Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elgondolkodtató
  2008-03-17 19:50:37, hétfő
 
  1848 március 15-ről másképp. Petőfi, Kossuth és a szabadkőművesek.


Az ünnepet még ne felejtsük! Érdemes néhány Petőfi verset elolvasni.
1. A királyok ellen (1844 december): "A bárd , mely Lajosnak Párizs piacán lecsapott nyakára, Első villáma volt a zaivatarnak, Mely rátok készül s kitör nemsokára"
2. A királyokhoz (1848 március 27-28): "Nincs többé szeretett király"
3. A király esküje (1848 május): "A gaz királyt fojtsuk az ártatlan áldozat vérébe."
4. Akasszátok föl a királyokat (1848 december) "Akasszátok föl a királyokat".

Lehetne még sorolni, de megállapíthatjuk, hogy Petőfinek nincs egyetlen verse sem melyben pozitívan ír a királyságról, egyetlen verse sincs pl. az árpádházi királyokról. Petőfi egész politikai költészetét uralja a népnek megadandó jog és a nemesség túlzóan igaztalan bírálata. A jakobinus eszmék nyílt szimpatizánsa.
5. Dicsőséges nagyurak (1848 március 11): "Ezer évig híztak rajtunk az urak".

Róbert Péter, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem tanára a következőket mondta 2008 március 16-án: a zsidóknak a forradalom idején nem volt állampolgári joguk, ugyanakkor legalább 10-12 ezren, más becslések szerint pedig 20 ezren harcoltak a magyar honvédségben. Ez azt jelenti, hogy számarányukat jóval meghaladó arányban harcoltak a magyar szabadságért.
A hadsereg lovakkal való ellátása, orvosi gondozása is javarészt zsidókhoz köthető, mint ahogy a hírszerzésben is jelentős szerepet játszottak, mert kereskedőként sok helyen megfordultak, és az áruk mellett az információkat is szállították - folytatta.
Arról is beszélt, hogy a Táncsics Mihályt a helytartótanács börtönéből március 15-én kiszabadító ifjúság mintegy egyharmada lehetett zsidó. A zsidósággal szimpatizáló márciusi ifjak közül Petőfi Sándort emelte ki.


160 éve ünnepeljük már a szabadságharcot, és közben szemellenzősen nem beszélünk a zsidóság és a szabadkőművesség szerepéről. Vajon megtörtént volna-e 1848 március 15-e a zsidóság nélkül?

1845 és 1847 között egész Európát kiterjedt gazdasági, pénzügyi válság rázta meg, és elkezdődött a monarchiákkal szembeni un. polgári forradalmak sora:
1848. január 27. Nápoly,
február 8. Piemont,
február 17. Toscana,
február 23-24. Párizs,
március 11. Prága,
március 15. Pest-Buda,
március 17. Krakkó,
március 18. Velence,
március 18-19. Berlin.
Ausztria minden 100.000-nél nagyobb városában megmozdulások voltak. Megszületik a Marx és Engels nevével jelzett Kommunista Kiáltvány is. Mindenhol hasonló követelések. Vegyük figyelembe a kor hírközlési és közlekedési viszonyait és tegyük fel a kérdést: Vajon megszülethetett volna egy ilyen forradalom-sorozat a nemzetközi kapcsolatarendszerben élő zsidóság és a szabadkőműves előkészítés nélkül?


1848 tavaszán Anglia és Oroszország kivételével egész Európában "láncreakcióként", egymást erősítve robbantak(robbantották) ki a forradalmak(at). Franciaországban - mivel a feudális kötöttségek már jórészt megszűntek - demokratikus alkotmányt, köztársaságot, Németországban alkotmányosan is biztosított nemzeti egységet, Magyarországon polgári alkotmányt, jogkiterjesztést, a feudális rend felszámolását majd függetlenséget követeltek.
E szép elvek vajon milyen mértékig szolgáltak eszközül a szabadkőműves világprogram, a trónok és oltárok, azaz a monarchiák és az egyházak hatalmának megdöntéséhez?
1848-ban úgy tűnt, hogy az európai hatalmi rendszer összeomlik, és a meghirdetett célok Európa-szerte megvalósulnak (nemzeti önrendelkezés, modernizáció, nemzetállamok megteremtése, liberális politikai rendszerek létrehozása).
Elmondhatjuk: 1848-ban Magyarországnak a Habsburg császársággal szembeni harca szinkronban volt a szabadkőműves világprogrammal.

A forradalmak azonban mégsem maradtak következmények nélkül: néhány liberális alkotmány, valamint a jobbágyfelszabadítás, Franciaországban az általános választójog érvényben maradtak, Közép-és Kelet-Európa területén pedig felgyorsult a modernizáció, a feudális rendszerek megszűnésével ill. gyengülésével megkezdődhetett a dinasztikus nagyhatalmi politika átrendeződése, a polgári-tőkés hatalmi átrendeződés felgyorsulása.
Magyarországon ez a 'fejlődés' - különösen a kiegyezés után - olyan gyors volt, hogy a századfordulóra a magyar arisztokrácia már árnyéka volt csak korábbi önmagának.

