társaságokat, hulladékkezelő cégeket és távhőszolgáltatókat. Ezeknek a társaságoknak az árlefaragások miatt keletkező veszteségeit a későbbiekben mindenképpen pótolni kell. A kérdés csak az, hogy a jövőben brutális áremeléseket hajtanak végre ezek a vállalatok, a helyhatóság fizeti-e közpénzekből az életben tartásukat, vagy a kormány ad majd támogatásokat ugyancsak adóforintokból.

Szakértők megjegyezték: a távhőárak befagyasztása miatt a hőszolgáltatónak már idén is 52 milliárd forint központi kompenzációt kell adni ahhoz, hogy talpon maradjanak. Ennek az összegnek a döntő hányadát az áramfogyasztóktól szedi be a kormány " zöldenergia támogatás" címén. Az újabb tíz százalékos tarifa csökkentés esetén azonban növelni kell mintegy öt milliárd forinttal a távhő társaságok támogatását, ahhoz hogy azok ne menjenek csődbe. Ez pedig azt jelenti, hogy vagy újabb közpénzeket kell juttatni a hőellátó cégeknek, vagy több "zöldforintot" kell beszedni a villamosenergia fogyasztóktól.

Elemzők szerint a mostani áramdíj-csökkentést az áramnagykereskedő MVM rovására kellene végrehajtania a kormányzatnak, nem a veszteségessé tett piaci cégek kontójára. A gázárakat pedig a tervek szerint szeptember végéig az MVM tulajdonába kerülő volt E.ON gázkereskedő, illetve földgáztároló cég készleteit felhasználva kellene mérsékelni. Igaz ez utóbbi sem lesz olcsó a családoknak, az adófizetőknek ugyanis mintegy 260 milliárd forintjába kerül majd a két cég állami felvásárlása. Piaci váleméynek szerint ez túlzottan magas vételár a két társaságért.

Boross Norbert, az Elmű-Émász társaságcsoport kommunikációs igazgatója lapunknak megerősítette, hogy cégeik a kormányzat által engedélyezett kilowattóránkénti 1,32 forint árrésből képtelenek kigazdálkodni az áramszolgáltatás működési költségeit. Ez pedig a szakemberek szerint a beruházások további drasztikus visszafogására és a dolgozói létszám leépítésére kényszerítheti a vállalatot.

Hegedűs Miklós a GKI Energiakutató Kft. ügyvezetője úgy látja: az energiaszolgáltatók egyre nehezebb helyzetbe vannak Magyarországon, mivel folyamatosan csökken mind az áram, mind a gázfelhasználás. A piac zsugorodása pedig azt jelenti, hogy az egy fogyasztási helyre jutó hálózatfenntartási költségek emelkednek. Vagyis gazdaságtalanabbá válik az energiaszolgáltatás. A kormányzat által kikényszerített díjcsökkentések pedig végképp veszteségessé teszik a cégeket. A szakértőnek sincs kétsége afelől, hogy a választások után a lakosság vagy fogyasztóként, vagy adófizetőként megfizeti majd az energiák valós árát. A mostani rezsicsökkentés csak átmeneti jellegű, miután gazdasági alapon nem indokolt - jegyezte meg az ügyvezető.

A szakember hozzátette: az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt csak megszorításokat hajtott végre, ezért is lehet számára olyan fontos, hogy minden áron, és minden rendelkezésére álló eszközzel csökkentése a közüzemi tarifákat. Ez ugyanis afféle hangulat javító intézkedés a kabinet részéről.



Elhagyják a szolgáltatók az országot

A német RWE energetikai társaság vezetői a közelmúltban a legmagasabb szinten egyeztettek a Főgáz Zrt.-ben levő 49,83 százalékos tulajdonrész eladásáról, és az ügylet még az idén ősszel lezárulhat. A tulajdonrészt nem a többségi tulajdonos fővárosi önkormányzat veszi át - írta tegnap az EnergiaFocus.hu iparági forrásokra hivatkozva. Az RWE "ilyen spekulációkat nem kommentál"" - reagált a hírre Carolin Flemming, a cég külső vállalati kommunikációért felelős osztály vezetője.

