Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jól szolgált, most menekítik Németh Lászlónét
  2016-07-08 11:46:57, péntek
 
 
2016. július 7.
Szabó Brigitta írása

Jól szolgált, most menekítik Németh Lászlónét


A Magyar Postánál és az FHB-nál három nyomozás van folyamatban éppen, a Magyar Nemzeti Bank a közeljövőben tőkebefektetési csalás alapos gyanújával tehet feljelentést az FHB ellen. A Magyar Postát kihasználják a Spéder-érdekeltségek, a takarékszövetkezeti integráció inog, az MFB csak a hetekben kezdte közvetíteni a 2014-2020-as időszak uniós hiteleit, nem sikerült távhő- és áramszolgáltató társaságot venni. Lázár János szerint az előbbi ügyeket felügyelő államtitkár, Németh Lászlóné befejezte a rá bízott munkát, nyugodtan nyugdíjba mehet. A 168 Óra mást tud a távozás okairól.

- Egyértelmű, hogy menekítik Németh Lászlónét. Az, hogy épp elérte a nyugdíjkorhatárt, s ezzel az indokkal felállhat a székéből, kapóra jött. A Spéder-ügy el fogja érni a Miniszterelnökség pénzügyi államtitkárságát, ám Némethné alkalmatlan arra, hogy kommunikáljon arról, ami következik, miután lezárulnak a postával és az FHB-val kapcsolatos nyomozások. Viszont jó embere a kormánynak, mindig megtette, amit kértek tőle, aláírta, amire felhatalmazták, nem generálója a folyamatoknak, hanem végrehajtója. Nem akarják támadásoknak kitenni - mondja a történteket jól ismerő beszélgetőpartnerünk.

Amikor a Pesti Srácok a kormányinfón feltette a kérdést Lázár János miniszternek, miszerint van-e összefüggés Németh Lászlóné ,,gyors nyugdíjazása" és a Spéder-ügy között, Lázár János viccesen megjegyezte: szerinte az, aki az ötvenes évek elején született, nem gyorsan érte el a nyugdíjkorhatárt, hanem folyamatában. Különben meg Németh Lászlóné a rá bízott munkát befejezte - legalábbis a miniszter szerint.

Lázár János szerint Németh Lászlóné és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárság, végső soron a Miniszterelnökség teljesítménye eredményes. Merthogy húsz év után most először van közműszolgáltató állami tulajdonban. Év végére a gázszolgáltatásban 3,6 millió ügyfele lesz az államnak. A Magyar Postát a kormány veszteséggel vette át, 2015-2016-ban viszont már nyereséggel zárt a cég. Lázár azzal is érvelt: a társaság 30 ezer embernek ad munkát s 550 milliárd forintot kezel, többségében államkötvényben. A miniszter szerint a takarékszövetkezeti integráció ki fogja állni a próbát, emiatt sem aggódik különösebben. A Magyar Fejlesztési Bank helyzetével is elégedett, hiszen csődtömegként vették át, de mára sikerült talpra állítani és alkalmassá tenni a visszatérítendő uniós források kezelésére.
Fotó: MTI

Ehhez képest a Magyar Postánál és az FHB-nál jelenleg épp három, csalás alapos gyanújával folyó nyomozás tart, s úgy tudjuk, a Magyar Nemzeti Bank a közeljövőben tőkebefektetési csalás alapos gyanújával tesz feljelentést az FHB ellen. Ahogyan múlt heti számunkban megírtuk, a Magyar Postát úgy használja az FHB-csoport, hogy a közös ügyletekben a költség a postánál csapódik le, a nyereség azonban a Spéder-érdekeltségeknél jelenik meg. A társaság bevételei évek óta nem növekednek érdemben, a 2015. évi adózott eredménye 3,5 milliárd forint körül volt. Tavalyelőtt a posta megvette az FHB Kereskedelmi Bank felét 28,5 milliárd forintért, illetve az elmúlt időszakban több leányvállalatát is privatizálta, ezzel jutva friss forrásokhoz. A Magyar Posta 2010 óta nem fizetett osztalékot az államnak, ellenben 2013-2014-re több mint 9 milliárd forint állami támogatást kapott, illetve 2012 óta csaknem 4 milliárd forint uniós támogatást ítéltek oda neki különböző projektekre.

