Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kegybankelnök akarattya
  2014-09-05 21:20:19, péntek
 
  A kegybankelnök akarattya

Feladta: 2014, szeptember, 2

Minden állami jegybank legfőbb alaptőkéje a Megbízhatósága, tehát a Jóhíre. No ez az, amiben a Matolcsy által bő esztendeje vezetett Magyar Nemzeti Bank száz százalékban deficites.

Tegnap délután kedvenc kocsmámban ücsörögve, szokás szerint hallgattam a nép szavát. Volt ott szó erről is, meg amarról is, de elébb-utóbb sikerült kilyukadni a Nap Témájára, azaz a hazai bankjegyek előző napon beharangozott cseréjére.

Azon nem csodálkoztam, hogy ivótársaim nem emlékeztek rá, mivel is indokolta az MNB a bankócserét. Ez ugyanis szokatlanul logikus volt, így nem is ragadt meg az agytekervényekben. Azon sem ámultam, hogy bezzeg a várható, 15 milliárdos költséget már mindenki megjegyezte, sőt, még azt is, hogy lészen ebből némi nyeresége is a banknak, úgy 3 milliárdocska környékén. “Mi kidobunk az ablakon 15 milliárdot, ők meg bezsebelnek ebből hármat!" - hangzott az össznépi konklúzió.

Utóbbi beköpésből rögvest le is vontam két következtetést. Az egyik, hogy már a Kocsma Népe sem bízik meg az MNB-ben, egyszerűen nem hiszi el, hogy bármit logikusan, a Köz javának szem előtt tartásával cselekedne. A másik, hogy polgártársaim is hajlamosak elhinni azt a matolcsysta hazugságot, miszerint a Jegybankban keletkező nyereség az utolsó fillérig annak saját tulajdona, tehát nem közpénz.

A Matolcsy által elvetett “métely" tehát termőtalajba hullt! (Bocsánat a szándékos képzavarért!) A köznép ugyanis már nem csak azt hiszi el szentül, hogy a Zállamnak van “saját pénze" (ami nem adók, járulékok, illetékek befizetéséből származik, hanem csak úgy “lesz" valahonnan), de a kizárólagosan állami tulajdonban álló Jegybanknak is. Az, hogy az állami csöcsre idomítottak ezt az ótvaros dumát simán beveszik, nem csoda. No, de hogy a szakújságíró is beáll ebbe a sorba, az már nagyon nagy baj. Hiszen a SzélestekinTetű Krőzuska a nevezetes interjújában azzal mentegette a pazarlását, hogy abban egy fillér közpénz nincs, az utolsó vasig mindent az MNB nyeresége fedezte.

Ahha: nyereség! Miből is származik ez? Elkúrcsy szerint abból, hogy az ő unorthodoxiája maga a Tökély, ellentétben elődjével ő tudja a titkot: hogyan lehet profitábilissá tenni a Jegybankot. De vajh' mi is ez a “titok"? Gyurcy szerint az a “megtakarítás", amely a bank által 24 hónapja következetesen képvisel kamatcsökkentési politikából származik. Ámde ez nyilvánvaló hazugság, hiszen az euro és a dollár viszonylatában alig a nulla fölötti kamatozású befektetésekre van mód, aminek meg a többszörösét viszi el a kerbankok MNB-nél tartott betétjei után fizetendő hozam (most 2,1%). Itt tehát csak veszteségcsökkentésről lehet szó, feltéve ha gyurcyék nem követték el azt a disznóságot, hogy magas hozamú, ámde szuperkockázatos kötvényekbe lökték be a Mi pénzünket. Mivel ez nem lehetséges, marad az egyetlen magyarázat:

