Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napi 28 utassal zakatol a Felcsút-expressz
  2016-04-24 09:47:16, vasárnap
 
  a mi kis törpénk még sehol sincs az igazi nagy lokálpatrióta, elmebeteg diktátorokhoz képest, mert pl. a sri lanka-i elnök nemzetközi repteret építtetett a szülőfalujába, olyan igazi nagyot, nagyobbat, mint a ferihegyi. Ennek a kis idiótának biztos szólt valaki, hogy az ő stadionja, vasútja sehol sincs a világranglistán, csak Ceaușescuval került egy szintre, mert olvasom, hogy reptér is lesz. Egyenlőre egy kisebb, de hát kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk. Innen már csak pár lépés a diadalív, a piramis és a saját magáról elnevezett város, ország vagy a születésnap nemzeti ünnep. Szerencsére van még hova fejlődni és mindig lesznek lelkes ünneplő tömegek, akik mélyen hisznek benne, mint a megváltóban.



*******

2015.aug.10.
Írta: Egyenlítő blog

Napi 28 utassal zakatol a Felcsút-expressz

Az amúgy Európai Unió elleni kirohanásairól ismert Orbán Viktor most hatszázmillió forintot markol ki az európai uniós polgárok zsebéből, hogy egy vasútat építtessen a kertje végéig.
A terv sokkal ördögibb, mint első pillantásra gondolnánk.

Mert tegyük fel, hogy Németországban, Dániában vagy éppen Franciaországban elterjed az adófizetők között, hogy a magyar kis vezér szemérmetlenül baromságokra fecsérli az ő nehezen megtermelt adójukból összejött pénzt.

Lesz ám felháborodás nyilvánvalóan.
Erősödik az EU-ellenes retorika.
Lesznek kellemetlen megjegyzések a betyárkodó, hátrafelé nyilazó, nyereg alatt húst puhító gazdasági bevándorlók, akarom mondani, a magyarok ellen.

Több sem kell majd a magyar kis vezetőnek, rögtön ujjal mutogathat rá, hogy
itt minket nem is szeretnek.

Akkor mi is teszünk a szabályaikra, a szokásaikra. Ide a pénzt, osztán lelépni - szotyihéj kiköp. Mire ifjú Lomniczi Zoltán és a CÖF felvonulást hírdet, amely szerint Orbánnak igenis joga, mi több kötelessége, hogy vonatot építtessen a házáig, ez a magyar nép hőn kifejezett kívánsága.

Már csak azért is, mert rövidesen Felcsút búcsujáró hely lesz, ahová tömegek zarándokolnak majd, s ahol a kis vezető nemcsak a gázszerelőjének adja oda a fél országot (a lányáról egyelőre nem tudunk), hanem bűnbocsánatot is lehet nyerni, hitelkártyát is elfogadunk.

felcsindo.jpg

Az indóház már készen áll

Amúgy, ez a felcsúti vonat remek ötlet, és tényleg szinte aprópénzből megvan. Az EU polgárok összedobnak 600 milliót, nekünk már alig kell 150-et beletenni. A beruházásért felelős Mészáros Lőrinc képviselte alapítvány maximum, ha 100 milliót keres a dolgon. De ebből is látszik, hogy Mészáros gazda takarékos ember, aki megfogja még a fillért is, és ilyen apróságokért is lehajol.

És most nézzük egy kicsit a számokat. Az eredeti tervben még úgy szerepelt, hogy napi 2500-7500 utassal számolnak a Felcsút-expresszen. Szerényen vegyük mi ennek nagyjából a közepét, napi 5 ezer utast, ezt szorozzuk be a napok számával és máris kiderül, hogy
évente kb. 1,8 millió utas tolongana itt.

Ami az 1800 lakosú Felcsút esetében igazán impozáns szám. 1,8 millió utas az már valami, azért érdemes vonatsínt fektetni, váltót építeni, mozdonyt szerezni, vonatkcsikat vásárolni, sorompót beüzemelni és a többi.

Aztán később valakinek feltünt, hogy azért lehet ebben a számban egy pici túlzás. Ezért finomítottak rajta, már csak azért is, mert időközben meglett a pénz, minek ekorát füllenteni. Így szerényen tízezerre korrigálták az utasok számát.

Évente tízezerre.

Ez valószínűleg közelebb áll a valósághoz, ha ugyanis ezt elosztjuk napok számával, akkor kb.
napi 28 darab utas jön ki.

Ehhez elég már naponta csak egyetlen iskolai osztály kivezényelnie a KLIKK-nek, lelkes tanerők vezetésével, és a terv teljesítve van. ,,Ha jobbra néztek, akkor azt a panorámát láthatjátok, amit a mi kis vezetőnk is, amikor itt ringott gyermekkora bölcsője. Látjátok, ha valaki jól tanul, nem felesel a tanárjával, tornaórán mindig van kék tornanadrágja, akkor milyen sokra viszi. Ha balra néztek, ott a stadionja. Most, ha megint jobbra, akkor József főherceg egykori birtoka, amelyik ma már szintén a mi kis vezetőnk kényelmét szolgálja, hogy még többet tehessen az olyan kis nebulókért, mint ti vagytok. Pistike ne vágja pofákat, hozd ki az ellenörződet, mit képzelsz te itt."