Az RWE a magyarországi gáz- és áramszolgáltatás egyik legnagyobb szereplője. A német cég 1995-ben, az energiaágazat privatizációja során jelent meg a magyar piacon. A több mint 820 ezer embert kiszolgáló Főgáz Zrt. mellett érdekelt a 2,2 millió fogyasztót villamos energiával ellátó ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban és más cégekben is.

http://propeller.hu/itthon/2769411-folytatja-fidesz-rezsikampanyt
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Litván–magyar botrány: hallgat az MTI, hazudik a Külüg
  2013-08-31 22:19:33, szombat
 
  Litván-magyar botrány: hallgat az MTI, hazudik a Külügyminisztérium

2013. augusztus 31., szombat, 20:05 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző: hvg.hu

A magyar kormány próbál újra jóban lenni a baltás ügy után az örményekkel, és ehhez a litvánok közvetítését kérte, hiába - derül ki annak a két litván diplomatának a lehallgatott, és Youtube-ra is kikerült telefonbeszélgetéséből, akiket most visszahív kormányuk. A magyar külügy szerint nincs közvetlen magyar szál a sztoriban, és az MTI is megpróbál így tenni.

Csütörtökön jutott el a híre a szélesebb magyar nyilvánossághoz, hogy Litvánia budapesti és bakui nagykövetének augusztus 31-én el kell hagynia állomáshelyét ,,az örmény-azeri konfliktussal kapcsolatban magánvéleményként tett, de nyilvánosságra került kijelentéseik miatt". Az MTI hozzáfűzi, hogy a litván belpolitikában ,,elsősorban az okozott vitát, hogyan kerülhettek ki a beszélgetések az internetre".

Magyarországon nem keltett feltűnést, hogy ,,harmincnyolc értelmiségi" már augusztus 7-én nyílt levélben fordult Németh Zsolt külügyi államtitkárhoz, tiltakozva, amiért ,,a hazánkba akkreditált litván nagykövet nyíltan az örmények mellett foglalt állást az azeri-örmény konfliktusban". Renatas Juąka nagykövet ugyanis többek között azt mondta a Zenonas Kumetaitis keleti partnerségért felelős főosztályvezető-helyettessel 2013. április 4-én folytatott telefonbeszélgetésében, hogy az örményeket támogatja, mert ,,ők keresztények, megszenvedték a sztálini rendszert, amikor megváltoztatták országuk területét éppen úgy, mint ahogy Litvániával történt".

Noha ez a szöveg állítólag nyílt levél, sem az MTI, sem az OS archívumában nincs nyoma, kizárólag az Alfahir.hu nevű, Jobbik közeli portálon sikerült megtalálnunk, s az aláírók személyét ott sem tüntetik fel.

A Népszabadság elmondása szerint a lap kérdésére a Külügyminisztérium azt felelte, hogy ,,budapesti megítélés szerint a kérdésnek nincsen közvetlen magyar vonatkozása".

Az ügynek azonban valójában két lényeges magyar vonatkozása is van. Az egyik, hogy a diplomaták Budapestről kimenő telefonjait egy idegen titkosszolgálat vagy más szervezet lehallgatta, rögzítette, és kiszivárogtatásra alkalmassá tette. A jelenlegi, jobboldali litván ellenzék a legvalószínűbbnek az orosz beavatkozást tartja.

A másik, hogy a Külügyminisztérium állításával ellentétben bőven van közvetlen magyar vonatkozása az ügynek. Azokat a beszélgetéseket, amelyeket Artūras ®urauskas bakui nagykövet folytatott egy másik külügyi tisztviselővel, valamint egy litván üzletemberrel, már levették a Youtube-ról. A Juąka-Kumetaitis azonban teljes egészében megtalálható, és ennek a második részéből, pontosabban annak rossz angolságú, és gyaníthatónan hézagos angol feliratozásából a következő történet rajzolódik ki:

