Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Értéknövekedési adót vethetnek ki jövőre
  2013-09-20 16:29:38, péntek
 
  Fokozzuk ! Az elárverezés is eladásnak számít ? Adóztassák meg ! Hátha akkor a népnek nem lesz vicces kedve !


Értéknövekedési adót vethetnek ki jövőre
[origo]MTI2012. 05. 15. 17:46

Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövőre tízszázalékos értéknövekedési hozzájárulást - lényegében adót - fizethetnek az önkormányzatoknak az ingatlanuktól megváló tulajdonosok - derül ki egy kedden megjelent törvénytervezetből. Az adó kivetésének feltétele, hogy az adott területen lévő ingatlanok értékéről legyen nyilvántartás.

A kormány az építési törvény módosításával jövőre bevezetné az értéknövekedési hozzájárulást, amelyet az ingatlantulajdonosoknak kellene megfizetniük az eladás után - derül ki a kormány holnapján kedden megjelent tervezetből.

A kormány által még nem tárgyalt előterjesztés szerint, ha a helyi építési szabályzat megalkotása, módosítása eredményeként a hatálya alá tartozó területen lévő telkek, épületek forgalmi értéke emelkedik, akkor a növekedés legfeljebb tizedét a települési önkormányzat elvonhatja.

Ingatlankataszter a feltétel

Az építési szabályzat módosítása például korábban külterületként nyilvántartott területet bel- vagy építési területté minősíthet, illetve sűrűbb vagy magasabb beépítésre adhat lehetőséget. Ezek a változások megnövelhetik az adott területen lévő ingatlanok értékét, és a különbözet után kellene eladáskor megfizetni a tervezetben szereplő adót. A terhet csak akkor vetheti az adott önkormányzat, ha a helyi építési szabályzat elkészítésével párhuzamosan az érintett területre elkészíti az ingatlanérték-katasztert a vonatkozó jogszabályok alapján.

Az értéknövekedési hozzájárulás bevezetését a tervezet azzal indokolja, hogy "az önkormányzat településrendezési döntései következtében, közpénzek révén a magán-ingatlanvagyonban bekövetkező értéknövekedés meghatározott mértékű elvonásával és az önkormányzat költségvetésébe történő visszajuttatásával lehetőséget teremt közcélú fejlesztésekre".

Korábban többször felmerült

Az ingatlanok értéknövekedésére kivetett terhelés nem meglepő lépés: Tarlós István főpolgármester tavaly tavasszal ismertetett gazdasági programtervezetében már szerepelt - a korábban LMP-s politikusok által támogatott - ingatlan-értéknövekedési adó bevezetése. Az akkor ismertetett előterjesztés szerint ennek alapja az lehet, hogy az ingatlan értéknövekedését részben a főváros teremti meg.

Ezt megelőzően, 2009 májusában Baráth Etele, az előző parlamenti ciklus szocialista politikusa azt nyilatkozta, hogy az akkori kormány által tervezett ingatlanadó helyett értéknövekedési adóra lenne szükség. Baráth akkor közölte, az értéknövekedési adót akkor kellene befizetni, ha valakinek az ingatlana mellett például egy utat leburkolnak, vagyis a közösség pénzéből lett gazdagabb. Baráth Etele egyúttal fontosnak nevezte egy jó értékkataszter meglétét.

Négy évvel korábban pedig felmerült, hogy az iparűzési adót lehetne kiváltani az ingatlanok értéknövekedése alapján fizetendő adóval, de végül ezt elvetette az akkori kormány. Ezt megelőzően pedig 1997-ben éppen annak az építési törvénynek a megalkotásakor merült fel az értéknövekedési adó bevezetése, amelynek módosításával a mostani kormány életbe léptetné ezt a terhelést. Tizenöt évvel ezelőtt a végleges törvénybe nem került bele ez az adó.

http://www.origo.hu/gazdasag/20120515-erteknovekedesi-adot-vetne-ki-a-kormany-az- ingatlanokra.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: értéknövekedését, értéknövekedési, értéknövekedése, költségvetésébe, erteknovekedesi, külterületként, elkészítésével, nyilvántartott, értékkataszter, főpolgármester, megalkotásakor, értéknövekedés, fejlesztésekre, meghatározott, tízszázalékos, módosításával, hozzájárulást, előterjesztés, következtében, megnövelhetik, ingatlanérték, nyilvántartás, ingatlanuktól, eredményeként, ingatlanokra, párhuzamosan, tulajdonosok, önkormányzat, megfizetniük, hozzájárulás, jogszabályok, ismertetett, bekövetkező, megalkotása, bevezetését, elvonásával, benne szereplő, megjelenés idején, ingatlanuktól megváló, kedden megjelent, adott területen, építési törvény, értéknövekedési hozzájárulást, eladás után, kormány holnapján, kormány által, helyi építési, növekedés legfeljebb, települési önkormányzat, építési szabályzat, változások megnövelhetik, különbözet után, Tarlós István, Baráth Etele,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Akik bántanak téged  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Szívem  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Png ház  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Elköszönt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Tanuld meg ezt a versemet  Csak a fogyatkozás látható  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Reggel van  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png kislány  Alvó cicák  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png nő  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  Alázat  A sors  Mindig jusson idő nevetni  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A boldog családok mind hasonló...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Bounty krémes  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
benne szereplő, megjelenés idején, ingatlanuktól megváló, kedden megjelent, adott területen, építési törvény, értéknövekedési hozzájárulást, eladás után, kormány holnapján, kormány által, helyi építési, növekedés legfeljebb, települési önkormányzat, építési szabályzat, változások megnövelhetik, különbözet után, tervezetben szereplő, terhet csak, adott önkormányzat, érintett területre, vonatkozó jogszabályok, értéknövekedési hozzájárulás, tervezet azzal, önkormányzat költségvetésébe, ingatlanok értéknövekedésére, korábban LMP-s, akkor ismertetett, ingatlan értéknövekedését, főváros teremti, előző parlamenti, akkori kormány, értéknövekedési adót, ingatlana mellett, utat leburkolnak, közösség pénzéből, iparűzési adót, ingatlanok értéknövekedése, építési törvénynek, megalkotásakor merült, mostani kormány, végleges törvénybe, értéknövekedését, értéknövekedési, értéknövekedése, költségvetésébe, erteknovekedesi, külterületként, elkészítésével, nyilvántartott, értékkataszter, főpolgármester, megalkotásakor, értéknövekedés, fejlesztésekre, meghatározott, tízszázalékos, módosításával, hozzájárulást, előterjesztés, következtében, megnövelhetik, ingatlanérték, nyilvántartás, ingatlanuktól, eredményeként, ingatlanokra, párhuzamosan, tulajdonosok, önkormányzat, megfizetniük, hozzájárulás, jogszabályok, ismertetett, bekövetkező, megalkotása, bevezetését, elvonásával, elárverezés, tervezetből, lehetőséget, politikusok, szocialista, nyilatkozta, tervezetben, fizethetnek, információk, leburkolnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.