Az, hogy a takarékszövetkezeti integráció mennyire volt sikeres, akkor derül majd ki, ha az FHB Jelzálogbankot esetleg kiveszik a csoportból, s nélküle kell fenntartani az OTP versenytársának szánt szövetséget. Inog a rendszer, s bár most még nem látszik, merre tartanak a folyamatok, nem kizárt, hogy a kormánynak újra el kell kezdenie foglalkozni a takarékokkal.

Nem áll jól az ugyancsak Németh Lászlóné felügyelete alatt formálódó nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer sem. Az Első Nemzeti Közmű Szolgáltató Zrt. a tervek szerint áramot, távhőt és gázt is szolgáltatna a lakosságnak, s rövid időn belül az ország tíz legnagyobb vállalata közé nőné ki magát, ám eddig csak a gázszolgáltatást sikerült elindítani. Az állam megvette a Főgázt és a GdF Suez magyarországi érdekeltségét, de nem sikerült véghezvinni a német RWE tulajdonában lévő ELMŰ-ÉMÁSZ-üzletet, amely januártól kétmillió lakossági áramfogyasztót jelentett volna az állami közműszolgáltatónak. Sajtóhírek szerint úgy általában is leálltak vagy egy helyben topognak a tárgyalások azokkal az energiaszolgáltatókkal, amelyek megvétele tervben volt.

De másutt is akadnak bonyodalmak. Némethné államtitkársága felügyeli a nemzeti pénzügyi szolgáltató központ ügyeit is. Még 2014 végén született a döntés, miszerint a Magyar Fejlesztési Bank a Magyar Posta és a takarékszövetkezeti rendszer összekapcsolt hálózatán keresztül válik elérhetővé országszerte, s juttatja el a vállalkozásokhoz a visszatérítendő uniós támogatásokat. Az első MFB-pontok néhány hete nyitottak, a közvetítésre kiírt közbeszerzésen a Takarékbank, az FHB Kereskedelmi Bank, a B3 Takarékszövetkezet és a Budapest Bank nyertek, ők az év végéig 442 MFB-pontot állítanak fel, ám a hírek szerint hamarosan újabb közbeszerzést ír ki az MFB. Érdekes lesz látni, második körben hogyan változik majd a szolgáltatók köre, tekintettel az FHB-csoport körüli problémákra.

A Simicska Lajoshoz közel álló Németh Lászlóné egyszer már elbukott az Orbán-kormányban: a nemzeti fejlesztési minisztérium miniszteri székéből került át a Miniszterelnökség államtitkári pozíciójába. Minisztersége alatt hagyta bedőlni a kormány a Malévot, s ő volt az, aki még miniszterként átadta a Magyar Posta és az FHB tulajdonosi, valamint az energetikai szektor felügyeleti jogait a Miniszterelnökségnek. Mivel interjút nem szeret adni és a sajtótájékoztatókon minimális beszédre szorítkozik, nagyon keveset lehet tudni arról, ő vajon hogyan gondolkodik az általa menedzselt folyamatokról és történésekről. Lázár János viszont azt mondta helyette: ,,Minden ügyben vállaljuk a felelősséget, Németh Lászlóné és én is." Van is mit vállalni és elmagyarázni. Lapunk úgy tudja, a 168 Órában az elmúlt hetekben megjelent, a postát és a takarékokat is elérő Spéder-hálóról szóló cikkek magas kormányzati körökben is feltűnést keltettek. Akadt, aki úgy fogalmazott: ,,Ebből értették meg, mi folyt ott."

