Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Komoly politikai bukta Orbánnak, ha nem lesz érvényes a néps
  2016-09-25 07:27:25, vasárnap
 
  2016.sze.24.
Írta: B1blog


Komoly politikai bukta Orbánnak, ha nem lesz érvényes a népszavazás. Oda a legitimitás



Ennek a kvótareferendumnak csúfolt szomorújátéknak két kimenetele lehetséges:

eredményes lesz, de érvényes nem,
eredményes és érvényes is lesz.

A kettő között néhány százezer szavazat a különbség. Politikailag viszont egy világ választja el egymástól a két helyzetet.

Kezdjük a látszólag egyszerűbben: hozzávetőleg 4,1 millió ember elmegy október másodikán szavazni. Ennyi elég az érvényességhez, az eredményességhez pedig a fél éves agymosás után kétség sem fér. A valódi eredmény: Orbán nyer.

Voldemortok, Habonyok, Andy Vajnák és Mészáros Lőrincek mit sem számítanak. Az intézményesült korrupciót a magyar pont letojja, ha a kedves vezetőnek úgy tetszik, hát bármit megtehet. És meg is tesz.

Annak ellenére, hogy a Fidesz ma is toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat, szüksége van erre a legitimációs szavazásra. Mert csak a szemellenzős, Orbán-hívő 1,8 millióval lehet elhitetni, hogy minden a legnagyobb rendben.

Ha pártra kellene szavazni, az otthonmaradók nyernének, nem a Fidesz. Mennyivel könnyebb valaki(k) ellen hergelve akolba, akarom mondani szavazóhelyiségbe terelni az istenadtát.
Ők a hibásak, a brüsszeli bürokraták, a migráncsok, merkelek, nihilista gyíkemberek.

Ne rám szavazz, hanem ellenük, ez most nemzeti sorskérdés - amit a kedves vezető tesz fel. Ha úgy szavazol, ahogy kell, az ő szívének lesz kedves az eredmény.

Hagyjuk magára egy pillanatra a fidesznyikeknek méltán évtizedes erekciót okozó teóriát egy pillanatra - de visszatérünk.

Az első verzió - eredmény van, de érvényesség nincs - komoly politikai bukta.

Még akkor is, ha - amennyiben bekövetkezne - fényes győzelemként lenne tálalva, hisz a többség így is a kormányoldal ,,nemjét" fogja preferálni. De kézzelfogható bizonyságot jelent majd: hiába a plakátokra, kiadványokra, vidéki haknikra elszórt tízmilliárdok, és az udvari írnokok rendszerére elköltött százmilliárdok - a kedves vezető mégis képtelen uralni alattvalói minden gondolatát/érzelmét.
Oda a varázs, az orbáni csoda.

Lekoptatta a tévedhetetlenség zománcát a közpénzek jellegvesztése, az új földesurak trafikjai, az adóforintból vett magánszálloda-lánc meg a nézhetetlen propaganda-tévé. Akkor bizony nincs legitimáció a lopásra, az alkotmányos költségekre, a 90 százalékos lenyúlásokra, a kedves vezetőhöz bekötött ügyészségre.

Beismerést ne várjon senki. Nincs a narancsfüzetben olyan szó, hogy önkritika, még kevésbbé: önreflexió. Nem itt tartanánk, ha lenne.

De a fondorlatos félelem elkezd kőrözni a párthű szívek fölött.

Mi lesz, ha...?
Mi lesz, ha már nem Polt Péter védi a rendet?
Mi lesz, ha a jellegvesztés megint büntethetővé válik?
Mi lesz, ha a lebukásnak következményei lesz?

Aki ilyesmin gondolkodik, annak egy pillanatra megremeg a keze a zsákmány fölött. Az elkezd végre a jövőre gondolni. Az jópontokat akar az eljövendő uraknál.
Ekkor esik szét a harácsra és a bűnben fogant bajtársiasságra - és rettegésre - épített rendszer.

(Az államvédelmiség dehogy a nyomorult újságíróra voltak kíváncsiak, aki be akartak zsarolni besúgónak. Őket az érdekelte: hol szivárog a rendszer? Ki beszél kifelé? Hol megy ki az információ?) Egy, a személyes jövőjét féltő tolvaj szívesen köt vádalkut, bedobva egy nagyobb nevet, ügyet, tétet. És a végén a legnagyobb magára marad, vádló ujjak gyűrűjében.

Végezetül vissza a második variáció hosszabb távú következményeihez. Pontosan tudjuk, hogy ez a népszavazásnak hazudott demokrácia-deficit valójában semmiféle következménnyel nem jár. Ha az Európai Bizottság továbbra is ragaszkodik a kvóta ötletéhez, és ehhez megnyeri az Európai Parlament - legnagyobb frakció a Néppárté - és az Európai Tanács - többségében jobbos kormányfők - támogatását, akkor bizony a kedves vezető a homlokán pörögve énekelheti a székely himnuszt, akkor is lesz kötelező kvóta.

