Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tojástánc
  2008-02-16 10:17:31, szombat
 
  2008. február 16. szombat 00:00

Tojástánc

Egyszer volt, régen volt, nem sokkal azután, hogy a két Németország egyesült, s mindenki azt gondolhatta volna, hogy a kancellár, akinek nagy érdemei voltak az egyesülés létrejöttében mindörökre népe szeretetét kapja jutalmul. De az emberek még Németországban sem szeretnek hálásak lenni. Az egyesítés bizony áldozatot is követelt. A gazdag nyugati résznek részben hordoznia kellett a keletiek terheit. A nyugatiaknak sok volt a teher, a keletieknek kevés az adomány. Így azután, amikor egy alkalommal a kancellár részt vett egy gyűlésen, a tömegből néhányan rendesen megdobálták tojással.

Aligha lehetne nagyobb hibát elkövetni, mint Helmuth Kohlt Horváth Ágneshez hasonlítani. De, bár mindketten termetes egyéniségek, nem is kell. Mert a kancellár lesöpörte magáról a tojást, kinézett és rámosolygott a dobálókra, mint olyanokra, mint kedves csíntevőkre, s ment a dolgára.

Horváth Ágnes meg egyrészt rendőrökkel vette magát körül, másrészt lemondott minden olyan programot, ahol találkozhatott volna az emberekkel.

Igen, botrányba fulladt Horváth Ágnest salgótarjáni kampányturnéja. A meghívott háziorvosok nagy része nem ment el a találkozóra. Nem ezt hívják sikernek.

A városban már a délelőtti órákban érezhető volt a feszültség. A városi rendőrkapitányság előtt két csapatszállító jármű, egy határőrség feliratú busz és több rendőrségi, valamint a határőrségtől ,,örökölt" mikrobusz várakozott. A város határában jelzés nélküli, kék villogós autók várakoztak és alkalmasint meg is állítottak járműveket. A figyelőnet tudósítója szemtanúja volt annak, amikor öt géppisztolyos fegyveres egy autó motorháztetejére fektetett egy fiatalembert, aki a városközpont felé igyekezett volna.

A miniszter asszony megérkezése után, a tüntetők egy csoportja petíciót és egy jelképes seprűt szeretett volna átadni Horváth Ágnesnek, ezt azonban a szervezők és a rendőrség megakadályozta. Pedig milyen könnyű lett volna a miniszter asszonynak hazarepülni, a tüntetők feje felett!

Ezt követően a tömeg tovább nőtt, az emberek egymást értesítették telefonon a kialakult helyzetről. Délután három órakor a sátorban az egyeztetés, a sátor előtt pedig a tüntetők hangzavara jellemezte a helyzetet.

Horváth Ágnes fél négykor állt a sajtó elé, aztán a tervek szerint vércukorszintet mért volna, jelképes egy forintos vizitdíjért cserében. Ez azonban meghiúsult, miután a biztonsági őrök nem tartották biztonságosnak ezt a programelemet.

A tájékoztatón egyébként a kampányelemek ismertetése mellett a miniszter azt is bejelentette, hogy öt fős orvoskabinet alakul Nógrád megyében. A kabinet elnökeként Angyal Dávidot jelölte meg Horváth Ágnes, aki azt is elárulta: a minisztériummal való közvetlen kapcsoltat tartás lesz a feladatuk.

Mindeközben a Fő téren továbbra is több tucat tüntető fütyült és sípolt, míg legnagyobb meglepetésükre legalább negyven teljes felszerelésbe öltözött rohamrendőr jelent meg a téren. Többen mégis megpróbálták tojással megdobni az esernyők árnyékában távozni készülő Horváth Ágnest.

A március 9-i népszavazás nem a kormány jövőjéről, hanem a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szól - mondta az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes a sajtótájékoztatón az egészségügyi reform nagyon fontos elemének nevezte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Mint mondta, ezek hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországon ne következzen be, ami Romániában, ahol elfogy a gyógyszertámogatás és a betegek csak hó vége felé, teljes áron jutnak hozzá a gyógyszerükhöz. Az egészségügyi miniszter kitért arra, hogy a vizitdíj a háziorvosok bevételének egynegyedét teszi ki, és aki az "igen" szavazatok mellett kampányol, az azt mondja, vegyék el tőlük ezt a pénzt. Ez 60 milliárd forintos bevételkiesést jelentene, és nincs lehetőség a pótlására - tette hozzá. Ez hangzott el csütörtökön. Pénteken a tárca kijelentette 20-21 milliárd jött be egy év alatt a vizitdíjból. Közben a betegfogalom lecsökkent, s ez szerintük 60 milliárd kiadáscsökkenést okozott. Ha ez igaz, (amiben nem vagyok egészen biztos, mert a meg nem jelent betegre eső költséghányad igencsak hasra ütéssel megállapított adat), akkor is ég és föld a különbség a miniszter által említett 60 milliárd forint bevételkiesés és a másnapi nyilatkozat azonos összegű kiadáscsökkenése között.

