Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mennyi pénzből lehet hazafiasan éhen halni?
  2015-05-28 08:20:52, csütörtök
 
  Mennyi pénzből lehet hazafiasan éhen halni?


Mindenkinek teli van a puttonya, de vannak, akik csöndesen haldokolnak.
Fotó : pixabay / geralt


Nemrég az egészségügyben dolgozók, most a szociális ágazatban dolgozók szégyenletes adatait láthatjuk a kézben tartott lapokon. Nettó 85 ezer forint egy diplomás szociális munkás bére, 6 év munkaviszony után. De vannak még valakik, akik (talán csak még) nem álltak oda melléjük egy papírra írva azt a számot, ami a halálukhoz vezet. Pedig kellene, ott kellene állniuk nekik is. Annak a 200 ezer embernek, akiket a rendszer szó szerint halálra itélt. Nem csak őket persze, de legyen elég egy cikbben 200 ezer társunk haldoklása, ne legyünk telhetetlenek. Ennyi ember van ma az országban, akik a koruk alapján még nem jogosultak nyugdíjra, de betegségük, fogyatékosságuk okán nem találnak munkát, vagy nem képesek, nem alkalmasak munkavégzésre. Ők azok, akiket "potyautasoknak" nevezett valahol, valamikor valaki. Ennyi sorsot nem tudok megírni, de egyet igen.

Róluk már beszéltem, a régebbi olvasók biztosan ráismernek a családra. Nevet most nem fogok írni. Okom van erre.

A nő 33 éven keresztül ápolónőként dolgozott és fizette az adót, járulékokat, a férj 34 évig építési vállalkozó volt. Van egy gyerekük, éppen most érettségizik. Az anya fordult hozzám az év elején. Akkor már tartósan éheztek, de a közelgő érettségi volt az, ami miatt megszületett a segítséget kérő levél. A gyerek miatt, akinek nem volt öltönye, amiben ballagjon, érettségizzen. Megírtam, az olvasók segítettek. Sokan, nagyon sokat. Van, aki a mai napig segít, fizeti az internetet a családnak. Ez jól végződött, gondolhatnánk. Pedig nem. Nem egészen.

Van valami, amit én már tudtam az első perctől kezdve, de nem írtam meg. Az anya végstádiumú rákos. Nem operálható. Az ő nagy álma volt az, hogy a gyereke úgy ballaghasson, mint azok a gyerekek, akik szerencsésebbek nála. Szerette volna még látni, hogy a fia boldog, hogy elindul az életbe. Lassan ez is bekövetkezik, az érettségi után az egészségügyben tanul tovább a gyerek. Hogy néhány hónap levegőhöz jutott ez a család, hogy tudtak fűteni, enni, kaptak rengeteg ruhát - ez a civileknek köszönhető. Senki másnak.

A szociális háló nem működik. Semmi sem működik. Ez a nő 40 ezer forint ellátást kap 33 ledolgozott év után. Ennyiből nem jönnek ki a gyógyszerei sem. Az alapbetegségére sem, a rákbetegségre már csak fájdalomcsillapítóra lenne szüksége, de arra sem futja. Ha fáj, akkor sír és nyöszörög. Halkan, hogy a gyerek ne hallja, mert ő nem tud róla.

A férj ellátása 60 ezer forint. A gyógyszerei havonta 40-45 ezer forintba kerülnek. Hármuknak kell tehát megélni havi 100 ezer forintból, rezsit fizetni, enni, mosószert, tisztálkodó szereket vásárolni, buszbérletet váltani a gyereknek, fizetni a menzát. Az átmeneti megkönnyebbülés után ismét a mélyben vannak, de ez várható, tudható volt. Ennyi pénzből nem lehet megélni.

Ennél csak az borzasztóbb, hogy sokak számára a 60, de még a 40 ezer forintos ellátás is csak vágyálom. Ugyanis sokan 28.500 forint ellátást kapnak. Olyan emberek, akik semmit nem tudnak már tenni önmagukért. Parkinson-kórosok, látásukat elvesztettek, végtagcsonkoltak, izomsorvadásban szenvedők, rákbetegek és még ezer okból munkaképtelenek. Őket kiáltotta ki a rendszer "potyautasnak", akik nem akarnak dolgozni, csak élősködni a közösből. Ők mennek felülvizsgálatra, őket alázzák sokszor porig az orvosnál, a hivatalban, mindenhol.

Közben szép csöndesen minden támaszt kirúgnak alóluk. Tudok olyan nőről, akinek kerekesszékre lenne szüksége, mert nem tud járni. A meglévő széke szétesett, nem javítható. Legközelebb 4 év múlva írhat fel neki az orvos új eszközt. Addig a nő a lakásában hason csúszva közlekedik, de 4 év múlva sem lesz jobb a helyzet, hiszen még a kötelező "önrész" is soktízezer forint, arra sem lesz pénze.

