Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ODA IS VALÓ ELHÜLYÍTETT ORSZÁg
  2015-09-18 20:15:03, péntek
 
  2015. szeptember 18., péntek 17:59 Napi.hu


Magyarország bóvliban maradt!


Maradt a magyar adósosztályzat a Standard & Poor's-nál.

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot pénteken a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő nem módosította sem a devizában és forintban fennálló hosszú és rövid futamidejű szuverén kötelezettségek BB plusz/B szintű besorolását, sem annak stabil kilátását.

Az S&P idén 3 százalékos, a 2015-2018-as időszakban átlagosan 2,4 százalékos GDP-növekedésre számít a magyar gazdaságban. Ez ugyan segíti, hogy a még mindig magas államadósság csökkenő pályára álljon, ám a magyar potenciális növekedés még mindig elmarad a régiós versenytársaké mögött. Jövőre pedig a GDP várhatóan megérzi az uniós források átmeneti csökkenését.
Magyarország hitelminősítéseCég Devizaadósság Kilátás Forintadósság Kilátás
Fitch BB+ pozitív BBB- pozitív
Moody's Ba1 - Ba1 stabil
Standard & Poor's BB+ stabil BB+ stabil
Forrás: ÁKK

A cég döntésének indoklása szerint az alacsony olaj- és földgázárak, az emelkedő foglalkoztatottság, a devizaalapú hitelek forintosítása nyomán csökkenő óvatossági megtakarítások, valamint és az alacsonyabb adósságszolgálat révén növekvő jövedelmi hányad egyaránt segítette a háztartások fogyasztásának élénkülését, a 6,8 százalékos munkanélküliségi ráta pedig egy évtizedes mélyponton jár.

A felminősítésre vágyó magyar kormányzatnak rossz hír lehet, hogy S&P úgy fogalmazott, hogy kiszámíthatatlan a gazdaságpolitikai környezet és a magas maradt az államháztartás eladósodottsága.

A magyarországi demográfiai folyamatok továbbra is gyengék, ebben szerepe van a sok magas képzettségű kivándorlásának is. A munkaerő-piaci részvétel pedig a nők körében továbbra is alacsony.

A gazdaság versenyképessége rendben van, ezt jelezi a reáleffektív forintárfolyam alakulása is. A munkaerőpiac rugalmas, jelenleg átlagosan 7,3 euró az egy munkaórára jutó teljes költség - ez még mindig kevesebb, mint a harmada az EU-28-ak átlagának és jócskán elmarad a cseh és a szlovák értéktől is.

Ez kellene a felminősítéshez

A hitelminősítő azt is összegezte, hogy mi kellene a magyar felminősítéshez. Eszerint olyan kormányzati intézkedések kellenének, melyek ösztönzik a beruházást és a erősítik a fenntartható ütemű gazdasági növekedést.

Másrészt pedig leminősítés a jövőben akkor fenyegetne, ha a költségvetési pénzügyi folyamatok rossz irányba mennének, erősödne a kvázifiskális tevénység, vagy pedig jelentősen nőne a magyar gazdaság külső sérülékenysége.
PrognózisMegnevezés 2015 2016 2017 2018
GDP (éves változás, százalék) 3,0 2,4 2,0 2,0
Beruházási ráta (GDP százalékában) 21,9 22,1 23,0 24,0
Export (GDP százalékában) 91,4 92,6 94,2 97,0
Munkanélküliségi ráta (százalék) 6,8 6,0 5,8 5,5
Külkegyenleg (GDP százalékában) 2,5 2,4 1,5 1,2
Működőtőke-beáramlás (GDP százalékában) 0,4 0,7 0,8 1,0
Bruttó adósság (GDP százalékában) 77,7 76,3 75,1 74,0
Infláció (százalék) -0,3 0 1,5 2,0
Forrás: S&P

Mikor máskor?

Miközben a magyar szuverén adósságminősítés az S&P besorolása szerint BB+, addig a befektetési kategóriában van a lengyel, a cseh és a román besorolás. A magyar minősítéshez csatolt kilátás az S&P-nél és a Moody's-nál stabil, a Fitchnél pedig már pozitív, a felminősítés nagyobb valószínűségére utalva. A következő mlehetséges minősítési időpontok 2015-ben: a Moody's-nál november 6., míg a Fitchnél november 20.

Magyarország felminősítését jó ideje már csaknem minden piaci szereplő várja, azt alapvetően a piacok be is árazták, így a kilátás javításának - ha végre bekövetkezik - tartós pozitív hatása várhatóan nem vagy csak kicsi lesz - vélik a CIB Bank elemzői.

A Napi.hu által korábban megkérdezett elemzők nem tartották valószínűnek, hogy idén sor kerülne bármelyik nagy hitelminősítőnél arra, hogy visszakerüljünk a befektetésre ajánlott - azaz nem bóvli - kategóriába.