Az MNB a forint elleni spekuláción keresett! Erre a következtetésre pedig egyáltalán nem nehéz jutni. Hiszen aki nyomon követi a devizaárfolyamokat tudja: a forint tartós és egyre fokozódó gyöngélkedésének oka nem csak az, hogy “Magyarország jobban teljesít!“. Hanem az is, hogy a hazai valutát, annak pénzpiaci értékét a világon senki nem védi, főleg nem a Jegybank! Az MNB pont azt csinálja, mint a tőzsdei spekulánsok: elébb eladja a forintot, majd később azt olcsóbban visszavásárolja. (Forintból pedig Gyurcynak annyi van, amennyit csak akar, bármikor lemehet a “pincébe" és “nyomtathat" magának!). Ez persze jótékony hatással van a statisztika-javító árukivitelre, de iszonyúan rombolja az importőrök (maguk javarészt egyúttal exportőrök is!), no meg a 2010 óta havonta kétszer megmentendő devizahitelesek pozícióit. Ebből pedig levonhatjuk az újabb következtetést: a Matolcsyzmus jelen esetben az a Nóvum, miszerint az állam jegybankja a saját valutája ellen spekulál! Valamint ez az a Közkinccsé Teendő Titok, az a “Modern Közgazdaságtan", melyet a mi zsebünkből kiráncigált százmilliárdokból alapítandó “Iskola" terjeszt majd szét úgy, mind AIDS-es szépfiú a HIV-vírust!

Mert ez a “vírusterjesztés" alapvető funkciója ennek az amorális gazemberekből és megveszekedett idiótákból álló Frankensteinállamnak. A “politikusok" nem hogy kiölték, de még kisarjadzani sem hagyták idehaza a polgári öntudatot. Nekik jobban megfelelt a jobbágy-magatartás, a tajthülye, közpénzeltartott döbrögiket, a felkapaszkodott dzsentriket megsüvegelő attitűd. Hogy ez meg ne változhasson, elébb telemédiázták a fejünket, osztán meg tákolmányoztak nekünk egy Alaptörvényt. De mivel még ez sem volt ölég, mert nem érezték biztonságban a hájas seggüket, hát meghirdették nekünk az “illiberális, munkaalapú" államot, amelyben nekik mindent szabad és dolgozniuk nem köll, nekünk meg semmit és húzni az igát kidőlésig. A Kegybankelnökké tett Paprikajancsi, a saját tehetségtelenségének dugájába dőlt, az ippeg ezért “elismeretlen" Közgazdasági Főzseni pedig immáron megteheti, hogy a sajátjának hazudozott közpénzen olyan Oskolát alapítson, amiből csakis a Köznek lesz a legnagyobb kára!

Amikor azt olvastam, hogy az egyik MNB-alapítvány, a “Pallas Athéné Domus Mentis" megvásárolta a kecskeméti pszichiátria egykori épületét, már kezdtem örülni: Gyurcyban végre feltámadt a betegségtudat? Ámde erről szó sem volt. A valamikori intézmény eredeti funkcióját az ellentétére fordítva, ott majd hülyéket fognak nevelni és nem gyógyítani/ápolni! A “doktori oskola" és az alapítvány elnöke: ... no, ki?!

Mindezt pedig teheti azért, mert fölötte sincs immáron semmiféle kontroll. Akárcsak a Főnöke, neki sem kötelessége beszámolni tetteiről senkinek, hiszen a Jegybank Felügyelő Bizottságának mandátuma május 5. óta lejárt, s azóta sem volt alkalma a Zezerharmadnak e testületet újra felállítania (akárcsak 2010-ben, a Falkaforradalmi Jogász-Paraszt Kormány megalakulását követő ÖT teljes hónapban!). És szórja a pénzt számolatlanul. Az állítólagos 280 milliárdos nyereségből immáron legalább 220-at! És még lesz ennek folytatása. Mert Gyurcy zsebét égeti a pénz, s lesz abban még több is!

Elvileg jövő januártól forintosítani fogják a devizahiteleket. Ez pedig újabb, jelentős nyereséget fog biztosítani az MNB-nek, miből pedig (a rossznyelvek szerint - lásd itt!) fussa majd egy újabb fundációra, a “Kegybankelnök Akarattya Alapítvány“-ra.

