Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Omega hűségesküt tett Orbánnak
  2015-05-05 17:25:11, kedd
 
  Karafiáth Orsolya: Az Omega hűségesküt tett Orbánnak


2015. május 05. 10:20




A magyarázkodásnál még az is elegánsabb lett volna, ha azok az Omega-tagok, akik részt vesznek a felcsúti koncerten, előtte nyílt levélben kérik felvételüket a Fideszbe.
-10% mosógép, szárítógép, mosogatógép, sütő »

Az Omega különleges zenekar, több okból is. A magyar rockegyüttesek közül ők vitték a legtöbbre Nyugat-Európában, ráadásul több mint ötven éve működnek, és ezt még világviszonyatban is legfeljebb a Rolling Stonesról lehet elmondani. Mondjuk, engem sohasem izgatott különösebben Kóbor János teljesítménye, de soha nem is idegesített fel, és ezzel valószínűleg nem csak én vagyok így.

Nem lehet vita ugyanis abban, hogy az Omega a hazai könnyűzenei legendák egyik leglegendásabbja, egyebek mellett azért, mert valahogy mindig sikerült felülemelkedniük azokon a kicsinyes harcokon, ami ugyanúgy jellemzi a magyar pop hétköznapjait, mint hogy olykor húrokat kell cserélni a gitáron. És a másik: az Omega több mint 50 évig nem politizált.

Hol van az megírva, hogy a művésznek - nem a munkájával, hanem a személyével - oda kellene állnia valamely politikai párt mellé? Azt hiszem sehol a demokratikus világban nincs az, mint nálunk: azaz ha nem adod le művészként nyilvánosan a voksodat a hatalmon lévőnek, akkor akár odáig juthatsz, hogy a megélhetésed veszélybe kerül. Az alkotói munka finanszírozásáról ne is álmodj, ha nem vagy hűséges, lojális és ennek nem adsz hangot! Láthatjuk, kik kapnak milliókat koncertekre, állami megrendeléseket, ilyen-olyan keretből összegeket. A hűség árát. És rengeteg művész beáll a sorba, belép akár befogott orral az MMA-ba (hallottam én már, hogy jaj, szégyellem a dolgot, de hát a havi fix...), és igen, fellép ott, ahol kell.

Talán ezért is furcsállottam a tavalyi Hősők terén megrendezett úgynevezett Szabadságkoncertet, ahol bizony nem Nagy Imre újratemetésének, hanem Orbán Viktor híres beszédének 25. évfordulójára emlékeztek - az Omegával. Az én ízlésemnek már az is sok volt, hogy épp Kóbor János ugráljon ott, ahol az '56-os forradalom mártírjaitól búcsúztak 1989. június 16-án. Meg aztán azt végképp nem állíthatnánk, hogy az Omega olyan nagy ellenálló lett volna Kádár alatt. Állítólag jó buli volt...


Fotó: MTI

El is felejtettem volna ezt az egészet (majd pont az Omegán fogok bosszankodni!), de most megint Orbán Viktor árnyéka vetül az immár jócskán 70 felett járó régi csibészekre, és ez alól már nem lesz olyan könnyű kisétálni, mint tavaly. Hamarosan a felcsúti stadionban játszik az Omega, nem is akármilyen alkalomból: a sorsdöntőnek ígérkező finn-magyar Eb-selejtező focimeccs után! Na nem arról van szó, hogy ott lesz a rangadó, merthogy azt csak kivetítőről lehet megtekinteni.

Szóval, egy ilyen rendezvényen szerintem rangon aluli az Omega szereplése önmagában, ám azzal, hogy a helyszín a miniszterelnök házi futballpályája, mindjárt más megvilágításba kerül a dolog. Ha valaki erre azt mondja, hogy egy ilyen gesztus az Omega részéről nem hűségeskü Orbán Viktor mellett, az vagy végtelenül naiv, vagy végtelenül cinikus.

Így hát egyáltalán nem volt meglepő, pontosabban teljesen érthető gesztus, a basszusgitáros Mihály Tamás lépése, aki közölte, nem lép fel olyan “szimbolikus" helyen, ami ezer szállal kötődik a politikához. És persze az sem meglepő, hogy a koncert hírére rajongók sokasága fordult el az Omegától, Orbán talpnyalóinak titulálva őket (tulajdonképpen sehol nem olvastam olyan kommentet, ami Kóborék fellépését próbálta volna igazolni), és valószínűleg a régi nagy Omega-sláger, az Udvaribolond kenyere sem volt még ennyire népszerű.

