Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szembeköpi-e magát Lázár János?
  2014-11-26 19:41:30, szerda
 
  2014-11-25


Szembeköpi-e magát Lázár János?
lazar

Jogász olvasónk újabb írása a “Könnyebb lesz lopni"-törvény kapcsán.

“Az átlátszósok találata, hogy a jövő évtől megszűnne az a szabály, mely szerint közpénzből nem lehet olyan civil szervezetet támogatni, amely a pályázati kiírást megelőző öt éven belül politikai párt együttműködő partnere volt. Ezzel párhuzamosan a költségvetési forrásból nyújtott támogatásokra nem fog vonatkozni a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény. Tényleg be lehet ezen szarni, a magyar költségvetési forrásokra nem fog vonatkozni a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságának szabályrendszere, de a norvég pénzekre igen. Lenne ennek kapcsán egy kétforintos kérdésünk: megszavazza ezt a szabályt Lázár János, aki az átláthatóság szentsége alapján basztatja a kormánykritikus civil szférát? A jól tippelők között Soros Army pólót sorsolunk ki!

Tessék megkapaszkodni, erős mondatok következnek! A Védegylet és a Levegő Munkacsoportnak a civil szféra elleni indított kormányzati hadjáratot kifogásoló nyílt levelére Lázár János az alábbiakat bírta válaszolni:

,,Elsőként kérem, engedjék meg, hogy ezúton is kifejezzem a kormány elkötelezettségét a pártpolitikától független, erős, a jogaiért kiálló civil szféra iránt, amely kiemelten fontos része a magyar társadalomnak és tartóoszlopa minden demokratikusan működő államrendnek."

Nyilván ezen elkötelezettség jegyében nevezi a kormánykritikus civil szférát a kormányzat a nemzetközi spekulatív pénzügyi tőke nemzetellenes ügynökeinek, ennek jegyében indít velük szemben mindenféle hatósági eljárást, és ennek jegyében oszt előszeretettel a CÖF-alapító Csizmadia László által vezetett Nemzeti Együttműködési Alap fideszes arcok szervezeteinek pénzt.

,,A Miniszterelnökég által kezdeményezett KEHI vizsgálat egyetlen célja sem más, mint annak kiderítése, valóban egyenlő feltételekkel indult-e mind a 80 ezer civil szervezet a pénzekért vívott versenyben, vagy azoknak van igazuk, akik azt állítják: az egyenlők között voltak egyenlőbbek is, akik valamilyen okból előnyt élveztek a pályázatok elbírálása, a források elosztása során."

Nem tudjuk, melyik 80 ezer szervezet indult a norvég pályázatokon, hogy a KEHI-nek mennyiben van hatásköre olyan vizsgálatra, amelyet nemzetközi szerződés alapján a KEHI-nek nincs joga semmilyen módon vizsgálni. Az sem kristálytiszta, hogy mi bizonyítja a hosszú hónapok vizsgálata alapján azt, hogy a norvég pénzeket direkt kormányellenes célokra adják. És azt sem, hogy miért meglepő, ha a civileknek adott támogatásból a civilek nem CÖF-jellegű kormánydicsérő plakátkampányt szerveznek.

,,Az elmúlt években városvezetőként, országgyűlési képviselőként, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként, majd miniszterként megtanultam, hogy a vitákat nem elfojtani, hanem lefolytatni kell."

Akkor talán jó lett volna érdemi indokolást írni a szabadrablást törvényesítő módosításhoz, annak hiányában igencsak nehéz vitatni a kormány indokait. Azt hadd ne tekintsük legitim indoknak, hogy a kormány azért adhat támogatást a fideszes politikusok családtagjai szervezeteinek, mert így szűnik meg a civil szervezetek politikai megkülönböztetése.

,,A közösségi források elosztásához kapcsolódó teljes körű transzparencia elve, valamint az ilyen források felett rendelkező személyek és szervezetek elszámoltathatóságának joga vezérelt akkor is, amikor a KEHI vizsgálati dokumentumainak nyilvánosságra hozataláról döntöttem. Hiszem, hogy csak a nyilvánosság ereje segíthet a vita lezárásában és teremtheti meg azt a légkört, amelyről az érintett szervezetek a jelek szerint csak beszélnek, tenni érte már annál kevésbé akarnak."

