Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szégyenközösség
  2007-03-17 22:14:43, szombat
 
  Szégyenközösség

szombat, 2007. március 17.

BORÓKAI GÁBOR: SZÉGYENKÖZÖSSÉG - Szégyen, ami ebben az országban következmények nélkül megtörténhet. És nem csak azok szégyene, akik ezt előidézik vagy magyarázgatják, de azoké is, akik szó nélkül eltűrik.

magasságba emelni Gyurcsány Ferencet a Népszabadság szombati mellékletében. A volt SZDSZ-es képviselő érvkészlete összeállításakor s a cikk megírásakor olyan energiákat mozgósított, amelyekkel Békásmegyer egész évi hőellátását megoldhatta volna. Ehelyett akolmeleg védbeszédet szült.

Bauer írásából is kitűnik, hogy nagy a gáz a balliberális féltekén. Menteni kellene a menthetetlent, a mögöttünk lévő öt évet, amely romhalmazzá változtatta mindazt, amihez az államnak köze van. Az SZDSZ politikusa ezért relativizálja a tényeket, fontosként kezelve a lényegtelent, bagatellizálva a lényegest, így mondatot sem szentelve annak, hogy a szociálliberális kormányzás nyomán simán elveszítettük vezető régiós pozíciónkat, miközben az országvezetők hétezermilliárd forintnyi hitelt és privatizációs bevételt pancsoltak el hatalmuk megtartásáért.

Pedig Bauernek csak meg kellene néznie azokat az összehasonlító táblázatokat, amelyeket ugyancsak a Népszabadság adott közre, s amelyből világosan kiolvasható, hogy a gazdasági növekedés, az infláció, az államháztartási egyenleg, valamint az államadósság összevetésében mára toronymagasan vagyunk utolsók a régió - Bulgáriával és Romániával is felpuhított - országai között, s egyedül a munkanélküliség terén csippentjük meg a nyolcadik helyet. Azt pedig az OECD legfrissebb jelentéséből tudhatjuk, hogy adóterheltségben Magyarország 69,5 százalékkal a világ élvonalába tartozik, ami indokolhatatlanná teszi az adók további növelését.

Ha mindehhez még hozzápasszítjuk, hogy az elemzők megállás nélkül kritizálják a megszorítások rossz struktúráját, az Economist brit gazdasági hetilap legutolsó száma pedig Magyarország jövőbeli kilátásait egyenesen aggodalomra okot adónak minősíti, akkor talán nem kell túlzott bátorság annak a kimondásához, hogy az ország jelenlegi kormánya - amelynek legfőbb posztjain ülők a helyzet előállításában is bűnrészesek - nem alkalmas a súlyos örökség leküzdésére. Legfőképp nem arra, hogy a változtatásokhoz visszaszerezze a többség elengedhetetlen bizalmát és támogatását.

Ennek ellenére a kormány emberei ellenállhatatlanul nyomulnak, lángpallosként mutatva az újabb és újabb utakat. (És még mennyi jó ötletük lehet...)

A hatalmi felelőtlenség ugyanakkor csúcsra jár. A jó gazda távollétében duzzad az államkassza hiánya, ártatlan emberek halnak állami ünnepségen, tűzoltók vesztik életüket szimpla alagsori tűzben, emberek százait verik össze október 23-a ötvenedik évfordulóján, s menetből zilálják szét az egészségügy úgy-ahogy működő rendszerét. És semmiből sem következik semmi, ha ahhoz kormánytagoknak is közük van. Októberben például törvénysértő módon, azonosíthatatlan, maszkos, viperás karhatalmi erőket lehet vezényelni a demonstrálókra. S a véres következmények után minden magyar állampolgár miniszterelnöke félmondatot sem szán sajnálkozásra, nem vesz elégtételt az akciókat irányító rendőri vezetőkön, ellenben roppant elégedettségének ad hangot.

S az ész hirtelen befékez, amikor mégis érkezik Bauer Tamás, és elkötelezett demokrataként ünnepeli a miniszterelnököt, amiért az hetente ülésezik a parlamenttel. A SZDSZ politikusa azt állítja, hogy ettől soha nem látott mértékűvé növekedett az Országgyűlés tekintélye, amit megkérdőjelez, hogy valamennyi közvélemény-kutató cég a politikai elit, s különösen a miniszterelnök presztízsének zuhanórepülését méri.

Mintha odaát a formák felülírnák a tartalmat. Mintha az ország gazdasági és politikai hátrasorolódása eltakarható lenne azzal, hogy Gyurcsány hetente és nem háromhetente osztja az észt az Országgyűlésben. Mintha a törvény által nem tiltott (ám kellő empátiával nélkülözendő) árpádsávos zászló használata elleni miniszterelnöki kirohanás legalizálná a rendőrség brutális októberi fellépését. Mintha nem látszódna, hogy a kontrollálatlan koalíciós szavazógép félelmében vagy kapzsiságában törvénnyé formálja a bizniszvilág minden kívánalmát. A rövid távú válságból így teremtve tartós kiszolgáltatottságot.

