Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
KAPASZkODJUNK!
  2015-05-23 07:55:26, szombat
 
  KAPASZKODJUNK!


Posted on 2015/05/22 Szerző: Admin


Varga Mihály arra utalt Rétságon, hogy mindenki kapaszkodjon, mert olyan szinten száguld a magyar gazdaság, amilyen szinten egész Európában talán csak Angliában száguldanak gazdaságok.
A “Pepita" ostyába két réteg kakaós és egy réteg kókuszos (majdan narancsos és pisztáciás) krémet töltenek, és reményeik szerint versenyképes lesz a termék hazai és külföldi piacokon egyaránt, mondta erre Csúvár Csaba.
Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságai közé lépett, a bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is, mondta Varga Mihály pénteken a Nógrád megyei Rétságon az Urbán és Urbán Kft. üzemének avatásán.
A nemzetgazdasági miniszter az ünnepségen azt mondta, sikerült olyan vállalkozói környezetet teremteni, amely kedvez a gazdasági növekedésnek és az országban működő vállalatoknak.
A közös munka eredményeként erősödik a magyar gazdaság, a növekedés idén három százalék fölött alakulhat - tette hozzá.
A dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft. 3,5 milliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon. A nógrádi városban 46 embert foglalkoztató cég fejlesztését 995,8 millió forinttal segítette a Gazdasági Operatív Program (GOP).
Varga szerint valódi eredményt csak kitartó, hozzáértő és újító szellemű munkával lehet elérni, az Urbán és Urbán Kft. vezetői és munkatársai pedig magukénak mondhatják ezeket az erényeket, “ezek nélkül ugyanis aligha tudták volna egy néhány fős kisvállalkozásból a legnagyobb hazai tulajdonban lévő édesipari társaságot létrehozni".
A miniszter arról is beszélt, hogy Nógrádban az elmúlt négy évben 8 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, az 56,8 százalékos foglalkoztatási szint a rendszerváltás óta az eddigi legmagasabb.
A megyében 2011 és 2014 között 17 mikro- és kisvállalkozás 172 millió forint vissza nem térítendő munkahelyteremtő támogatásban részesült, ezzel 96 új munkahelyet sikerült létesíteni.
Csúvár Csaba, az Urbán és Urbán Kft. kereskedelmi igazgatója felidézte, hogy induláskor, 1981-ben a cég egyetlen eszköze egy vájling volt. Az első időkben napi hét tonna mézespuszedlit és sajtos tallért gyártott a családi vállalkozás.
2006-tól sikeres pályázatok révén technológiát fejlesztettek, így mennyiségileg ugyan nagyobb kapacitást értek el, de ez minőségi változást akkor még nem hozott. 2011-ben nyerték el a közel egymilliárd forintot, ehhez tettek hozzá 2,5 milliárdot, így alakították ki az ostyagyárat a volt TDK területén, jelentős technológiai fejlesztéssel.
A pályázat része volt az innováció, Európában is ritka ostyát hoztak létre - mondta Csúvár Csaba. A “Pepita" ostyába két réteg kakaós és egy réteg kókuszos (majdan narancsos és pisztáciás) krémet töltenek, és reményeik szerint versenyképes lesz a termék hazai és külföldi piacokon egyaránt.
A 6,5 milliárd forint árbevételt elérő cég éves szinten 6 ezer tonna édességet gyárt, kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket.
Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a sikerhez kellett egy vállalkozás, egy segítő közeg, kormányzati segítség és európai uniós források.
A képviselő mindenkinek köszönetet mondott a segítségért, legfőképpen azért, mert újabb munkahelyek létesülhetnek Nyugat-Nógrádban. Hozzátette, a város ismertségét is növeli, hogy a keresett édesipari termékek Rétságon készülnek.
(fn)
Bal-Rad komm: “... A “Pepita" ostyába két réteg kakaós és egy réteg kókuszos (majdan narancsos..." - na így lehet elrontani a nápolyit. Naranccsal a kakaós meg a kókuszos réteg között. DE EHHEZ AZÉRT KELL “...egy vállalkozás, egy segítő közeg, kormányzati segítség és európai uniós források..." - kiváltképpen az utóbbi. Mert már csak abból lehet pirítani! (Már akiknek persze!)
