Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MEGRENDÜLT eGÉSZSÉG
  2018-02-21 11:44:49, szerda
 
  2018. február 14., szerda

MEGRENDÜLT EGÉSZSÉG

,,Váratlanul visszavonta a humán miniszter Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójának megbízatását - tudta meg a Népszava. A fölmentését maga az érintett is egy tegnapi főorvosi értekezlet előtt tudta meg néhány perccel, amelyen Németh László, a kórházfenntartó hivatal főigazgatója bejelentette a döntést. Az indoklás: Tiba Sándor ,,megrendült egészsége" miatt nem tudja ellátni feladatát, ezért a kórházvezetést átmenetileg helyettesére, Papp Tibor orvosigazgatóra bízzák."


Hát bizony, ilyen ez az egészség, hol kivirágzik, hol meg megrendül, az érintett pedig ez ellen nemigen tud mit tenni.
Tiba Sándor egyébként a térség fideszes országgyűlési képviselőjének testvére, amikor kinevezték az összevonásokkal létrehozott térségi gigamega-kórház élére, akkor éppen kivirágzott, hiszen nyugdíjas létére kapta meg a megbízást, akkor éppen Csiba Gábornak romlott meg az egészségügyi állapota.
Csiba Gábor nagyobb tapasztalattal rendelkezett, Tiba Sándor viszont megbízható rokonnal, és ez olyan volt, mint ultiban a piros ász.
Csakhát, szegény Tiba Sándor menet közben megbetegedett, elvesztette a józan eszét és olyan dolgokat kezdett csinálni, melyek Orbanisztánban a tiltott kategóriába esnek.
Azt hitte, rendet kell tennie, ahelyett, hogy bólogatott volna, mint műanyag kutya a Wartburg kalaptartóján hajdan...
Nekiállt a szerencsétlen felülvizsgálni az élő szerződéseket, a legkirívóbb disznóságokat megszüntette, míg - maga is érezve a büdösséget - a többi kétes hasznú, vagy gazdaságtalan szerződéssel kapcsolatban vad konzultációba kezdett, hiszen azért egyszemélyi felelős vezető egy kórházi főigazgató, hogy dönthessen, ha arra szükség van.


Persze, de ez nem azt jelenti, hogy dönteni-borítani kell, és itt ez történt.
Ahogy azt a népszavazás is megerősítette, ebben az országban az egészségügy nem lesz soha magánkézben, ezt maga Orbán Viktor ígérte meg, márpedig amit ő megígér, az úgy lesz!
Vagy nem.
Ma már a kórház olyan, mint az a konyha, ahol a gáztűzhely a szomszédasszonyé, a speiz a fűszeresé, a mosogató a tántié, a gazdasszonyé a gázszámla meg a gond, hogy mit adjon enni a családnak, de hát panaszra semmi ok, a lényeg - a felelősség - az övé.
A modern orvostudomány szeret belekukucskálni a betegbe, erre mindenféle modern eszközök és eljárások állnak rendelkezésére, CT, PET-CT, MRI, röntgen, ultrahang - ezek többsége magánkézben van a kórházon belül, államocskák az államban.
Ha szükség van egy vizsgálatra, akkor azt elvégzi a magáncég, a társadalombiztosítás pedig finanszírozza, elvégre ki várhatja el, hogy más ingyen dolgozzon?
Hogy maradjunk a konyhai hasonlatnál, a lábost bérbe vesszük, alkalmanként egy fél lábos áráért, aki eszik a főztünkből, úgysem tudja, hogy azért kap hétfőtől-vasárnapig paprikáskrumplit, mert a húsra szánt összeget elköltöttük lábosbérletre.
Ő csak szidja az egészségügyet, és elképzeli, ahogy a gaz kórházi dolgozó ül az íróasztala mögött és várólistákat gyárt, merthogy fogalma sincs arról, hogy a várólista azt jelenti, hogy nincs elegendő pénz a gyógyítására.


Lehet, hogy lenne, de az egészségügy nevű koldus zsebén ezer a lyuk, amit beletesznek, az kipotyog, - még szerencse, hogy vannak szorgalmas népek, akik felkapkodják...
Szeretett Vezérünk már évtizedek óta érdeklődéssel fordul az egészségügy felé, ami állapotát tekintve nem is csoda.
Már működése hajnalán Anikó asszony és Kékessy jóbarát ott kolbászoltak a szegedi egészségügy körül, de akkor még voltak gátlások, voltak ellenfelek - mára már csak az egészségügy roncsai meg a piac maradt.
Kórházak most is épülnek, csak éppen nincs bennük orvos és hónap felére elfogy az időarányos pénz, az egészségügyi rendszer is az Orbán-elvre épül: Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiáltok...
Zöldmezős gigamegakórház kell, a fizetőképes keresletet meg át kell csatornázni a magánellátásba, mely itt - Orbán szerint és népszavazással megerősítve - soha nem lesz, csak van.
A beteg érdeke az, hogy meggyógyuljon.
Azok közül, akik a gyógyítással foglalkoznak nem mindenkinél ez az elsődleges szempont, az anyagi érdekek sokszor felülírják a betegek érdekeit.


