Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Elég a pártállami módszerekből” – Szakad
  2014-07-09 20:24:38, szerda
 
  ,,Elég a pártállami módszerekből" - Szakad a Jobbik Csongrádban

szerző
Szlavkovits Rita
publikálva
2014. júl. 09., 06:07



Süket fülekre találnak a Jobbik vidéki tagságának panaszai - állítja több csongrádi jobbikos, akik a szegedi elnök távozását követelik Vona Gábortól. Úgy tudjuk, a megyei jobbikosok jó része már otthagyta a pártot.

Már decemberben jelezte a Csongrád megyei Jobbik a párt országos szintjének, hogy gond van a megyei vezetéssel, de Vona Gábor akkor nem lépett közbe. Most már ott tart az ügy, hogy a megyei Jobbik honlapján több mint 30 alapszervezet szerepel, ezek harmadából a tagság egy része kilépett az elmúlt hetekben - értesült a magyarnarancs.hu jobbikos forrásokból.
false

A csongrádi Apátfalván például csak ketten maradtak a helyi szervezetben, a többség - majd' 15 ember - kilépett. Kucsora István, az egyik ,,kiugró" azt bizonygatja a magyarnarancs.hu-nak, hogy nem az elvekkel van a probléma, mert a kilépők ragaszkodnak a Szent Korona tanhoz, de szerintük nem kellene mindig szembemenni a kormánnyal csak azért, mert ellenzékben vannak.

Az egykori párttag szerint helyes, hogy a kormány lecserélte a vörös gróf szobrát Tiszáéra, és abban is támogatja Orbánékat, hogy a megszállási emlékművel a magyarok ártatlansága mellett áll ki, valamint a bankok elleni fellépést is támogatni kell. Kucsora szerint a nagyobb probléma az, hogy éppen Tóth Pétert küldik Botka László ellen. Szerinte ezzel hagyják, hogy a Botka-Buzás szocialista vonal erősödjék, vagy legalábbis megmaradjon.

Kucsora megerősíti: a megyei vezetővel, Tóth Péterrel is gondjuk van. ,,Miután eljuttattuk petíciónkat (ezt keretes írásunkban olvashatja - a szerk.) az országos vezetéshez, raportra rendelt bennünket Tóth Péter, ekkor döntöttünk a kilépésről június 7-én. Elég volt a pártállami módszerekből."

A petíció

,,Tisztelt Pártvezetés!

(...) Kimondhatatlanul sokkol és frusztrál minket a választások - különösen az EP-választás - megyei eredménye. Tulajdonképpen örülhetnénk, hogy pártunk országosan a második erő lett - de őszintén elmondjuk, hogy nincs bennünk hurrá-optimizmus. A második helyet annak köszönhetjük, hogy a baloldali erők 3 választási pártba forgácsolták szét erejüket. Együtt szemlélve teljesítményüket, mégiscsak megelőztek minket.

(...) Az országos, 14,76%-os elfogadottságunkhoz képest Szegeden, a ránk leadott 3.991 vokssal, csak 9,79%-ra értékeltek minket. Az MSZP-t ugyanakkor az országosan elért 9,8%-ukkal szemben, 9.755 szavazattal, 23,93%-ra becsülték fel a szegediek. Miért? A politikát közvetítő személyek miatt! Botka László és csapata ennyivel pozitívabb figura saját pártjánál, a választók szemében, míg a mi vezetésünk, Tóth Péterrel az élen, ennyivel negatívabb a Jobbik általános megítélésénél. Ez a megyei vereségünk oka is egyben.

(...) Tudjuk, Tóth Péter magyarázataiban számtalanszor elhangzott már, hogy Szeged »kommunista város«. Mi azt gondoljuk, hogy ez így nem fedi a valóságot. Szeged annyiban »kommunistább« más nagyvárosoknál, amennyiben közkedveltebb figura képviseli a politikáját. Egyébként, ha elfogadjuk a bukott városi és megyei vezetés védekezését, akkor ezzel le is mondtunk a város megszerzéséről. Legalábbis addig, amíg Botka László képviseli Szegeden a baloldalt. Mert a mi eddig eredménytelen helyi vezetésünk nyilvánvalóan nem fogja őt megszorítani a jövőben sem. Egyetlen lehetőségünk van a megerősödésre: a jelenleginél sokkal karizmatikusabb, a köz számára elfogadhatóbb vezetőkön keresztül kommunikálni pártunk politikáját.