Ami viszont meglepett, és végképp csalódást okozott, az a szánalmas magyarázkodás, ami e vihart követte. Kóbor János azzal jön, hogy “ebből az egészből Mihály Tomi csinált politikát", meg hogy a koncertet “Makovecz Imre tiszteletére tartják".

Ha ez így van, akkor már csak azt nem értem, hogy ezt miért nem mondták mindjárt az elején. Talán ez lett volna a meglepetés? Amit csak a koncert végén közöltek volna, ha nem kavar bele a basszusgitáros? És bár én nem vagyok Makovecz Imre munkásságának nagy ismerője, azt azért tudom, hogy a felcsúti stadion valójában teljes egészében nem is Makovecz munkája.

Azt hiszem, e magyarázkodásnál még az is elegánsabb lett volna, ha azok az Omega-tagok, akik részt vesznek ezen az eseményen, előtte nyílt levélben kérik felvételüket a Fideszbe. És persze tanulság is van: soha ne higgyünk annak a szókapcsolatnak, hogy “élő legenda".

http://www.hir24.hu/poszt-itt-publi/2015/05/05/karafiath-orsolya-az-omega-huseges kut-tett-orbannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarázkodásnál, felülemelkedniük, leglegendásabbja, újratemetésének, szókapcsolatnak, megrendeléseket, megvilágításba, rockegyüttesek, futballpályája, miniszterelnök, basszusgitáros, tulajdonképpen, évfordulójára, munkásságának, furcsállottam, talpnyalóinak, magyarázkodás, hétköznapjait, teljesítménye, állíthatnánk, demokratikus, rendezvényen, felvételüket, megtekinteni, bosszankodni, valószínűleg, megrendezett, udvaribolond, tiszteletére, mártírjaitól, sorsdöntőnek, megélhetésed, különösebben, kivetítőről, felejtettem, idegesített, felcsúti koncerten, magyar rockegyüttesek, legtöbbre Nyugat-Európában, hazai könnyűzenei, kicsinyes harcokon, művésznek –, személyével –, demokratikus világban, hatalmon lévőnek, megélhetésed veszélybe, alkotói munka, hűség árát, havi fix…, tavalyi Hősők, immár jócskán, felcsúti stadionban, Karafiáth Orsolya, Rolling Stonesról, Kóbor János, Nagy Imre, Orbán Viktor, Mihály Tamás, Mihály Tomi, Makovecz Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png virág  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Sokan azt tartják  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png csokor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Reggel van  Nem számIt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 20  Julian Brass gondolata  Akik bántanak téged  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kaffka_Margit  Png kislány  Rátalálsz  Ágai Ágnes – Csendélet  Esti kép  Alázat  Németh László tollából  Soha ne kedvezz...  A Megváltó szolgálatában  A sors  Szívem  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Adakozás  Az engedelmesség miért nem vál...  Erdőn  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png kislány  Soha ne kedvezz...  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 21  Radikális szeretet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  képre írva 
Bejegyzés Címkék
felcsúti koncerten, magyar rockegyüttesek, legtöbbre Nyugat-Európában, hazai könnyűzenei, kicsinyes harcokon, művésznek &#8211, személyével &#8211, demokratikus világban, hatalmon lévőnek, megélhetésed veszélybe, alkotói munka, hűség árát, havi fix&#8230, tavalyi Hősők, immár jócskán, felcsúti stadionban, sorsdöntőnek ígérkező, ilyen rendezvényen, miniszterelnök házi, ilyen gesztus, vagy végtelenül, basszusgitáros Mihály, koncert hírére, régi nagy, egészből Mihály, koncertet &#8220, koncert végén, felcsúti stadion, magyarázkodásnál, felülemelkedniük, leglegendásabbja, újratemetésének, szókapcsolatnak, megrendeléseket, megvilágításba, rockegyüttesek, futballpályája, miniszterelnök, basszusgitáros, tulajdonképpen, évfordulójára, munkásságának, furcsállottam, talpnyalóinak, magyarázkodás, hétköznapjait, teljesítménye, állíthatnánk, demokratikus, rendezvényen, felvételüket, megtekinteni, bosszankodni, valószínűleg, megrendezett, udvaribolond, tiszteletére, mártírjaitól, sorsdöntőnek, megélhetésed, különösebben, kivetítőről, felejtettem, idegesített, csibészekre, nyilvánosan, koncertekre, politikához, személyével, úgynevezett, mosogatógép, könnyűzenei, szimbolikus, pontosabban, husegeskut, akármilyen, alkalomból, fellépését, végtelenül, politizált, egyáltalán, munkájával, szereplése, stadionban, művészként, legfeljebb, ízlésemnek, elegánsabb, összegeket, szégyellem, forradalom, meglepetés, szárítógép, különleges, hűségesküt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.