Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
9 ok, amiért pofátlanság, hogy duplájára emelik Matolcsy fiz
  2016-04-19 17:39:02, kedd
 
  -Bíró Úr, nem sok az az öt év?
-Milyen öt év? Kötél! És rám nézzen, ha magához beszélek!

*********************

2016.ápr.19.
Írta: nickgrabowszki

9 ok, amiért pofátlanság, hogy duplájára emelik Matolcsy fizetését



Mást mond a törvénymódosítás indoklása, s egészen mást Matolcsy György arról, hogy miért kellett 110 százalékkal, havi 5 millió forintra, a magyar átlagfizetés 17-szeresére emelni a jegybankelnök fizetését.

Két különböző ok, és mind a kettő hamis. Mi viszont összegyűjtöttünk kilenc okot arra, hogy miért nem szabadott volna megduplázni Matolcsy bérét.
1. Mert a fizetésemelés indoklása hamis.

A törvényjavaslat indoklása szerint

A szabályozás a díjazás mértékét közelíti a piaci vezetői bérezés megfeleltethető az állami tulajdonú pénzügyi szektor társágai vezető állású munkavállalóinak részére meghatározott javadalmazási keretnek.

Azaz azért kell emelni Matolcsy bérét, nehogy elmenjen a privát banki szférába. De ez gyakorlatilag lehetetlen lenne.
2. Mert Matolcsynak nincs bankszakmai múltja.

A karrierje az MSZMP-től, a tervgazdaság intézeteitől és a Pénzügyminisztériumtól az MDF-kormányon és a saját intézetén át vezetett Orbán tanácsadói testületéig, majd kormányáig, végül a jegybankelnökségig.

Matolcsy soha nem dolgozott a pénzügyi szférában, mindig a politika kitartottja volt.
3. Mert politikai kinevezettként lett a jegybankelnök is.

Formálisan ugyan választás volt, de gyakorlatilag nem: Simor mandátumának lejáratkor Orbán csak kijelölte erre a posztra a miniszterét, más jelöltekkel nem kellett megméretnie magát.

Az Országgyűlésnek nem volt választása: ha nem szavaznak Matolcsyra igennel, akkor elnök nélkül marad az MNB, aminek beláthatatlan kockázatai lettek volna a forintra nézve. A kormánypárti szavazógép azonban működött.
4. Mert nincs, aki minősítse a munkáját.

A jegybankokra vonatkozó szabályozás szerint az MNB független, elnöke felülbírálhatatlan,leválthatatlan. Ezért a munkáját senki nem ítélheti meg úgy, hogy annak bár,ilyen relevanciája legyen. Úgy pedig könnyű jól dolgozni, ha az ember maga döntheti el, hogy jól dolgozott-e.

Ezért a függetlenségért és (elvben) példátlan szakmai szabadságért esetleg elvárható volna némi önkorlátozás, pláne

ha ő is tiltakozott elődje, Simor túlzottnak vélt fizetése ellen,
ha a fizetése eleve nem volt kevés,
ha már eleve politikai kliensként került az intézménybe.

5. Mert a magyar állam nem sikeres.

Matolcsy maga is érezhette, hogy óriási kamu a piaci szektor bérnyomására hivatkozni, de ettől még nem kevésbé kamu a magyar állam sikerességével indokolni a bődületes fizetésemelést.

A magyar állam sikerességéről elég volna csak az oktatásban és az egészségügyben dolgozókat megkérdezni.
6. Mert a magyar állam sikerességéhez semmi köze.

Ha még a magyar állam amúgy sikeres volna is. A jegybanktörvény szerint

3. § (1) Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása.

Ez annyira azért nem sikerült neki.

Az euróért most 317 forintot kell fizetni, Matolcsy jegybankelnökké választáskor 300-nál kevesebbet kellett.
A dollárhoz képest még nagyobb a visszaesés: 2013-ban 219, 2016-ban 280 forintba kerül.

És ehhez nem kellett jelentős gazdasági válság, elég volt az MBN kamatpolitikája is.
7. Mert saját feladatát nem tudta ellátni.

A törvény további feladatokat rendel Matolcsy alá. Például:

4. § (9) Az MNB ellátja pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét

a) a pénzügyi közvetítőrendszer zavartalan, átlátható és hatékony működésének biztosítása,

b) a pénzügyi közvetítőrendszer részét képező személyek és szervezetek prudens működésének elősegítése, a tulajdonosok gondos joggyakorlásának felügyelete,

c) az egyes pénzügyi szervezeteket, illetve a pénzügyi szervezetek egyes szektorait fenyegető, nemkívánatos üzleti és gazdasági kockázatok feltárása, a már kialakult egyedi vagy szektoriális kockázatok csökkentése vagy megszüntetése, illetve az egyes pénzügyi szervezetek prudens működésének biztosítása érdekében megelőző intézkedések alkalmazása,

d) a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybevevők érdekeinek védelme, a pénzügyi közvetítőrendszerrel szembeni közbizalom erősítése

céljából.

Elég csak a Quaestor-ügyre gondolni, vagy a 2015 februári-márciusi további brókerbotrányokra, hogy megítélhessük, mennyire sikerült ez neki.
8. Mert az állam sikertelenségéhez Matolcsy maga is hozzájárul.

Itt nem is elsősorban a minisztersége alatt követett unortodox gazdaságpolitikára gondolunk, vagy arra, hogy az IMF-EU olcsóbb kamatai helyett a magyar állam a piacról vett fel jóval drágább hiteleket. Még csak nem is a jegybankelnökként követett kamatpolitikájára, hanem arra, hogy az MNB nem fizeti be a nyereségét a központi költségvetésbe.