(...) Az országos pártvezetés delegáljon megfelelően felkészült embereket Szeged és a megye vezetésébe addig, míg a Jobbik újraszervezését megoldottnak nem tekinthetjük. Egyéni érdek nélküli, nemzetben gondolkodó vezetők irányítsák e testületeket mindaddig, míg a személyi összeférhetetlenség miatt távozott régi bajtársak vissza nem találnak hozzánk, illetve az egyetemi hallgatóság, a szegedi értelmiség és az egyéb, nemzeti szervezetek felé történő nyitás meg nem történik. Ezt követően vissza lehet adni a tényleges önrendelkezést a vércserével újjáélesztett városnak és megyének.

(...) Emberileg semmi problémánk Tóth Péterrel és közvetlen környezetével. A politikai tevékenység viszont csak az eredményekben nyer visszaigazolást, a magyarázatokban soha. (...) Mindezek figyelembevételével, Nemzetünk, Hazánk és a Jobbik előrejutását megsegítendő, kérjük a Párt Országos Vezetését, hogy érdemi, adminisztratív lépéseket tegyen a szegedi és a megyei Jobbik átszervezésére, ütőképessé tételére.

A Hon iránti Szolgálat eszméjétől vezérelve, bajtársi üdvözlettel:

Adjon az Isten szebb jövőt!, Szeged, 2014.06.04., Alapszervezetek képviselői"



Kucsora szerint lenne alkalmasabb jelölt is Tóth Péternél, de általa nem ismert okoknál fogva ragaszkodik az országos elnökség Tóth személyéhez. A petícióban egyebek mellett Tóth alkalmatlanságát is hangsúlyozták.

Nem gond a kritika

Tóth Péter azonban semmit nem tud arról, hogy személye miatt kifogást emeltek volna a Csongrád megyei alapszervezeti tagok, arról főként nem, hogy emiatt alapszervezetek szűnnének meg. Szerinte a jelöltállítás sikeresen folyik, a hónap végére el is készül a lista. ,,Kritika mindig fogalmazódott meg a tagságban, de ez semmiféle zavart nem okoz a munkánkban" - tette hozzá a Jobbik megyei elnöke.
false

A kilépők állítják, sok településen éppen ők maguk (választókerületi vezetők: Rácz Tibor és Tóth Péter) hoztak létre alapszervezeteket azért, hogy a ,,háborítatlan" jelölési folyamatot biztosítani tudják. Az apátfalvi férfi felháborítónak tartja, hogy az országos elnökség a lakóhelyi politizálást korszerűtlennek nyilvánította, s helyébe a választókerületekre építi a szervezetet. Mint mondja, hiába keresték meg levélben Vona Gábort, panaszaikra válasz nem érkezett. ,,Nem látják a fától az erdőt, Tiborc panaszai nem érnek célba" - véli Kucsora.

Ráadásul Tóth, bár Vona nem válaszolt, a raporton kérdőre vonta a ,,lázadókat", ezt követően döntött úgy a több alapszervezet nevében is petíciót aláíró csoport, hogy nem kérnek a pártállami módszerekből, kilépnek a pártból. ,,Azt hiszik, hogy a Jobbik azoké a szkinhedeké, akik 2006-ban kifosztották az automatákat" - tette hozzá indulatosan Kucsora.

Függetlenként próbálkoznak

Az európai parlamenti választások - Kucsora szerint - csapnivaló eredményei után a párt


vezetőinek le kellett volna vonniuk a következtetéseket, ezt nem tették meg. Ezért döntöttek úgy Apátfalván többen, hogy nem várnak Vona válaszára, hanem inkább kilépnek. Új szervezetet egyelőre nem kívánnak létrehozni, de a helyhatósági választásokon függetlenként lehet, hogy elindulnak, végleges döntésüket még nem hozták meg.

