Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hadházy: Előre tudhatta a segélycsomagokat szállító cég, hog
  2018-02-25 17:23:42, vasárnap
 
  2017. december. 29. 18:58 2017. december. 29.

Hadházy: Előre tudhatta a segélycsomagokat szállító cég, hogy nyer a 13 milliárdos tenderen
szerző:
hvg.hu


Ráadásul a győztes cég tette a legrdrágább ajánlatot azon a közbeszerzésen, ahol uniós forrásból fedezett élelmiszercsomagok kiszállításáról döntöttek.

Egyetlen induló volt a nettó 13 milliárd forintos tenderen, melyen az dőlt el, hogy melyik cég szállíthat segélycsomagokat éhező magyaroknak egy Európai Unió által finanszírozott program keretében. Ami az egészben a leghihetetlenebbnek tűnik: azért volt egyetlen induló a tenderen, mert a másik három céget kizárták a versenyből. Mindezt arra hivatkozva tették meg, hogy ajánlataik irreálisan olcsók voltak. Így történt, hogy a legdrágább ajánlatot tevő cég maradt egyedül versenyben, és ennek köszönhetően meg is nyerte a közbeszerzést.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint a nyertes cég előre tudta, hogy ők fogjnak győzedelmeskedni a közbeszerzésen. Hadházy ezt dokumentumokkal is bizonyította. Az LMP-s politikus a 444.hu-nak azt mondta:

,,Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó - így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítsen, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le helyi maffia a nemzetközi segélyeket"

A Lehet Más a Politika korrupciós ügyeket kutató társelnöke a lapnak azt is elmondta, hogy a cég előre készült a győzelemre - amit a politikusnak a tendernyerő cég egyik dolgozója mesélt el, miután az utcán megszólította. Hadházy azt mondja:

,,Az utcán lépett hozzám a Halker csoport egy dolgozója és elmondta, mennyire felháborítja az, hogy főnöke szerint a szociális intézmény élelmiszer-alapanyag ellátását szolgáló közbeszerzéseken mindenütt ők fognak nyerni, mert a többieket ki fogják zárni. A kezembe nyomott egy meglehetősen bő táblázatot, ahol az általuk a tolnai szociális intézményeknek adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy egyébként a piaci cégeknek mennyivel olcsóbban adják az egyes árukat, mint a rászorulókkal foglalkozó intézményeknek."

A 444.hu cikke azt is felidézi, hogy a szegényeket segítő uniós programot már nyáron is balhék övezték, akkor a kormány azt íratta rá az adományokra, hogy "Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el Önhöz és családjához". Azt azonban nem tüntették fel rajtuk, hogy a projektet 100%-ban az Európai Unió finanszírozta.


http://hvg.hu/gazdasag/20171229_Elore_tudhatta_a_elelmiszercsomagokat_szallito_ce g_hogy_ok_nyerik_a_13_milliardos_tendert?s=hk

*************


Találós kérdés NER-társak! Egyszer volt egy ország, ahol olyan jól mentek a dolgok, hogy lépten nyomon épültek a sportlétesítmények, gázszerelők lettek rövid idő alatt milliomosok, műkörmösök és aggkorú mamikák váltak pillanatok alatt fantasztikusan jó mezőgazdasági szakemberekké, mellyel szép földeket nyertek állami pályázatokon. Milliárdok jutottak plakátkampányokra, emberek avagy intézmények lejáratására, és egyéb válogatott elmebetegségekre. Mindössze olyan dolgok felett siklott el az ominózus ország vezetése, mint az ország majd felének a megélhetési problémái, a szegénység, illetve, hogy jó sok gyermek heti egyszer jut húshoz, gyümölcshöz, avagy egyenesen éhezik. Valahogy ezek a problémák elvesztek a sok tennivaló közt...

De sebaj!; amíg kisvasút és stadion épült az ország urának szent szülő falujában, addig az agyon szidott, utálatos EU küldött egy kis pénzt ebbe az országba az éhezőknek. Végül is kinek a dolga ez, ha nem az EU-nak? Hát miféle világ lenne az, ahol egy országnak magának kéne gondoskodnia a saját maga által kitermelt éhezőiről? Meg is érkezett a "della" , "nagyon jól teljesít" országba, ottan pedig az állami gépezet orcapirulás nélkül, annak rendje és módja szerint meg is pályáztatta azt. 13 milliárdos történet ez.