“...Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságai közé lépett..."-motyogta Varga úr! Csakhát néhány dolgot elfelejtett-vagy szándékosan kihagyott. De ezeket fölsorolni...! Csak egyre utalnánk: “...nőtt a foglalkoztatottak száma, az 56,8 százalékos foglalkoztatási szint a rendszerváltás óta az eddigi legmagasabb..."
De ez még mindig 43,2 százalékkal alacsonyabb, mint volt a rendszerváltáskor.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/22/kapaszkodjunk/
Tényleg meg kell kapaszkodnunk! Ennyi hülyeség hallatán csak szédelegni lehet. Nekünk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkahelyteremtő, nemzetgazdasági, foglalkoztatási, rendszerváltás, mézespuszedlit, kisvállalkozás, foglalkoztató, fejlesztettek, leggyorsabban, eredményeként, kapaszkodjunk, vállalatoknak, létesülhetnek, mennyiségileg, fejlesztéssel, országgyűlési, kapaszkodnunk, hangsúlyozta, versenyképes, beruházásban, magyarország, kapaszkodjon, technológiai, fejlesztését, támogatásban, kiváltképpen, technológiát, növekedésnek, kereskedelmi, kormányzati, vállalkozás, tulajdonban, legfőképpen, munkatársai, elfelejtett, munkahelyet, magyar gazdaság, réteg kókuszos, termék hazai, bruttó hazai, válság előtti, foglalkoztatottak száma, beruházások volumene, nemzetgazdasági miniszter, gazdasági növekedésnek, országban működő, közös munka, növekedés idén, dunakeszi székhelyű, nógrádi városban, legnagyobb hazai, miniszter arról, Varga Mihály, Csúvár Csaba, Európai Unió, Urbán Kft, Gazdasági Operatív Program, Balla Mihály, EHHEZ AZÉRT KELL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Nem számIt  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Radikális szeretet  Png kutya  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  A másik dolog,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bertolt Brecht -től idézet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogy lehet megtartani  Bertolt Brecht -től idézet  Hiányzik  Nevem  Facebookon kaptam  Png cica  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  Lóhere  Szép álmokat!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Esti kép  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png cica  Hiányzik  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Garai Gábor - Takarítás  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
magyar gazdaság, réteg kókuszos, termék hazai, bruttó hazai, válság előtti, foglalkoztatottak száma, beruházások volumene, nemzetgazdasági miniszter, gazdasági növekedésnek, országban működő, közös munka, növekedés idén, dunakeszi székhelyű, nógrádi városban, legnagyobb hazai, miniszter arról, elmúlt négy, eddigi legmagasabb, megyében 2011, vájling volt, első időkben, családi vállalkozás, közel egymilliárd, pályázat része, térség országgyűlési, sikerhez kellett, segítő közeg, képviselő mindenkinek, város ismertségét, keresett édesipari, kókuszos réteg, eddigi legmagasabb&#8230, munkahelyteremtő, nemzetgazdasági, foglalkoztatási, rendszerváltás, mézespuszedlit, kisvállalkozás, foglalkoztató, fejlesztettek, leggyorsabban, eredményeként, kapaszkodjunk, vállalatoknak, létesülhetnek, mennyiségileg, fejlesztéssel, országgyűlési, kapaszkodnunk, hangsúlyozta, versenyképes, beruházásban, magyarország, kapaszkodjon, technológiai, fejlesztését, támogatásban, kiváltképpen, technológiát, növekedésnek, kereskedelmi, kormányzati, vállalkozás, tulajdonban, legfőképpen, munkatársai, elfelejtett, munkahelyet, ismertségét, munkahelyek, környezetet, puszedliket, beruházások, vállalkozói, szándékosan, segítségért, száguldanak, alacsonyabb, százalékkal, alakították, ostyagyárat, képviselője, ostyaüzemet, legmagasabb, mindenkinek, egymilliárd, gazdaságai, induláskor, hozzátette, mondhatják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.