Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi jöhet még…?Bilincset, gumibotot kapnak a katasztróf
  2016-11-29 09:08:40, kedd
 
  Mi jöhet még...?

Közzétéve 2016-11-29 | Szerző: Admin

Bilincset, gumibotot kapnak a katasztrófavédők


Januártól a katasztrófavédelem emberei is jogosultak lesznek testi kényszert és vegyi eszközt használni szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja esetén egy novemberi törvénymódosításnak köszönhetően. A tűzoltók szerint ők nem fognak gumibotot alkalmazni, a katasztrófavédelem szerint pedig a változtatás a 255 veszélyesáru-szállítási ellenőrt érinti.

Önvédelmi eszközökkel, gumibottal, kellemetlen tüneteket okozó paprikaspray-vel és bilinccsel láthatják el azokat a katasztrófavédőket, akik a veszélyesáru-szállítással kapcsolatos ellenőrzési feladatokat végzik - írta a Blikk. A lap szerint ez a tűzoltókra is érvényes lesz.
A belügyi tárca szerint erre azért van szükség, mert sok inzultus érte a katasztrófavédelem munkájukat végző embereit az utóbbi időkben - tették hozzá. A katasztrófavédelmisek jogosultak a tetten ért személyt visszatartani, az ellenszegülés megtörésére akár testi kényszert vagy vegyi eszközt használni, a szökés megakadályozása érdekében pedig bilincset is rakhatnak a delikvens kezére.
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete közleményében viszont azt írta, hogy “a tűzoltó ezután sem fog senkit megbilincselni sem könnygázspray-vel lefújni, sőt még gumibotot sem fog az oldalán lógatni". Hozzátették, hogy az utóbbi években megpróbálják egy kalap alá venni a tűzoltókat a katasztrófavédőkkel, pedig “a katasztrófavédő soha nem lesz tűzoltó, hiába visel érdemtelenül tűzoltó rendfokozatot".
A katasztrófavédelem közleménye szerint az új szabályok kizárólag a hivatásos katasztrófavédelmi szerv veszélyesáru-szállítási hatósági ellenőrzési feladatokat ellátó állományára vonatkoznak.
A január elsejétől hatályos módosítás célja, hogy a tízezer fős hivatásos katasztrófavédelmi szervezetnek a veszélyesáru-szállítási hatósági ellenőrzési munkát végző kétszázötvenöt fős állománya meghatározott önvédelmi, illetve kényszerítő eszközöket vehessen igénybe a hatósági ellenőrzés során - tették hozzá.
A testi kényszer és a bilincs kivételével kényszerítő eszköz - az önvédelem esetét kivéve - nem alkalmazható a láthatóan terhes nővel és a gyermekkorúval szemben. A vegyi eszköz alkalmazására csak abban az esetben kerülhet sor, ha az intézkedés alá vont személy ellenállása testi kényszer alkalmazásával nem törhető meg. A kényszerítő eszköz alkalmazása esetén lehetőleg kerülni kell a sérülés okozását.
(Forrás: HVG)
Bal-Rad komm: “...A belügyi tárca szerint erre azért van szükség, mert sok inzultus érte a katasztrófavédelem munkájukat végző embereit az utóbbi időkben..."
-Vajon miféle inzultusok TÖRTÉNTEK AZ UTÓBBI IDŐKBEN? Buszsofőrök, kalauzok, ellenőrök ellen elkövetett inzultusokról,támadásokról értesültünk. A NAV-ellenőreit sem tárt karokkal szokták fogadni! De hát katasztrófavédőt-főként pedig tűzoltót-ki és miért támadna meg? Vagy miért ellenszegülne?
Ezen az alapon lassan akkor már a kéménykotrókat, a vasutasokat is-meg még ki tudja miféle testületek, cégek alkalmazottait-fel lehetne szerelni kényszerítő szerszámokkal.
Viszont azok, akik ilyen holmik viselésére jogosultak vagy kötelezettek, AZOK MÁSRA IS KÖTELZETTEK! Szolgálati szabályzat által!


MI JÖHET MÉG DÖBRÖGISZTÁNBAN EZEK UTÁN?


http://www.balrad.com/2016/11/29/mi-johet-meg-3/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: katasztrófavédőt, katasztrófavédők, katasztrófavédő, döbrögisztánban, megakadályozása, alkalmazottait, megbilincselni, kéménykotrókat, szakszervezete, kétszázötvenöt, alkalmazásával, gyermekkorúval, inzultusokról, meghatározott, rendfokozatot, ellenszegülne, könnygázspray, szabálysértés, szerszámokkal, visszatartani, alkalmazására, közleményében, bűncselekmény, ellenszegülés, veszélyesáru, kötelezettek, érdemtelenül, paprikaspray, szervezetnek, megpróbálják, alkalmazható, köszönhetően, szállítással, támadásokról, állományára, ellenőrzési, tűzoltók szerint, belügyi tárca, utóbbi időkben, ellenszegülés megtörésére, szökés megakadályozása, delikvens kezére, tűzoltó ezután, oldalán lógatni”, utóbbi években, katasztrófavédő soha, január elsejétől, hatósági ellenőrzés, testi kényszer, bilincs kivételével, önvédelem esetét, láthatóan terhes, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, TÖRTÉNTEK AZ UTÓBBI IDŐKBEN, AZOK MÁSRA IS KÖTELZETTEK, JÖHET MÉG DÖBRÖGISZTÁNBAN EZEK UTÁN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Sokan azt tartják  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nem számIt  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 21  Elköszönt  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Idő  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  s immár én is felragyogva, ért...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Png virág  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Png kislány  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  s immár én is felragyogva, ért...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kaffka_Margit  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png lepke  Akarat  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szívem  Kaffka_Margit  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy hatékony szolga  A másik dolog,  Nem méltó hozzád  Szép estét  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
tűzoltók szerint, belügyi tárca, utóbbi időkben, ellenszegülés megtörésére, szökés megakadályozása, delikvens kezére, tűzoltó ezután, oldalán lógatni&#8221, utóbbi években, katasztrófavédő soha, január elsejétől, hatósági ellenőrzés, testi kényszer, bilincs kivételével, önvédelem esetét, láthatóan terhes, gyermekkorúval szemben, vegyi eszköz, esetben kerülhet, kényszerítő eszköz, sérülés okozását, utóbbi időkben&#8230, alapon lassan, vasutasokat is-meg, katasztrófavédőt, katasztrófavédők, katasztrófavédő, döbrögisztánban, megakadályozása, alkalmazottait, megbilincselni, kéménykotrókat, szakszervezete, kétszázötvenöt, alkalmazásával, gyermekkorúval, inzultusokról, meghatározott, rendfokozatot, ellenszegülne, könnygázspray, szabálysértés, szerszámokkal, visszatartani, alkalmazására, közleményében, bűncselekmény, ellenszegülés, veszélyesáru, kötelezettek, érdemtelenül, paprikaspray, szervezetnek, megpróbálják, alkalmazható, köszönhetően, szállítással, támadásokról, állományára, ellenőrzési, kapcsolatos, kötelzettek, értesültünk, kényszerítő, ellenállása, megtörésére, vonatkoznak, vasutasokat, kivételével, feladatokat, buszsofőrök, eszközökkel, alkalmazása, hozzátették, változtatás, kellemetlen, tűzoltókra, munkájukat, jogosultak, intézkedés, ellenőrzés, eszközöket, tűzoltókat, inzultusok, ellenőreit, szállítási, viselésére, gumibottal, közleménye, testületek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.