Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fidesz legyőzhetetlen árnyékemberei
  2014-12-06 12:51:47, szombat
 
  A Fidesz legyőzhetetlen árnyékemberei
2014, december 5 - 17:33


A Fidesz - látszólagos - legyőzhetetlenségének mítoszát az olyan háttéremberek sikerei táplálják, akik képesek a semmiből is pénzt "csinálni", ezzel varázsolva minduntalan vonzóvá a narancsos holdudvart. Nem kell hozzá túl sok ideológia, nem szükséges hozzá még csak pártkönyv sem, néha az is elég, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János abban a társasházban vásároljon lakást 60-70 millió forintért a 10 éves fiának, amely épületbe szól még mindig a bejelentett lakcímünk, és amely lakást egész véletlenül még néhány évvel ezelőtt mi tulajdonoltuk. Azt is csak a vakszerencse számlájára írhatjuk, hogy a vejünket a kormányfő Kommunikációs Államtitkárnak nevezi ki, egyébként pont ahhoz a tárcához alárendelve, ahol Lázár János a főnök.

aAki a megengedettnél többet idegesíti magát a magyar közélet viszonyai miatt, az a fenti bevezetőből már kitalálhatta, hogy történetünk főszereplője Serfőző Péter.

Háttérben

A 45 éves Serfőző Pétert régóta kiterjedt üzleti és baráti szálak fűzik fideszes politikusokhoz, jelenlegi önkormányzati képviselőkhöz. Nevéhez több mint negyven vállalkozás köthető az Opten céginformációs rendszere szerint - írta a Hír24 a "Serfőző-pókháló felfejtése" közben.

A lap szerint Serfőző az üzlettársaival (Werner Péter, Kaló Gábor) 1995-ben alapította meg a Branko-cégcsoportot. Az itt csoportosuló cégek közös jellemzője az volt, hogy minimális tőkével jöttek létre, nagyobb részük csupán cégek adásvételére felhasznált úgynevezett "technikai" társaság volt. A történet 2010-ben vált igazán látványossá. Tudják, abban az évben győzött a Fidesz először kétharmaddal, valószínűleg ez is a véletlenek kellemetlen összecsengése.

Egy cikksorozat tavaly rántotta le a leplet a dél-pesti kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, illetve Csepel "intenzív együttműködéséről". Werner Péter egy személyben vezérigazgatója a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek és igazgatósági elnöke a pestszentlőrinci városgazdának - emlékeztet a lap. Kiderült, hogy rokoni foglalkoztatások és személyi átfedések tarkították a két kerület városgazdálkodási cégeit.

Két évvel később még nagyobbat szólt a bomba: 2012. október 8-án a több százmilliós, részben uniós, részben saját forrásból finanszírozott ,,Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja" pályázattal kapcsolatos döntések meghozatala kapcsán, méghozzá az előterjesztéshez kapcsolódó akcióterületi tervben, lehetséges konzorciumi partnerként megjelent a Branko-cégcsoport.

Ezzel párhuzamosan, a Branko Pénzügyi és Számviteli Kft. 2010 óta - valószínűsíthetően - a pestszentlőrinci önkormányzat cégeinek könyvelését végzi, illetve 2011-ben, a helyi egészségügyi szolgáltató kft-nél a számviteli feladatokat is átvette.

Persze, ahogy a szokásjog megkívánta, másokat is oda kell engedni a húsosfazékhoz: a Werner Péter vezette Csepeli Városgazda 2011 áprilisában kötött szerződést jogi feladatok ellátására, jogi tanácsadásra a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodával, amely nem másé, mint Giró-Szász András - akkor még kormányszóvivő - unokabátyjáé. A szerződés nettó értéke 450 ezer forint + 425 ezer forint/hó, a Hír24 információi szerint.

Emlékeznek még?

Az Alfahír nemrégiben beszámolt róla: Giró-Szász Andrásnak, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárának 20%-os tulajdonrésze van a Safe Port Projekt Kft.-ben. Ez a négy hónapja alapított cég lett nemrégiben társtulajdonos a 8 Hotel Kft-ben, mely egy 120 szobás szállodát épít a belvárosban egy olyan telken, melyet 2010-ben nyomott áron értékesített a Rogán Antal vezette önkormányzat. A vevő egy titokzatos luxemburgi cég volt, melyet Serfőző Péter, Giró-Szász András sógora vezet.

A 3200 négyzetméter nettó hasznos alapterületű épületet 2010-ben 776 millió forint helyett 582 értékesítette az önkormányzat. Ez 180 ezer forint/négyzetméterárnak felel meg, a környéken a mostani átlagár 340 ezer forint.