A Safarov-botrány és az örmény-magyar diplomáciai kapcsolatok megszakítása után, a magyar Külügyminisztérium - legalábbis Juąka feltevése szerint a britek sikertelen megkeresése után, esetleg a lengyel diplomáciával tett próbálkozással párhuzamosan - tavaly novemberben a litvánok diplomáciai közvetítését kérte Jereván felé. A litvánok felmérték, hogy az azerbajdzsáni kormányzat sajátos túlreagálásait ismerve, ez a Bakuhoz (és sejthetően a Bakut támogató Moszkvához) fűződő viszony megromlásához vezet. Mint a videón 0:15-nél látható, Juąka ki is mondja: ,,Egyáltalán nem kívánatos, hogy a magyarok bárkivel megrontsák a viszonyt." (Értsd: a litvánok külkapcsolatait.)

Linas Linkevičius szociáldemokrata politikus, aki tavaly december óta Litvánia külügyminisztere, nem hozta szóba az ügyet Szerzs Szargszjan örmény, illetve - természetesen - Aliyev azerbajdzsáni elnöknél március elején tett látogatásán. Mint magyarázta, nincs kifogása (a magyar kéréssel szemben), csak ,,nem volt rá ideje". Giedrius Čekuolis litván diplomata, az EBESZ elnökének személyes képviselője az elhúzódó konfliktusok, így a hegyi-karabahi kérdés ügyében viszont eljuttatta a magyar jelzést Jerevánba (legalábbis ezt mondta a magyaroknak Juąka), és ennek az apró előrehaladásnak Budapesten megörültek, mivel lassan fél éve nem történt semmi a magyar-örmény viszonyban.

A történtekből kiderül, hogy a hivatalos propagandával ellentétben, mennyire megalázott helyzetbe került a baltás gyilkos átadása nyomán a magyar kormányzat, és mennyire hatástalanok voltak kísérletei a magyar-örmény kapcsolat helyrehozására, miközben látványosan jó viszonyt ápolt Bakuval. Kiderül az is, hogy a Külügyminisztériumnak vagy nincs tudomása a Youtube-on lassan két hónapja fenn lévő, közvetlen magyar vonatkozású felvétel tartalmáról, vagy abban bíztak, hogy más nem szerez róla tudomást.

http://hvg.hu/vilag/20130831_Litvanmagyar_botrany_hallgat_az_MTI_hazu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A retkesek kultúrája: apa és fia fényes nappal erőszakolt m
  2013-08-31 22:08:43, szombat
 
  Szeptembertől ezt a kultúrát fogják oktatni gyermekeinknek a cigányimádó Fidesz jóvoltából az iskolákban. Fényes nappal, hogyan kell megverni és megerőszakolni egy védtelen nőt a papával.
Igaz, balog cigányok védőszentje?


A retkesek kultúrája: apa és fia fényes nappal erőszakolt meg egy védtelen nőt

Kedd délelőtt két férfi, apa és fia Tasson megerőszakolt egy védtelen nőt egy erdőben. A két gyanúsított - akik mindent tagadtak - előzetes letartóztatásban van.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat M. Richárd 19 éves és társa M. Ferenc 55 éves tassi lakosok ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint augusztus 27-én a délelőtti órákban Tasson a Csepel-sziget déli részén egy tassi nőt felszólított M. Ferenc és társa (vélhetően apa és fia), hogy elégítse ki szexuális vágyukat. A sértett ellenkezett, ezért a férfiak bántalmazták és további veréssel fenyegették meg, ha nem tesz eleget kívánságuknak. A gyanúsítottak a nőt erőszakkal a közeli erdős, bokros területre vitték, majd akarata ellenére közösültek vele - tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A nyomozók azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, így pár órával később elfogták és őrizetbe vették a két férfit, akik gyanúsítotti kihallgatásuk során tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványa alapján augusztus 29-én a Kecskeméti Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el.
Forrás:
Baon nyomán


http://www.deres.tv/20130829/retkesek-kulturaja-apa-es-fia-fenyes-nappal-eroszako lt-meg-egy-vedtelen-not
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖZBEN TOMBOL a NYÁRI ZSIDÓFESZTIVÁL!!
  2013-08-31 22:02:12, szombat
 
  Film a homokos, zsidó-cigány "fiúról"

Tomboló rasszizmus, antiszemitizmus, elképzelhetetlen nyomor, persze szellemi szinten is, így jellemezhető hazánk Szász János filmrendező szerint, aki a Hvg.hu riporterével osztotta meg magvas gondolatait hazánkról, és annak gyűlölt nemzetéről. Természetesen szorgos kezei alatt készül a következő holokauszt témáját felölelő remekmű, mert ugye ilyen még nem volt...

