Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkok és szolgálatok
  2006-12-15 16:19:01, péntek
 
  Titkok és szolgálatok

A tévészékház ostroma és az október 23-ai ,,sajnálatos események" kapcsán főként a rendőrség szerepéről esik szó. Felmerül azonban az a kérdés is, hogy hol voltak a titkosszolgálatok? Vajon miért nem jelezték előre a várható fejleményeket?

A tévéépületet őrző-védő In-kal Security Kft. munkatársai már a tüntetőknek a Parlamenttől való elindulása után jelezték társaiknak, hogy mi várható. A Heti Válasz, 2006. szeptember 28.-i számában megírta, hogy az In-kal Security Kft. emberei jelezték munkatársainak, hogy az ostromlók kemény magját a kormányellenes tüntetésre "ráépült" futballszurkolók alkotják. Az ostrommal kapcsolatos rendőrségi vizsgálatban viszont az szerepel, hogy a rendőrség nem kapott erről információt a titkosszolgálatoktól.

Az október 23-ai eseményekkel kapcsolatban egyértelmű, hogy a rendőrség az eredetileg az Alkotmány utcában vont kordonnal a Kossuth-téren folyó (nagy számú külföldi vezető személyiség részvételével, de a lakosság kizárásával) lezajlott ünnepség zavartalanságát kívánta biztosítani, de a kordon egyre távolabbra történő kitolásával azt végül is a Fidesz által tartott ünnepség helyszínének közelébe helyezte át. Itt aztán akármi is történhetett volna... S hogy történjen, arról éppen a lehallgatott ,,zavargás-irányítók" igyekeztek gondoskodni - szerencsére eredménytelenül. A Népszabadság internetes változatában (http://www.nol.hu/cikk/422955/) megjelentek a rendőrségi belső rádiótelefon információváltások, illetve a ,,zavargások irányítóinak" lehallgatott beszélgetései, amelyeket eredetileg titkosítottak, majd a titkosítást néhány nap alatt feloldották. A rendőrök hangjából: "addig megállunk, míg tart a nagygyűlés, ők 18 órakor befejezik, és 18 órakor elhagyják békésen a területet, akik ott maradnak, azokkal szemben újra meg fog indulni a felszámolás." A ,,tüntetők" hangjából: ,,- Vonuljatok egészen vissza az Astoriáig, hagyjátok a ... rendőröket vagy húzzátok magatokkal a rendőröket! - Azt akarjuk, azt akarjuk... - És akkor onnét, elvileg azt mondta, hogy hat órakor befejezik a nagygyűlést, és akkor megindulnak..." A hasonlóság a két szöveg bizonyos részei között egészen meglepő: a gyűlés végén "megindulnak". De a magyarázat a "tüntetők" hangjának egy másik részéből kiderül: "Tíz méterre vagyok a rendőrök mögött, ti meg előtte vagytok." Vagyis az egyik ,,tüntető" valahogy a rendőrsorfal mögé került. Vajon hogyan, miért?

A Heti Válasz 2006. november 9-i számában megjelentek szerint (Tomcat: Van két provokátor) ismertté vált, hogy ki volt az egyik személy azok közül, akiknek a beszélgetését lehallgatták. Az illető azt állította, hogy ,,Egyfolytában bent ültek az emberkéink a Teve utcában, és megpróbáltak hatni a rendőrökre." Vagyis a ,,tüntetők" szervezői és a rendőrök között élénk kapcsolat volt. S ez a körülmény magyarázatot ad arra is, hogy miért éppen e két személy beszélgetését hallgatták le: nyilván jó előre tudták, hogy kiket kell lehallgatni, és beszélgetésüket rögzíteni - bizonyos célok érdekében.

Érdekes kérdéseket vet fel annak a bizonyos tanknak az elindítása, és a rendőrsorfal felé irányítása is. A ,,randalírozók" (nagyrészt békés sétálgatók) közül sokakat brutálisan bántalmaztak a rendőrök, és sokak ellen azóta már bírósági ítélet is született. A tank elindítóját azonban (annak ellenére, hogy a jelek szerint jó előre készült erre a cselekedetére, s ha valaki, akkor ő aztán igazán nagy veszélyt jelentett tevékenységével a rendőrökre) nem bántalmazták, azóta büszkén vállalta tettét Friderikusz műsorában az ATV-n, és nincs hír arról, hogy ítélet született volna ellene. 23-án késő este azután a rendőrök, akik békésen hazafelé tartó fiatalokra támadtak a rakparton, dühödten hivatkoztak arra, hogy ,,el akartatok taposni bennünket a tankotokkal".

