Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Van kérdés?
  2016-02-11 08:35:51, csütörtök
 
 
Óránként?!Érted ember?!Óránként 93 ezret keres???!Ezt az embert,védte meg orbán!Mondva,hogy"miért baj az,hogyha valaki becsületes úton gazdagszik meg"?Persze.Olyan becsületes úton,mint te és a baráti köröd,nem?A nép meg éhezik és egyik napról a másikra él!A milliárdok meg, repkednek a sportra és más hülyeségekre!

**********

Rosszabbul él Mészáros Lőrinc, pedig tavaly óránként 93 ezret keresett

Lengyel Tibor 2016.02.09. 10:45329

Orbán Viktor barátját nem lehet azzal vádolni, hogy kérkedne a vagyonával: Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát ugyanis csak "pult alól" nézhettük meg Felcsúton.


Noha Orbán Viktor miniszterelnök elsőként saját honlapján hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát, barátja, a felcsúti polgármester a jelek szerint szégyenlősebb. Az ő, január 25-én leadott tavalyi vagyonnyilatkozatát a község honlapján nem tették közzé, csak személyesen lehetett megnézni az önkormányzatnál, de fotó vagy másolat itt sem készülhetett róla.
Óránként 93 ezer, éjjel-nappal

Kiderült viszont belőle, hogy mire fordította Mészáros Lőrinc azt a pénzt, ami a feleségével közösen birtokolt sikeres építőipari cég, a Mészáros és Mészáros Kft. tavalyi 1,8 milliárd forintos osztalékából őt illette. Ebből Mészárost - vagyonnyilatkozata szerint - 817,5 millió forint illette meg.

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc a polgármester mangalicatelepének avatásán
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mivel polgármesteri illetményét már második éve nem veszi fel, ez volt az egyetlen jelentős jövedelme 2015-ben. Bár előző évben több, 1,027 milliárd forint osztalékot tudott kivenni a cégéből, tavaly sem járt azért rosszul: a 817 milliós jövedelem azt jelenti, hogy Mészáros Lőrinc az év minden napján, a nap minden órájában valamivel több, mint 93 ezer forintot keresett.

Ezt kiegészítette egy kisebb, 5,1 milliós jövedelem, amit a Mészáros és Mészáros Kft. mellett a CLH Kft.-től kapott tanácsadásért. Azt nem tudni, hogy ez egyszeri vagy havi rendszerességű juttatás volt, mert a vagyonnyilatkozatban mindkét szót aláhúzta.
Kölcsönadott félmilliárdot

Jövedelméből Mészáros Lőrinc nagyvonalúan kölcsönadott valaki(k)nek 524 millió forintot - derül ki a vagyonnyilatkozatból, amelyben az egy évvel korábbi 0 forint más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés jogcím mellett immár egy több mint félmilliárdos összeg szerepel.
Vagyonnyilatkozat
Mészáros Lőrinc
titulus: polgármester, Felcsút
párt: Fidesz-KDNP
Vagyonnyilatkozat letöltése
Jövedelem (bruttó - Ft/hó)
2015 817.571.429
2014 1.027.904.763
Cégéből 2014-ben 1,027 milliárd forint osztalékhoz jutott, plusz 1,7 millió forint tanácsadói díjhoz.
Megtakarítás (Ft)
2015 119.690.737
2014 625.000.000
A csökkentésre magyarázat lehet, hogy 524 millió forintot kölcsönadott valaki(k)nek Mészáros Lőrinc.
Adósság (Ft)
20150
20140
Vagyonelemek
Bár sok ingatlant eladott tavaly, még van kéttucat szántója, erdője, legelője, egy halastava és egy újonnan vásárolt horvátországi nyaralója Vir szigetén.

A kölcsön mellett más is apasztotta a polgármester pénztárcáját, hiszen míg 2014-ben még 620 milliót tartott takarékbetétben, tavaly év végén már csak 69,7 milliót. Ez több mint 550 milliós különbség, aminek csak egy részére találtunk magyarázatot a vagyonnyilatkozatban: készpénzben már nem 5, hanem 50 milliót őriz Mészáros Lőrinc.
Nyaraló jött, föld és cég ment

A különbségre magyarázat lehet, hogy a polgármester tavaly vett egy Bombardier motorkerékpárt és egy nyaralót a horvátországi Vir szigetén - utóbbit feleségével fele-fele arányban tulajdonolja. Vagyonnyilatkozata szerint tavaly megvált a polgármester a településen székelő R-Kord Kft.-ben meglévő 100 százalékos tulajdonrészétől - hogy mennyiért, az nem derül ki.