A riportból kiemelnék három rövidke részt, mely tökéletes eszenciája annak a nemzetelenes gyűlölettől túlfűtött gondolatvilágnak, mellyel az úgynevezett balliberális értelmiség él, ha a hazáról és a magyarságról esik szó:

"Alapvetően én filmrendező vagyok, és tanítok is. A Sütő András-darab egy holokauszt-téma, egy koncentrációs tábor körüli színdarab előadásáról szól, azt azért vállaltam, hogy lehessen erről beszélni."

"A tomboló rasszizmust, antiszemitizmust nagyon elítélem, és azt is, ami itt a szegényekkel történik. Régen nem volt ilyen Magyarországon. Az is világos, hogy minden rendszer lenyúlta az országot, legfeljebb más mértékben. Most mintha egy kicsit jobban nyúlná le. Ha mégis csinálnék filmet, akkor az egy zsidó, roma, meleg fiatalember 24 órájától szólna."

"De nem lehet lecserélni a termőföldet, amiből a gyomok és a virágok is kinőnek. Biztos, hogy van itt egy nagy gyomos terület, amit hiába kaparunk ki, mindig újra nő."

Holokauszt, holokauszt és holokauszt... Ez a téma, erről kell beszélni, ezzel kell feküdni, ébredni, és álmodnunk is ezzel kell már, nem lehet a hétnek egyetlen napja, és a napnak egyetlen perce sem már, hogy ne a holokauszt témája körül forogjon a világ. És persze készülnie kell az új korszakos műnek, a hiánypótló alkotásnak a témában, mert ilyen még nem volt, és persze az igény óriási rá.

És ne is álljunk meg itt, hiszen hazánkban nem csak a közmegvetésnek és gyalázatnak kitett zsidóság szenved, hanem itt vannak még a mély szegénységbe taszított, számkivetett cigányok, a közundor sarával megdobált, megvetett deviánsakról nem is beszélve. Itt tehát a kínálkozó lehetőség, három legyet üthetünk egy csapásra, kell egy film, egy nagyszerű történet, mely szívbemarkoló realizmussal mutatja be egy homokos, zsidó-cigány gyötrelmes életét, ahogy a sebes sodrású rasszista intoleranciában kapálódzik az árral szemben!

Volt már annyi snassz történet elhurcolt zsidó kisfiúról, meg Dunába lőtt családokról. Láttuk már a filmvásznon gírnyótestű buzik vergődését a reménytelen szerelemtől, és a cigányság szemétből összehordott színes kultúráját is annyian feldolgozták már... Most kell egy karakter, aki egyik ágon holokauszt túlélők unokája, kinek kikeresztelkedett, de zsidóságát mélyen a szívében őrző édesapja még a 60-as években költözött a munkája miatt Borsodba, és ott aztán feleségül vett egy mostoha sorsú, ám gyönyörű cigánylányt.

A frigyből egyszem "fiúként" született meg Dániel, aki már az iskolában ráébredt másságára. Az általános elvégzése után a srác Pestre költözik, hogy munkát találjon. Egy gyárban kezd el melózni, de ott a rasszista melósok kiszúrják, hogy valami nem oké vele, és kiutálják. Ezután egy nagyáruházban kezd el dolgozni, mint éjszakai árú feltöltő, lassan innen is kinyomják, nem marad más lehetősége, regisztrál egy netes oldalra, ahol hozzá hasonló srácok árulják szolgáltatásaikat, itt aztán a szerelem is rátalál... Mi másra is lehetne igény, egy olyan pokoli országban, ahol elvileg mindenki egy kurva náci?