Itt jutunk el a kérdéshez:

A pártpolitikától független civil szféra mellett elkötelezettség jegyében,
a közösségi források elosztásához kapcsolódó teljes körű transzparencia elvére tekintettel,
az ilyen források felett rendelkező személyek és szervezetek elszámoltathatóságának jogára tekintettel

megszavazza-e Lázár János azt a törvényt, amely alapján az állami támogatást mostantól

a kormánytagoknak és családtagjaiknak, illetve egyesületeiknek,
a támogatási döntést meghozó vagy előkészítő közhivatalnokoknak és családtagjaiknak, illetve egyesületeiknek,
a pártokkal együttműködő civil szervezeteknek, köztük a Fidesszel az önkormányzati választáson idén közösen jelöltet állító 23 egyesületnek

is gond nélkül oda lehet adni, és amely alapján a vesztes pályázatokra vonatkozó adatokat törölni kell őket az elbírálás után, a bírálók személyét pedig nem teszik közzé, nehogy kideríthető legyen bármilyen visszaélés?

http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/11/25/szembekopi-e-magat-lazar-janos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: családtagjaiknak, miniszterelnökég, átláthatóságáról, szabályrendszere, átláthatóságának, dokumentumainak, munkacsoportnak, kormánykritikus, pártpolitikától, államtitkárként, kormánytagoknak, egyesületeiknek, városvezetőként, elkötelezettség, plakátkampányt, transzparencia, kristálytiszta, kormánydicsérő, kormányellenes, megkapaszkodni, kezdeményezett, előszeretettel, szervezeteknek, együttműködési, demokratikusan, szervezeteinek, nyilvánosságra, országgyűlési, miniszterként, költségvetési, feltételekkel, önkormányzati, nemzetellenes, támogatásokra, szabadrablást, társadalomnak, átlátszósok találata, jövő évtől, pályázati kiírást, költségvetési forrásból, közpénzekből nyújtott, magyar költségvetési, norvég pénzekre, kétforintos kérdésünk, szabályt Lázár, átláthatóság szentsége, kormánykritikus civil, civil szféra, alábbiakat bírta, kormány elkötelezettségét, pártpolitikától független, jogaiért kiálló, Lázár János, Soros Army, Levegő Munkacsoportnak, CÖF-alapító Csizmadia László, Nemzeti Együttműködési Alap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Reggel van  Bounty krémes  Png csokor  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Elköszönt  Éretlen vers  Tanuld meg ezt a versemet  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Png virág  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Tavaszi kép  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png telefon  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Őrizkednünk kell...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png fotel  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
átlátszósok találata, jövő évtől, pályázati kiírást, költségvetési forrásból, közpénzekből nyújtott, magyar költségvetési, norvég pénzekre, kétforintos kérdésünk, szabályt Lázár, átláthatóság szentsége, kormánykritikus civil, civil szféra, alábbiakat bírta, kormány elkötelezettségét, pártpolitikától független, jogaiért kiálló, magyar társadalomnak, nemzetközi spekulatív, pénzekért vívott, egyenlők között, pályázatok elbírálása, források elosztása, norvég pályázatokon, hosszú hónapok, norvég pénzeket, civileknek adott, elmúlt években, szabadrablást törvényesítő, kormány indokait, kormány azért, fideszes politikusok, civil szervezetek, közösségi források, ilyen források, nyilvánosság ereje, vita lezárásában, érintett szervezetek, jelek szerint, állami támogatást, támogatási döntést, pártokkal együttműködő, önkormányzati választáson, vesztes pályázatokra, elbírálás után, bírálók személyét, családtagjaiknak, miniszterelnökég, átláthatóságáról, szabályrendszere, átláthatóságának, dokumentumainak, munkacsoportnak, kormánykritikus, pártpolitikától, államtitkárként, kormánytagoknak, egyesületeiknek, városvezetőként, elkötelezettség, plakátkampányt, transzparencia, kristálytiszta, kormánydicsérő, kormányellenes, megkapaszkodni, kezdeményezett, előszeretettel, szervezeteknek, együttműködési, demokratikusan, szervezeteinek, nyilvánosságra, országgyűlési, miniszterként, költségvetési, feltételekkel, önkormányzati, nemzetellenes, támogatásokra, szabadrablást, társadalomnak, képviselőként, törvényesítő, módosításhoz, elosztásához, családtagjai, közpénzekből, pályázatokra, államrendnek, nyilvánosság, pályázatokon, egyesületnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.