Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Taigetosz
  2014-01-10 18:33:17, péntek
 
  Taigetosz

Posted on 2014/01/10 Szerző: Admin
Az utóbbi időben egyre több megrokkant olvasó küldött panaszos levelet szerkesztőségünkbe kétségbeesésüknek adva hangot, miszerint komoly betegségekkel küszködve az orvosi rendelőkben szereztek róla tudomást, hogy piros lapot kaptak.
Megszűnhet a rokkantak társadalombiztosítása

A vészvillogó piros lámpát úgy kapcsolták be nekik, hogy ők nem is tudtak róla. Többen arról panaszkodtak, hogy az NRSZH felülvizsgálat utáni visszaminősítés alkalmával, amikor a fellebbezésüket benyújtották II. fokra, majd orvosi vizsgálatokon vettek volna részt, közölték velük, hogy nem érvényes a TAJ kártyájuk. A betegek azt is nehezményezték, hogy az orvos-szakértői felülvizsgálatukon a 40 százalékos mértéket nem érte el az egészségkárosodásuk - ez szerepelt a határozatukban. Ők azok, akik komoly betegségekről számolnak be, de ,,papíron", mégis egészségesekké váltak 10-20 évi rokkantság után, egyre rosszabb állapotban.

Egy a Hírhatárnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő beteg beszámolt arról, hogy éppen műtétre volt előírva, és amikor a műtét előtti előzetes kivizsgálást intézte volna, akkor közölték vele a rossz hírt, hogy nem biztosított. Volt olyan beteg, aki a rendszeres gyógyszerfelírás alkalmával szembesült a háziorvosánál arról, hogy baj van.

Elképesztő az, hogy amikor a beteg érdeklődni próbált, senki sem tudta neki megmondani, hogy hol és hogyan intézhetné jövedelem hiányában a TAJ kártya érvényességét, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereihez és a rendszeres orvosi kontrollokhoz hogyan juthat mégis hozzá, súlyos betegen.

Vannak olyan betegek is, akik rehabilitációs-járadék ellátásuk letelte után, ki tudja, hogy mikor lesznek majd a felülvizsgálatra berendelve. Ha az ellátás megszűnése után nem hívják be őket hónapokig, akkor már bottal üthetik a nyomát az egészségügyi ellátásuknak?

Hogyan juthatnak hozzá súlyos betegen az életmentő gyógyszereikhez? Miért ilyen sürgős a TAJ kártya bevonása pont a rokkantaknál? Azért, hogy ne legyenek súlyos betegen egyáltalán ellátottak? Így villámgyorsan meg lehet tőlük szabadulni örökre? A kormány, vagy aki ezt elrendelte, nem gondolja, hogy ez több mint gyalázatos intézkedés a legkiszolgáltatottabb betegek ellen?

A beteg hiába szeretne élni a jogorvoslattal, a TAJ kártya hiányában még az orvoshoz sem jut el, hogy a betegségeit a leletekkel bizonyítsa! Ennek hiányában pedig nem lesz ,,papíron" együttműködő. Ez pedig a rokkantellátásból történő kizárást vonja maga után! Így aztán se fellebbezés, se a munkaügyi bírósági út szóba sem jöhet! Elkezd ketyegni az 1095 napos biztosítási idő hiánya, a beteg pedig egész életére ellátás nélkül maradhat. Később már hiába kap észbe, pénzbeli ellátásra már nem lesz jogosult, bármennyire súlyos állapotba kerül!

Ami a rokkantak TAJ kártyájának az érvényességét és a pénzbeli ellátását illeti, hát bátran kimondják a betegek, hogy nem másról van itt szó, mint nyílt eutanáziáról! Arról, hogy a rokkant ne is tudjon élni a jogorvoslati lehetőséggel sem! Ugyanis amikor kezébe kapja az I. fokú elutasító határozatot, addigra már vége is a jogorvoslati lehetőségnek! A felülvizsgálattól számítva kb. 30 napos határidő után jön meg a határozat, aminek 15 nap a fellebbezési határideje. Ezzel már el is fogyott a 45 nap, amely után megszűnik a TAJ kártya érvényessége! Így mire a beteg a jogorvoslatot igénybe vehetné, leghamarabb egy újabb hónap eltelte után, addigra el van zárva az a lehetőség is, hogy újabb és újabb orvosi szakvéleményekkel bizonyítsa azt, hogy ő valóban súlyos beteg. A munkaügyi bíróságon is csak pervesztes lehet ezek miatt a tények miatt, mert az orvosig sem jut el a TAJ kártya hiányában! Hát, jól ki van ez a rokkantak ellen találva!

