Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Valahol utat vesztettünk”: közgazdászok és jogá
  2015-03-06 20:13:01, péntek
 
  ,,Valahol utat vesztettünk": közgazdászok és jogászok elemezték a helyzetet


Posted on 2015/03/06 Szerző: Admin


Megkérdőjelezhető az ország jogállamisága, a gazdasági adatok pedig viszonylagosak - fogalmazták meg kritikájukat közgazdászok és jogászok a “Valahol utat vesztettünk" egy budapesti konferencián. A résztvevők szerint gazdasági korrekciót csak külföldről kényszeríthetnek ki, mert a jelenlegi kabinettől nem várható önkorrekció.
A rendszerváltás helyes és jó volt. A jogállami demokrácia irányába indult el Magyarország 1989 után, mondta Lengyel László, aki szerint 2001 után változtak meg a folyamatok. A politológus szerint jelenleg ott tart az ország, hogy a politikai ellenzék kvázi hiánya miatt nagy szükség van az ilyen szakmai konferenciákra. A politológus úgy véli, ma már azzal is kockázatot vállalnak sokan, ha elmondják véleményüket.
,,Ha nem is nyemcovi a kockázat, de bizonyos szempontból mégiscsak egzisztenciális, ha ebben a helyzetben is elvállalják. Ezt fontosnak tartom, ezért a konferencia nem egyszerűen egy szakmai konferencia, hanem bizonyos értelemben a politikai bátorság, erkölcsi büszkeség kinyilvánítása is"- fogalmazott Lengyel.
A résztvevők különböző szempontok szerint értékelték az ország helyzetét. Petschnig Mária Zita szerint hiába érvel a kormány, hogy mostanra érett be az a gazdaságpolitika, amit képviselnek és ezért nőtt a gazdaság, vagy csökkent a munkanélküliség. A közgazdásznak az a véleménye, hogy a 3 és fél százalékos növekedése is viszonylagos, mert a gazdaság teljesítménye még most is csak a 2007-es szinten van, a tendencia pedig továbbra is csökkenő. Az uniós források hatása pedig már lecsengőben van.
,,Az egyszeri tényezők kiesését nem tudja pótolni más, ami bejönne, azért nem, mert a növekedés általános feltételei nem javultak, nem lett biztonságosabb az üzleti környezet, ahol a vállalkozók vállalkozhatnának, nem lett kiszámíthatóbb"- vélekedett a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa.
A szakemberek alapvetően úgy látták, hogy jelenleg nincs belső kényszer a gazdasági önkorrekcióra, a változások inkább külföldről erőltetett változások lehetnek. A második panelbeszélgetés résztvevői szerint a hazai jogállamisággal is vannak problémák, mert például az intézményrendszer sem felel meg a minimumnak sem. Bárándy Péter szerint nem valószínű, hogy Orbán Viktor köztársasági elnök akar lenni, hiszen már most is speciális helyzetben van.
,,Nem vonhatja őt felelősségre a parlament. A minisztereket gyakorlatilag, elméletben ő nevezi ki, neki felelősek. Csakúgy - és ez is a de facto helyzet - a frakciótagok"- hangoztatta Bárándy. Véleménye szerint, amennyiben köztársasági elnökként is ugyanazok a jogai lennének Orbán Viktornak, mint most, az már nem lenne jogállam.
(atv.hu)
Bal-Rad komm: “...A rendszerváltás helyes és jó volt...Ha nem is nyemcovi a kockázat, de..."-mosdatja a szerecsent a liberális Lengyel. Szeretnénk remélni-bár hiába-hogy Nyemcov esetét mint a Nagy Orosz Privatizőr kimondottan rossz és elvetendő pédaként cibálja elő.
Bizony VALAHOL utat tévesztettünk! Ez pedig nem 2001 után történt, ahogyan azt libsijeink láttatni szeretnék!
A rendszerváltáskor tévesztettünk utat! Bár libsijeink nagyon szeretnék csakis és kizárólag Döbrögi nyakába varrni-amit El Qro és bandája alapozott meg-a dolog ilyen formában csak mazsolázgatás az országelsikkasztás tortájáról.
1989-ben tévesztettünk utat! A többi rendszertváltó országhoz képest NAGYON!
De amíg a többi rendszertváltott országokban már egyre-másra vonulgatnak börtönbe az EGYKORIAK, nálunk kitüntetgetik egymást! Amelyik pedig ágyban-párnák közt adta ki a páráját, emlékműveket-szobrokat kap.
