Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Répássy menesztésének okai:
  2015-09-29 19:44:03, kedd
 
  Répássy menesztésének okai:

"Azt is terhére róják, hogy a bíróságokra ,,nem figyelt eléggé", azok túl sokszor hoztak a kormányoldal számára kedvezőtlen ítéletet. "

Hát komolyan, a pofám szakad le ezektől.

Túl ezen: van olyan ága-boga az életnek, amiben nem a Csúti rém mondja meg a tutit:
"Czombának hírek szerint azért kell mennie, mert ragaszkodott egy olyan megyei szintű munkaügyi struktúrához, amely a miniszterelnök szerint már nem indokolt."




Orbán a hűséget nézi, Répássyt is ezért rúgta ki

Az írás a Népszabadság 2015. 09. 29. számában jelent meg.



Csuhaj Ildikó
Népszabadság

Mindenkit váratlanul ért Répássy Róbert menesztése. Számos feltételezés kering az 1988 óta a Fideszhez tartozó államtitkár ,,bűneiről". Úgy tudjuk, a válasz egy cseppet sem bonyolult: Répássyt nem gondolja elég hűségesnek Orbán Viktor.


A jelek szerint a kormányban egyetlen mérce létezik: ez az Orbán Viktorhoz való lojalitás. A szakértelem fontos, de a ,,politikai kormányzásban" az első szón van a hangsúly. A miniszterelnöki akaratot végig kell vinni a rendszeren, és pont. Így magyarázta az államtitkárcserék okait lapunknak egy kormánypárti politikus. Aki szakmai aggályok miatt húzódozik, vagy az apparátus ellenállása miatt a miniszterelnöki akaratot nem elég energikusan hajtja végre, megbukott.
Répássy Róbert
Répássy Róbert
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár menesztésének oka információnk szerint az, hogy a fentiek értelmében nem volt elég lojális Orbán Viktorhoz. Állítólag felhozták ellene azt is, hogy Handó Tünde főbíró megválasztásakor nemmel voksolt a parlamentben, holott tudnia kellett, hogy Szájer József felesége Orbán baráti köréhez tartozik. (A neheztelés árulkodik a NER működéséről, mert kétharmadot igénylő személyi döntéseknél a szavazás titkos, tehát nem lehetne tudni, ki hogyan voksolt.) Az államtitkárral minisztere, Trócsányi László azt közölte: azért kell mennie, mert a miniszterelnök nem elégedett a tárca politikai munkájával, azért pedig Répássy a felelős.



Az államtitkár egyik fő bűne az volt, a menekültügyben még júliusban kétségbe vonta, hogy ,,szükséges-e a jelenlegi jogszabályoknál szigorúbban megvédeni az országot". Azt is terhére róják, hogy a bíróságokra ,,nem figyelt eléggé", azok túl sokszor hoztak a kormányoldal számára kedvezőtlen ítéletet. Volt, aki a Budapesti Ügyvédi Kamara körüli zavarokat is említette, ám más forrásunk szerint ezek ürügyek. Répássynak nem azért kell mennie, mert nem volt eléggé ,,aktivista", hanem azért, mert Navracsics Tibor embereként tartották számon.

Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár esetében viszont a szakmai koncepció ütközött a miniszterelnökével - mondták lapunknak. A nemzetgazdasági tárca tegnap közleményben jelentette be, hogy távozik Czomba Sándor, valamint Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Tállai András pedig - mint miniszterhelyettes - a jövőben az adóügyekért is felel.


Czombának hírek szerint azért kell mennie, mert ragaszkodott egy olyan megyei szintű munkaügyi struktúrához, amely a miniszterelnök szerint már nem indokolt. Orbán Viktor szűk körben többször beszélt rosszallóan az államtitkárról, akit egy régi fideszes, Cseresnyés Péter vált az államtitkári székben. Cseresnyés 2002 óta tagja az Országgyűlésnek, korábban volt Nagykanizsa polgármestere is.


A miniszterelnök a tavalyi választás után egyértelművé tette, hogy az államtitkárokat a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójából szeretné verbuválni, hiszen így politikai és frakciófegyelem is köti őket. De akadnak kivételek: Palkovics László felsőoktatási államtitkár éppúgy a versenyszférából érkezett, mint Glattfelder utóda, Lepsényi István. A gazdasági mérnök rövid ideig volt a Magyar Suzuki Rt. vezérigazgatója, majd húsz éven át mostanáig a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Orbán Gábor volt államtitkár posztját a jövőben Hornung Ágnes közgazdász tölti be a nemzetgazdasági tárcánál.