Úgy tudjuk, hogy a többi, hasonló véleményen levő csongrádi alapszervezetben is megírják levelüket Vona Gáborhoz, majd kivárják a 30 napot, amit a válaszadásra szánnak, és ha ez nem érkezik meg, akkor csak ezt követően döntenek a további lépésekről.


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/eleg-volt-a-partallami-modszerekbol-csong radban-szakad-a-jobbik-90859
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alapszervezetben, alkalmatlanságát, teljesítményüket, kimondhatatlanul, választókerületi, alapszervezetek, magyarázatokban, magyarázataiban, kismagyarorszag, karizmatikusabb, újraszervezését, visszaigazolást, korszerűtlennek, felháborítónak, tulajdonképpen, alapszervezeti, nagyvárosoknál, adminisztratív, önrendelkezést, átszervezésére, megszerzéséről, számtalanszor, közkedveltebb, nyilvánította, alapszervezet, magyarnarancs, választásokon, függetlenként, megítélésénél, megerősödésre, fogalmazódott, jelöltállítás, eredményekben, környezetével, nyilvánvalóan, hangsúlyozták, szegedi elnök, megyei jobbikosok, párt országos, megyei vezetéssel, megyei Jobbik, része kilépett, elmúlt hetekben, csongrádi Apátfalván, helyi szervezetben, egyik „, kilépők ragaszkodnak, kormánnyal csak, egykori párttag, kormány lecserélte, vörös gróf, megszállási emlékművel, Jobbik Csongrádban, Szlavkovits Rita, Vona Gábortól, Vona Gábor, Kucsora István, Szent Korona, Tóth Pétert, Botka László, Tóth Péterrel, Tóth Péter, Tisztelt Pártvezetés, Párt Országos Vezetését, Tóth Péternél, Rácz Tibor, Vona Gábort, Ráadásul Tóth, Vona Gáborhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  A televizió nem a kultúrát kép...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Illyés Gyula - Milyen hamar.  210 éve született a SZÓZAT meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete-erdő desszert  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Esti kép  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Elköszönt  Akarat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png fotel  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kislány  Nem méltó hozzád  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png cica  Mindig jusson idő nevetni  Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
szegedi elnök, megyei jobbikosok, párt országos, megyei vezetéssel, megyei Jobbik, része kilépett, elmúlt hetekben, csongrádi Apátfalván, helyi szervezetben, egyik &#8222, kilépők ragaszkodnak, kormánnyal csak, egykori párttag, kormány lecserélte, vörös gróf, megszállási emlékművel, magyarok ártatlansága, bankok elleni, nagyobb probléma, megyei vezetővel, országos vezetéshez, kilépésről június, pártállami módszerekből, választások &#8211, második helyet, baloldali erők, ránk leadott, országosan elért, politikát közvetítő, választók szemében, megyei vereségünk, bukott városi, város megszerzéséről, jelenleginél sokkal, országos pártvezetés, megye vezetésébe, egyetemi hallgatóság, szegedi értelmiség, tényleges önrendelkezést, vércserével újjáélesztett, politikai tevékenység, eredményekben nyer, magyarázatokban soha, országos elnökség, petícióban egyebek, jelöltállítás sikeresen, hónap végére, kilépők állítják, apátfalvi férfi, lakóhelyi politizálást, raporton kérdőre, több alapszervezet, európai parlamenti, helyhatósági választásokon, válaszadásra szánnak, további lépésekről, alapszervezetben, alkalmatlanságát, teljesítményüket, kimondhatatlanul, választókerületi, alapszervezetek, magyarázatokban, magyarázataiban, kismagyarorszag, karizmatikusabb, újraszervezését, visszaigazolást, korszerűtlennek, felháborítónak, tulajdonképpen, alapszervezeti, nagyvárosoknál, adminisztratív, önrendelkezést, átszervezésére, megszerzéséről, számtalanszor, közkedveltebb, nyilvánította, alapszervezet, magyarnarancs, választásokon, függetlenként, megítélésénél, megerősödésre, fogalmazódott, jelöltállítás, eredményekben, környezetével, nyilvánvalóan, hangsúlyozták, újjáélesztett, eredménytelen, elfogadhatóbb, lehetőségünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.