Hallgassuk csak Petőfi jakobinus ihletettségű hangját:
6. Ausztria (1848 június) : "El fogsz pusztulni, Ausztria,.. Földönfutók lesznek császárjaid,.. S nincs számotokra többé kegyelem,.. Dögtestetekre hollók szállanak,"

Kossuth Lajos kasszandra jóslata: Kossuth 1867 májusában Deák Ferenchez írott nyílt levelében a történelmi Magyarország felbomlását jósolta, amennyiben sorsát a halálra ítélt Habsburg Birodalomhoz kötik.
Kossuth szabadkőműves volt. Feltevésem szerint beleláthatott a világot irányító háttérerők szándékába, melyet erre az időszakra így fogalmaztak meg: a trónok és az oltárok lerombolása. Tehát Kossuth tisztában volt a katolikus Habsbug császárság lerombolásának tervével, ezért óvta Magyarországot a kiegyezéstől.

Összefoglalás: 1848 március 15-e kirobbanásában és a '48-as magyar szabadságharc relatív sikerében jelentős szerepet játszott a zsidóság és a szabadkőművesség. E szerep mértéke további kutatás tárgya kellene legyen. Ha a trónok és oltárok lerombolásának világprogramja már 1848-ban sikerül, akkor a történelmi Nagy-Magyarország 1848-49-ben - a fentebb jelzett szinkronitás miatt - helyreáll.
A szabadságharcunk relatív sikere késztette a Habsburgokat az 1967-es kiegyezésre. Ha nincs kiegyezés, ha nincs Osztrák-Magyar Monarchia akkor nincs Trianon sem.
A szabadkőművesség tanult 1848 kudarcából, az újabb forradalmakat csak a világháborúban legyengített állapotukban idította be a monarchiák ellen. Magyarország Ausztria oldalán szembekerült a szabadkőműves világprogrammal, ezért lett az országunk sorsa a trianoni feldarabolás.

Szerény ÚDK javaslat: A történelem és a politológus oktatásban meg kell jeleníteni a (szabadkőműves) háttér erők hatását is.

Bégány Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadkőművesség, franciaországban, jogkiterjesztést, szabadságharcunk, megállapíthatjuk, megkezdődhetett, megszülethetett, magyarországnak, századfordulóra, világprogrammal, láncreakcióként, helytartótanács, szabadságharcot, szabadkőművesek, magyarországon, németországban, lerombolásának, következmények, függetlenséget, világprogramja, magyarországot, világháborúban, kirobbanásában, szemellenzősen, nemzetállamok, szabadkőműves, monarchiákkal, kereskedőként, számarányukat, hírszerzésben, szimpatizánsa, császársággal, megdöntéséhez, megmozdulások, alkotmányosan, köztársaságot, királyok ellen, király esküje, ártatlan áldozat, árpádházi királyokról, népnek megadandó, nemesség túlzóan, jakobinus eszmék, következőket mondta, forradalom idején, magyar honvédségben, magyar szabadságért, hadsereg lovakkal, áruk mellett, helytartótanács börtönéből, zsidósággal szimpatizáló, szabadkőművesség szerepéről, Lajosnak Párizs, Róbert Péter, Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem, Táncsics Mihályt, Petőfi Sándort, Kommunista Kiáltvány, Közép-és Kelet-Európa, Kossuth Lajos, Deák Ferenchez, Habsburg Birodalomhoz, Tehát Kossuth, Osztrák-Magyar Monarchia, Magyarország Ausztria, Szerény ÚDK, Bégány Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Png virág  Neked tudnod kell  Png ház  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A másik dolog,  Próbálj meg ...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Németh László tollából  Az engedelmesség miért nem vál...  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyon különös  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png nő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  képre írva  Szép álmokat!  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png virág  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  Radikális szeretet  Nevem 
Bejegyzés Címkék
királyok ellen, király esküje, ártatlan áldozat, árpádházi királyokról, népnek megadandó, nemesség túlzóan, jakobinus eszmék, következőket mondta, forradalom idején, magyar honvédségben, magyar szabadságért, hadsereg lovakkal, áruk mellett, helytartótanács börtönéből, zsidósággal szimpatizáló, szabadkőművesség szerepéről, zsidóság nélkül, monarchiákkal szembeni, szabadkőműves előkészítés, feudális kötöttségek, feudális rend, szabadkőműves világprogram, egyházak hatalmának, európai hatalmi, meghirdetett célok, szabadkőműves világprogrammal, forradalmak azonban, általános választójog, feudális rendszerek, dinasztikus nagyhatalmi, polgári-tőkés hatalmi, kiegyezés után, magyar arisztokrácia, történelmi Magyarország, halálra ítélt, világot irányító, oltárok lerombolása, katolikus Habsbug, történelmi Nagy-Magyarország, szabadságharcunk relatív, 1967-es kiegyezésre, szabadkőművesség tanult, újabb forradalmakat, világháborúban legyengített, monarchiák ellen, országunk sorsa, trianoni feldarabolás, politológus oktatásban, szabadkőművesség, franciaországban, jogkiterjesztést, szabadságharcunk, megállapíthatjuk, megkezdődhetett, megszülethetett, magyarországnak, századfordulóra, világprogrammal, láncreakcióként, helytartótanács, szabadságharcot, szabadkőművesek, magyarországon, németországban, lerombolásának, következmények, függetlenséget, világprogramja, magyarországot, világháborúban, kirobbanásában, szemellenzősen, nemzetállamok, szabadkőműves, monarchiákkal, kereskedőként, számarányukat, hírszerzésben, szimpatizánsa, császársággal, megdöntéséhez, megmozdulások, alkotmányosan, köztársaságot, felszámolását, információkat, megvalósulnak, önrendelkezés, dögtestetekre, forradalmakat, arisztokrácia, szabadságharc, összefoglalás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.