Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mégis fizethetünk az SZDSZ után?
  2014-04-23 07:50:08, szerda
 
  Mégis fizethetünk az SZDSZ után?
2014, április 22 - 12:11

Az eltűnt liberális párt ingatlanvagyonát csak olyan olcsón lehet eladni, hogy utána is jelentős tartozás maradna. Ezt pedig végeredményben az adófizetők fogják állni.

Az utolsó szocialista ciklusban a pártok elfogadtak egy vagyontörvényt, miszerint kedvezményesen vásárolhatnak meg ingatlanokat, vagyis pártirodákat. A jogszabály szerint legfeljebb egymilliárd forint kölcsönt vehettek fel a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB), tizenöt éves futamidőre, a mindenkori jegybanki alapkamat plusz egy százalékának fejében.

A hitelezéssel valamennyien éltek is, az SZDSZ például 415 millió forintot vett fel, amiből 23 ingatlant vásároltak meg. A korábban elfogadott törvény szerint az állam kezességet vállalt a pártok hiteleiért, ami azt jelenti, hogy ha nem tudják fizetni az MFB felé fennálló tartozásukat, akkor majd megteszik helyettük az adófizetők. A párt ráadásul ezen felül önkormányzatoknak is tartozik, így valójában 770 millió forint körüli összegről lehet szó.

e

Visszacsempészték a parlamentbe

Fodor Gábor, az április 6-i választáson a baloldali összefogás országos listájának negyedik helyezettje korábban úgy nyilatkozott, hogy az SZDSZ ingatlanvagyona eladás után fedezni fogja a fennálló tartozást, a Népszabadság keddi cikke szerint azonban ez várhatóan nem így lesz.

Az ingatlanok valódi értékükhöz képest ugyanis töredék áron kerülhetnek majd új tulajdonoshoz, a lap szerint a XI. kerületi Ecsed utcában lévő épület például a korábbi becslések szerinti 100 millió forint helyett a bírósági végrehajtás során annak negyedéért kelhet el. A liberális párt a lap szerint a 2010-es választások után vételi ajánlatot kapott több ingatlanára is, de akkor a MFB csak egy csomagban engedte eladni azokat. A szerződést a bank 2010 végén felmondta, így végrehajtási eljárások is indultak, de tény, hogy ilyenkor már erősen nyomott áron kelnek el az ingatlanok.

s

Negyedáron adhatják el a korábbi pártépületet

A parlamentbe sem engedték volna be őket

A Jobbik az SZDSZ több százmilliós tartozása miatt egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy olyan ember ne lehessen újra parlamenti képviselő, akinek -úgy, hogy abban döntési jogkörrel is rendelkezett- volt pártja adósságot halmozott fel. Mindezzel meg lehetett volna akadályozni Fodor Gábor indulását, de ilyen személy Kuncze Gábor is.

A Fidesz viszont ezt a javaslatot először az MSZP-vel karöltve söpörte le az asztalról, majd végül mégis tárgysorozatba vették, de direkt úgy, hogy a tárgyalás a következő ciklusra maradjon, tehát a választások után. A Jobbik ezután hiába kérte a rendkívüli ülésnap összehívását, a színjátékot ez már elrontotta volna, így ezt sem támogatták. Végeredményben Fodor Gábor az új ciklus kezdetével úgy lesz országgyűlési képviselő, hogy korábban elnökölt pártja adósságait valószínűleg az állami kezességvállalás, vagyis az adófizetők fogják állni. A Jobbik még januárban feljelentést tett az ügyben a Legfőbb Ügyészségen, ami után a IX. kerületi Ügyészség meg is indította a nyomozást különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt.

A Fidesz és a volt SZDSZ vezetőinek háttérkapcsolatát az is jól mutatja, hogy Kóka János korábbi pártvezető diplomata útlevelet kapott a Külügyminisztériumtól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külföldi delegációinak tagjaként lobbizhasson az egyébként Gyurcsánnyal közös cégének.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/megis_fizethetunk_az_szdsz_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ingatlanvagyonát, kezességvállalás, országgyűlésnek, ingatlanvagyona, vagyontörvényt, miniszterelnök, végeredményben, kedvezményesen, tárgysorozatba, országgyűlési, delegációinak, vásárolhatnak, tulajdonoshoz, százalékának, pártirodákat, összehívását, ingatlanokat, hitelezéssel, végrehajtási, nyilatkozott, rendelkezett, népszabadság, pártépületet, tartozásukat, feljelentést, gyurcsánnyal, lobbizhasson, valamennyien, valószínűleg, választáson, parlamentbe, százmilliós, ingatlanára, választások, akadályozni, fejlesztési, eltűnt liberális, adófizetők fogják, utolsó szocialista, pártok elfogadtak, jogszabály szerint, mindenkori jegybanki, százalékának fejében, hitelezéssel valamennyien, korábban elfogadott, állam kezességet, pártok hiteleiért, párt ráadásul, baloldali összefogás, fennálló tartozást, ingatlanok valódi, korábbi becslések, Magyar Fejlesztési Banktól, Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Végeredményben Fodor Gábor, Legfőbb Ügyészségen, Kóka János, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Minden harmadik...  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sose bánj semmit  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Soha ne kedvezz...  Akarat  Albert Einsteinről  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Próbálj meg ...  Nem tudhatod  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Esti kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  A sors  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Erdőn  Egy bizonyos határt  Png férfi  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Akarat  Éretlen vers  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Alázat  Png lepke  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló... 
Bejegyzés Címkék
eltűnt liberális, adófizetők fogják, utolsó szocialista, pártok elfogadtak, jogszabály szerint, mindenkori jegybanki, százalékának fejében, hitelezéssel valamennyien, korábban elfogadott, állam kezességet, pártok hiteleiért, párt ráadásul, baloldali összefogás, fennálló tartozást, ingatlanok valódi, korábbi becslések, bírósági végrehajtás, liberális párt, 2010-es választások, csomagban engedte, bank 2010, korábbi pártépületet, olyan törvényjavaslatot, javaslatot először, következő ciklusra, választások után, rendkívüli ülésnap, állami kezességvállalás, nyomozást különösen, volt SZDSZ, egyébként Gyurcsánnyal, ingatlanvagyonát, kezességvállalás, országgyűlésnek, ingatlanvagyona, vagyontörvényt, miniszterelnök, végeredményben, kedvezményesen, tárgysorozatba, országgyűlési, delegációinak, vásárolhatnak, tulajdonoshoz, százalékának, pártirodákat, összehívását, ingatlanokat, hitelezéssel, végrehajtási, nyilatkozott, rendelkezett, népszabadság, pártépületet, tartozásukat, feljelentést, gyurcsánnyal, lobbizhasson, valamennyien, valószínűleg, választáson, parlamentbe, százmilliós, ingatlanára, választások, akadályozni, fejlesztési, végrehajtás, fizethetunk, egymilliárd, színjátékot, helyezettje, kerülhetnek, ügyészségen, fizethetünk, szocialista, bűntettének, szerződést, jogszabály, javaslatot, adósságait, adófizetők, pártvezető, negyedáron, ingatlanok, vásároltak, vezetőinek, elfogadott, parlamenti, értékükhöz, elfogadtak, elrontotta, támogatták, negyedéért, összefogás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.