Ez itt a liberális gyűlölködők nagy ellentmondása kérem, egy fasiszta ország, melyben mindenki egy sötét lelkű antiszemita, egy megrögzött kirekesztő, és mégis ömlik a nyakunkba a liberális massza, hol jéghidegen, hol tűzforrón, mert van rá igény, és mert erről kell beszélni, meg arról, hogy hiába gyomlálják itt a rasszizmust a kiskertekben, az ebből a kurva anyaföldből újra meg újra szárba szökken. Csak tudnám, ha ez tényleg így van, akkor miért nem pofozzák fel minden nap Szász Jánost rasszisták tucatjai?


http://www.deres.tv/content/film-homokos-zsido-cigany-fiurol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rafinált keletnémet a Cárra meg Kínára mutogat Szíria ügyé
  2013-08-31 21:26:38, szombat
 
  A rafinált keletnémet a Cárra meg Kínára mutogat Szíria ügyében
2013. augusztus 31. 17:31
Hunhír.info

A német kancellár szerint Oroszország és Kína miatt nem tud fellépni a nemzetközi közösség egységesen a szíriai gáztámadás ügyében. A szíriai nép ellen intézett vegyifegyver-támadással "ledőlt egy tabu", amit nem szabad annyiban hagyni - fogalmazott, csak éppen azt felejtette ki, hogy vajon ki hajthatta végre az emberhalállal végződő provokációt.

Angela Merkel egy szombati lapinterjúban hangsúlyozta: "nagyon sajnálatos, hogy Oroszország és Kína már hosszú ideje akadályozza az egységes álláspont kialakítását, ez jelentős mértékben gyengíti az ENSZ-et". Hozzátette: a szíriai nép ellen intézett vegyifegyver-támadással "ledőlt egy tabu", amit nem szabad annyiban hagyni. Németország azonban csak ENSZ-felhatalmazással, vagy egy NATO-akció keretében, vagy pedig egy európai uniós küldetés részvevőjeként vetheti be hadseregét, ezért jelenleg "fel sem merül", hogy a Bundeswehr bekapcsolódjon egy esetleges szíriai intervencióba - mondta a kancellár az Augsburger Allgemeine című lapnak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68167
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csíped az Alföldit? Nem! Náci vagy? Ahhát!
  2013-08-31 21:25:20, szombat
 
  Csíped az Alföldit? Nem! Náci vagy? Ahhát!
2013. augusztus 31. 13:52
Hunhír.info

Mint beszámoltunk róla, a liberális ratyi István, a királya mellett tüntető liberáliosok között feltűntek a második világháborús partizán és "ellenálló" terroristák szellemi örökösei is. A derék toleranciabajnokok, élükön az általában áthúzott horogkereszttel rohangáló Hanti Vilmos fő fával természetesen lenácizták azokat a demonstrálókat, akik tiltakoztak a Szent Koronánk meggyalázása ellen.

A Hanti-féle hibbant agyú antifák, tufák, egyéb mások mellett pár Szolidaritásos bohóc, meg a pöcegödörből előmászott SZDSZ-es exminiszter, Fodor Gábor szellemi elfekvője verte a palávert, és nácizta le simán azokat, akik tiltakoztak a magyar történelmi múltunk meggyalázása ellen. A nácizó csürhe viszont tett egy szívességet a nemzeti oldalnak, Feketén-fehéren bebizonyította, hogy a belterjes alom szerint mindenki náci, aki nem azt a követ fújja, amit ők. Legyen szó egy vérlázító színpadi mű elleni tiltakozásról, gárdaavatóról vagy Trianon elleni tiltakozásról, a cigánybűnözés elleni fellépésről, a csürhe csak azt szajkózza: nácik haza, nácik haza! Ha már mindenért náci lehet valaki, akkor tényleg nincs már ennek semmi jelentősége. A liboldók megint a saját metéltjükbe haraptak. Ha valakire azt mondják, náci, már nem tiltakozik ellene, nem utasítja vissza,legfeljebb röhög rajta. Nem jelent semmit.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=68163
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bandar bin Sultan szaúdi herceg juttatta neurotoxikus anyagh
  2013-08-31 21:08:59, szombat
 
  Bandar bin Sultan szaúdi herceg juttatta neurotoxikus anyaghoz a militáns-terroristákat

08/31/2013

Bandar bin Sultan szaúdi herceg által jutottak ahhoz a neurotoxikus anyaghoz a militáns-terroristák, amit Damaszkuszban, és Ghoutaban vetettek be. - közölte egy szír hírszerzéshez közel álló forrás az iráni al-alam napilappal.

