Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki lehet az Orbán utáni miniszterelnök?
  2018-01-08 20:43:32, hétfő
 
 
Ki lehet az Orbán utáni miniszterelnök?

Tegnap kezdtem el vázolni a helyzetet, ahogyan azt látom. Közre adtam azok tablóját, akik elvileg szóba jöhetnek.


https://djnaploja.files.wordpress.com/2018/01/zc3b6ld.jpg

Most nem ragoznám a címben feltett kérdésen kívüli lehetőségeket (senki, egy másik fideszes?). Arra sem térnék ki, hogy a négy pártvezető közül csak három deklarálta miniszterelnöki ambícióit. Nyilvánvaló ugyanis, hogy amelyik ellenzéki lista a legtöbb támogatást kapja s aztán képes lesz maga mellett egy parlamenti többséget létrehozni, az adja majd az Orbánt leváltó kormányfőt.

(Azt sem ragoznám, hogy az ellenzék győzelmének egyelőre nulla esélye látszik - csak a címben foglalt kérdésre próbálok válaszolni. A történelemben ugyanis adódtak már eddig is váratlan, az események alakulását döntően befolyásoló új helyzetek s ilyenek bekövetkeztét az előttünk álló hónapokban sem lehet kizárni.)

A tablóra térve: abc sorrendben szerepelnek rajt a politikusok, ami véletlenül egybeesik az életkorukból adódó tapasztalat sorrendjével. Mind a négyen pártelnökök, igaz Karácsony nem is a saját, hanem egy másik párt listavezetőjeként indul (na, erre varrjon gombot, aki tud!).

Legnagyobb nyílt párt támogatottsággal Vona Gábor rendelkezik. A nyílt szócskát azért állítottam dőlt betűsre, mert a fideszesek által gyűlölt Gyurcsánynak jóval több támogatottsága lehet a nyilvánosan mértnél.

Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy közvélemény-kutatók politikusi népszerűség adatai nem relevánsak. Azért van például Gyurcsány a sereghajtók között, mert a fideszesek utálják - viszont Orbán leváltása szempontjából ők nyilvánvalóan nem is számolandók. Hiába népszerű mondjuk Karácsony vagy Szél Bernadett. Őket ugyanis a fideszesek veszélytelennek ítélik, így kevésbé elutasítottak.

Ambíció és vezetői kvalitás szempontjából egyedül Vona említhető Gyurcsánnyal egy sorban. Az ő stratégiája arra is irányul, hogy önmagát mint Orbán egyetlen reális kihívóját mutassa be.

Elképzelhető-e vajon, hogy a négy politikus törekvései nem oltják ki eleve egymást s nem garantálják-e Orbán biztos győzelmét? Mint minden, úgy még ez is elképzelhető! Bizonyos feltételek teljesülése esetén:

Mind a négyen előre kizárják Orbán és a Fidesz hatalmon tartását.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat a 2010-et követően kiépített rendszer felszámolása mellett.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat egy leendő konszenzusos alkotmány és egy igazságos választási rendszer mellett.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat a “fideszes pártkatonák" minden az új kormányt bénító pozíciójukból való eltávolítása mellett.
Mind a négyen elkötelezik magukat a demokratikus többpártrendszer és az önkormányzatiság gyakorlati felszámolásáért felelősök és a politikusok által elkövetett vagyoni bűncselekmények elkövetőinek törvényes felelősségre vonása mellett.
Mind a négyen elkötelezik magukat a fideszes politikusok és családtagjaik 2010 óta keletkezett hazai és offshore vagyongyarapodásának törvényes felülvizsgálata, az igazság feltárása és eltulajdonított közpénzek esetén a vagyonelkobzás mellett.
Mind a négyen deklarálják, hogy közjogilag érvénytelennek tekintik az orbáni “alaptörvényt" és a hozzá kapcsolódóan csak a Fidesz-KDNP által megszavazott “sarkalatos" törvényeket.

