Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázár szerint a KLIK léte nem lehet vitakérdés.
  2016-02-05 20:36:08, péntek
 
  2016. február 4., csütörtök

VITAKÉRDÉS

Lázár szerint a KLIK léte nem lehet vitakérdés.

Közvetlen azután mondta ezt, hogy arra kérte a tanerőket, ne vigyenek az iskolába politikát.
Vicces gyerek ez a Jankó, jópofa dolog, mikor egy okos ember hülyéskedik.
Bizonyára ő is érzi ezt, de hát nem tehet róla, neki nem az a dolga, hogy értelmesen beszéljen, hanem az, hogy szeretett főnöke szekerét tolja, és ő teszi is ezt, nem él vissza vele, hogy ebben a magas színvonalú kormányban ő az egyetlen írástudó a sok funkcionális analfabéta között.
Na, de ez a duma azért túlzás.
Kezdjük mindjárt azzal, hogy a politika közéleti tevékenység, míg az iskola a közélet része.
Aki a közéletben aktív vagy passzív módon részt vesz, az mind-mind politizál.
Akkor is, ha nem politizál, ugyanis a passzivitásával vagy egyetértését vagy beletörődését fejezi ki a fennálló rendszerrel kapcsolatban, és ezen ne csak politikai rendszert értsünk, érthetünk akár oktatási rendszert is.
Hogy az oktatási rendszer ide jutott, abban vastagon benne van a magyar jobboldal politikája, kezdve az állami oktatási rendszer szétverésétől az egyházak szerepvállalásán át az egyen-tankönyvekig.
Kell hozzá pofa, hogy ezek után valaki a tanárokon kérje számon azt, hogy az iskolákban politizálnak, legfőképpen szakpolitikai szinten.


Az iskolákba nem ők viszik be a politikát, hanem a hatalom vitte be azt, a sok baromságával, idióta intézkedéseivel, parancsuralmi rendszerének bevezetésével.
Az nem politika tán?
Az oktatás rendszerének felforgatása, a központosítás, a pedagógus önállóságának megvonása tán nem politika?
Dehogynem.
Hát akkor ne csodálkozzanak, ha a pedagógus ott politizál, ahol él, és rettenetesen örüljenek, hogy leginkább csak szakpolitikai kérdésekkel foglalkozik, holott az oktatáspolitika visszahat a társadalomra, tehát elvileg foglalkozhatnának a szegregációval, a szegénységgel, a történelemoktatás egyoldalúságával, a kenetes hazafiaskodási igényekkel?
Lázár ezt pontosan tudja, de ha egyszer a Fidesz és nemzeti focialista Vezére a megfélmlítés és a zsarolás politikáját akarja érvényre juttatni, akkor a jó katona teljesíti a parancsot - és Lázár jó katona.
Csak azt nem érti meg, hogy hosszú távon a jó katona is veszíthet egy rossz célok érdekében folytatott háborúban.
Keitel, Rommel és a többiek a Wehrmacht jó katonái voltak, mégis rosszul végezték.
El lehetne ezen töprengeniük némelyeknek, mielőtt még nem késő.


Azt mondja Lázár, hogy a KLIK léte nem lehet vitakérdés.
A miniszter óriási tévedésben van.
Ha ez egy megbokrosodott tanyasi iskolaigazgató ötlete lenne, még akkor is kétséges, hogy egy magát demokratikusnak hirdető országban lehetne-e ezzel lerázni az érintettet, de látnivaló: a szakma ezzel egyetért.
És ha egyetért, akkor arról kell tárgyalni, ami az egyik tárgyalófél szerint probléma, nem pedig arról, ami a másik tárgyalófélnek kellemes.
Ha a pedagógusok azt követelnék, hogy a tárgyalásokon a hatlalom képviselője minden alkalommal egy húszezresekkel kitömött malacperselyt cipeljen a hóna alatt, emlékeztetve arra, hogy mekkora összegekkel támogatta a kormány Csányi meg Mészáros Lőrinc malac és borjúnevelési projektjeit, akkor arról a követelésről kellene tárgyalnia.
Hogy Lázár nincs tisztában a demokrácia játékszabályaival, az bocsánatos bűn, hiszen azokban a körökben, melyekben ő cipelte a táskát nem volt divatban a demokrácia gyakorlása, csak a hirdetése.
De az, hogy nincs tisztában a helyzetével, az bizony hiba.
Ha a pedagógusok durcásak lesznek és leállnak a tanítással, akkor nem biztos, hogy akadna helyettük hirtelen más, akit felállíthatnának a katedrára.
A félelem ragályos, de valaki elmagyarázhatná neki, hogy a bátorság is ragályos betegség, márpedig a pedagógusok és neveltjeik ma megfelelnek a klasszikus Marxi megállapításnak: csak láncaikat veszthetik...


