Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Országos pedagógussztrájk lesz április 20-án
  2016-04-05 20:05:05, kedd
 
  most kell az igazi összefogás a tanárokkal mindenki álljon melléjünk




Országos pedagógussztrájk lesz április 20-án


MNO, 2016. április 5., kedd 11:35, frissítve: kedd 14:43


Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos, egész napos pedagógussztrájkot hirdetnek április 20-ra.

Galló Istvánné jelezte, hogy a sztrájkról értesítették Orbán Viktor miniszterelnököt. Mint mondta, a legutóbbi, tegnapi, hét órán át tartó tárgyalásokon ugyan bizonyos kérdésekben megegyezés közeli állapotokat értek el, de a főbb pontoknál sajnálatos módon nem történt elmozdulás.

Galló Istvánné megismételte a sztrájkbizottság követeléseit, melyekben nem közeledtek az álláspontok:

az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát;
az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni;
illetve a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak.
meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó bérpótlékkal ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményt.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tankönyvpiacot a kormány továbbra sem kívánja ,,feloldani", s bár bizonyos elmozdulás van a tanulók terhelése területén, javaslatukat nem fogadta el a kormány arról, hogy mivel a feltételek nem adottak, a mindennapos testnevelés csökkenjen heti három órára. Azt sem fogadta el a kormány, hogy a hit- és erkölcstan fakultatív formában legyen tanulható a jövőben - tette hozzá.

Az április 20-i munkabeszüntetésre kedd délelőtt a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást. Galló Istvánné a még elégséges szolgáltatásokról azt mondta: minden tankerületnél egy intézményt kell kijelölni, ahol vigyáznak majd a tanulókra, és biztosítják nekik az étkezést is. Az önkormányzati fenntartású óvodákra ugyanez vonatkozik. A felügyeletet azok látják el, akik nem vesznek részt a sztrájkban, ilyenek biztosan lesznek - közölte.
Folytatjuk
Palkovics László az eseményeket követően arról beszélt, hogy folytatja a szaktárca a tárgyalásokat a pedagógusok sztrájkbizottságával a vitatott kérdésekről és az esetleges munkabeszüntetés feltételeiről.
Értelmezési különbségek

Korábban az oktatási államtitkár, Palkovics László az M1-en arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok a minősítési rendszer átalakítása és a nyugdíj előtt álló pedagógusok foglalkoztatása ügyében a pedagógus-sztrájkbizottság és a kormány hétfői tárgyalásán, ugyanakkor vannak olyan témák is, amelyekben nem jutottak közelebb a megegyezéshez a felek.

Beszámolt, arról is megegyeztek, hogy létrehoznak egy - a mostani köznevelési kerekasztalhoz hasonló - rendszeresen ülésező egyeztető fórumot, ahol az összes érdekelt elmondhatja a véleményét, hiszen erre ,,látható módon szükség van".
A pedagógusok sztrájkbizottságának sajtótájékoztatója - teljes

Pártreakciók

Az április 20-ra tervezett pedagógussztrájkkal kapcsolatban több párt is kifejtette véleményét. Az LMP támogatja a kezdeményezést, mert az ellenzéki párt szerint a köznevelési kerekasztal egyelőre csupán időhúzásnak és figyelemelterelésnek tűnik.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint az oktatásban kialakult válságért a Fidesz-kormány a felelős, az ő káros intézkedései vezettek odáig, hogy a pedagógusok ma már nem látnak más kiutat, mint az országos sztrájkot.

http://mno.hu/belfold/orszagos-pedagogussztrajk-lesz-aprilis-20-an-1336103
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, sztrájkbizottság, pedagógussztrájk, munkabeszüntetés, pedagogussztrajk, intézményvezető, foglalkoztatása, tankönyvpiacot, kezdeményezést, munkavégzésért, felhatalmazást, kerekasztalhoz, szervezetének, részesüljenek, korszakváltók, feltételeiről, alkalmazottak, tárgyalásokon, megegyezéshez, meghatározása, tárgyalásokat, önkormányzati, tankerületnél, követeléseit, kapcsolatban, átszervezése, pártreakciók, meghatározni, feladatainak, értesítették, javaslatukat, felügyeletet, intézkedései, megismételte, bérpótlékkal, rendszeresen, igazi összefogás, tanárokkal mindenki, sztrájkról értesítették, főbb pontoknál, sztrájkbizottság követeléseit, köznevelési intézmények, iskolában pedagógus, nevelő-oktató munkát, intézményvezető minőségi, átlagon felüli, kormány továbbra, tanulók terhelése, kormány arról, mindennapos testnevelés, jövőben –, április 20-i, Galló Istvánné, Pedagógusok Szakszervezetének, Orbán Viktor, Palkovics László, Korszakváltók Pártja,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem tudhatod  George Gordon Lord Byron: Inez...  Sose bánj semmit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Julian Brass gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hazára minden embernek szükség...  Tavaszi kép  Reggel van  A kételkedés kezelése  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Rátalálsz  Esti kép  Sose bánj semmit  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  A sors  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  képre írva  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  Nevem  Alázat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét  Erdőn  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Png férfi  Éretlen vers  Idő  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Mindig jusson idő nevetni  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png telefon  Nem számIt  Png fotel  Sokan azt tartják  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
igazi összefogás, tanárokkal mindenki, sztrájkról értesítették, főbb pontoknál, sztrájkbizottság követeléseit, köznevelési intézmények, iskolában pedagógus, nevelő-oktató munkát, intézményvezető minőségi, átlagon felüli, kormány továbbra, tanulók terhelése, kormány arról, mindennapos testnevelés, jövőben &#8211, április 20-i, sztrájkbizottság három, intézményt kell, önkormányzati fenntartású, felügyeletet azok, eseményeket követően, vitatott kérdésekről, esetleges munkabeszüntetés, oktatási államtitkár, minősítési rendszer, nyugdíj előtt, kormány hétfői, mostani köznevelési, összes érdekelt, április 20-ra, ellenzéki párt, köznevelési kerekasztal, oktatásban kialakult, országos sztrájkot, miniszterelnököt, sztrájkbizottság, pedagógussztrájk, munkabeszüntetés, pedagogussztrajk, intézményvezető, foglalkoztatása, tankönyvpiacot, kezdeményezést, munkavégzésért, felhatalmazást, kerekasztalhoz, szervezetének, részesüljenek, korszakváltók, feltételeiről, alkalmazottak, tárgyalásokon, megegyezéshez, meghatározása, tárgyalásokat, önkormányzati, tankerületnél, követeléseit, kapcsolatban, átszervezése, pártreakciók, meghatározni, feladatainak, értesítették, javaslatukat, felügyeletet, intézkedései, megismételte, bérpótlékkal, rendszeresen, megegyeztek, pedagógusok, köznevelési, testnevelés, mindennapos, álláspontok, intézmények, átalakítása, tárgyalásán, munkáltatói, közvetlenül, függetlenül, különbségek, keresetükön, elmondhatja, értelmezési, feltételeit, létrehoznak, munkakörben, államtitkár, kérdésekről, önállóságát, kerekasztal, eseményeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.