Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
PROGNÓZIS a NYUGGEREKNEK
  2013-10-06 11:00:32, vasárnap
 
  2013. október 5., szombat

PROGNÓZIS A NYUGGEREKNEK

A kormány a 2014-es költségvetés részeként elkészítette 2017-ig előretekintő három éves prognózisát a Nyugdíjbiztosítási Alap gazdálkodására.
A prognózis szerint magyar nyugdíjasnak lenni továbbra sem lesz rendkívüli szerencse, gazdasági helyzete valahol az eritreai menekültek és a csukcs fókavadászok életszínvonalának átlaga környékén stabilizálódik.
Hogy ezt a remek eredményt sikerült elérni, ahhoz persze az is kellett, hogy a kormány trükközzön egy jóízűt, nevezetesen nevezze el profiltisztításnak azt az egyszerű trükköt, hogy a nyugdíjalapból csak a nyugdíj-korhatárt betöltöttek számára fizessenek, akinek pedig a korhatár alatt járna valamilyen ellátás, annak ezentúl csak a szája járjon, ellátást meg majd a költségvetéstől kap.
Hacsak úgy nem jár, mint a viccben a kontrás, akinek a gázsi jár, de nem jut.
Vagy nem annyi jut, mindenesetre az állam a járulékfizetés ellentételezési kötelezettségéből az ő nyugellátásukat egy laza mozdulattal a kegyúri tevékenység körébe utalta: ha akar ad, ha nem akar nem, vagy csak kevesebbet ad, - cserébe a nyugger a járókeretével ingyen futhat két kört a rekordsebességgel épülő FTC stadion körül.
Kívülről.
Éjjel, ha esik az eső, mert nappal nem csúfíthatja a környezetet, hiszen a nyuggert a hajléktalantól többnyire csak egy elhanyagolható, apró különbség különbözteti meg, mely szerint a hajléktalan a csillagos ég alatt fagy meg télen, míg a nyugdíjas a lakásában, kvázi luxuskörülmények között.
De legalább nem áltatják a szerencsétlent - igaz, nagydobra sem verik, hogy arra ne is számítson, hogy a helyzete majd javulgat apránként, merthogy az egyértelműen le vagyon írva: a nyugdíjak reálértéke nem emelkedhet, az inflációnak megfelelő nyugdíjemelés szép, ábrándos ígérete pedig valahol Arisztid és Tasziló, továbbá Móricka történeteivel esik egy megítélés alá.
Ha az inflációt számítják, akkor bizony a számítási alapban benne van a felcsúti Corleone-expressz rendkívül olcsó síneinek ára éppúgy, mint a Viktor nevű gőzmozdony beszerzési ára, mely az előző évhez képest jelentősen olcsóbb lett, és ha így nézzük, hát a nyugdíjas még jól is jár.
Kivéve persze, ha megveszi az expresszre a pótdíjas jegyet, mert akkor kicsit drágább lesz az utazása, mint volt - és akkor még nem beszéltünk a ... - hagyjuk, hosszú lenne a lista.
Szóval én is csak azt a statisztikát tartom hitelesnek, melyet én hamisítottam, a kormány inflációs számításait pedig kénytelen vagyok fenntartásokkal kezelni, továbbá én még azt is tudom, hogy a nép egyszerű gyermeke a stagnálást is életszínvonal-csökkenésként éli meg.
De kit érdekel, hiszen a politikus - mint például Pintér belügyér - nem a nyugdíjából él, azt csak felveszi, mert ami jár, az bizony jár, hanem a hosszú évek során félretett megtakarításaiból, vagy Anikó asszony a tűpénzéből..
Merthogy a politikus takarékosság területén is példát mutat a lakosságnak, nem herdál, lehajol minden elgurult ötforintosért - de lám, meg is van az eredménye!
De vissza a nyuggerekhez, akiknek ezt a státuszt elérni csak akkor van módjuk, ha a kedves papa teknősbéka volt, merthogy a nyugdíjkorhatár emelkedik, minden évben fél évvel, a dolgok mai állása szerint egészen hatvanöt évig.
Akkor majd - gondolom - jön egy új törvény, melynek alapján évente egy évvel nő a nyugdíjkorhatár, úgyhogy aki ma hatvan éves, jól teszi, ha bérletet vált valamelyik konditerembe.
Nem azért, mintha társadalmilag hasznos lenne idős, hosszú évek munkájába belefáradt, sok esetben betegségekkel küszködő embereket akaratuk ellenére dolgoztatni vagy életük alkonyán munkanélkülivé tenni, de ameddig dolgozik, addig nem kell neki nyugdíjat fizetni, sőt, ő töltögeti a nyugdíjkasszát, ami nagyon helyes is.
Hiszen így sem, hogy a nyuggerek közül kiemelték a korhatár alatti jogosultakat, már nem elég a pénz a nyugellátásokra, 2015-től pedig minden évben egyre több pénzt kell átcsoportosítani a költségvetésből nyugdíjkifizetésekre, és a korhatár alatti jogosultak ellátását is onnan kell fizetni.
Hogy pontosan érthető legyen a dolog, ez azt jelenti, hogy a nyugdíjak egy adott hányadát majd te fizeted, kedves aktív dolgozó, neked meg nem lesz egy fillérre sem jogosultságod, ha nyugdíjba mész valami extra szerencse folytán.
Merthogy az erre a célra az évek során félretett háromezer milliárdból már csak kétszázmilliárd lelhető fel, a többit megtekintheted a Vezér kis parasztházának tövében, az Üllői úton, Sanader volt horvát kormányfő zsebében, meg szép reményekre jogosító MOL részvényekben, a KÖZGÉP nyereségében, Mészáros Lőrinc osztalékában, az üres gáztározókban, meg a Mi Boldogságunk és csatlósai zsebében.
Hogy mi szükség volt ilyen szép tervek mellett a hatvankét évesek világgá zavarására a munka világából, az a helyzet tükrében nehezen lenne érthető, ha nem ismernénk a hatalom törekvését mindenféle irányító pozíció megszerzésére.
Márpedig ezek az öregek nem átallottak az elmúlt években vezető beosztásokra szert tenni, egyszerűen likvidálni meg nem lehetett őket, mert még nem volt készen a törvény a barkács-temetésekről, oszt a szerteszét heverő vezetői hullák ott büdösödtek volna mindenfelé.
Így legalább jöhettek a tehetséges újak, akik a Rákosi-kor kritériumrendszere szerint kerültek kiválasztásra: első a politikai megbízhatóság!
A választások előtt majd odalök a Vezér a nyugdíjasoknak kis tökmagravalót, az ostobábbja meg tapsol, mint a rezsicsökkentésnek, mely leginkább a leggazdagabbaknak kedvez, míg a kisnyugdíjasnak alig ad valamit, viszont cserébe a piaci áraknak annyi - ennek is meg lesz a böjtje, ez biztosabban prognosztizálható, mint a nyugdíjak reálértékének megőrzése.
Mondtam én mindig: nem érdemes megöregedni!

