Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Utazóközönség” egymás hegyén-hátán?
  2015-05-21 13:00:57, csütörtök
 
  A felcsúti kisvasút pályázatának 4. pontja tartalmaz egy tervet is, amely sokkal inkább ,,béljóslásnak" tűnik, mint megalapozott számítás eredményének. E szerint 2500 és 7000 utas közé teszik a várható napi forgalmat. Ha jól számoltunk, ez 365 nappal beszorozva évente minimum kb. egymillió utast jelentene.

Szakemberek állítják, hogy ezzel szemben már napi 2-300 utas is sikernek számítana. Viszonyításként tegyük hozzá: Felcsút lakóinak száma jelenleg nem éri el az 1800-at! Vagyis olyan napokon, amikor nincs más rendezvény a faluban, a település minden lakójának - az újszülöttől az aggastyánig - naponta kétszer fel kellene szállnia a vonatra.

***************



Mátrai Anna írása






2015. május 21.
Messze bűzlik a felcsúti kisvasút füstje

Ha Felcsút az Isten kalapja, akkor a kisvasút a bokréta rajta - szólhatna az aktualizált nóta mostanság. De akár lesz bokréta, akár nem, akár vizsgálódik az ügyben az Európai Unió, akár nem, ennek a beruházásnak a története magán viseli Orbanisztán minden jegyét és stigmáját.


,,A kiemelt felhívás fő célkitűzése a régió turisztikai adottságaival összhangban és azokra építve a turisták igényeihez kapcsolódva innovatív, magas színvonalú, egyedi, önálló vonzerővel bíró turisztikai termékek kialakítása. A felcsúti kisvasúttal kapcsolatban a híresztelésekkel ellentétben ellenőrzési vizsgálat nincs folyamatban." (Részlet a miniszterelnökség Nem öncélú turisztikai fejlesztés a felcsúti kisvasút című közleményéből, 2015. május 15.)

Álmok álmodója
Orbán Viktor miniszterelnök már régen arról híres, hogy mer nagyot álmodni, és álmait - legyenek azok akár rémálmok - rendszerint meg is valósítja. A soha nem látott méretű felcsúti beruházások következő lépése egy kisvasút lehet. A klasszikus poén szerint két megállója lesz: egy a párttitkár házánál, egy pedig a tanácsházánál.

Nos, a hivatalos érvelés szerint Bicskét és Alcsútdobozt összekötő kisvasútra olyan hatalmas az igény, hogy nosztalgia és egyéb okokból meg kell valósítani. Még akkor is, ha a két végpont között hosszabb lesz a menetideje, mint most az autóbuszjáratnak. Semmi nem számít.

Ezt támasztja alá Szöllősi Györgynek, a Sportújságírók Szövetsége nemrégiben megválasztott elnökének még a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatójaként tett nyilatkozata is. Ebben arról beszélt, hogy évek óta dédelgették a tervet, ám arra a kérdésre nem tudott már akkor sem válaszolni: külső segítség nélkül is megtudják-e valósítani a beruházást.

Ahol legnagyobb a szükség...
Aki eddig nem sejtette, ettől a nyilatkozattól kezdve már biztosra vehette, hogy a kisvasút megépül, méghozzá jelentős részben uniós pénzekből.

Nem kellett sokáig várni, hiszen a kormány szinte azonnal lépett: 2013-ban megjelent Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával a határozat. A kormány úgy döntött, utasítja a miniszterelnökséget felügyelő államtitkárt - igen, akkor még Lázár János nem volt miniszter -, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül tegye kiemelt projektté a beruházást. E célra különítsen el hatszázmillió forintos Európai Uniós keretösszeget, majd pedig írják ki a pályázatot.

,,Utazóközönség" egymás hegyén-hátán?
A pályaműhöz a műszaki és egyéb tartalmakat Kelemen Gábor, az Orient 9001 Kft. mérnöke adta. Annak a cégnek a munkatársa, amely a céginfó szerint csak 2013. február 12-én módosította - sokadszor - tevékenységi körét, és vette fel a vasútépítést is azok közé.

A pályázat 4. pontja tartalmaz egy tervet is, amely sokkal inkább ,,béljóslásnak" tűnik, mint megalapozott számítás eredményének. E szerint 2500 és 7000 utas közé teszik a várható napi forgalmat. Ha jól számoltunk, ez 365 nappal beszorozva évente minimum kb. egymillió utast jelentene.

Szakemberek állítják, hogy ezzel szemben már napi 2-300 utas is sikernek számítana. Viszonyításként tegyük hozzá: Felcsút lakóinak száma jelenleg nem éri el az 1800-at! Vagyis olyan napokon, amikor nincs más rendezvény a faluban, a település minden lakójának - az újszülöttől az aggastyánig - naponta kétszer fel kellene szállnia a vonatra.

,,A rendelkezésre álló kapacitásnak kihasználását már a vasútra ráépülő egyéb szolgáltatások tervezett kínálata fogja meghatározni" - teszi hozzá a pályázat ugyanitt. Vajon mit akarnak még ebben az egykor álmos kis faluban felépíteni? - kérdezhetjük egyre döbbentebben.