Íme egy olvasói levél a TAJ kártya jogtalannak tűnő megszüntetéséről, a családnak okozott 60 kilométeres útiköltségről, a rengeteg telefonköltségről és az egész napos ügyintézésről, amely a beteg kimerültségét és idegállapotát is jól tükrözi. Az persze ma már természetes, hogy még annyit sem mondott neki senki: elnézést a tévedésért, és a kellemetlenségért! Hát, ezt bizony érdemes végigolvasni:

,,RÉMÁLOM A TAJ KÁRTYÁM KÖRÜL!



Rehabilitációs járadékra ítéltettem, mely 2013. január 31-én telt le.

2012 decemberben, annak rendje-módja szerint, kértem is az új felülvizsgálatot, amire már 2013.januárban meg is kaptam az időpontot, azon meg is jelentem.

Közben bírósági perben visszanyertem a rokkant-státuszomat, 2011. január hónapig visszamenőleg. Erről a határozat szerencsémre megszületett 2013 év februárjában. Szerencsémre azért, mert ha csak a szokásos rehabilitációs-útvonalon haladok, akkor már a TAJ kártyám nem lenne érvényes.

A meglepetés akkor ért, amikor 2013. február 20-án elmentem a háziorvoshoz, ahol közölték velem, hogy “piroslámpás" a TAJ kártyám.

Kezembe nyomtak egy kis cetlit, hogy mielőbb intézkedjek TAJ kártya ügyben.

A szükséges gyógyszereimet még kiírták ugyan, de a háziorvosi asszisztensnő közölte, hogy intézkedjek mielőbb, mert a TAJ kártya nélküli vizsgálatokat kiszámlázzák nekem.

Hirtelen szólni sem tudtam a meglepetéstől, hiszen én rendszeresen megjelentem a rehabilitációs szakigazgatási szervnél. Együttműködő voltam.

Hogyan lehet az, hogy csak egyszerűen megszűntették a TAJ kártyám érvényességét, amikor a munkaügyi bíróság visszaítélte a rokkant-státusomat?

Ezután telefonok sora következett.

1./A regionális OEP-nél azt mondták, azért szűntették meg a TAJ kártya érvényességét, mert lejárt a rehabilitációs ellátásom. Kérdeztem, hogy ebben az esetben mit tehetnek a rehabilitációs ellátottak? A válasz az volt, hogy fizetnek! Azt is kérdeztem, ha az újabb felülvizsgálatkor bebizonyosodik, hogy mégis csak beteg vagyok, akkor a befizetett járulékokkal mi lesz? A tanácstalan válasz az volt:" Ez nem az én hatásköröm"- felelte az OEP ügyintéző.

2./ A következő telefonos játszmám a nyugdíjintézet volt, ahol a határozatomról érdeklődtem volna. Azonban én is úgy jártam ezzel, hogy inkább feladtam, mert a nyugdíjintézet az teljesen elérhetetlen egy beteg számára. Ott ugyanis vagy nem veszik fel a telefont, vagy foglalt órákig.

3./ Újra felhívtam az OEP-et, és kérdeztem, ha a munkaügyi bírósági határozatomat bemutatnám, akkor lehetne szó arról, hogy visszakapjam a TAJ kártyámat? Hát, ha bemutatom, akkor igen - ez volt a válasz.

4./ Elmentünk. Utaztunk oda-vissza 60 km-t. A munkaügyi bírói végzés láttán megszületett a csoda! Újra magamhoz szoríthattam a TAJ kártyámat, végre!

