Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
München non coronat
  2013-11-23 17:07:53, szombat
 
 
Németország
München non coronat



München és három bajorországi városka (Garmisch, Traunstein, Berchtesgaden) lakossága népszavazással döntött november tizedikén, hogy nem pályázzák meg a 2022-es téli olimpia rendezésének jogát.
,,Volkes Stimme, Gottes Stimme" - mondja a német közmondás. A vallásos bajorok a mostani népszavazás kimeneteléből azt a következtetést vonják le, hogy Isten akaratát fejezi ki, amikor az olimpia megrendezése ellen szavaztak. Nem tudom, hogy valóban így akarta-e az Úr, de kétségtelen, hogy e világi okai is vannak az általános olimpiaellenes hangulatnak. A negatív döntés oka mindenekelőtt a NOB, amelyet ,,a közvélemény valahova az olasz maffia és az Észak-Koreai kormány közé sorol" (Süddeutsche Zeitung). Okkal. Korrupciós, megvesztegetési botrányok kísérik évtizedek óta a NOB működését.

Jogerős bírósági döntés igazolja, hogy a Salt Lake City-i téli játékok rendezési jogáért másfél milliárd dollárral fizették le a NOB-tagokat. Marc Halder egykori svájci NOB-tag kijelentette, hogy Naganóban, Atlantában és Sydney-ben is ez történt. Az állítást nem cáfolták, inkább beismerésként számos tagot kizártak a testületből, másoknak felfüggesztették a tagságát. A BBC szerint a tavalyi londoni olimpia előtt is vesztegettek meg NOB-tagokat, és a testület ötvennégy tagjáról, tehát csaknem feléről mondta a közszolgálati tévé, hogy ,,anyagilag befolyásolható".

Annak már kötetekre menő irodalma van, hogy a magát egykor erkölcsi etalonnak tekintő intézmény hogyan vált a korrupt Antonio Samaranch két évtizedes elnöksége alatt korunk egyik antidemokratikus anakronizmusává. De kérdés az is, hogy a NOB új elnöke, a német származású Thomas Bach múltja feddhetetlen-e. Egyrészt Bach Samaranch tanítványának számít, másrészt tanácsadója volt a háború utáni Németország legnagyobb megvesztegetési botrányába került Siemens vállalatnak, és tagja a cég svájci leányvállalata felügyelő-bizottságának. Az ügyészség szerint ez a szervezeti egység több mint egymilliárd euró kenőpénz árán érte el, hogy a Siemens kapott megbízást a pekingi olimpia és a kínai főváros metrója elektromos berendezéseinek kiépítésére. Ráadásul a Der Spiegel szerint Bach szeptemberi elnökké választásában éppolyan jelentős, mint áttekinthetetlen szerepet játszott a dúsgazdag Ahmed al-Sabah kuvaiti sejk, aki az új elnök barátjának számít. (Már sokan kérdezik, hogy vajon Kuvaitban rendezik-e valamelyik nyári olimpiát.)

Fotó:EUROPRESS/AFP

Régóta kifogás a NOB-bal szemben, hogy olyan feltételekhez köti a rendezés jogát, amelyeknek a csillagászati költségeit csak nagyon gazdag országok vagy diktatúrák tudják kifizetni. A magas költségekből jut aztán megvesztegetésre is. A méregdrága létesítmények egy része a játékok után aztán felhasználatlanul rothad szét, mert nincs szükség rá. A rendező országok sokszor értelmetlen, a sporttól idegen ötletekkel próbálják ,,egyedülállóvá" tenni olimpiájukat. Ezt a funkciót tölti be most a nagy cirkusz közepette a világűrbe fellőtt olimpiai láng.

További probléma, hogy Kínában és most Oroszországban is vándormunkások millióit kényszerítik arra, hogy éhbérért dolgozzanak az építkezéseken. Közben további milliókat tesznek földönfutóvá: lerombolják házukat, mert hely kell a sportlétesítményeknek. Külön fejezet a Peking és most Szocsi esetében is előtérbe került kérdés, hogy milyen környezeti károkat okoznak a kierőszakolt létesítmények építésével a természetben.

Mindez mutatja, hogy a müncheni tiltakozás nem a sport ellen van. Ellenkezőleg. A bajorok sportőrültek. Az FC Bayern hetvenezres stadionjában egy évre előre eladtak minden jegyet. Hétvégeken ellepik a környező hegyeket, tavakat a turisták, télen a síelők.

De persze akik régebb óta élnek a bajor fővárosban, észrevesznek mást is. Egyfajta önteltséget, elégedettséget, nyugalomra vágyást. Maradjon minden úgy, ahogy van, hiszen München az ország legnépszerűbb városa, mindenki itt akar élni a kulturális élet, a közeli Alpok és tavak miatt! - sugározza szinte kitapinthatóan a közszellem.

Így aztán az elmúlt tíz évben a müncheniek nagy részét az jellemezte, hogy ellene vannak mindennek, ami új. Tiltakoztak az új földalattivonal és a repülőtér bővítése ellen, pedig az egyre növekvő forgalom és a helyi ipar igényei ezt szükségessé teszik. Ellene vannak egy új hangversenyterem építésének, pedig a réginek úgy elromlott az akusztikája, hogy ott neves művészek már nem lépnek fel. Leszavazták Schwabingban egy modern, futurista architektúrával tervezett nagy épületkomplexus építését, mert ,,nem illik bele a városképbe".

,,A müncheniekből kihalt minden innovációs hajlam. Csak a mában élnek, nem érdekli őket, hogy milyen lesz a városuk húsz év múlva" - mondta keserűen most, a szavazás után Christian Ude főpolgármester. (Mondhatta, nem indul a legközelebbi választáson.) Münchenben polgárjogot nyert az Egyesült Államok kisvárosaiból ismert ,,not in my Backyard"mentalitás: történjen, aminek történnie kell, csak ne az én házam táján!