Szégyen, ami ebben az országban következmények nélkül megtörténhet. S nemcsak azok szégyene, akik ezt előidézik vagy magyarázgatják, de azoké is, akik szó nélkül eltűrik.

A megnyugváshoz nem lelkesült apologéták vagy állig felszerelt rendőrségi bandériumok juttathatnak el bennünket, de a normalitás, a felelős kormányzás visszatérte. Ez pedig aligha képzelhető el az országot leértékelő hatalmi elit távozása nélkül.

A változtatás alkotmányos lehetősége egyelőre a kormánypárti képviselők kezében van. A másik oldal csak várhat, demonstrálhat, miközben életkilátásaiban romlik, kiszolgáltatottságában, indulatában és létszámában egyre növekszik. Pocsékabb aránypár nem állítható fel. Vagy ki tudja?

A jövő - sajnos - megszépítheti a mát...

Eredeti cikk:
http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15356
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életkilátásaiban, változtatásokhoz, elégedettségének, miniszterelnököt, összeállításakor, adóterheltségben, szociálliberális, azonosíthatatlan, munkanélküliség, kormánytagoknak, hátrasorolódása, országgyűlésben, szégyenközösség, hétezermilliárd, miniszterelnöki, államháztartási, zuhanórepülését, kontrollálatlan, miniszterelnöke, elengedhetetlen, hozzápasszítjuk, magyarázgatják, bagatellizálva, következmények, miniszterelnök, demonstrálókra, lángpallosként, visszaszerezze, előállításában, összehasonlító, összevetésében, privatizációs, presztízsének, országvezetők, megtartásáért, demonstrálhat, országban következmények, volt SZDSZ-es, cikk megírásakor, balliberális féltekén, mögöttünk lévő, államnak köze, szociálliberális kormányzás, országvezetők hétezermilliárd, összehasonlító táblázatokat, gazdasági növekedés, államháztartási egyenleg, államadósság összevetésében, munkanélküliség terén, nyolcadik helyet, világ élvonalába, adók további, BORÓKAI GÁBOR, Gyurcsány Ferencet, Pedig Bauernek, Bauer Tamás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A televizió nem a kultúrát kép...  A kételkedés kezelése  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akik bántanak téged  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bounty krémes  Alázat  Kaffka_Margit  Akarat  Png nő  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Rátalálsz  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Png fotel  Tanuld meg ezt a versemet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Szép álmokat!  Szívem  Facebookon kaptam  Png virág  Png fotel  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 19  Sokan azt tartják  Png csokor  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyon különös  Fekete István - Akác  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rátalálsz  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem méltó hozzád  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kerüld el az evangélium örömén...  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A másik dolog,  A jó emberek mindig szépek mar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
országban következmények, volt SZDSZ-es, cikk megírásakor, balliberális féltekén, mögöttünk lévő, államnak köze, szociálliberális kormányzás, országvezetők hétezermilliárd, összehasonlító táblázatokat, gazdasági növekedés, államháztartási egyenleg, államadósság összevetésében, munkanélküliség terén, nyolcadik helyet, világ élvonalába, adók további, elemzők megállás, megszorítások rossz, ország jelenlegi, helyzet előállításában, súlyos örökség, változtatásokhoz visszaszerezze, többség elengedhetetlen, kormány emberei, hatalmi felelőtlenség, államkassza hiánya, egészségügy úgy-ahogy, véres következmények, akciókat irányító, hetente ülésezik, politikai elit, miniszterelnök presztízsének, formák felülírnák, ország gazdasági, törvény által, rendőrség brutális, kontrollálatlan koalíciós, bizniszvilág minden, rövid távú, felelős kormányzás, országot leértékelő, változtatás alkotmányos, kormánypárti képviselők, másik oldal, életkilátásaiban, változtatásokhoz, elégedettségének, miniszterelnököt, összeállításakor, adóterheltségben, szociálliberális, azonosíthatatlan, munkanélküliség, kormánytagoknak, hátrasorolódása, országgyűlésben, szégyenközösség, hétezermilliárd, miniszterelnöki, államháztartási, zuhanórepülését, kontrollálatlan, miniszterelnöke, elengedhetetlen, hozzápasszítjuk, magyarázgatják, bagatellizálva, következmények, miniszterelnök, demonstrálókra, lángpallosként, visszaszerezze, előállításában, összehasonlító, összevetésében, privatizációs, presztízsének, országvezetők, megtartásáért, demonstrálhat, megkérdőjelez, megszorítások, toronymagasan, demokrataként, relativizálja, sajnálkozásra, megszépítheti, megnyugváshoz, mellékletében, felelőtlenség, elveszítettük, menthetetlent, kapzsiságában, államadósság, juttathatnak, lényegtelent, jelentéséből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.