Emberek élnek köztünk elképzelhetetlen nyomorban, miközben nekik esélyük, reményük sincs arra, hogy majd lesz jobb is. Mitől lenne? Ők nem tudnak javítani a helyzetükön. Nem tudnak munkát vállalni sem fehéren, sem feketén. Járni sem tudnak sok esetben. Ők még koldulni sem tudnak és azt hiszem, nem is akarnak. Hullott ágat sem "lophatnak", hogy meg ne fagyjanak, mert hogy jutnának el az erdőbe?

Nincs pénzük ételre, sem gyógyszerre és nincs meg az a remény sem, hogy majd jobb lesz. Nem lesz jobb és nem rajtuk múlik. Egy nyugdíjkorhatár alatt rokkant ember minimális ellátása 28.500 forint. Rendszeres segélyre az jogosult, akinek a havi bevétele nem haladja meg a 25.600 forintot havonta. Ezek a számok 2008. óta változatlanok.

Ezek a "potyautasok" sokszor 20-30-39 éven keresztül fizették az adókat, járulékokat és most haldokolnak közöttünk. Mi, akik szerencsések vagyunk, mert van munkánk, mert valamennyire egészségesek vagyunk, fizetjük az adókat, járulékokat. Ha te, én, a szomszédom holnap stroke-ot kap, amiből évekig lábadozik valaki, akkor ott van vége a dalnak. Ha baleset ér, ha lebénulsz, megvakulsz és nincs családod, akik el tudnak tartani, akkor vége van. Ahogy most elnézi a társadalom a sérült, beteg emberek halálos itéletét, úgy fognak átnézni fölötted, fölöttem, bárki fölött.

Szembe kellene már nézni a helyzettel, ameddig nem túl késő. Ameddig már nincs visszaút, nincs hová visszamenni és nincs kinek visszamennie. Mert nem marad más, csak egy kötél a fűtőtesten. Mert azt kerekesszékből is el lehet érni


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/mennyi-penzbol-lehet-hazafiasan-ehen-halni -00413899.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felülvizsgálatra, végtagcsonkoltak, elképzelhetetlen, nyugdíjkorhatár, alapbetegségére, munkaképtelenek, fogyatékosságuk, szerencsésebbek, izomsorvadásban, megkönnyebbülés, egészségügyben, potyautasoknak, kerekesszékből, változatlanok, kerekesszékre, telhetetlenek, munkavégzésre, rákbetegségre, érettségizzen, gondolhatnánk, valamennyire, megszületett, potyautasnak, egészségesek, bekövetkezik, blastingnews, ballaghasson, munkaviszony, elvesztettek, buszbérletet, szerencsések, visszamennie, érettségizik, szégyenletes, végstádiumú, legközelebb, egészségügyben dolgozók, szociális ágazatban, kézben tartott, diplomás szociális, papírra írva, halálukhoz vezet, koruk alapján, régebbi olvasók, anya fordult, közelgő érettségi, segítséget kérő, gyerek miatt, olvasók segítettek, első perctől, anya végstádiumú, érettségi után,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alvó cicák  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Png fotel  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Albert Einsteinről  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mindig jusson idő nevetni  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Png kislány  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Csak a fogyatkozás látható  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png nő  Fekete István - Akác  Jónás Tamás – Végtelen b...  A másik dolog,  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png ház  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bertolt Brecht -től idézet  Irgalom és ítélet  Hiányzik  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szép álmokat!  Rátalálsz  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Tavaszi kép  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egészségügyben dolgozók, szociális ágazatban, kézben tartott, diplomás szociális, papírra írva, halálukhoz vezet, koruk alapján, régebbi olvasók, anya fordult, közelgő érettségi, segítséget kérő, gyerek miatt, olvasók segítettek, első perctől, anya végstádiumú, érettségi után, egészségügyben tanul, civileknek köszönhető, szociális háló, férj ellátása, gyógyszerei havonta, átmeneti megkönnyebbülés, mélyben vannak, meglévő széke, lakásában hason, nyugdíjkorhatár alatt, havi bevétele, számok 2008, szomszédom holnap, felülvizsgálatra, végtagcsonkoltak, elképzelhetetlen, nyugdíjkorhatár, alapbetegségére, munkaképtelenek, fogyatékosságuk, szerencsésebbek, izomsorvadásban, megkönnyebbülés, egészségügyben, potyautasoknak, kerekesszékből, változatlanok, kerekesszékre, telhetetlenek, munkavégzésre, rákbetegségre, érettségizzen, gondolhatnánk, valamennyire, megszületett, potyautasnak, egészségesek, bekövetkezik, blastingnews, ballaghasson, munkaviszony, elvesztettek, buszbérletet, szerencsések, visszamennie, érettségizik, szégyenletes, végstádiumú, legközelebb, járulékokat, haldokolnak, gyógyszerre, potyautasok, gyógyszerei, tisztálkodó, ledolgozott, visszamenni, ápolónőként, mindenkinek, borzasztóbb, helyzetükön, internetet, közlekedik, soktízezer, hivatalban, haldoklása, rákbetegek, vállalkozó, köszönhető, civileknek, segítséget, ráismernek, önmagukért, segítettek, alkalmasak, operálható, betegségük, jogosultak, megvakulsz, halálukhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.