Mit tehet a kedves vezető ilyenkor, ha az ő népe pedig azt üzeni Brüsszelnek, hogy bekaphatja? Mondjuk kivezeti az országot a naív brüsszeli nihilista bürokraták szorításából, ki a sztyeppére, hátha szembe jön Putyin.
Talán a véletlenek furcsa összjátéka csupán,

hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy 2018-ig, a következő választásokig elköltse a Magyarországnak 2020-ig járó uniós támogatásokat.

Másik párttól momentán aligha tartanak. Mire hát a sietség? Egy kilépési procedúra legalább két évig eltart - mire mindent tisztázunk, már el is költöttük Brüsszel pénzét. 2020 után pedig nincs már eurófolyó, mindenképp elzáródnak a pénzcsapok.

Ha pedig Brüsszel nem tejel, minek maradjunk? Nekik akkor már nem éri meg. Nincs mivel tömni a zsebet, de sok hülye szabálynak meg kell felelni. Kösz, de nem.

Ha vége a pumpolásnak, szívjatok egyedül - eddig is ezt kommunikálta a kedves vezető, talán itt az idő, hogy valóra is váltsa.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tévedhetetlenség, eredményességhez, államvédelmiség, narancsfüzetben, következménnyel, bajtársiasságra, magyarországnak, szomorújátéknak, fidesznyikeknek, jellegvesztése, népszavazásnak, százmilliárdok, következményei, intézményesült, érvényességhez, jellegvesztés, toronymagasan, magánszálloda, otthonmaradók, támogatásokat, választásokig, kézzelfogható, tízmilliárdok, egyszerűbben, lenyúlásokra, szemellenzős, visszatérünk, népszerűségi, büntethetővé, kormányoldal, kiadványokra, politikailag, legitimációs, hozzávetőleg, adóforintból, győzelemként, kettő között, világ választja, látszólag egyszerűbben, eredményességhez pedig, valódi eredmény, intézményesült korrupciót, magyar pont, kedves vezetőnek, népszerűségi listákat, legitimációs szavazásra, legnagyobb rendben, otthonmaradók nyernének, brüsszeli bürokraták, kedves vezető, fidesznyikeknek méltán, pillanatra –, Andy Vajnák, Mészáros Lőrincek, Polt Péter, Európai Bizottság, Európai Parlament, Európai Tanács,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  A másik dolog,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Minden harmadik...  Elköszönt  Lóhere  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Idő  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sokan azt tartják  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png férfi  Albert Einsteinről  Reggel van  Reggel van  Alvó cicák  Png cica  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Hiányzik  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einsteinről  Akarat  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Örülök, hogy látlak!  Hogy lehet megtartani  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Akik bántanak téged  Örülök, hogy látlak!  Png férfi  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Fehér virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kislány  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
kettő között, világ választja, látszólag egyszerűbben, eredményességhez pedig, valódi eredmény, intézményesült korrupciót, magyar pont, kedves vezetőnek, népszerűségi listákat, legitimációs szavazásra, legnagyobb rendben, otthonmaradók nyernének, brüsszeli bürokraták, kedves vezető, fidesznyikeknek méltán, pillanatra &#8211, első verzió, kormányoldal &#8222, udvari írnokok, orbáni csoda, tévedhetetlenség zománcát, közpénzek jellegvesztése, adóforintból vett, nézhetetlen propaganda-tévé, alkotmányos költségekre, kedves vezetőhöz, narancsfüzetben olyan, fondorlatos félelem, párthű szívek, jellegvesztés megint, lebukásnak következményei, pillanatra megremeg, zsákmány fölött, elkezd végre, jövőre gondolni, jópontokat akar, eljövendő uraknál, bűnben fogant, államvédelmiség dehogy, nyomorult újságíróra, személyes jövőjét, nagyobb nevet, legnagyobb magára, második variáció, népszavazásnak hazudott, kvóta ötletéhez, homlokán pörögve, székely himnuszt, naív brüsszeli, véletlenek furcsa, kormány mindent, következő választásokig, kilépési procedúra, tévedhetetlenség, eredményességhez, államvédelmiség, narancsfüzetben, következménnyel, bajtársiasságra, magyarországnak, szomorújátéknak, fidesznyikeknek, jellegvesztése, népszavazásnak, százmilliárdok, következményei, intézményesült, érvényességhez, jellegvesztés, toronymagasan, magánszálloda, otthonmaradók, támogatásokat, választásokig, kézzelfogható, tízmilliárdok, egyszerűbben, lenyúlásokra, szemellenzős, visszatérünk, népszerűségi, büntethetővé, kormányoldal, kiadványokra, politikailag, legitimációs, hozzávetőleg, adóforintból, győzelemként, kommunikálta, szorításából, bekövetkezne, érvényesség, ügyészségre, többségében, voldemortok, gyíkemberek, népszavazás, bizonyságot, brüsszelnek, gondolkodik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.