Már, csak azt nem értem:

Ha van egy nagy beteg, akivel önhibáján kívül packázik a hivatal, miért nem lehetett volna ezt a sok riadalmat és kellemetlenséget, a nagy költségeket, mint 60 km-es váratlan utazás, sok-sok telefonálgatás, egy egész napi időveszteség nélkül megúsznom rokkantként? Miért ennyire sürgős megfosztani a rokkantakat a TAJ kártyájuktól? Hogy súlyos betegen orvoshoz se juthassanak el? Miért nem tud egy hivatalnok felvilágosítást adni telefonon, ha megkérdezik a teendőkről? Miért a betegnek kell a megoldásokat keresni csak az információért? Miért nem ismerik a szabályokat rendesen sem a hivatalokban, sem az egészségügyi személyzet, hogy segíthessék a betegek útját és a teendőit ilyen esetekben?

Bevett szokás, vagy hivatali hiba, hogy a rehabilitációs járadék ellátásom lejárata előtt már egy hónappal megszűntették a TAJ kártyámat. Az ügyintézők pedig csak védekeztek, hogy ez nem az ő asztaluk, amikor nem akartak felvilágosítani sem arról, hogy mi a teendőm a TAJ kártyám visszaszerzése érdekében.

Mélységesen felháborító, hogy pont a súlyos betegektől vonják vissza ilyen alattomos módon, suttyomban a TAJ kártyákat. Azt feltételezik, hogy aki 10-15 évig is krónikus beteg volt, az ,,papíron" meggyógyult és fizessen, ha újra felkeresi az orvosát, hogy a rendszeres gyógyszereihez hozzájusson? Vagy úgy képzelik, hogy csoda történik és vezényszóra meggyógyul a félholt beteg is? Vagy úgy, hogy ha nincs TAJ kártya, akkor majd nem lesz beteg sem? Igen, ezzel a módszerrel valóban nem lesz beteg, mert nemcsak a pénzbeli ellátását szüntetik be mindenféle trükkökkel, hanem még az életmentő TAJ kártyáját is kilopják a zsebéből? Szép kis gondoskodó társadalom ez, mondhatom! Így újul meg Magyarország? És így nem hagynak senkit az út szélén? Mert ezek a hangzatos mondatok a kormány szlogenjei, csak épp a szakadékba lökdösik a betegeket egy élet munkája után megrokkanva!"



Ez a történet a betegek szemét is felnyithatja nemcsak egy olvasmány erejéig, hanem tanulságképpen is: ne engedjék magukat megkárosítani!

Aki nem fizet, az könnyedén szembe találhatja magát az APEH-al és a végrehajtóval. Igen, 5 évre visszamenőleg adótartozás címén behajtható, ha nem fizeti meg valaki a fix egészségügyi hozzájárulást!

(R-H)

Bal-Rad komm: Szinezhetjük a történetet azzal, hogy nappali tagozatos középiskolás TAJ-kártyáját érvénytelenitik, mert a szülők EGYIKÉNEK SINCS SEMMIFÉLE JÖVEDELME! (A gyereknek meg miből lenne?-ráadásul a családi pótlékot sem kapja!)