Mint azt a fentiekben is leírtuk, a fejlesztés felkeltette ugyan az Európai Unió figyelmét, ám az OLAF, az EU csalás elleni szervezete sem megerősíteni, sem megcáfolni nem volt hajlandó az esetleges vizsgálat hírét. Azért azt érdemes még megjegyezni, hogy az Európai Uniónak jogában áll akár egy utólagos vizsgálat eredményeként is el-, illetve visszavenni nemcsak az odaítélt, de a már kifizetett összegeket is.

Európából nézve Orbán elment a falig
Az Európai Parlament szocialista képviselője az egyik legnagyobb közösségi oldalon is foglakozott a kisvasút ügyével. Ujhelyi István kérdésünkre elmondta, hogy a Juncker vezetésével felállt európai bizottság több tagja is úgy érzi: a magyar kormány - és nem Magyarország! - most már elment a falig. Tovább nem engedik magukat sem a parlamentben, sem a bizottságban félrevezetni a magyar miniszterelnök és környezete által. Ennek sajnos mi, valamennyien közösen isszuk meg a levét - tette hozzá.

A továbbiakban arról beszélt, nem véletlen, hogy a most készülő nagy Juncker-csomag - ami egy óriási, 3300 milliárd eurós gazdaságélénkítő program - már nem országonként, hanem projektlistánként dönt majd az odaítélésről, és mi nagyon sokat veszítünk ezzel.

Az előző bizottság működéséből a kormány azt a következtetést vonta le, hogy bármit megtehet. A Juncker-bizottság sokkal elkötelezettebben szigorú, komolyabb elvárásokkal lép fel - nemcsak Magyarországgal, hanem az összes tagállammal szemben, amely megsérti a közösségi normákat. Az új gondolkodást jól példázza a szinte azonnali fellépés is, amit a halálbüntetés felemlítése kiváltott, bizonyítva, hogy az Orbán-kormány többet nem nézheti hülyének sem az Európai Parlamentet, sem a bizottságot - fejezte be a képviselő.

http://www.168ora.hu/itthon/felcsuti-kisvasut-135968.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságélénkítő, híresztelésekkel, autóbuszjáratnak, magyarországgal, viszonyításként, nyilatkozattól, sportújságírók, miniszterelnök, igazgatójaként, szolgáltatások, következtetést, közleményéből, hatszázmillió, kommunikációs, eredményeként, adottságaival, keretösszeget, megválasztott, halálbüntetés, utazóközönség, kihasználását, tanácsházánál, rendelkezésre, kérdezhetjük, bizottságban, döbbentebben, beruházásnak, félrevezetni, államtitkárt, nyilatkozata, megalapozott, magyarország, országonként, gondolkodást, alcsútdobozt, parlamentben, felcsúti kisvasút, várható napi, település minden, aggastyánig –, bokréta rajta, aktualizált nóta, története magán, kiemelt felhívás, régió turisztikai, turisták igényeihez, felcsúti kisvasúttal, híresztelésekkel ellentétben, kisvasút lehet, klasszikus poén, hivatalos érvelés, nyilatkozattól kezdve, Mátrai Anna, Európai Unió, Orbán Viktor, Szöllősi Györgynek, Sportújságírók Szövetsége, Puskás Akadémia, Lázár János, Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen, Európai Uniós, Kelemen Gábor, Európai Uniónak, Európai Parlament, Ujhelyi István, Európai Parlamentet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Még csak most kezdődik a nap  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kaffka_Margit  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png fotel  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Rátalálsz  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy lelki imádság  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kövesd a cowboyt!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga  Png lepke  Mi lenne ha  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  Kaffka_Margit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Szép napot kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
felcsúti kisvasút, várható napi, település minden, aggastyánig &#8211, bokréta rajta, aktualizált nóta, története magán, kiemelt felhívás, régió turisztikai, turisták igényeihez, felcsúti kisvasúttal, híresztelésekkel ellentétben, kisvasút lehet, klasszikus poén, hivatalos érvelés, nyilatkozattól kezdve, kisvasút megépül, kormány szinte, céginfó szerint, rendelkezésre álló, vasútra ráépülő, pályázat ugyanitt, egykor álmos, fejlesztés felkeltette, esetleges vizsgálat, utólagos vizsgálat, egyik legnagyobb, kisvasút ügyével, magyar kormány, bizottságban félrevezetni, magyar miniszterelnök, levét &#8211, továbbiakban arról, most készülő, előző bizottság, következtetést vonta, összes tagállammal, közösségi normákat, szinte azonnali, halálbüntetés felemlítése, bizottságot &#8211, gazdaságélénkítő, híresztelésekkel, autóbuszjáratnak, magyarországgal, viszonyításként, nyilatkozattól, sportújságírók, miniszterelnök, igazgatójaként, szolgáltatások, következtetést, közleményéből, hatszázmillió, kommunikációs, eredményeként, adottságaival, keretösszeget, megválasztott, halálbüntetés, utazóközönség, kihasználását, tanácsházánál, rendelkezésre, kérdezhetjük, bizottságban, döbbentebben, beruházásnak, félrevezetni, államtitkárt, nyilatkozata, megalapozott, magyarország, országonként, gondolkodást, alcsútdobozt, parlamentben, tevékenységi, megerősíteni, kapcsolatban, béljóslásnak, pályázatának, továbbiakban, vasútépítést, eredményének, valamennyien, odaítélésről, elvárásokkal, meghatározni, kapacitásnak, szocialista, képviselője, aggastyánig, foglakozott, ellentétben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.