Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Falus Ferenc egy zsák jó levegőt ígér
  2014-08-19 19:04:36, kedd
 
  Falus Ferenc egy zsák jó levegőt ígér

Zsuppán András / 2014.08.18., hétfő 16:06 /



Végre elkezdett beszélni Budapest ügyeiről a baloldal nagy nehezen megtalált közös főpolgármester-jelöltje, de nincs benne túl sok köszönet. Találtak egy olyan figurát, akihez képest még Horváth Csaba is koncepciózus várospolitikusnak tűnik.

Egy tisztes őszes halánték, csendes, udvarias, szelíd modor, megnyugtató szürkeség - Falus Ferenc esetében a baloldali pártok a jól bevált Medgyessy-effektusra építve találtak főpolgármester-jelöltet. A karcos-morcos Tarlóssal szemben a taktika akár be is válhat, de csak akkor, ha Falusról a választásokig hátralévő szűk két hónapban nem derül ki a választók számára, hogy Budapest működéséről fogalma sincs. Várost vezetni ugyanis elég nehéz szakma, konkrét, kézzelfogható problémák sokaságát kellene tudni megoldani, ráadásul a kudarcok és az eredmények mindenki számára láthatók.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Falus Ferenc most a hvg.hu-nak adott egy hosszabb interjút, és elég hamar kiderült, hogy a kenetteljes banalitásokon kívül - vö. legyen a városban jobb a levegő - nem sok használható ötlete van Budapest bajainak kezelésére. Az interjú hemzseg a durva önellentmondásoktól. A jobb levegő ígéretével kampányoló főpolgármester-jelöltről egy ponton kiderül, hogy a közismerten inkább autóspárti - de konkrét ügyekben egyensúlyt kereső - Tarlósnál is fontosabb számára a kényelmes gépkocsi-közlekedés.

,,Ha megnézi a Madách teret, amelyet szépen leköveztek, láthatja, hogy eltűntek róla a parkolóhelyek. Így aki történetesen nem kerékpárral vagy gyalog akar eljutni egy színházba, az a korábbinál is nehezebben fog parkolóhelyet találni", lepi meg egy váratlan állítással azokat, akik nyugat-európai példák alapján azt hinnék, hogy egy baloldali főpolgármester-jelölt bizonyára a forgalomcsillapítás és a tömegközlekedés preferálásának elkötelezett híve. De nem Magyarországon! Ha még egy klasszikus belvárosi dísztér forgalommentesítése sem férne bele Falus várospolitikai koncepciójába, akkor megtippelni sem akarom, mit tervezne a Rákóczi úttal, vagy éppen a Lánchíddal.

Vajon mitől lesz jó levegő Falus szerint, ha nem az autóforgalom csökkentésétől? A válasz elég meglepő: legyenek mindenhol elektromos buszok. ,,Szép dolog, ha egységesen világoskékek a fővárosi buszok, de a károsanyag-kibocsátásuk rendkívül magas. Olyannyira, hogy a budapestiek körében a legmagasabb a tüdőembólia aránya. A korszerű, alacsony fogyasztású, kevesebb szennyező anyagot kipufogó buszok beszerzése lassan halad, a most megrendelt 60 vagy 70 új darabból mindössze 5 lesz elektromos üzemű."

Szóval akkor kezdjük az alapokkal. Budapest 2010-ben egy végzetesen elöregedett buszparkot örökölt meg, amelynek az átlagéletkorát a most lezáruló ciklusban módszeresen fiatalították, részben 159 vadonatúj Mercedes Citaro, részben rengeteg használt - de az Ikarusoknál sokkal jobb minőségű - busz beszerzésével. Teljesen illuzórikus elképzelés, hogy egy kétmilliós nagyvárosban csupa elektronikus jármű közlekedjen, ennek a megoldásnak egyelőre csak frekventált turisztikai vonalakon, érzékeny környezetben van létjogosultsága. Ahogy például tervezi az I. kerület a Várban, vagy ahogy érdemes lenne kisebb méretű, szennyező-anyag mentes járműveket forgalomba állítani az V. kerületben és a Margitszigeten.

Ha Falus Ferencet esetleg érdekli, mutatunk két táblázatot arról, hogy a BKK négy év munkával hogyan tudott érdemi fiatalítást elérni a busz- és a troliflottánál (az adatok tavalyiak):

Fotó: bkk.hu

Egy kompetens főpolgármester-jelöltnek ebben a helyzetben mondjuk arról kellene beszélnie, hogy egyetért-e a BKK tervezett majdnem-megszüntetésével, van-e véleménye a BKV esetleges államosításáról, vagy éppen a buszágazat kiszervezéséről. Beszélhetne arról is, hogyan akar uniós fejlesztési forrásokat szerezni a kötöttpályás projektekre - jó levegő! - amikor a hírek szerint Budapest a következő ciklusban egyáltalán nem fog fejlesztési pénzekhez jutni.