Lázár mindenesetre a nyomozó hatóságokat arra kérte, hogy a posta, a takarékszövetkezetek és az MFB esetében minden feljelentésnek, még a névteleneknek is menjenek utána. ,,Véletlenül sem szeretném, ha eltűnnének a vizsgálati anyagok" - mondta. Azt pedig, hogy ki kerül Németh Lászlóné helyére, Lázár János a napokban még nem tudta. A személyről ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök dönt. Lázár is megmondta: úgy lesz, ahogyan a miniszterelnök akarja, ,,ez nem kívánságműsor".


http://m.168ora.hu/itthon/menekulore-fogtak-147004.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érdekeltségeknél, nyugdíjkorhatárt, államtitkárságát, vállalkozásokhoz, közműszolgáltató, gázszolgáltatást, visszatérítendő, tőkebefektetési, államtitkársága, leányvállalatát, versenytársának, áramszolgáltató, államkötvényben, áramfogyasztót, államtitkárság, jelzálogbankot, felhatalmazták, miniszterelnök, feljelentésnek, közbeszerzésen, folyamatokról, történésekről, kívánságműsor, érdekeltségét, csődtömegként, miniszterként, postaügyekért, teljesítménye, minisztersége, magyarországi, támogatásokat, folyamatoknak, szolgáltatási, kommunikáljon, névteleneknek, érdekeltségek, közeljövőben tőkebefektetési, hetekben kezdte, előbbi ügyeket, távozás okairól, indokkal felállhat, kormányinfón feltette, kérdést Lázár, ötvenes évek, miniszter szerint, nemzeti pénzügyi, kormány veszteséggel, visszatérítendő uniós, közös ügyletekben, postánál csapódik, nyereség azonban, társaság bevételei, Németh Lászlónét, Szabó Brigitta, Magyar Postánál, Magyar Nemzeti Bank, Magyar Postát, Lázár János, Németh Lászlóné, Pesti Srácok, Magyar Fejlesztési Bank, Kereskedelmi Bank, Magyar Posta, Első Nemzeti Közmű Szolgáltató Zrt, Budapest Bank, Simicska Lajoshoz, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png lepke  Png csokor  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Png nő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Julian Brass gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Popper Péter szavai  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Sokan azt tartják  Akarat  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png telefon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Esti kép  Akarat  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
közeljövőben tőkebefektetési, hetekben kezdte, előbbi ügyeket, távozás okairól, indokkal felállhat, kormányinfón feltette, kérdést Lázár, ötvenes évek, miniszter szerint, nemzeti pénzügyi, kormány veszteséggel, visszatérítendő uniós, közös ügyletekben, postánál csapódik, nyereség azonban, társaság bevételei, posta megvette, elmúlt időszakban, kormánynak újra, ugyancsak Németh, tervek szerint, gázszolgáltatást sikerült, állam megvette, helyben topognak, tárgyalások azokkal, első MFB-pontok, közvetítésre kiírt, hírek szerint, szolgáltatók köre, nemzeti fejlesztési, energetikai szektor, általa menedzselt, elmúlt hetekben, nyomozó hatóságokat, vizsgálati anyagok&#8221, személyről ugyanis, miniszterelnök akarja, érdekeltségeknél, nyugdíjkorhatárt, államtitkárságát, vállalkozásokhoz, közműszolgáltató, gázszolgáltatást, visszatérítendő, tőkebefektetési, államtitkársága, leányvállalatát, versenytársának, áramszolgáltató, államkötvényben, áramfogyasztót, államtitkárság, jelzálogbankot, felhatalmazták, miniszterelnök, feljelentésnek, közbeszerzésen, folyamatokról, történésekről, kívánságműsor, érdekeltségét, csődtömegként, miniszterként, postaügyekért, teljesítménye, minisztersége, magyarországi, támogatásokat, folyamatoknak, szolgáltatási, kommunikáljon, névteleneknek, érdekeltségek, összekapcsolt, közbeszerzést, szolgáltatna, kihasználják, folyamatában, államtitkári, támadásoknak, kormányinfón, elmagyarázni, miniszternek, nyugdíjazása, közeljövőben, különösebben, feljelentést, országszerte, kereskedelmi, tulajdonában, szolgáltatók, takarékokkal, privatizálta, felelősséget, végrehajtója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.