http://www.pupublogja.hu/2013/10/prognozis-nyuggereknek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: luxuskörülmények, átcsoportosítani, fenntartásokkal, nyugdíjkorhatár, kétszázmilliárd, költségvetésből, nyugellátásokra, ellentételezési, nyugellátásukat, költségvetéstől, kisnyugdíjasnak, elhanyagolható, nyugdíjasoknak, hajléktalantól, munkanélkülivé, nyugdíjalapból, stabilizálódik, szerencsétlent, járulékfizetés, gazdálkodására, parasztházának, megtekintheted, nyugdíjkasszát, reálértékének, társadalmilag, részvényekben, betegségekkel, járókeretével, megszerzésére, nyugdíjemelés, jogosultságod, kiválasztásra, megbízhatóság, történeteivel, tökmagravalót, ötforintosért, 2014-es költségvetés, prognózis szerint, eritreai menekültek, csukcs fókavadászok, remek eredményt, kormány trükközzön, egyszerű trükköt, nyugdíjalapból csak, nyugdíj-korhatárt betöltöttek, korhatár alatt, szája járjon, járulékfizetés ellentételezési, laza mozdulattal, kegyúri tevékenység, járókeretével ingyen, rekordsebességgel épülő, PROGNÓZIS NYUGGEREKNEK, Nyugdíjbiztosítási Alap, Mészáros Lőrinc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Png nő  Popper Péter szavai  Png kutya  Png csokor  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Esti kép  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gonosz démon-álarc  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  Adakozás  Radikális szeretet  Nem tudhatod  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Png cica  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Albert Einsteinről  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Png fotel  Adakozás  Tavaszi kép  Kaffka_Margit  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Nevem  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem  Mit beszél, nem értem, hogy m...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért... 
Bejegyzés Címkék
2014-es költségvetés, prognózis szerint, eritreai menekültek, csukcs fókavadászok, remek eredményt, kormány trükközzön, egyszerű trükköt, nyugdíjalapból csak, nyugdíj-korhatárt betöltöttek, korhatár alatt, szája járjon, járulékfizetés ellentételezési, laza mozdulattal, kegyúri tevékenység, járókeretével ingyen, rekordsebességgel épülő, hajléktalantól többnyire, szerencsétlent &#8211, helyzete majd, nyugdíjak reálértéke, inflációnak megfelelő, inflációt számítják, számítási alapban, felcsúti Corleone-expressz, előző évhez, pótdíjas jegyet, statisztikát tartom, kormány inflációs, politikus &#8211, hosszú évek, politikus takarékosság, státuszt elérni, kedves papa, nyugdíjkorhatár emelkedik, nyuggerek közül, korhatár alatti, adott hányadát, évek során, többit megtekintheted, üres gáztározókban, hatvankét évesek, munka világából, hatalom törekvését, elmúlt években, szerteszét heverő, tehetséges újak, politikai megbízhatóság, választások előtt, leggazdagabbaknak kedvez, kisnyugdíjasnak alig, piaci áraknak, nyugdíjak reálértékének, luxuskörülmények, átcsoportosítani, fenntartásokkal, nyugdíjkorhatár, kétszázmilliárd, költségvetésből, nyugellátásokra, ellentételezési, nyugellátásukat, költségvetéstől, kisnyugdíjasnak, elhanyagolható, nyugdíjasoknak, hajléktalantól, munkanélkülivé, nyugdíjalapból, stabilizálódik, szerencsétlent, járulékfizetés, gazdálkodására, parasztházának, megtekintheted, nyugdíjkasszát, reálértékének, társadalmilag, részvényekben, betegségekkel, járókeretével, megszerzésére, nyugdíjemelés, jogosultságod, kiválasztásra, megbízhatóság, történeteivel, tökmagravalót, ötforintosért, csökkenésként, életszínvonal, gáztározókban, statisztikát, egyértelműen, különbözteti, hamisítottam, takarékosság, nyuggerekhez, konditerembe, jogosultakat, beosztásokra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.