A képen, Bandar bin Sultan szaúdi herceg, ifjabb George W. Bush elnök. Több információra nincs is szükség.


http://kozelkeletjelene.weebly.com/10/post/2013/08/bandar-bin-sultan-szadi-herceg -juttatta-neurotoxikus-anyaghoz-a-militns-terroristkat.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az, hogy az ország közel fele a létminimum környékén él, fél
  2013-08-31 21:07:24, szombat
 
  Az, hogy az ország közel fele a létminimum környékén él, félmilliós a munkanélküliség, tízezrével hagyják el az országot tehetséges honfitársaink, legfeljebb egy-egy sajnálkozó sajtótájékoztatót ér meg. Pedig a Fidesz addig marad hatalmon, amíg majd akad valaki, aki végre meg nem érti, hogy vége egy korszaknak: nem egy húszévesnek, hanem egy évszázadosnak. Az elmúlt huszonhárom év egyik legnagyobb hibája az, hogy a társadalmi jövedelmi viszonyok az arányokat tekintve nem változtak. Évszázada a hárommillió koldus országa vagyunk, ma is hozzávetőleg ennyien élnek mélyszegénységben, vagy annak a határán. Az alsó és a felső jövedelmi sávok közötti szakadék Európában párját ritkító. Az, hogy a szomszédos Ausztriában azonos árak mellett közel ötszörösek a jövedelmek, nemcsak az elmúlt négy évtized szocialista örökségének köszönhető, hanem a rendszerváltás politikai elitjének is. Mert a társadalmi igazságosság eszméje 1990 óta is csak írott malaszt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végső megoldás: Izrael "átköltözteti" Ugandába a néger mene
  2013-08-31 17:13:50, szombat
 
 
http://kuruc.info/r/4/117000/

Végső megoldás: Izrael "átköltözteti" Ugandába a néger menekülteket

Izrael megállapodott Ugandával a zsidó államba érkezett szudáni és eritreai menekültek "átköltöztetéséről" - jelentette az izraeli Háárec című lap pénteken, miután a katonai cenzor feloldotta a titkos tárgyalásokon történt egyezmény több részletének hírzárlatát.
Gideon Szaár izraeli belügyminiszter szerdán közölte a parlament belügyi és környezetvédelmi bizottságának ülésén, hogy véglegesítettek egy megállapodást az eritreai és a szudáni menekülteknek az őszi zsidó ünnepek utáni, egy szerdán még meg nem nevezett afrikai országba történő áttelepítéséről.

A világ minden más részén oly toleráns zsidók "otthon" nem tűrik a multikultit
Az egyezmény számos részlete továbbra sem nyilvános, például nem lehet tudni, hogy Izrael pontosan miféle gazdasági és fegyverszállítási üzleteket ígért cserébe Ugandának.
Az afrikai menekültek először - egy türelmi időszak alatt - "önként távozhatnak" összes Izraelben szerzett javaikkal és egy meg nem nevezett összegű újrakezdési segéllyel. Ám ha önként nem mennek, később büntető intézkedéseket léptetnek életbe, bevonják tartózkodási engedélyüket és megbüntetik munkáltatóikat.
Szaár szerint az Izraelben tartózkodó mintegy hatvanezer afrikai döntő többsége gazdasági bevándorló és nem menekült, kilencven százalékuk nem is folyamodott a menekült státusért.