Miközben, ha veszteséges volna, a büdzsének kellene állni a különbözetet, illetve a nyereségessége nem a saját jó gazdálkodásának következménye, hanem egyszerűen abból adódik, hogy tervszerűen és tudatosan gyengíti a forintot (amivel egyébként direktben sérti a jegybanktörvényt, és nem tesz eleget elsődleges feladatának).

Az MNB Matolcsy által létrehozott alapítványai 260 milliárd forintot kezelnek; magyar állam sikeresebb lehetne talán, ha ezt a pénzt az egészségügyi költségvetésbe forgatnák, és nem festményeket és kastély vennének rajta, vagy nem uszodát és luxusborozót építenének.
9. Mert maga rendelte meg a fizetésemelést.

Ha ennek a 260 milliárdnak a sorsát nem próbálta volna eltitkolni, és ha elsőkörben nem ugyanabban a törvényjavaslatban nyújtotta volna be az igényét a fizetésemelésre, akkor talán el tudta volna hitetni, hogy neki az emeléshez semmi köze, mások ítélték meg a számára.

Az azonban a Matolcsy terveit ellenző fideszesektől hamar kiszivárgott, hogy a törvényjavaslatot ők maguk készítették, Bánki Erikkel csak aláíratták. Ezt teljesen még Matolcsy se tudta letagadni, csak szerinte ők nem rendelték, hanem

alaposan előkészítették a törvényt.

Mivel még rendesen meg se tudták indokolni, mert nem is kellett nekik, mert nem kellett attól tartaniuk, hogy visszautasítják őket, nem kizárólag előkészítették, hanem a Fidesz-KDNP kormánytöbbségétől bizony megrendelték ezt a törvényt, és benne a fizetésemelést. És ők engedelmesen meg is szavazták.



http://egyenlito.blog.hu/2016/04/19/9_ok_amiert_pofatlansag_hogy_duplajara_emelik _matolcsy_fizeteset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: joggyakorlásának, összegyűjtöttünk, jegybanktörvényt, munkavállalóinak, szolgáltatásokat, törvénymódosítás, jegybanktörvény, visszautasítják, kamatpolitikája, gazdálkodásának, országgyűlésnek, megfeleltethető, jegybankelnökké, törvényjavaslat, függetlenségért, fizetésemelésre, leválthatatlan, fizetésemelést, kinevezettként, költségvetésbe, nyereségessége, nickgrabowszki, előkészítették, sikerességével, sikerességéről, sikerességéhez, egészségügyben, megszüntetése, gyakorlatilag, beláthatatlan, megítélhessük, következménye, meghatározott, javadalmazási, jegybankelnök, fideszesektől, törvénymódosítás indoklása, magyar átlagfizetés, jegybankelnök fizetését, kettő hamis, fizetésemelés indoklása, törvényjavaslat indoklása, díjazás mértékét, piaci vezetői, állami tulajdonú, privát banki, tervgazdaság intézeteitől, saját intézetén, pénzügyi szférában, politika kitartottja, forintra nézve, kormánypárti szavazógép, Matolcsy György, Mert Matolcsynak, Bánki Erikkel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Nevem  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Erdőn  Png rózsa csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Fehér virág  Png nő  Fekete-erdő desszert  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Mi lenne ha  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Popper Péter szavai  Png lepke  Hogy lehet megtartani  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Idő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Esti kép  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kislány  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Akarat  Png kutya  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A Megváltó szolgálatában  Png cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
törvénymódosítás indoklása, magyar átlagfizetés, jegybankelnök fizetését, kettő hamis, fizetésemelés indoklása, törvényjavaslat indoklása, díjazás mértékét, piaci vezetői, állami tulajdonú, privát banki, tervgazdaság intézeteitől, saját intézetén, pénzügyi szférában, politika kitartottja, forintra nézve, kormánypárti szavazógép, jegybankokra vonatkozó, munkáját senki, ember maga, fizetése eleve, magyar állam, piaci szektor, bődületes fizetésemelést, egészségügyben dolgozókat, jegybanktörvény szerint, árstabilitás elérése, euróért most, dollárhoz képest, törvény további, pénzügyi közvetítőrendszer, tulajdonosok gondos, egyes pénzügyi, pénzügyi szervezetek, Quaestor-ügyre gondolni, 2015 februári-márciusi, állam sikertelenségéhez, minisztersége alatt, piacról vett, jegybankelnökként követett, központi költségvetésbe, büdzsének kellene, egészségügyi költségvetésbe, emeléshez semmi, joggyakorlásának, összegyűjtöttünk, jegybanktörvényt, munkavállalóinak, szolgáltatásokat, törvénymódosítás, jegybanktörvény, visszautasítják, kamatpolitikája, gazdálkodásának, országgyűlésnek, megfeleltethető, jegybankelnökké, törvényjavaslat, függetlenségért, fizetésemelésre, leválthatatlan, fizetésemelést, kinevezettként, költségvetésbe, nyereségessége, nickgrabowszki, előkészítették, sikerességével, sikerességéről, sikerességéhez, egészségügyben, megszüntetése, gyakorlatilag, beláthatatlan, megítélhessük, következménye, meghatározott, javadalmazási, jegybankelnök, fideszesektől, fizetésemelés, minisztersége, szervezeteket, mandátumának, egészségügyi, bérnyomására, átlagfizetés, luxusborozót, megrendelték, felügyeletét, kormánypárti, festményeket, önkorlátozás, nemkívánatos, szabadságért, intézkedések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.