Valahol a háttérben tehát valószínűleg igencsak történtek előkészületek a ,,sajnálatos eseményekre". Sőt, a Heti Válasz idézett írásában a megszólaló egyik lehallgatott személy megjegyezte, hogy a két provokátor, aki ,,van", voltak azok, ,,akik telerakták az országot útlezárásokkal". Egyikükről köztudottá vált, hogy a III/II-es főcsoportfőnökség, vagyis a kémelhárítás munkatársa volt egykoron. S az útlezárások azóta is tartanak... Gondoljunk bele, milyen hatásuk van ezeknek? A kormányt le lehet ezen az úton mondatni? Nyilvánvalóan nem. A megszorítások a félpályás útlezárások által kellemetlenül érintett autósokat is sanyargatják, és még a tetejébe az előrehaladásukat is akadályozzák az ilyen ,,tüntetők". Tehát nyilvánvalóan nem a kormány ellen, hanem inkább az ellenzék ellen hangolják a közvéleményt. Ebből könnyen következtethetünk arra, hogy kiknek állnak az érdekében ezek az útlezárások, és a hasonló akciók.

A ,,sajnálatos" események azonban lezárultak, akik megsérültek, s akiket elítéltek, azok számára maradandó élményt okoztak, s a közvélemény is élénken fog emlékezni rájuk jó ideig. Tartani lehet azonban attól, hogy a dolog ezzel nem ért teljesen véget, csak egyenlőre. Sokan, sokféle okból számítanak arra, hogy a tél végén ismét felizzik majd a légkör az országban. A másfél-kétszeresükre emelkedő fűtés-számlák, az orvoshoz jutás fokozódó nehézségei, sok munkahely megszűnése addigra megteszi a hatását. S mi lesz akkor, ha a tévészékház ostroma és az október 23-án történtek csak főpróbát jelentettek, s a háttérben folyó előkészületek majd eredményesebbek lesznek? Ezeken a kérdéseken a Fidesz és a KDNP vezetőinek igen alaposan el kell gondolkodniuk az elkövetkező hónapokban, és meg kell találniuk a módját annak, hogy ne lehessen az elégedetlenség (akár spontán) kitöréseire olyan könnyen ráépülni, és ismét súlyos (az őszinél súlyosabb) helyzetet előidézni.

Jójárt Elemér
http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3904&Itemid =44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: futballszurkolók, előrehaladásukat, eredményesebbek, tevékenységével, eredménytelenül, beszélgetésüket, zavartalanságát, útlezárásokkal, munkatársainak, kormányellenes, elégedetlenség, megszorítások, kellemetlenül, beszélgetését, előkészületek, gondolkodniuk, nyilvánvalóan, részvételével, titkosítottak, beszélgetései, fejleményeket, kétszeresükre, cselekedetére, rendőrsorfal, lehallgatott, egyfolytában, vizsgálatban, sanyargatják, bántalmazták, kémelhárítás, történhetett, helyszínének, randalírozók, közvéleményt, bántalmaztak, akadályozzák, tévészékház ostroma, október 23-ai, rendőrség szerepéről, várható fejleményeket, tévéépületet őrző-védő, ostromlók kemény, kormányellenes tüntetésre, ostrommal kapcsolatos, lakosság kizárásával, kordon egyre, lehallgatott „, rendőrségi belső, titkosítást néhány, rendőrök hangjából, gyűlés végén, másik részéből, In-kal Security Kft, Heti Válasz, Jójárt Elemér,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Varga János Veniam - Fontos sz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png ház  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Fehér virág  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reggel van  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Akarat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Hiányzik  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Krisztinától  Éretlen vers  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einsteinről  Albert Einstein gondolata  Erdőn  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Németh László tollából  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kutya  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sose bánj semmit  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tévészékház ostroma, október 23-ai, rendőrség szerepéről, várható fejleményeket, tévéépületet őrző-védő, ostromlók kemény, kormányellenes tüntetésre, ostrommal kapcsolatos, lakosság kizárásával, kordon egyre, lehallgatott &#8222, rendőrségi belső, titkosítást néhány, rendőrök hangjából, gyűlés végén, másik részéből, rendőrök mögött, egyik &#8222, rendőrsorfal mögé, egyik személy, beszélgetését lehallgatták, rendőrök között, körülmény magyarázatot, bizonyos tanknak, rendőrsorfal felé, tank elindítóját, jelek szerint, háttérben tehát, megszólaló egyik, kémelhárítás munkatársa, útlezárások azóta, úton mondatni, félpályás útlezárások, ilyen &#8222, kormány ellen, ellenzék ellen, érdekében ezek, hasonló akciók, dolog ezzel, orvoshoz jutás, október 23-án, háttérben folyó, elkövetkező hónapokban, módját annak, őszinél súlyosabb, futballszurkolók, előrehaladásukat, eredményesebbek, tevékenységével, eredménytelenül, beszélgetésüket, zavartalanságát, útlezárásokkal, munkatársainak, kormányellenes, elégedetlenség, megszorítások, kellemetlenül, beszélgetését, előkészületek, gondolkodniuk, nyilvánvalóan, részvételével, titkosítottak, beszélgetései, fejleményeket, kétszeresükre, cselekedetére, rendőrsorfal, lehallgatott, egyfolytában, vizsgálatban, sanyargatják, bántalmazták, kémelhárítás, történhetett, helyszínének, randalírozók, közvéleményt, bántalmaztak, akadályozzák, parlamenttől, megpróbáltak, magyarázatot, változatában, eseményekkel, kapcsolatban, valószínűleg, lehallgatták, tévéépületet, népszabadság, irányítóinak, rádiótelefon, szerencsére, titkosítást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.