Elkúrcsyné ugyanis bejelentkezett a mostanság Keneséről leváló Balatonakarattya polgármesteri funkciójára. Egyetlen percig nem kétlem, hogy meg is választják. Mint ahogyan azt sem, hogy lészennek ottan még nagy csodálkozások és fogaknak csikorgatásai is!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/02/a-kegybankelnok-akarattya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyöngélkedésének, közpénzeltartott, balatonakarattya, szuperkockázatos, kamatcsökkentési, devizahitelesek, szélestekintetű, felkapaszkodott, kegybankelnökké, falkaforradalmi, következtetésre, devizahiteleket, visszavásárolja, vírusterjesztés, bejelentkezett, profitábilissá, következetesen, zezerharmadnak, következtetést, tákolmányoztak, unorthodoxiája, befektetésekre, közgazdaságtan, megbízhatósága, viszonylatában, megveszekedett, beharangozott, kizárólagosan, megalakulását, számolatlanul, befizetéséből, milliárdocska, gazemberekből, forintosítani, paprikajancsi, polgártársaim, kegybankelnök akarattya, hazai bankjegyek, össznépi konklúzió, matolcsysta hazugságot, utolsó fillérig, szándékos képzavarért, köznép ugyanis, kizárólagosan állami, állami csöcsre, ótvaros dumát, nevezetes interjújában, fillér közpénz, utolsó vasig, bank által, dollár viszonylatában, nulla fölötti, Magyar Nemzeti Bank, Kocsma Népe, SzélestekinTetű Krőzuska, Közkinccsé Teendő Titok, Modern Közgazdaságtan”, Közgazdasági Főzseni, Pallas Athéné Domus Mentis”, Jegybank Felügyelő Bizottságának, Falkaforradalmi Jogász-Paraszt Kormány, Mert Gyurcy, Kegybankelnök Akarattya Alapítvány“,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Adakozás  Elköszönt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 21  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png férfi  Alázat  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  Png nő  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nem tudhatod  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem számIt  Alázat  Rátalálsz  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Egy lelki imádság  Akarat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png telefon  képre írva  Soha ne kedvezz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png nő  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kegybankelnök akarattya, hazai bankjegyek, össznépi konklúzió, matolcsysta hazugságot, utolsó fillérig, szándékos képzavarért, köznép ugyanis, kizárólagosan állami, állami csöcsre, ótvaros dumát, nevezetes interjújában, fillér közpénz, utolsó vasig, bank által, dollár viszonylatában, nulla fölötti, többszörösét viszi, kerbankok MNB-nél, egyetlen magyarázat, forint elleni, következtetésre pedig, forint tartós, hazai valutát, világon senki, tőzsdei spekulánsok, újabb következtetést, állam jegybankja, saját valutája, amorális gazemberekből, polgári öntudatot, felkapaszkodott dzsentriket, hájas seggüket, igát kidőlésig, ippeg ezért, sajátjának hazudozott, legnagyobb kára, egyik MNB-alapítvány, kecskeméti pszichiátria, valamikori intézmény, ellentétére fordítva, alapítvány elnöke, pénzt számolatlanul, rossznyelvek szerint, újabb fundációra, mostanság Keneséről, gyöngélkedésének, közpénzeltartott, balatonakarattya, szuperkockázatos, kamatcsökkentési, devizahitelesek, szélestekintetű, felkapaszkodott, kegybankelnökké, falkaforradalmi, következtetésre, devizahiteleket, visszavásárolja, vírusterjesztés, bejelentkezett, profitábilissá, következetesen, zezerharmadnak, következtetést, tákolmányoztak, unorthodoxiája, befektetésekre, közgazdaságtan, megbízhatósága, viszonylatában, megveszekedett, beharangozott, kizárólagosan, megalakulását, számolatlanul, befizetéséből, milliárdocska, gazemberekből, forintosítani, paprikajancsi, polgártársaim, betegségtudat, bizottságának, telemédiázták, polgármesteri, csodálkozások, kegybankelnok, csikorgatásai, kegybankelnök, felállítania, csodálkoztam, biztonságban, meghirdették, árukivitelre, kisarjadzani, matolcsyzmus, változhasson, megtakarítás, rossznyelvek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.