"Közel-Kelet egyetlen demokráciájában" nem egyedülálló eset, hogy Molotov-koktéllal támadnak afrikai bevándorlók otthonaira

"Kristallnacht" Izraelben
Több izraeli emberi jogi szervezet közös közleményben bírálta a kormány megállapodását, mert szerintük Uganda nem tudja garantálni az odatelepítettek további személyes biztonságát.
Az utóbbi években havonta, illegálisan olykor több mint ezer afrikai lépte át Egyiptom felől a Sínai-félszigetnél a határt, akik általában Eilaton és Tel-Avivban kerestek maguknak szállást és munkát. A menekültáradatot idén a határkerítés felépítésével Izrael megállította.
Bár Izraelnek nincs nagykövetsége Uganda fővárosában, Kampalában, a két ország között mégis virágzik a kapcsolat Yoweri Museveni tizenhét éve tartó elnöksége óta. Számos megállapodást írtak alá izraeli fegyverszállításokról, mezőgazdasági fejlesztésekről és egészségügyi segítségről.
Jelenleg mintegy negyedmillió, főleg Ruandából, Szudánból és Kongóból érkezett menekült él Ugandában az ENSZ által fönntartott táborokban, a helyi emberi jogi aktivisták szerint rettenetes körülmények között.
Ugandában rendszeresen tartanak választásokat, amelyeket Museveni elnök rendre elsöprő fölénnyel megnyer. Az országot gyakran bírálják az emberi jogi szervezetek a média fölötti ellenőrzés, az ellenzéki pártok korlátozása, a kisebbségek üldözése, valamint a biztonsági erők erőszakos fellépése miatt.
(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: Teljes képtelenség, hogy a szíriai kormány vegyi feg
  2013-08-31 17:12:09, szombat
 
  2013-08-31. 15:54
Putyin: Teljes képtelenség, hogy a szíriai kormány vegyi fegyvert alkalmazzon a saját népe ellen

Az orosz államfő szerint elképesztő ostobaság lett volna a szíriai kormány részéről, hogy akkor vessen be vegyi fegyvert, amikor a hadserege ellentámadásban van és bekeríti az ellenzéki erőket. Felszólította az Egyesült Államokat, hogy mutassa be állítólagos bizonyítékait az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Mindeközben Szíria legfőbb katonai szövetségese, Irán parlamenti delegációt küldött Damaszkuszba, a németországi zsidók pedig "végzetes hibaként" értékelték, hogy a gazdaország kimarad a katonai akcióból.

Az orosz elnök Vlagyivosztokban nyilatkozott az újságíróknak, ahol teljes képtelenségnek nevezte, hogy a szíriai kormány vegyi fegyvereket vetne be a saját népe ellen. Putyin felszólította az Egyesült Államokat, hogy mutassa be állítólagos bizonyítékait az ENSZ Biztonsági Tanácsának.
Az orosz államfő a damaszkuszi vezetést ért vádakkal kapcsolatos kételyeinek hangot adva megjegyezte, hogy értelmetlen lett volna "ilyen körülmények közepette ütőkártyát adni azoknak a kezébe, aki folyamatosan külső katonai beavatkozást sürgetnek."
A munkalátogatáson a távol-keleti Vlagyivosztokban tartózkodó Putyin napok óta nem nyilatkozott a sajtónak a Szíria elleni lehetséges nyugati katonai csapás ügyében, ugyanakkor a héten Angela Merkel német kancellárral és Haszan Róháni iráni elnökkel is telefonon egyeztetett a kérdésben.
Putyin a G20-as csúcstalálkozón Szíriáról is tárgyalna
Az orosz államfő azt reméli, hogy a G-20-as csoport jövő csütörtökön kezdődő szentpétervári csúcstalálkozóján találkozhat Barack Obama amerikai elnökkel, és vele, valamint a fórum többi résztvevőjével megvitathatják a szíriai helyzetet - erről szombaton beszélt Vlagyimir Putyin Vlagyivosztokban.
"Hogy mit is mondanék neki (Barack Obamának)? Nem is tudom. Elsősorban nem mint kollégámhoz, nem mint az Egyesült Államok elnökéhez, nem mint államfőhöz, hanem mint Nobel-békedíjashoz fordulnék" - mondta az orosz elnök arra a kérdésre, miről beszélne az amerikai elnökkel.
Putyin nem vette fel Obamával a kapcsolatot azóta, hogy felmerültek a vegyi fegyver bevetésével kapcsolatos újabb vádak a szíriai vezetés ellen.
Az orosz politikus elismerte, hogy a G20-as csoportnak nincs jogi státusa, és nem helyettesítheti az ENSZ Biztonsági Tanácsát, amely döntést hozhat a Szíria elleni erőszak alkalmazásáról, de a szervezet szerinte alkalmas arra, hogy a problémákat megvitassák a csúcstalálkozón.
A németországi zsidók bírálják a kormányt a katonai akció elutasítása miatt
A német kancellár szerint Oroszország és Kína miatt nem tud fellépni a nemzetközi közösség egységesen a szíriai gáztámadás ügyében. Angela Merkel egy szombati lapinterjúban hangsúlyozta: "nagyon sajnálatos, hogy Oroszország és Kína már hosszú ideje akadályozza az egységes álláspont kialakítását, ez jelentős mértékben gyengíti az ENSZ-et".
Hozzátette: a szíriai nép ellen intézett vegyifegyver-támadással "ledőlt egy tabu", amit nem szabad annyiban hagyni. Németország azonban csak ENSZ-felhatalmazással, vagy egy NATO-akció keretében, vagy pedig egy európai uniós küldetés részvevőjeként vetheti be hadseregét, ezért jelenleg "fel sem merül", hogy a Bundeswehr bekapcsolódjon egy esetleges szíriai intervencióba - mondta a kancellár az Augsburger Allgemeine című lapnak.

