Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ráhel és a rossz társaság
  2018-02-18 20:05:44, vasárnap
 
  2018. február. 10. 10:30 ITTHON

Ráhel és a rossz társaság

Tóta W. Árpád


Mennyit keresték azt a mobilt! De ki gondolta volna, hogy akár a vőlegény is lehet a tolvaj?


Nehéz a politikus élete. Csupa felelősség és soha nem fogyó feladat, még a csúcson is. Épp leveri Brüsszelt, megállna egyet szuszanni, de máris ránk ront a tizenkétfejű ENSZ. Mármint a rárontás, az úgy néz ki, hogy esetleg tervez egy állásfoglalást, amelybe belekerülhet, hogy be kell fogadni ezerháromszáz oltalmazottat, amennyiben kopognak. De attól még nem alhat nyugodtan szegényke, pedig volna neki más baja is.

A politikus is ember, és hiába a sorskérdések, őt is utolérik ugyanazok a problémák és konfliktusok, amelyek a mi életünk legfontosabb eseményei. Párkapcsolati nehézségek, halálesetek, betegség, a gyermeknevelés buktatói és a szülői aggodalom.

Most az utóbbi felhősíti a miniszterelnökünk homlokát. És persze az ezzel járó önreflexió, a megbánás, hogy talán jobban oda kellett volna figyelni Ráhelre, mielőtt elkallódik. Hogy szüksége lett volna az apjára, de őneki akkor épp polgári köröket kellett szerveznie, meg visszaverni a Gazprom támadását ellenzékből. Elrepült a gyerekkor, és utána meg jött a kormányzás, és az üzletek a Gazprommal, és nem volt ideje kikérdezni a leckét, vagy érdeklődni: hogy vagy, leányom?

De hát úgy tűnt, hogy minden rendben van és sínen. Boldog házasság, országos lakodalom, jókedvű pálinkázások. Olyan rendes gyereknek tűnt ez az István. Meg a család is.

Aztán most tessék, kész a baj. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a Tiborcz, ez lop.

Először persze legyintett: rágalom, politikai támadás, nyilván csak ráfogják. De megjöttek a papírok, a nyomozati anyagok, és azokban feketén-fehéren ott áll, hogy ez a lámpavircsaft, ez egy bűnügy volt.

Micsoda szégyen! És a bűn még rútabb, mert emiatt Magyarországnak kell visszafizetnie tizenkétmilliárd forintot - egy jó megyei stadion árát! Ha ez így van, Tiborcz kétszer lopta meg a magyar népet.

A miniszterelnök keserűen ingatja a fejét. - Én hülye - mondja magának, ahogy felidézi a pálinka fölötti mosolygós csevegéseket arról, milyen szépen megy a bolt, és hogy minden rendben. Ő meg csak bólogatott elégedetten és szórakozottan, mert a Helsinki Bizottság terrortámadásain kattogott az agya.

A lakodalom jut eszébe megint, és a homlokára csap. Hogy mennyit keresték égen-földön azt az eltűnt mobilt! Még Oroszországra is ráterelődött a gyanú. De honnan tudhatta volna, hogy egy kleptomániást fogadott be épp a családba?

Példás büntetésen töpreng, mert valamit mégis csinálni kellene, ha megkésve is. Az a minimum, hogy a bírságot ne a meglopott nemzet fizesse, hanem a bűnös. És illene visszaadnia azt is, amit jogtalanul vett el. De nem döntheti csődbe a saját lányát. Ott a gyerek is, ki ad annak a csöppségnek enni akkor?

Biztosan sokat gondol ebben az őrlődésben a néhai kormányzóra, akit hasonlóan kegyetlen dilemma elé állított az élet. Amikor család és nemzet között kell választania valakinek, aki nemzetének atyjává nőtt fel.

Jó, Horthynak nem tízmiliárdos lopásba gabalyodott a fia, hanem egy szőnyegbe, amibe a Gestapo csavarta bele, de azért a szorult helyzet igenis hasonló.

És őt, ahogy a doktort, nem kérdezi senki: a maga szíve sose fáj? Pedig kinek ne fájna,ha a gyermeke rossz társaságba keveredik, és sötét alakokkal szűri össze a levet. És hogyne aggódna, hogy mibe húzza még bele a lányát ez a gazember.