Valahol itt kapcsolódik a dologhoz Geréb Ágnes ügye, akit évek óta próbálnak kiirtani még a szülészet környékéről is - rontja a boltot.
Ha egyszer itt még valaha normális ország lesz, az első feladatok egyike lesz ennek a területnek a rendbetétele, de ahogy elnézegetem, ennek még a környékéről is el kell hajtani az orvosokat, mint libát a vetésből, ugyancsak a különféle lobbykat, és tiszta helyzeteket kell teremteni.
Ehhez nagy elszántság és koncepció kell, ilyenje utoljára szegény Molnár Lajosnak volt, ki is nyírták sebesen...
Hogy mikor lesz változás ezen a területen?
Nehéz megjósolni, de az biztos: sokan halnak meg addig olyanok, akik akár még élhettek is volna.
Gyilkosaik ennek a rendszernek a képviselői - talán mégsem kellene rájuk szavazni...

Tiba Sándor egyébként jól érzi magát és értetlenkedik, ebből is látszik, hogy nincs magánál.
Kellene beszélgetnie kicsit a testvérével, hátha gyógyulni kezdene utána?

http://www.pupublogja.hu/2018/02/megrendult-egeszseg.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: paprikáskrumplit, szomszédasszonyé, orvosigazgatóra, főigazgatójának, belekukucskálni, összevonásokkal, kórházfenntartó, kórházvezetést, képviselőjének, tapasztalattal, felülvizsgálni, orbanisztánban, rendelkezésére, népszavazással, magánellátásba, gigamegakórház, egészségügyet, gazdaságtalan, orvostudomány, meggyógyuljon, megerősítette, konzultációba, értetlenkedik, disznóságokat, szerencsétlen, kalaptartóján, érdeklődéssel, finanszírozza, országgyűlési, szerződéseket, megbetegedett, lábosbérletre, rendbetétele, várólistákat, kolbászoltak, bejelentette, humán miniszter, fölmentését maga, tegnapi főorvosi, kórházfenntartó hivatal, kórházvezetést átmenetileg, érintett pedig, térség fideszes, összevonásokkal létrehozott, egészségügyi állapota, józan eszét, tiltott kategóriába, szerencsétlen felülvizsgálni, legkirívóbb disznóságokat, büdösséget –, többi kétes, kórházi főigazgató, MEGRENDÜLT EGÉSZSÉG, Tiba Sándor, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház, Egyetemi Oktató Kórház, Németh László, Papp Tibor, Csiba Gábornak, Csiba Gábor, Orbán Viktor, Szeretett Vezérünk, Geréb Ágnes, Molnár Lajosnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Reménység és erő Krisztustól e...  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Png telefon  A Megváltó szolgálatában  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Németh László tollából  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fehér virág  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem méltó hozzád  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Lóhere  Kaffka_Margit  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Hogy lehet megtartani  Akarat  Lóhere  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Idő  Facebookon kaptam  képre írva  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Szép estét  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
humán miniszter, fölmentését maga, tegnapi főorvosi, kórházfenntartó hivatal, kórházvezetést átmenetileg, érintett pedig, térség fideszes, összevonásokkal létrehozott, egészségügyi állapota, józan eszét, tiltott kategóriába, szerencsétlen felülvizsgálni, legkirívóbb disznóságokat, büdösséget &#8211, többi kétes, kórházi főigazgató, kórház olyan, lényeg &#8211, felelősség &#8211, modern orvostudomány, kórházon belül, konyhai hasonlatnál, lábost bérbe, húsra szánt, íróasztala mögött, egészségügy nevű, egészségügy felé, szegedi egészségügy, egészségügy roncsai, piac maradt, időarányos pénz, egészségügyi rendszer, nagyot kiáltok&#8230, fizetőképes keresletet, beteg érdeke, gyógyítással foglalkoznak, elsődleges szempont, anyagi érdekek, betegek érdekeit, dologhoz Geréb, szülészet környékéről, első feladatok, különféle lobbykat, képviselői &#8211, paprikáskrumplit, szomszédasszonyé, orvosigazgatóra, főigazgatójának, belekukucskálni, összevonásokkal, kórházfenntartó, kórházvezetést, képviselőjének, tapasztalattal, felülvizsgálni, orbanisztánban, rendelkezésére, népszavazással, magánellátásba, gigamegakórház, egészségügyet, gazdaságtalan, orvostudomány, meggyógyuljon, megerősítette, konzultációba, értetlenkedik, disznóságokat, szerencsétlen, kalaptartóján, érdeklődéssel, finanszírozza, országgyűlési, szerződéseket, megbetegedett, lábosbérletre, rendbetétele, várólistákat, kolbászoltak, bejelentette, megbízatását, főigazgatója, alkalmanként, kapcsolatban, helyettesére, felkapkodják, foglalkoznak, egészségügyi, szerződéssel, gyógyítással, megszüntette, rendelkezett, gyógyítására, beszélgetnie, gazdasszonyé, magánkézben, fizetőképes, megerősítve, csatornázni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.