Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Matolcsy triplát hazudott a Vs-nek adott tavalyelőtti interj
  2016-04-27 14:58:22, szerda
 
  Három a magyar unortodox igazság.


***************************


Matolcsy triplát hazudott a Vs-nek adott tavalyelőtti interjújában

kasnyikm
gazdaság
ma 12:02


Mit mondott Matolcsy György a vs.hu-nak adott 2014-es, ,,visszakérdezésre nem volt idő és mód" interjúban? Hát azt, hogy:

,,Az MNB az alapítványi tőkét úgy bocsátotta a Pallas Athéné alapítványok rendelkezésére, hogy tett néhány kikötést. Az első és legfontosabb, hogy az alapítványi tőkét nem, csak annak hozamát lehet az alapítványi célokra felhasználni. Ez biztosítja, hogy még három, négy vagy öt évtized múlva is meglesz az alapítványi vagyon. A második kikötés: tartósan csak magyar állampapírban tarthatják az alapítványi tőkét, például aranyban, gyémántban vagy külföldi állampapírban nem. A harmadik: az MNB munkavállalói, ha alapítványi tisztségviselők, nem vehetnek fel tiszteletdíjat az alapítványtól."

Ebben az az érdekes, a három kikötésből kettő biztosan nem teljesült, írja a Portfolio.hu, sőt, hozzátenném, hogy a harmadik sem.

Szóval Matolcsy egyetlen bekezdésben háromszor hazudott.

A hat alapítványnak összesen kétszázmilliárd forintja van állampapírban, 60 milliárd pedig mindenféle más dologban: cégekben, ingatlanokban. Nagyjából tízmilliárdot meg csak úgy elköltöttek.
AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A Portfolio felidézi, hogy az alapítványok befektetési szabályzata és alapító okirata erre lehetőséget is ad az alapítványoknak, tehát szó sincs arról, amit Matolcsy az elején mondott, hogy csak állampapírba rakhatták volna. Alapítványonként így néz ki, hogy mit használhatnak fel az alapítványok szabadon:

PADA: a 61,95 milliárd forintos vagyonból 20,1 milliárdot bármire felhasználhatnak céltámogatásként, a fennmaradó 40 milliárdnak viszont valóban csak a hozama szolgálhatja az alapítvány céljait.
PADOC: az 50,1 milliárd forintos teljes vagyonból 10,1 milliárd felhasználása szabad, csak a fennmaradó részre vonatkozik a korlátozás.
PADS: az 50,55 milliárdos teljes vagyonból 10,1 milliárdot felhasználhat szabadon.
PADI: 41,8 milliárdból 14,1 milliárd felett rendelkeznek szabadon, a többinek csak a hozama használható fel.
PADMA: 10,1 milliárd felett az alapítvány kuratóriuma szabadon rendelkezik a teljes 39,1 milliárdból.
PAGEO: további 10,1 milliárd felett rendelkezik szabadon.

Összességében tehát 266 milliárdból 74 milliárd felett szabadon rendelkezhetnek.

Azt pedig már korábban megírtuk, hogy az alapítványok által létrehozott cégek már rögtön az elején letérték a konzervatív befektetési politika útjáról, hiszen az alapítás óta ,,jelentősen jelentősen megváltozott a hozamkörnyezet, amely indokolttá tette az eddigiektől eltérő befektetés lehetőség (sic) felkutatását és kihasználását".

Az MNB alapítványainak honlapján az áll, hogy az alapítványok ,,több vezetője" alapítványok részére ajánlja fel tiszteletdíjat. Szóval közülük nem mindenki, így Matolcsy harmadik kikötése sem állt meg (egyébként is, a munkaadó nem írhatja elő, hogy egy munkavállaló mire használhatja fel a tiszteletdíját, amit megkap):

Az Index ábrája a cégek nélkül, de más kapcsolódási pontokat hangsúlyozva mutatja meg ugyanezt:


http://444.hu/2016/04/27/matolcsy-triplat-hazudott-a-vs-nek-adott-elhiresult-inte rjujaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alapítványonként, visszakérdezésre, felhasználhatnak, céltámogatásként, tisztségviselők, alapítványainak, alapítványoknak, rendelkezhetnek, kétszázmilliárd, hozamkörnyezet, tiszteletdíját, tiszteletdíjat, rendelkezésére, tízmilliárdot, ingatlanokban, felhasználhat, állampapírban, összességében, alapítványtól, munkavállalói, kihasználását, alapítványnak, felhasználása, használhatnak, megváltozott, interjújában, alapítványok, szolgálhatja, felkutatását, tavalyelőtti, rendelkeznek, munkavállaló, legfontosabb, használhatja, felhasználni, állampapírba, magyar unortodox, alapítványi tőkét, alapítványi célokra, alapítványi vagyon, második kikötés, három kikötésből, alapítványok befektetési, elején mondott, alapítványok szabadon, hozama szolgálhatja, alapítvány céljait, fennmaradó részre, többinek csak, hozama használható, alapítvány kuratóriuma, alapítványok által, Matolcsy György, Pallas Athéné, Szóval Matolcsy, ATTILA KISBENEDEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Neked tudnod kell  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Png csokor  Szép estét  Png kislány  Png kutya  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kislány  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kislány  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sose bánj semmit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Lóhere  Facebookon kaptam  Nem számIt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem számIt  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Png rózsa csokor  Nevem  Akarat  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép napot kívánok  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Tanuld meg ezt a versemet  Png lepke  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png nő  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png nő  Adakozás  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
magyar unortodox, alapítványi tőkét, alapítványi célokra, alapítványi vagyon, második kikötés, három kikötésből, alapítványok befektetési, elején mondott, alapítványok szabadon, hozama szolgálhatja, alapítvány céljait, fennmaradó részre, többinek csak, hozama használható, alapítvány kuratóriuma, alapítványok által, elején letérték, konzervatív befektetési, eddigiektől eltérő, alapítványok &#8222, munkavállaló mire, cégek nélkül, alapítványonként, visszakérdezésre, felhasználhatnak, céltámogatásként, tisztségviselők, alapítványainak, alapítványoknak, rendelkezhetnek, kétszázmilliárd, hozamkörnyezet, tiszteletdíját, tiszteletdíjat, rendelkezésére, tízmilliárdot, ingatlanokban, felhasználhat, állampapírban, összességében, alapítványtól, munkavállalói, kihasználását, alapítványnak, felhasználása, használhatnak, megváltozott, interjújában, alapítványok, szolgálhatja, felkutatását, tavalyelőtti, rendelkeznek, munkavállaló, legfontosabb, használhatja, felhasználni, állampapírba, kapcsolódási, interjujaban, hangsúlyozva, használható, alapítványi, eddigiektől, kuratóriuma, lehetőséget, elköltöttek, befektetési, hozzátenném, konzervatív, rendelkezik, szabályzata, bekezdésben, milliárdnak, milliárdból, létrehozott, milliárdot, bocsátotta, kikötésből, vonatkozik, indokolttá, tarthatják, interjúban, befektetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.