Pedig Münchennek szüksége lenne a NOB maffiózói ellenére is az olimpiára. Változtatna talán ezen a sehova nem vezető, öntelt magatartáson, ahogy azt az 1972-es nyári olimpia is tette. A nemmel szavazók nagyot hibáztak. Nem tudni, ez jóvátehető-e egyáltalán.

Persze az egészről magyarosan is lehet gondolkodni. Például így: München és környéke politikusai amatőr módon jártak el. A kérdéssel, hogy akar-e a nép városukban, falvaikban téli olimpiát, csak felizgatták a lakosságot, ellentétet szítottak a választók között.

Tanulhattak volna tőlünk. A nemzeti összetartozás kormánya nem háborgatta a közvéleményt azzal a hírrel, hogy Budapest megpályázta a 2019-es Universiade rendezését. Így arra a bejelentésre sem izgult fel senki, hogy Brüsszelben a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kongresszusán nem bemutatkoztunk rendezési tervünkkel, amit ott naivan vártak, hanem jól bevált unortodox módszerünkkel elbúcsúztunk. Közöltük, hogy nem rendezünk. Pártunk és kormányunk megtakarított több hónapos felesleges vitát, milliókba kerülő népszavazást, amelynek az eredménye pontosan az lett volna, mint Münchenben: nem rendezünk. És ha majd egy izgága ellenzéki képviselő felteszi a kérdést a parlamentben - ami valószínűtlen, mert ők saját összeférhetetlenségükkel vannak elfoglalva - hogy miért pályáztak és mondták le aztán a választók tájékoztatása nélkül a rendezést, Selmeczi Gabriella azt fogja mondani: azért, mert a magyar emberek így akarják, ezért választották meg a Fideszt kétharmados többséggel.

http://www.168ora.hu/globusz/bajororszag-munchen-szavazas-teli-olimpia-120673.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, áttekinthetetlen, hangversenyterem, felfüggesztették, megvesztegetésre, megvesztegetési, épületkomplexus, földalattivonal, architektúrával, berendezéseinek, anakronizmusává, befolyásolható, következtetést, főpolgármester, bemutatkoztunk, elégedettséget, kitapinthatóan, leányvállalata, olimpiaellenes, vándormunkások, sportszövetség, népszavazással, oroszországban, csillagászati, valószínűtlen, létesítmények, kongresszusán, legnépszerűbb, beismerésként, összetartozás, kisvárosaiból, feltételekhez, bizottságának, módszerünkkel, közszolgálati, kimeneteléből, 2022-es téli, német közmondás, vallásos bajorok, mostani népszavazás, következtetést vonják, olimpia megrendezése, általános olimpiaellenes, negatív döntés, közvélemény valahova, olasz maffia, tavalyi londoni, testület ötvennégy, közszolgálati tévé, magát egykor, korrupt Antonio, német származású, Volkes Stimme, Gottes Stimme”, Süddeutsche Zeitung, Salt Lake City-i, Marc Halder, Antonio Samaranch, Thomas Bach, Egyrészt Bach Samaranch, Leszavazták Schwabingban, Christian Ude, Egyesült Államok, Pedig Münchennek, Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, Selmeczi Gabriella,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Egy bizonyos határt  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Bounty krémes  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogy lehet megtartani  Sose bánj semmit  Png telefon  Kövesd a cowboyt!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Facebookon kaptam  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Garai Gábor - Takarítás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 19  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 20  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
2022-es téli, német közmondás, vallásos bajorok, mostani népszavazás, következtetést vonják, olimpia megrendezése, általános olimpiaellenes, negatív döntés, közvélemény valahova, olasz maffia, tavalyi londoni, testület ötvennégy, közszolgálati tévé, magát egykor, korrupt Antonio, német származású, háború utáni, ügyészség szerint, szervezeti egység, pekingi olimpia, kínai főváros, dúsgazdag Ahmed, rendezés jogát, csillagászati költségeit, magas költségekből, méregdrága létesítmények, játékok után, rendező országok, sporttól idegen, funkciót tölti, nagy cirkusz, világűrbe fellőtt, kierőszakolt létesítmények, müncheni tiltakozás, sport ellen, bajorok sportőrültek, évre előre, környező hegyeket, bajor fővárosban, ország legnépszerűbb, kulturális élet, közeli Alpok, müncheniek nagy, repülőtér bővítése, egyre növekvő, helyi ipar, müncheniekből kihalt, mában élnek, városuk húsz, szavazás után, legközelebbi választáson, 1972-es nyári, nemmel szavazók, egészről magyarosan, választók között, nemzeti összetartozás, közvéleményt azzal, 2019-es Universiade, eredménye pontosan, lett volna, izgága ellenzéki, parlamentben &#8211, választók tájékoztatása, magyar emberek, antidemokratikus, áttekinthetetlen, hangversenyterem, felfüggesztették, megvesztegetésre, megvesztegetési, épületkomplexus, földalattivonal, architektúrával, berendezéseinek, anakronizmusává, befolyásolható, következtetést, főpolgármester, bemutatkoztunk, elégedettséget, kitapinthatóan, leányvállalata, olimpiaellenes, vándormunkások, sportszövetség, népszavazással, oroszországban, csillagászati, valószínűtlen, létesítmények, kongresszusán, legnépszerűbb, beismerésként, összetartozás, kisvárosaiból, feltételekhez, bizottságának, módszerünkkel, közszolgálati, kimeneteléből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.