Azért éreztem fontosnak ezeket a dolgokat megírni, mert tartok attől, hogy a szombati tüntetés előtt néhányan elbizonytalanodnak,
Az lenne jó, ha ezek az emberek a kormányoldal képviselői lennének.
Ha Orbán Viktor elve az, hogy ha a kisvasútja ellen tiltakoznak, akkor meg kell hosszabbítani a vonalát Vlagyivosztokig, akkor a pedagógusok is hozzácsaphatnának még egy-két követelést az eddigiekhez.
Nagy a tét.
Ha a pedagógusok meghátrálnak, az kihat a többi ágazatra is, ha kitartanak és győznek, akkor a többiek esélyeit is jelentősen növelik.
A pedgógusoknak tanítaniuk kell.
Nem csak a gyerekeket, hanem az egész népet - most éppen demokráciára, érdekérvényesítésre, bátorságra.

Ha lehet, nem középiskolás fokon...


http://www.pupublogja.hu/2016/02/vitakerdes.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyoldalúságával, felállíthatnának, szerepvállalásán, oktatáspolitika, intézkedéseivel, vlagyivosztokig, demokratikusnak, elmagyarázhatná, passzivitásával, megállapításnak, hazafiaskodási, megbokrosodott, tárgyalófélnek, csodálkozzanak, húszezresekkel, iskolaigazgató, szegregációval, malacperselyt, borjúnevelési, szegénységgel, központosítás, bevezetésével, parancsuralmi, önállóságának, szakpolitikai, szétverésétől, beletörődését, tárgyalásokon, hosszabbítani, pedgógusoknak, rendszerének, tankönyvekig, funkcionális, megfélmlítés, politizálnak, baromságával, iskolába politikát, okos ember, magas színvonalú, egyetlen írástudó, duma azért, politika közéleti, közélet része, közéletben aktív, mind-mind politizál, passzivitásával vagy, fennálló rendszerrel, oktatási rendszer, magyar jobboldal, állami oktatási, egyházak szerepvállalásán, tanárokon kérje, Mészáros Lőrinc, Hogy Lázár, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  Az engedelmesség miért nem vál...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Neked tudnod kell  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Hiányzik  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Facebookon kaptam  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Kövesd a cowboyt!  Nem tudhatod  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png férfi  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A sors  Egy bizonyos határt  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fehér virág  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Nagyon különös  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Minden harmadik...  Png virág  Próbálj meg ...  Nagyon különös  Akarat  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... 
Bejegyzés Címkék
iskolába politikát, okos ember, magas színvonalú, egyetlen írástudó, duma azért, politika közéleti, közélet része, közéletben aktív, mind-mind politizál, passzivitásával vagy, fennálló rendszerrel, oktatási rendszer, magyar jobboldal, állami oktatási, egyházak szerepvállalásán, tanárokon kérje, iskolákban politizálnak, hatalom vitte, oktatás rendszerének, pedagógus önállóságának, oktatáspolitika visszahat, történelemoktatás egyoldalúságával, kenetes hazafiaskodási, zsarolás politikáját, rossz célok, miniszter óriási, megbokrosodott tanyasi, magát demokratikusnak, szakma ezzel, egyik tárgyalófél, másik tárgyalófélnek, hatlalom képviselője, húszezresekkel kitömött, hóna alatt, kormány Csányi, követelésről kellene, demokrácia játékszabályaival, demokrácia gyakorlása, bizony hiba, pedagógusok durcásak, félelem ragályos, klasszikus Marxi, dolgokat megírni, szombati tüntetés, kormányoldal képviselői, kisvasútja ellen, vonalát Vlagyivosztokig, pedagógusok meghátrálnak, többi ágazatra, többiek esélyeit, pedgógusoknak tanítaniuk, egész népet, egyoldalúságával, felállíthatnának, szerepvállalásán, oktatáspolitika, intézkedéseivel, vlagyivosztokig, demokratikusnak, elmagyarázhatná, passzivitásával, megállapításnak, hazafiaskodási, megbokrosodott, tárgyalófélnek, csodálkozzanak, húszezresekkel, iskolaigazgató, szegregációval, malacperselyt, borjúnevelési, szegénységgel, központosítás, bevezetésével, parancsuralmi, önállóságának, szakpolitikai, szétverésétől, beletörődését, tárgyalásokon, hosszabbítani, pedgógusoknak, rendszerének, tankönyvekig, funkcionális, megfélmlítés, politizálnak, baromságával, demokráciára, kormányoldal, felforgatása, töprengeniük, középiskolás, rettenetesen, társadalomra, követelésről, kapcsolatban, meghátrálnak, egyetértését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.