Ha megtörténne a felminősítés, az enyhén pozitívan hathatna a kockázati prémiumok csökkenésén keresztül a magyar részvénypiacra, azonban korántsem várható olyan nagy tűzijáték, mint 19 évvel ezelőtt, amikor utoljára "megugrotta" ezt a lépcsőt az ország.
A S&P kiemelte, hogy Magyarországon jól képzett és versenyképes a munkaerő és kiegyensúlyozott az export szerkezete. A hitelminősítő szerint csökkent Magyarország külső sérülékenysége, köszönhetően nagyrészt a lakossági devizahitelek nagymértékű átváltásának és az adósság forintaránya fokozatos növekedésének. Ezeknek, valamint az alacsony inflációnak és kedvező fizetési mérlegnek köszönhetően Magyarország a feltörekvő piacokon jelenleg az egyik legkevésbé kitett az esetleges negatív hatásoknak - közölte kissé szomorkásan a Nemzetgazdasági Minisztérium.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszag_bovliban_maradt.603314.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszámíthatatlan, kiegyensúlyozott, adósságminősítés, adósságszolgálat, versenyképessége, hitelminősítőnél, munkanélküliségi, felminősítéshez, valószínűségére, kötelezettségek, visszakerüljünk, kivándorlásának, eladósodottsága, nemzetgazdasági, részvénypiacra, magyarországon, adósosztályzat, sérülékenysége, versenytársaké, fogyasztásának, megtakarítások, felminősítésre, államháztartás, forintárfolyam, felminősítését, kvázifiskális, forintosítása, devizahitelek, megerősítette, hitelminősítő, kormányzatnak, költségvetési, forintadósság, devizaadósság, növekedésének, magyarországi, magyar adósosztályzat, nemzetközi hitelminősítő, 2015-2018-as időszakban, magyar gazdaságban, magyar potenciális, régiós versenytársaké, uniós források, alacsony olaj-, devizaalapú hitelek, alacsonyabb adósságszolgálat, háztartások fogyasztásának, évtizedes mélyponton, felminősítésre vágyó, gazdaságpolitikai környezet, magas maradt, államháztartás eladósodottsága, VALÓ ELHÜLYÍTETT ORSZÁg, Nemzetgazdasági Minisztérium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Nem tudhatod  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  A sors  Tanuld meg ezt a versemet  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Jó éjszakát  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Lóhere  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png nő  Akarat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép napot kívánok  Png ház  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Németh László tollából  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged  Még csak most kezdődik a nap  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó éjszakát  Png kutya  Akarat  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
magyar adósosztályzat, nemzetközi hitelminősítő, 2015-2018-as időszakban, magyar gazdaságban, magyar potenciális, régiós versenytársaké, uniós források, alacsony olaj-, devizaalapú hitelek, alacsonyabb adósságszolgálat, háztartások fogyasztásának, évtizedes mélyponton, felminősítésre vágyó, gazdaságpolitikai környezet, magas maradt, államháztartás eladósodottsága, magyarországi demográfiai, munkaerő-piaci részvétel, gazdaság versenyképessége, reáleffektív forintárfolyam, munkaerőpiac rugalmas, szlovák értéktől, magyar felminősítéshez, fenntartható ütemű, jövőben akkor, költségvetési pénzügyi, kvázifiskális tevénység, magyar gazdaság, magyar szuverén, befektetési kategóriában, román besorolás, felminősítés nagyobb, következő mlehetséges, kilátás javításának, befektetésre ajánlott, enyhén pozitívan, kockázati prémiumok, magyar részvénypiacra, export szerkezete, hitelminősítő szerint, lakossági devizahitelek, adósság forintaránya, alacsony inflációnak, feltörekvő piacokon, egyik legkevésbé, esetleges negatív, kiszámíthatatlan, kiegyensúlyozott, adósságminősítés, adósságszolgálat, versenyképessége, hitelminősítőnél, munkanélküliségi, felminősítéshez, valószínűségére, kötelezettségek, visszakerüljünk, kivándorlásának, eladósodottsága, nemzetgazdasági, részvénypiacra, magyarországon, adósosztályzat, sérülékenysége, versenytársaké, fogyasztásának, megtakarítások, felminősítésre, államháztartás, forintárfolyam, felminősítését, kvázifiskális, forintosítása, devizahitelek, megerősítette, hitelminősítő, kormányzatnak, költségvetési, forintadósság, devizaadósság, növekedésének, magyarországi, felminősítés, államadósság, minősítéshez, százalékában, magyarország, fenntartható, bekövetkezik, intézkedések, munkaerőpiac, reáleffektív, külkegyenleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.