A helyes útra lépéshez a “...gazdasági korrekciót csak külföldről kényszeríthetnek ki..."-ami megintcsak ne igaz!-vagy legalábbis csak féligazság!
A helyes útra lépéshez ITTHON KELL POLITIKAI-TÁRSADALMI-GAZDASÁGI FORDULATOT VÉGHEZ VINNI! Ha úgy jobban tetszik: KI KELL KÉNYSZERÍTENÜNK!
Természetesen az utóbbi huszonöt esztendő politikai-gazdasági elitjének a ki(be!)zárásával.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/06/valahol-utat-vesztettunk-kozgazdaszok-es- jogaszok-elemeztek-a-helyzetet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kényszeríthetnek, gazdaságpolitika, rendszertváltott, panelbeszélgetés, jogállamisággal, kényszerítenünk, munkanélküliség, egzisztenciális, rendszertváltó, rendszerváltás, konferenciákra, viszonylagosak, kinyilvánítása, biztonságosabb, kiszámíthatóbb, teljesítménye, természetesen, minisztereket, tévesztettünk, mazsolázgatás, kitüntetgetik, közgazdásznak, gyakorlatilag, jogállamisága, önkorrekcióra, pénzügykutató, véleményüket, viszonylagos, köztársasági, magyarország, frakciótagok, főmunkatársa, közgazdászok, kritikájukat, konferencián, kozgazdaszok, ország jogállamisága, gazdasági adatok, budapesti konferencián, résztvevők szerint, jelenlegi kabinettől, rendszerváltás helyes, jogállami demokrácia, politológus szerint, politikai ellenzék, ilyen szakmai, szakmai konferencia, politikai bátorság, résztvevők különböző, ország helyzetét, gazdaság teljesítménye, 2007-es szinten, Lengyel László, Petschnig Mária Zita, Pénzügykutató Zrt, Bárándy Péter, Orbán Viktor, Orbán Viktornak, Nagy Orosz Privatizőr, Bizony VALAHOL, ITTHON KELL POLITIKAI-TÁRSADALMI-GAZDASÁGI FORDULATOT VÉGHEZ VINNI, KELL KÉNYSZERÍTENÜNK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png férfi  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png ház  Szívem tiéd  A jó emberek mindig szépek mar...  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Reggel van  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Ami embereknek lehetetlen, az...  Lóhere  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  képre írva  A másik dolog,  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy hatékony szolga  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Adakozás  Png virág  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ország jogállamisága, gazdasági adatok, budapesti konferencián, résztvevők szerint, jelenlegi kabinettől, rendszerváltás helyes, jogállami demokrácia, politológus szerint, politikai ellenzék, ilyen szakmai, szakmai konferencia, politikai bátorság, résztvevők különböző, ország helyzetét, gazdaság teljesítménye, 2007-es szinten, tendencia pedig, uniós források, egyszeri tényezők, növekedés általános, üzleti környezet, vállalkozók vállalkozhatnának, szakemberek alapvetően, gazdasági önkorrekcióra, változások inkább, második panelbeszélgetés, hazai jogállamisággal, minisztereket gyakorlatilag, jogai lennének, liberális Lengyel, rendszerváltáskor tévesztettünk, többi rendszertváltó, többi rendszertváltott, helyes útra, utóbbi huszonöt, kényszeríthetnek, gazdaságpolitika, rendszertváltott, panelbeszélgetés, jogállamisággal, kényszerítenünk, munkanélküliség, egzisztenciális, rendszertváltó, rendszerváltás, konferenciákra, viszonylagosak, kinyilvánítása, biztonságosabb, kiszámíthatóbb, teljesítménye, természetesen, minisztereket, tévesztettünk, mazsolázgatás, kitüntetgetik, közgazdásznak, gyakorlatilag, jogállamisága, önkorrekcióra, pénzügykutató, véleményüket, viszonylagos, köztársasági, magyarország, frakciótagok, főmunkatársa, közgazdászok, kritikájukat, konferencián, kozgazdaszok, felelősségre, emlékműveket, szakemberek, elvállalják, fogalmazott, konferencia, politológus, vesztettünk, kimondottan, képviselnek, szempontból, hangoztatta, lecsengőben, önkorrekció, fogalmazták, vesztettunk, vállalkozók, országokban, vonulgatnak, helyzetben, kockázatot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.