Bárhonnan is nézzük, Magyarország szociális védőhálójának már csak a cafrangjai látszódnak-nyomokban. Az ok egyértelmű: elfogyott a “keret"!
Most a rokkantnyugdijasok kipusztitása van soron! Őket hamarosan fogja követni majd a (csóró) nyugdijasok kipusztitása!
Éh, fagy és döghalál vár Magyarország kitaszitottjaira!
Az ország szocializmusban felhalmozott vagyonát széjjellopták, kiárusitották. Gazdasági potenciálját, piacait felszámolták.
Anyagi fedezet a szociális és egészségügyre, valamint az oktatásra már alig-alig van!
Nyakunkon az összeomlás!
Ugyanakkor stadionok épülnek, és folyik a hitelek nyakló nélküli felvétele-ÉS ELSIBOLÁSA!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/10/taigetosz/?blogsub=confirming#subscribe-bl og
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felülvizsgálatot, megszüntetéséről, kellemetlenséget, kitaszitottjaira, felülvizsgálatra, gyógyszerfelírás, felvilágosítani, fellebbezésüket, visszaminősítés, szocializmusban, felvilágosítást, gyógyszereikhez, érvénytelenitik, egészségesekké, felülvizsgálat, gyógyszereihez, rehabilitációs, gyógyszereimet, szakigazgatási, nyugdíjintézet, tanulságképpen, visszaszerzése, telefonálgatás, bebizonyosodik, határozatomról, határozatukban, nehezményezték, jogorvoslattal, kiárusitották, széjjellopták, háziorvosánál, védőhálójának, érvényességét, megszűntették, ügyintézésről, hozzájárulást, utóbbi időben, orvosi rendelőkben, vészvillogó piros, fellebbezésüket benyújtották, műtét előtti, rossz hírt, rendszeres gyógyszerfelírás, háziorvosánál arról, beteg érdeklődni, rendszeresen szedett, rendszeres orvosi, felülvizsgálatra berendelve, ellátás megszűnése, egészségügyi ellátásuknak, életmentő gyógyszereikhez, beteg hiába, RÉMÁLOM TAJ KÁRTYÁM KÖRÜL, EGYIKÉNEK SINCS SEMMIFÉLE JÖVEDELME,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Adakozás  Németh László tollából  A sors  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Lóhere  Adakozás  Elköszönt  Facebookon kaptam  Fehér virág  Julian Brass gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  A televizió nem a kultúrát kép...  Png ház  Gonosz démon-álarc  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem tiéd  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einsteinről  Png nő  Alvó cicák  Png cica  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A másik dolog,  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Az engedelmesség miért nem vál...  Minden harmadik...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete-erdő desszert  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  képre írva 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időben, orvosi rendelőkben, vészvillogó piros, fellebbezésüket benyújtották, műtét előtti, rossz hírt, rendszeres gyógyszerfelírás, háziorvosánál arról, beteg érdeklődni, rendszeresen szedett, rendszeres orvosi, felülvizsgálatra berendelve, ellátás megszűnése, egészségügyi ellátásuknak, életmentő gyógyszereikhez, beteg hiába, leletekkel bizonyítsa, rokkantellátásból történő, munkaügyi bírósági, 1095 napos, beteg pedig, pénzbeli ellátását, jogorvoslati lehetőséggel, jogorvoslati lehetőségnek, felülvizsgálattól számítva, fellebbezési határideje, jogorvoslatot igénybe, újabb hónap, munkaügyi bíróságon, tények miatt, rokkantak ellen, olvasói levél, családnak okozott, rengeteg telefonköltségről, egész napos, beteg kimerültségét, határozat szerencsémre, meglepetés akkor, szükséges gyógyszereimet, háziorvosi asszisztensnő, rehabilitációs szakigazgatási, munkaügyi bíróság, regionális OEP-nél, rehabilitációs ellátásom, rehabilitációs ellátottak, újabb felülvizsgálatkor, befizetett járulékokkal, tanácstalan válasz, következő telefonos, nyugdíjintézet volt, határozatomról érdeklődtem, teljesen elérhetetlen, beteg számára, munkaügyi bírói, nagy beteg, nagy költségeket, egész napi, hivatalnok felvilágosítást, betegnek kell, megoldásokat keresni, szabályokat rendesen, egészségügyi személyzet, betegek útját, teendőit ilyen, rehabilitációs járadék, hónappal megszűntették, ügyintézők pedig, súlyos betegektől, rendszeres gyógyszereihez, félholt beteg, módszerrel valóban, hangzatos mondatok, kormány szlogenjei, szakadékba lökdösik, élet munkája, betegek szemét, olvasmány erejéig, könnyedén szembe, történetet azzal, szülők EGYIKÉNEK, családi pótlékot, ország szocializmusban, hitelek nyakló, felülvizsgálatot, megszüntetéséről, kellemetlenséget, kitaszitottjaira, felülvizsgálatra, gyógyszerfelírás, felvilágosítani, fellebbezésüket, visszaminősítés, szocializmusban, felvilágosítást, gyógyszereikhez, érvénytelenitik, egészségesekké, felülvizsgálat, gyógyszereihez, rehabilitációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.