A jó levegő ügye iránt elkötelezett jelöltnek azt a kérdést is feltették, mit gondol a Városligetbe tervezett múzeumi negyedről. Ez valóban elég forró téma, heves viták zajlanak róla, szabad-e múzeumokat építeni a Ligetbe, egy ellenzéki jelölt akár nagyon karakán álláspontra is helyezkedhetne (hogy felmutasson valamilyen alternatívát, javaslatot tegyen új belvárosi parkok létrehozására, az már - tudjuk - irreális elvárás). Falus válasza: miért nem ment el Tarlós István egyszer sem ,,a Honvédkórház éjszakai ügyeletére, hogy a saját szemével győződjön meg arról, mennyit kell ott várakozniuk a fővárosiaknak?"

Ha véletlenül megválasztják a fővárosiak ezt az embert, lesz itt még buli.

http://valasz.hu/itthon/falus-ferenc-egy-zsak-jo-levegot-iger-103343?utm_source=h irlevel&utm_medium=edm&utm_campaign=heti-hirlev
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszüntetésével, kiszervezéséről, államosításáról, tömegközlekedés, létjogosultsága, magyarországon, főpolgármester, troliflottánál, margitszigeten, csökkentésétől, preferálásának, helyezkedhetne, várospolitikai, átlagéletkorát, beszerzésével, parkolóhelyet, fiatalították, megválasztják, fővárosiaknak, választásokig, koncepciójába, banalitásokon, létrehozására, kézzelfogható, parkolóhelyek, elkötelezett, városligetbe, világoskékek, kibocsátásuk, autóforgalom, koncepciózus, honvédkórház, környezetben, elektronikus, alternatívát, kötöttpályás, baloldal nagy, olyan figurát, tisztes őszes, baloldali pártok, karcos-morcos Tarlóssal, taktika akár, választásokig hátralévő, választók számára, eredmények mindenki, hosszabb interjút, kenetteljes banalitásokon, városban jobb, levegő –, interjú hemzseg, jobb levegő, ponton kiderül, Falus Ferenc, Zsuppán András, Horváth Csaba, Szigetváry Zsolt, Mercedes Citaro, Falus Ferencet, Tarlós István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Facebookon kaptam  Reggel van  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Esti kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Sose bánj semmit  A boldog családok mind hasonló...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 19  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép estét  Akarat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A sors  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  Sose bánj semmit  Kerüld el az evangélium örömén...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A Megváltó szolgálatában  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata 
Bejegyzés Címkék
baloldal nagy, olyan figurát, tisztes őszes, baloldali pártok, karcos-morcos Tarlóssal, taktika akár, választásokig hátralévő, választók számára, eredmények mindenki, hosszabb interjút, kenetteljes banalitásokon, városban jobb, levegő &#8211, interjú hemzseg, jobb levegő, ponton kiderül, közismerten inkább, váratlan állítással, tömegközlekedés preferálásának, klasszikus belvárosi, autóforgalom csökkentésétől, válasz elég, fővárosi buszok, budapestiek körében, tüdőembólia aránya, most megrendelt, végzetesen elöregedett, most lezáruló, kétmilliós nagyvárosban, megoldásnak egyelőre, adatok tavalyiak, helyzetben mondjuk, buszágazat kiszervezéséről, kötöttpályás projektekre, hírek szerint, következő ciklusban, ellenzéki jelölt, saját szemével, megszüntetésével, kiszervezéséről, államosításáról, tömegközlekedés, létjogosultsága, magyarországon, főpolgármester, troliflottánál, margitszigeten, csökkentésétől, preferálásának, helyezkedhetne, várospolitikai, átlagéletkorát, beszerzésével, parkolóhelyet, fiatalították, megválasztják, fővárosiaknak, választásokig, koncepciójába, banalitásokon, létrehozására, kézzelfogható, parkolóhelyek, elkötelezett, városligetbe, világoskékek, kibocsátásuk, autóforgalom, koncepciózus, honvédkórház, környezetben, elektronikus, alternatívát, kötöttpályás, történetesen, nagyvárosban, kerékpárral, használható, közismerten, kenetteljes, működéséről, ikarusoknál, fejlesztési, beszélhetne, fiatalítást, projektekre, várakozniuk, felmutasson, álláspontra, turisztikai, frekventált, fogyasztású, tüdőembólia, legmagasabb, elöregedett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.