Amíg az érzéketlen külvilág a kampányon meg az egészségügyön hisztizik, valahol Budán legördül egy nehéz férfikönny. Oly súlyos, hogy beleremeg a Várban a félkész rezidencia. Most úgy átmenne Rasihoz betakargatni. Hiszen talán azért takarózik lopott milliárdokkal az a szegény lány, hogy ezt bepótolja. Át kellett volna menni öt és tíz éve, és akkor ez mind nem történik meg - ilyen kétségbeesett gondolatok törnek fel ilyenkor.

A férfi, aki egyedül verte le a fél világot, most tanácstalanul, elgyengülve, tehetetlenül süpped magába. Elhanyagolta a családját, hogy megvédje a hazát - és lám, a keblén melengetett kígyó mélyebbre mart, mint maga Soros György.

Majd valahogy elsimítjuk - állapodik meg magával végül. De nem alszik már sose nyugodtan. Mire lehet még képes ez a nímand, akinek oly könnyelműen odaadta a lánya kezét?

http://hvg.hu/itthon/20180208_Rahel_es_a_rossz_tarsasag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tizenkétmilliárd, terrortámadásain, magyarországnak, gyermeknevelés, visszafizetnie, miniszterelnök, állásfoglalást, szórakozottan, kleptomániást, lámpavircsaft, párkapcsolati, egészségügyön, kétségbeesett, tanácstalanul, milliárdokkal, ezerháromszáz, oroszországra, oltalmazottat, konfliktusok, belekerülhet, sorskérdések, legfontosabb, pálinkázások, csevegéseket, betakargatni, tízmiliárdos, ráterelődött, tehetetlenül, elhanyagolta, tizenkétfejű, választania, elgyengülve, gabalyodott, kormányzóra, halálesetek, visszaverni, rossz társaság, politikus élete, tizenkétfejű ENSZ, gyermeknevelés buktatói, szülői aggodalom, utóbbi felhősíti, miniszterelnökünk homlokát, ezzel járó, nyomozati anyagok, bűnügy volt, magyar népet, miniszterelnök keserűen, pálinka fölötti, homlokára csap, eltűnt mobilt, kleptomániást fogadott, Tóta, Helsinki Bizottság, Soros György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A sors  s immár én is felragyogva, ért...  Sose bánj semmit  Nevem  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png fotel  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einstein gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete István - Akác  Makszim Gorkij gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png csokor  Png rózsa csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mai harmónia kártyám  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
rossz társaság, politikus élete, tizenkétfejű ENSZ, gyermeknevelés buktatói, szülői aggodalom, utóbbi felhősíti, miniszterelnökünk homlokát, ezzel járó, nyomozati anyagok, bűnügy volt, magyar népet, miniszterelnök keserűen, pálinka fölötti, homlokára csap, eltűnt mobilt, kleptomániást fogadott, meglopott nemzet, saját lányát, csöppségnek enni, néhai kormányzóra, szorult helyzet, maga szíve, gyermeke rossz, érzéketlen külvilág, egészségügyön hisztizik, nehéz férfikönny, félkész rezidencia, hazát &#8211, keblén melengetett, lánya kezét, tizenkétmilliárd, terrortámadásain, magyarországnak, gyermeknevelés, visszafizetnie, miniszterelnök, állásfoglalást, szórakozottan, kleptomániást, lámpavircsaft, párkapcsolati, egészségügyön, kétségbeesett, tanácstalanul, milliárdokkal, ezerháromszáz, oroszországra, oltalmazottat, konfliktusok, belekerülhet, sorskérdések, legfontosabb, pálinkázások, csevegéseket, betakargatni, tízmiliárdos, ráterelődött, tehetetlenül, elhanyagolta, tizenkétfejű, választania, elgyengülve, gabalyodott, kormányzóra, halálesetek, visszaverni, ellenzékből, könnyelműen, visszaadnia, melengetett, csöppségnek, elégedetten, rezidencia, férfikönny, kormányzás, nemzetének, gazprommal, elkallódik, amennyiben, érzéketlen, bólogatott, társaságba, szerveznie, kikérdezni, gondolatok, felelősség, büntetésen, elsimítjuk, jogtalanul, érdeklődni, őrlődésben, legyintett, önreflexió, nehézségek, politikus, keveredik, meglopott, aggodalom, alakokkal, bizottság, lakodalom, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.