Szóval a napi 28 gyerek (plusz két kisérő) könnyen és vidáman meglesz. Igaz, hogy
a bevétel így alig 6 millió forint lehet évente

- illetve, az iskolásoknak járó kedvezmények miatt még ennyi se, de ez már legyen az EU és a magyar költségvetés dolga. Ez a hatmillió természetesen a fenntartás töredékére sem elég. De kit érdekel, ha végre a kis vezető ott állhat majd piros kis tárcsájával az állomáson, és sípolhat a mozdonyvezetőnek, amint indulást jelez neki.

Sokkal jobb ez, mint egy terepasztal, mert azt a nagyszobában valamelyik gyerek még felrúgja. Itt meg örülnek a népek a játéknak. Komoly államtitkárok magyarázzák el, hogy miért marha jó nekünk ez az egész. Mészáros barátunk is keres egy kicsit. És a nép is újr meglátja, hogy ha valaki nagyon akar valamit, akkor a - még ha lopott pénzből is -, de meglehet.

Az akarat diadala. Orbán módra.


http://egyenlito.blog.hu/2015/08/10/napi_28_utassal_zakatol_a_felcsut-expressz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországban, mozdonyvezetőnek, gázszerelőjének, világranglistán, németországban, kirohanásairól, szemérmetlenül, diktátorokhoz, szülőfalujába, nyilvánvalóan, lokálpatrióta, hatszázmillió, zarándokolnak, természetesen, államtitkárok, tornanadrágja, kivezényelnie, bűnbocsánatot, megjegyzések, szabályaikra, ellenörződet, kedvezmények, hitelkártyát, költségvetés, vonatkcsikat, iskolásoknak, beruházásért, apróságokért, felháborodás, valószínűleg, finomítottak, baromságokra, nagyszobában, összedobnak, korrigálták, kötelessége, igazi nagy, saját magáról, születésnap nemzeti, amúgy Európai, európai uniós, vasútat építtessen, kertje végéig, terv sokkal, adófizetők között, magyarok ellen, gázszerelőjének adja, lányáról egyelőre, beruházásért felelős, eredeti tervben, napok számával, 1800 lakosú, Európai Unió, Orbán Viktor, Lomniczi Zoltán, Mészáros Lőrinc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Szép napot kívánok  Png ház  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Neked tudnod kell  Németh László tollából  Mindig jusson idő nevetni  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mi lenne ha  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 20  Németh László tollából  Mindig jusson idő nevetni  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Makszim Gorkij gondolata  Sokan azt tartják  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kaffka_Margit  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Neked tudnod kell  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Fehér virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bertolt Brecht -től idézet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Idő  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kislány  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
igazi nagy, saját magáról, születésnap nemzeti, amúgy Európai, európai uniós, vasútat építtessen, kertje végéig, terv sokkal, adófizetők között, magyarok ellen, gázszerelőjének adja, lányáról egyelőre, beruházásért felelős, eredeti tervben, napok számával, 1800 lakosú, pici túlzás, utasok számát, terv teljesítve, panorámát láthatjátok, iskolásoknak járó, magyar költségvetés, hatmillió természetesen, fenntartás töredékére, nagyszobában valamelyik, akarat diadala, franciaországban, mozdonyvezetőnek, gázszerelőjének, világranglistán, németországban, kirohanásairól, szemérmetlenül, diktátorokhoz, szülőfalujába, nyilvánvalóan, lokálpatrióta, hatszázmillió, zarándokolnak, természetesen, államtitkárok, tornanadrágja, kivezényelnie, bűnbocsánatot, megjegyzések, szabályaikra, ellenörződet, kedvezmények, hitelkártyát, költségvetés, vonatkcsikat, iskolásoknak, beruházásért, apróságokért, felháborodás, valószínűleg, finomítottak, baromságokra, nagyszobában, összedobnak, korrigálták, kötelessége, aprópénzből, pillantásra, magyarázzák, gyermekkora, láthatjátok, vezetésével, megváltóban, szokásaikra, felvonulást, bevándorlók, tárcsájával, kellemetlen, szerencsére, terepasztal, születésnap, elnevezett, kifejezett, töredékére, megtermelt, építtessen, valamelyik, adófizetők, mutogathat, gondolnánk, betyárkodó, elfogadunk, nebulókért, alapítvány, valósághoz, építtetett, nemzetközi, expresszen, füllenteni, teljesítve, tanárjával, fenntartás, képviselte, beüzemelni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.