Mindjárt három cég jelentkezett is, és, hogy, hogy nem, a két olcsóbb pályázót azon izibe` ki is zárták ebből a dologból, és a legdragábbért kivitelező harmadik cég nyerte meg eme nemes feladatot. Indok: a kizárt kettő, túl olcsó volt... A rohadt anyukájukat! Nem szégyenlik, hogy a pénz minél nagyobb részét kajára akarták költeni, hogy minél több éhezőhöz jusson belőle?!

Na NER-társak, vajon melyik országban történhetett mindez?

Segítek egy picit: A nyertes cég tudhatta, hogy ők fognak nyerni....

Az LMP társelnökét, Hadházy Ákost, úgy néz ki, hogy megkereste a nyertes cég egyik olyan dolgozója, akinél /nem meglepő módon/ kiverte a biztosítékot ez az eljárás. Az meg végképp, hogy főnöke azt is tudja, hogy a jövőben sem lesz ez másképp... Higgyem vagy ne higgyem?

Ám mégis, milyen ország az, ahol még a legkiszolgáltatottabbakról is lehúzzák a sápot? Szeretném, ha mindez nem lenne igaz... Szívből szeretném.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: győzedelmeskedni, közbeszerzéseken, elmebetegségekre, segélycsomagokat, dokumentumokkal, kiszállításáról, fantasztikusan, finanszírozott, közbeszerzésen, intézményeknek, közbeszerzési, közbeszerzést, mezőgazdasági, megszólította, legdragábbért, rászorulókkal, szakemberekké, finanszírozta, köszönhetően, meglehetősen, gondoskodnia, felháborítja, magyarország, biztosítékot, pályázatokon, bizonyította, politikusnak, történhetett, manipulációt, lejáratására, jelentkezett, magyaroknak, intézmények, családjához, szegényeket, megélhetési, segélycsomagokat szállító, legrdrágább ajánlatot, másik három, legdrágább ajánlatot, nemzetközi segélyeket”, utcán megszólította, utcán lépett, szociális intézmény, kezembe nyomott, tolnai szociális, piaci cégeknek, egyes árukat, rászorulókkal foglalkozó, szegényeket segítő, csomagot Magyarország, projektet 100%-ban, Európai Unió, Hadházy Ákos, Lehet Más, Hadházy Ákost,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Egy lelki imádság  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Julian Brass gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png fotel  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kaffka_Margit  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Őrizkednünk kell...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Esti kép  Png telefon  Paul David Tripp Április 19  Akarat  A másik dolog,  Nem számIt  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kaffka_Margit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Albert Einsteinről  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Egy bizonyos határt  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Popper Péter szavai  Nem méltó hozzád  Png ház  Alázat  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Elköszönt  Png ház 
Bejegyzés Címkék
segélycsomagokat szállító, legrdrágább ajánlatot, másik három, legdrágább ajánlatot, nemzetközi segélyeket&#8221, utcán megszólította, utcán lépett, szociális intézmény, kezembe nyomott, tolnai szociális, piaci cégeknek, egyes árukat, rászorulókkal foglalkozó, szegényeket segítő, csomagot Magyarország, projektet 100%-ban, ominózus ország, ország majd, megélhetési problémái, problémák elvesztek, ország urának, agyon szidott, országnak magának, saját maga, állami gépezet, legdragábbért kivitelező, kizárt kettő, rohadt anyukájukat, pénz minél, győzedelmeskedni, közbeszerzéseken, elmebetegségekre, segélycsomagokat, dokumentumokkal, kiszállításáról, fantasztikusan, finanszírozott, közbeszerzésen, intézményeknek, közbeszerzési, közbeszerzést, mezőgazdasági, megszólította, legdragábbért, rászorulókkal, szakemberekké, finanszírozta, köszönhetően, meglehetősen, gondoskodnia, felháborítja, magyarország, biztosítékot, pályázatokon, bizonyította, politikusnak, történhetett, manipulációt, lejáratására, jelentkezett, magyaroknak, intézmények, családjához, szegényeket, megélhetési, orcapirulás, pályáztatta, tendernyerő, adományokra, gázszerelők, milliomosok, legrdrágább, gyermekeket, anyukájukat, társelnökét, gyümölcshöz, milliárdos, szégyenlik, szegénység, ugyanannyi, hivatkozva, élelmiszer, ajánlataik, versenyben, versenyből, válogatott, társelnöke, táblázatot, szállíthat, korrupciós, segélyeket, nemzetközi, műkörmösök, foglalkozó, milliárdok, legdrágább, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.