Elmaradt a vércukormérés, azaz Horváth Ágnes nem valósította meg a programját, hanem gyáván visszavonult. Mit tesz erre az SZDSZ? Örömódát zeng és dicséri miniszterét. Kiderült, hogy a liberális párt büszke Horváth Ágnes egészségügyi miniszter bátorságára és kitartására, ami magatartását jellemezte csütörtökön, Salgótarján főterén - mindezt Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes mondta, akit egyébként korábban kiutáltak maguk közül a nógrádi liberálisok. Salgótarjánban az egészségügyi miniszter beszédével egy időben a közelben engedélyezett demonstráció kétszáz főnyi tagsága is odavonult a liberális sátorhoz, és fizikailag inzultálta a miniszter kíséretének tagjait. Salgótarján főterén gyakorlatilag lincshangulat alakult ki - fogalmazott Gusztos Péter. Hogy így volt-e, nem tudom. A helyszíni tudósításokban erről nem olvastunk semmit. De ha így volt, miért volt így? Erre a szabaddemokratáknak kellene megtalálniuk a feleletet.

Gusztos tovább megy: ,,Mindez jóval túl van a véleménynyilvánítás szabadságán, a történtek már a jogsértés kategóriájába tartoznak. Abnormális, ha a társadalmi párbeszéd eszköze az eldobott tojás, miközben a demokrácia az érvekről szól" - mondta az ügyvivő.

Hogy a tojással mi a teendő, azt Helmuth Kohl megmutatta. Hogy a párbeszédnek mi az eszköze, azt szabaddemokrata oldalról nehéz magyarázni, csak arra utalok, hogy amikor egy nemzetközi konferencia előadóinak több mint a fele élesen ellenezte a magyar egészségbiztosítás tervezett átalakítását, akkor kijelentették: teljes a támogatásunk.

Bizony, kedves Gusztos Péter, erre csak a tojás a megfelelő felelet.

Akit meggyőztek a miniszter érvei, kérem, szavazzon nyugodt lelkiismerettel NEM-mel. Ha pedig Gusztos úr netán érvekkel szeretne csatázni, bármikor állok rendelkezésre. Tojást nem viszek, ígérem.

Surján László
http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=8662&Itemid =44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiadáscsökkenése, motorháztetejére, kiadáscsökkenést, lelkiismerettel, szabaddemokrata, vércukorszintet, minisztériummal, németországban, tudósításokban, salgótarjánban, magyarországon, biztonságosnak, kampányturnéja, találkozhatott, csapatszállító, megakadályozta, meglepetésükre, gyógyszerükhöz, bevételkiesést, gyakorlatilag, kijelentették, lincshangulat, rendelkezésre, géppisztolyos, költséghányad, megállapított, frakcióvezető, vércukormérés, engedélyezett, bevételkiesés, kampányelemek, programelemet, kategóriájába, létrejöttében, hozzájárultak, határőrségtől, egyesülés létrejöttében, egyesítés bizony, gazdag nyugati, keletiek terheit, keletieknek kevés, kancellár részt, tömegből néhányan, kancellár lesöpörte, meghívott háziorvosok, délelőtti órákban, városi rendőrkapitányság, határőrség feliratú, határőrségtől „, város határában, autó motorháztetejére, városközpont felé, Helmuth Kohlt Horváth Ágneshez, Horváth Ágnes, Horváth Ágnest, Horváth Ágnesnek, Angyal Dávidot, Gusztos Péter, Helmuth Kohl, Surján László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Png telefon  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Éretlen vers  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Éretlen vers  A boldog családok mind hasonló...  Nem tudhatod  Bertolt Brecht -től idézet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png kislány  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Byron - Ahogy itt jár -...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Png kutya  A Megváltó szolgálatában  Az engedelmesség miért nem vál...  Png fotel  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  Németh László tollából  Png lepke  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Png virág  Elköszönt  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyesülés létrejöttében, egyesítés bizony, gazdag nyugati, keletiek terheit, keletieknek kevés, kancellár részt, tömegből néhányan, kancellár lesöpörte, meghívott háziorvosok, délelőtti órákban, városi rendőrkapitányság, határőrség feliratú, határőrségtől &#8222, város határában, autó motorháztetejére, városközpont felé, miniszter asszony, csoportja petíciót, jelképes seprűt, rendőrség megakadályozta, miniszter asszonynak, tüntetők feje, tömeg tovább, emberek egymást, kialakult helyzetről, sátor előtt, tüntetők hangzavara, tervek szerint, forintos vizitdíjért, biztonsági őrök, tájékoztatón egyébként, kampányelemek ismertetése, kabinet elnökeként, minisztériummal való, esernyők árnyékában, kormány jövőjéről, kórházi napidíjról, tandíjról szól, egészségügyi miniszter, egészségügyi reform, kórházi napidíjat, betegek csak, háziorvosok bevételének, tárca kijelentette, betegfogalom lecsökkent, miniszter által, másnapi nyilatkozat, liberális párt, nógrádi liberálisok, közelben engedélyezett, liberális sátorhoz, miniszter kíséretének, helyszíni tudósításokban, jogsértés kategóriájába, társadalmi párbeszéd, eldobott tojás, érvekről szól, nemzetközi konferencia, fele élesen, megfelelő felelet, miniszter érvei, kiadáscsökkenése, motorháztetejére, kiadáscsökkenést, lelkiismerettel, szabaddemokrata, vércukorszintet, minisztériummal, németországban, tudósításokban, salgótarjánban, magyarországon, biztonságosnak, kampányturnéja, találkozhatott, csapatszállító, megakadályozta, meglepetésükre, gyógyszerükhöz, bevételkiesést, gyakorlatilag, kijelentették, lincshangulat, rendelkezésre, géppisztolyos, költséghányad, megállapított, frakcióvezető, vércukormérés, engedélyezett, bevételkiesés, kampányelemek, programelemet, kategóriájába, létrejöttében, hozzájárultak, határőrségtől, felszerelésbe, egészségügyi, értesítették, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.