Mészáros Lőrinc sok ingatlantól és cégrészesedései egy részétől is megvált tavaly
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Két új cégrészesedés is feltűnt a vagyonnyilatkozatában: a CLH Kft.-ben 20, míg a CLH Klímaszerviz Kft.-ben 19,99 százalékos részesedést szerzett. A Mészáros és Mészáros Kft.-ben megmaradt az 50, az Aranykorona Zrt.-ben az 53 százaléka. Mészáros tulajdonrésze a nevét viselő autójavító kft.-ben viszont 100-ról 50 százalékra, míg a Búzakalász 66 Kft.-ben 80-ról 75 százalékra csökkent.

A nyaralóvásárláson kívül is jelentősen változott a polgármester ingatlanvagyona: friss vagyonnyilatkozatban már csak 25 vagyonelem szerepel, míg a tavalyiban még 43 volt. Vértesacsán eladott két szántót, illetve erdőt, Felcsúton pedig megvált öt ingatlantól - igaz, a felcsúti halastavát megtartotta. Bicskén 4, Alcsútdobozon pedig 8 ingatlanban meglévő tulajdonrészét adta el.


http://www.origo.hu/itthon/vagyonnyilatkozat/20160209-meszaros-lorinc-vagyonnyila tkozat-felcsut-orban-viktor.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tulajdonrészétől, cégrészesedései, takarékbetétben, önkormányzatnál, ingatlanvagyona, miniszterelnök, tulajdonrészét, rendszerességű, nyilvánosságra, motorkerékpárt, szégyenlősebb, alcsútdobozon, félmilliárdot, kiegészítette, félmilliárdos, horvátországi, cégrészesedés, polgármesteri, tulajdonrésze, tanácsadásért, pénzkövetelés, nagyvonalúan, klímaszerviz, készülhetett, kölcsönadott, polgármester, vagyonelemek, csökkentésre, hülyeségekre, megtakarítás, osztalékából, tulajdonolja, pénztárcáját, magyarázatot, jövedelméből, ingatlantól, baráti köröd, felcsúti polgármester, jelek szerint, község honlapján, feleségével közösen, egyetlen jelentős, több mint, csökkentésre magyarázat, újonnan vásárolt, kölcsön mellett, polgármester pénztárcáját, részére találtunk, különbségre magyarázat, polgármester tavaly, településen székelő, nevét viselő, Mészáros Lőrinc, Lengyel Tibor, Orbán Viktor, Noha Orbán Viktor, Mészáros Kft, Ebből Mészárost, Koszticsák Szilárd, Jövedelméből Mészáros Lőrinc, R-Kord Kft, Máthé Zoltán, Klímaszerviz Kft, Aranykorona Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png fotel  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Fekete István - Akác  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 21  Egy lelki imádság  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete-erdő desszert  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Facebookon kaptam  Png fotel  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Nem tudhatod  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Albert Einstein gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
baráti köröd, felcsúti polgármester, jelek szerint, község honlapján, feleségével közösen, egyetlen jelentős, több mint, csökkentésre magyarázat, újonnan vásárolt, kölcsön mellett, polgármester pénztárcáját, részére találtunk, különbségre magyarázat, polgármester tavaly, településen székelő, nevét viselő, nyaralóvásárláson kívül, polgármester ingatlanvagyona, felcsúti halastavát, tulajdonrészétől, cégrészesedései, takarékbetétben, önkormányzatnál, ingatlanvagyona, miniszterelnök, tulajdonrészét, rendszerességű, nyilvánosságra, motorkerékpárt, szégyenlősebb, alcsútdobozon, félmilliárdot, kiegészítette, félmilliárdos, horvátországi, cégrészesedés, polgármesteri, tulajdonrésze, tanácsadásért, pénzkövetelés, nagyvonalúan, klímaszerviz, készülhetett, kölcsönadott, polgármester, vagyonelemek, csökkentésre, hülyeségekre, megtakarítás, osztalékából, tulajdonolja, pénztárcáját, magyarázatot, jövedelméből, ingatlantól, különbségre, osztalékhoz, részesedést, illetményét, aranykorona, településen, készpénzben, feleségével, vértesacsán, személyesen, megtartotta, ingatlanban, jelentősen, vagyonelem, magyarázat, fordította, koszticsák, bombardier, tavalyiban, építőipari, százalékra, tanácsadói, százalékos, búzakalász, autójavító, vagyonával, gazdagszik, milliárdok, rosszabbul, halastavát, apasztotta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.