Nem kell s nem is volna célszerű az eltérő értékrendű pártok közös listájára törekedni. Listán mindenki szavazhat a neki tetszőre. Mindössze annyi lenne a választók érdemi döntése, hogy a saját körzetükben arra szavazzanak egyéniben, akinek az adott körzetben a legkomolyabb sansza van a fideszes jelölt legyőzésére.

https://djnaploja.wordpress.com/2018/01/06/ki-lehet-az-orban-utani-miniszterelnok /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatiság, többpártrendszer, támogatottsággal, bűncselekmények, felszámolásáért, miniszterelnöki, veszélytelennek, eltulajdonított, felülvizsgálata, miniszterelnok, vagyonelkobzás, miniszterelnök, támogatottsága, érvénytelennek, nyilvánvalóan, szempontjából, elutasítottak, bekövetkeztét, lehetőségeket, pozíciójukból, történelemben, családtagjaik, demokratikus, elkövetőinek, megszavazott, elképzelhető, felelősségre, sorrendjével, gyurcsánnyal, felszámolása, életkorukból, kapcsolódóan, alaptörvényt, gyurcsánynak, eltávolítása, legkomolyabb, címben feltett, másik fideszes, négy pártvezető, parlamenti többséget, adja majd, ellenzék győzelmének, címben foglalt, történelemben ugyanis, események alakulását, előttünk álló, tablóra térve, életkorukból adódó, négyen pártelnökök, másik párt, nyílt szócskát, fideszesek által, Vona Gábor, Szél Bernadett,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Idő  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A sors  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 19  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Adakozás  Png fotel  Idő  A boldog családok mind hasonló...  Hogy lehet megtartani  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akik bántanak téged  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem  Minden harmadik...  A Megváltó szolgálatában  Akik bántanak téged  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Irgalom és ítélet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  képre írva  Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fehér virág  Neked tudnod kell  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
címben feltett, másik fideszes, négy pártvezető, parlamenti többséget, adja majd, ellenzék győzelmének, címben foglalt, történelemben ugyanis, események alakulását, előttünk álló, tablóra térve, életkorukból adódó, négyen pártelnökök, másik párt, nyílt szócskát, fideszesek által, nyilvánosan mértnél, figyelmet arra, sereghajtók között, fideszesek utálják, fideszesek veszélytelennek, négy politikus, négyen előre, 2010-et követően, leendő konszenzusos, igazságos választási, négyen elkötelezik, demokratikus többpártrendszer, önkormányzatiság gyakorlati, politikusok által, fideszes politikusok, igazság feltárása, vagyonelkobzás mellett, négyen deklarálják, orbáni &#8220, hozzá kapcsolódóan, eltérő értékrendű, neki tetszőre, választók érdemi, saját körzetükben, adott körzetben, legkomolyabb sansza, fideszes jelölt, önkormányzatiság, többpártrendszer, támogatottsággal, bűncselekmények, felszámolásáért, miniszterelnöki, veszélytelennek, eltulajdonított, felülvizsgálata, miniszterelnok, vagyonelkobzás, miniszterelnök, támogatottsága, érvénytelennek, nyilvánvalóan, szempontjából, elutasítottak, bekövetkeztét, lehetőségeket, pozíciójukból, történelemben, családtagjaik, demokratikus, elkövetőinek, megszavazott, elképzelhető, felelősségre, sorrendjével, gyurcsánnyal, felszámolása, életkorukból, kapcsolódóan, alaptörvényt, gyurcsánynak, eltávolítása, legkomolyabb, konszenzusos, rendelkezik, sereghajtók, pártelnökök, legyőzésére, tapasztalat, szerepelnek, népszerűség, közvélemény, körzetükben, nyilvánosan, nyilvánvaló, politikusok, befolyásoló, elkötelezik, pártkatonák, deklarálják, keletkezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.