http://nol.hu/belfold/repassy-szarvashibaja-156600

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------


Erről egy 1986-os esemény jut eszembe. Egy országos fontosságú nagyvállalatot úgy látogatott meg Ceausescu és Elena, hogy nem volt bejelentve, a szeszély Elenanak jutott eszébe, arrahaladt a konvoj és azt mondta : álljunk meg itt. Szép szeptemberi vasárnapi délután volt, a társaságot a szolgálatos diszpécser és egy részlegvezető fogadta. Természetesen, a munkásokon nem vadiúj munkaruha volt, hanem a szokásos és az udvar sem volt felporszivózva. A vezérigazgatót csak akkorra találták meg, mkor Elena már kifelé tartott, pedig lóhalálában érkezett. Anélkül, hogy közöltek volna vele bármit is, hétfőn reggel hétre villámértekezletet hivott össze a megyei párttitkár, ahol 10 perc alatt leváltotta az igazgatót és mást nevezett ki. Elena elégedetlenségére és csalódottságára hivatkozott ,,egy ekkora vállalat nem engedhet meg magának ilyesmit"

A lehető legrosszabb vezetési stílus, de évtizedekig el lehet vegetálni vele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyszférából, megválasztásakor, nemzetgazdasági, foglalkoztatási, vezérigazgatója, országgyűlésnek, frakciófegyelem, államtitkárokat, jogszabályoknál, miniszterelnöki, csalódottságára, miniszterelnök, államtitkárral, igazgatójaként, vezérigazgatót, menekültügyben, nagyvállalatot, államtitkárról, felporszivózva, polgármestere, kormányzásban, természetesen, részlegvezető, szarvashibaja, menesztésének, felsőoktatási, ragaszkodott, közleményben, frakciójából, struktúrához, népszabadság, államtitkári, kormánypárti, egyértelművé, feltételezés, kormányoldal, bíróságokra „, kormányoldal számára, pofám szakad, olyan megyei, miniszterelnök szerint, hűséget nézi, jelek szerint, kormányban egyetlen, szakértelem fontos, első szón, miniszterelnöki akaratot, államtitkárcserék okait, kormánypárti politikus, apparátus ellenállása, fentiek értelmében, neheztelés árulkodik, Csuhaj Ildikó, Répássy Róbert, Orbán Viktor, Orbán Viktorhoz, Móricz-Sabján Simon, Handó Tünde, Szájer József, Trócsányi László, Budapesti Ügyvédi Kamara, Navracsics Tibor, Czomba Sándor, Glattfelder Béla, Tállai András, Cseresnyés Péter, Palkovics László, Lepsényi István, Magyar Suzuki Rt, Knorr-Bremse Fékrendszer Kft, Orbán Gábor, Hornung Ágnes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png fotel  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Lóhere  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Alvó cicák  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Png telefon  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes délutánt kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Soha ne kedvezz...  Mindig jusson idő nevetni  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  s immár én is felragyogva, ért...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Png cica  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nevem  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szívem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
bíróságokra &#8222, kormányoldal számára, pofám szakad, olyan megyei, miniszterelnök szerint, hűséget nézi, jelek szerint, kormányban egyetlen, szakértelem fontos, első szón, miniszterelnöki akaratot, államtitkárcserék okait, kormánypárti politikus, apparátus ellenállása, fentiek értelmében, neheztelés árulkodik, szavazás titkos, államtitkárral minisztere, tárca politikai, államtitkár egyik, jelenlegi jogszabályoknál, szakmai koncepció, nemzetgazdasági tárca, régi fideszes, államtitkári székben, tavalyi választás, versenyszférából érkezett, gazdasági mérnök, jövőben Hornung, nemzetgazdasági tárcánál, 1986-os esemény, országos fontosságú, szeszély Elenanak, szolgálatos diszpécser, részlegvezető fogadta, vezérigazgatót csak, megyei párttitkár, ekkora vállalat, lehető legrosszabb, versenyszférából, megválasztásakor, nemzetgazdasági, foglalkoztatási, vezérigazgatója, országgyűlésnek, frakciófegyelem, államtitkárokat, jogszabályoknál, miniszterelnöki, csalódottságára, miniszterelnök, államtitkárral, igazgatójaként, vezérigazgatót, menekültügyben, nagyvállalatot, államtitkárról, felporszivózva, polgármestere, kormányzásban, természetesen, részlegvezető, szarvashibaja, menesztésének, felsőoktatási, ragaszkodott, közleményben, frakciójából, struktúrához, népszabadság, államtitkári, kormánypárti, egyértelművé, feltételezés, kormányoldal, információnk, parlamentben, döntéseknél, államtitkár, működéséről, szakértelem, kétharmadot, bíróságokra, igazságügyi, glattfelder, energikusan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.