Az már a Blikk értesülése, hogy Heim Péter, a Századvég Alapítvány alapítója is résztulajdonos abban a Nagy-Brittániában bejegyzett Preafinium Fund nevű cégben, amely pénzügyi tanácsadóként segítette a Belváros-Lipótváros "ingatlangazdálkodási" munkáját, beleértve annak a Dorottya utcai épületnek az értékesítését is, amelyet a Giró-Szász família luxushotellé akart átalakítani.

Persze, ez csak a felszín kapargálása, de már ebből is látszik, nem lesz egyszerű lebontani ezt a kétharmadot.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/a_fidesz_legyozhetetlen_arnyekemberei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: előterjesztéshez, pestszentlőrinci, foglalkoztatások, pestszentlőrinc, rehabilitációja, államtitkárának, kommunikációért, vezérigazgatója, legyőzhetetlen, társtulajdonos, megengedettnél, kormányszóvivő, céginformációs, államtitkárnak, résztulajdonos, politikusokhoz, legyozhetetlen, finanszírozott, üzlettársaival, összecsengése, önkormányzati, pestszentimre, akcióterületi, tulajdonoltuk, városgazdának, kommunikációs, képviselőkhöz, húsosfazékhoz, tulajdonrésze, háttéremberek, tanácsadóként, értékesítette, árnyékemberei, értékesítését, arnyekemberei, brittániában, olyan háttéremberek, narancsos holdudvart, társasházban vásároljon, bejelentett lakcímünk, vakszerencse számlájára, kormányfő Kommunikációs, tárcához alárendelve, megengedettnél többet, magyar közélet, történet 2010-ben, évben győzött, véletlenek kellemetlen, cikksorozat tavaly, dél-pesti kerület, személyben vezérigazgatója, pestszentlőrinci városgazdának, Lázár János, Kommunikációs Államtitkárnak, Serfőző Péter, Serfőző Pétert, Werner Péter, Kaló Gábor, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt, Branko Pénzügyi, Számviteli Kft, Csepeli Városgazda, Giró Szász, Társai Ügyvédi Irodával, Giró-Szász András, Giró-Szász Andrásnak, Safe Port Projekt Kft, Hotel Kft-ben, Rogán Antal, Heim Péter, Századvég Alapítvány, Preafinium Fund,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png nő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Reggel van  Éretlen vers  Kövesd a cowboyt!  Mi lenne ha  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Reménység és erő Krisztustól e...  Png telefon  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Alázat  Hiányzik  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png ház  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Próbálj meg ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png virág  Fehér virág  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  képre írva  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png kislány  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  képre írva  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A kételkedés kezelése 
Bejegyzés Címkék
olyan háttéremberek, narancsos holdudvart, társasházban vásároljon, bejelentett lakcímünk, vakszerencse számlájára, kormányfő Kommunikációs, tárcához alárendelve, megengedettnél többet, magyar közélet, történet 2010-ben, évben győzött, véletlenek kellemetlen, cikksorozat tavaly, dél-pesti kerület, személyben vezérigazgatója, pestszentlőrinci városgazdának, több százmilliós, előterjesztéshez kapcsolódó, pestszentlőrinci önkormányzat, helyi egészségügyi, számviteli feladatokat, szokásjog megkívánta, szerződés nettó, négy hónapja, olyan telken, titokzatos luxemburgi, 3200 négyzetméter, mostani átlagár, felszín kapargálása, előterjesztéshez, pestszentlőrinci, foglalkoztatások, pestszentlőrinc, rehabilitációja, államtitkárának, kommunikációért, vezérigazgatója, legyőzhetetlen, társtulajdonos, megengedettnél, kormányszóvivő, céginformációs, államtitkárnak, résztulajdonos, politikusokhoz, legyozhetetlen, finanszírozott, üzlettársaival, összecsengése, önkormányzati, pestszentimre, akcióterületi, tulajdonoltuk, városgazdának, kommunikációs, képviselőkhöz, húsosfazékhoz, tulajdonrésze, háttéremberek, tanácsadóként, értékesítette, árnyékemberei, értékesítését, arnyekemberei, brittániában, cégcsoportot, önkormányzat, kétharmaddal, valószínűleg, adásvételére, luxushotellé, főszereplője, igazgatósági, csoportosuló, társasházban, tanácsadásra, párhuzamosan, vakszerencse, egészségügyi, alapterületű, unokabátyjáé, négyzetméter, értékesített, kitalálhatta, felhasznált, úgynevezett, alárendelve, történetünk, vállalkozás, bevezetőből, konzorciumi, információi, áprilisában, feladatokat, kormányzati, belvárosban, kétharmadot, kapargálása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.