Guido Westerwelle
A berlini vezetésben "erősödik az a meggyőződés", hogy a gáztámadás a damaszkuszi rezsimnek tulajdonítható. Mindazok az érvek és tények, amelyeket John Kerry amerikai külügyminiszter pénteken a nyilvánosság elé tárt, "hihetőek" és "komolyan kell venni őket" - emelte ki a homokos Guido Westerwelle a Welt am Sonntag című vasárnapi lapban megjelenő interjúban, amelyből előzetesen közöltek részleteket.
Ugyanakkor a német kormány eddig következetesen azt az álláspontot képviselte, hogy a vegyi fegyver bevetése egy határ átlépését, új minőséget jelent a szíriai konfliktusban, de a helyzetet politikai, diplomáciai eszközökkel kell rendezni, lehetőleg az ENSZ keretein belül.
A katonai beavatkozást és az esetleges intervencióhoz nyújtott német támogatás gondolatát az ellenzék és a lakosság többsége is elutasítja. Természetesen a németországi zsidó közösségeket összefogó szervezet viszont bírálja a kormányt, amiért elzárkózik a részvételtől az esetleges katonai akcióban.

Dieter Graumann és Angela Merkel
Németország "végzetes hibát követett el", amikor két évvel ezelőtt nem vett részt a Líbia felszabadítására indított nemzetközi műveletben, és ezt a hibát nem szabad ismét elkövetni - emelte ki Dieter Graumann, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke.
Iráni parlamenti küldöttség érkezett Damaszkuszba
A szíriai kormánnyal való szolidaritás jegyében iráni parlamenti küldöttség utazott szombaton Damaszkuszba.
Az ISNA iráni hírügynökség jelentése szerint a medzslisz külügyi bizottságának háromtagú delegációját ötnapos látogatása során fogadja Bassár el-Aszad szíriai elnök is. A küldöttséget Alaeddin Borudzserdi, a bizottság elnöke vezeti.
A síita Irán a síita ághoz tartozó alavita kisebbség által uralt damaszkuszi rezsimet támogatja a szíriai polgárháborúban.Teherán hevesen ellenzi az Egyesült Államok készülődő szíriai beavatkozását.
Szíria Teherán legfőbb szövetségese a térségben az ősellenségnek tekintett Izraellel szemben.
(MTI - Orosz Hírek nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/117054/#ixzz2dYlxMRtV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 671 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 14598
  • e Év: 147515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.