Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzeti Gumiszoba
  2018-03-26 21:05:40, hétfő
 
  2016. március 25.

Nemzeti Gumiszoba

(in memoriam Csáth Géza)

Hosszú évek óta gyakorló pszichiáter vagyok, mindazonáltal még mindig nyirkos a tenyerem, amikor az épületbe lépek. Málladozó falak, kerekre koptatott márvány lépcső, az emeletekről szűrődő monoton zaj, ákom-bákom rajzocskák szigorúan ellenőrzött keretek között. Új fiúk érkezetek sötétített ablakú buszokkal. Az akció titkos, csak néhányan értesültünk a váratlan eseményről. Ismerős, elcsigázott arcok, leszedált mozdulatok. Lesz munka velük bőven, kormány delegátus jött hosszabb rehabilitációra. Alaposan átfutottam az anyagokat, előzetesen beszélgettem a páciensekkel, ennek alapján külön csoportba raktam őket össze. Az első emeletre a kevésbé súlyos, a másodikra a súlyos, a harmadik emeletet egy személy érdemli ki, de őt hagyjuk későbbre.
Minden reggelt a vizittel kezdem, hónom alatt a jól megszokott fekete mappa, kezemben egy óriási kulcscsomó. Szinte nesztelenül lépek társammal a szobákba, ő a 'kíváncsiság'.

Az első szoba lakója: A manipulátor (P.L.)

Meg van róla győződve, hogy ő egy pedellus. Mindig az iskoláról kell kérdeznem, érdeklődni a tanárokról, diákokról, szülőkről. Ilyenkor teljesen lázba jön, izgatottan darálja maga elé a mondatokat: mindenki jól van, mindenki rendben van, szivacs is van pénz is van. Igen tudom már sokszor hallottam, már majdnem el is hittem.
Krétát ígértem neki.

A második szoba lakója: A parazita (T.A.)

Folyamatosan hadonászik maga körül, szagolgatja a teste hajlatait, meg van róla győződve, hogy trágya szaga van. Eddigi pályáját tekintve nem meglepő, hiszen minden eddigi felettese seggét fényesre nyalta. A falon pocsék festmény a vezérről, időnként előtte térdel és fohászkodik az imitált gazdatesthez.
Szájöblítőt ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Az ólomkatona (S.I.)

Szentül hiszi, mert meggyőzték, hogy megtámadnak minket. Az ellenség már a sufniban, motyogja Kung-fu panda, négykézlábra veti magát és gyufás skatulyából épít magának kerítést.
Építő kockákat ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: A szolgalelkű (G.G.)

Értelmi képessége nem erre a szerepre predesztinálja, ő mégis született alattvalónak érzi magát. A pártdemagógia kiszorította agyából a józan gondolatokat, állandóan a szemüvegét dörgöli, mert keresi a tisztánlátást.
Új okulárét ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: Az előember (Rezsiszilárd)

Tipikus bádog dob, amekkorát ütsz, akkorát szól. Felületes tudás, betanult szövegek, páncél arc, a kaliber kemény. Ügyeletes provokátor a 'ne nézzé, kérdezzé, waze' típus. Erőszakos, gátlástalan, visszafogott indulatok, az er(l)őembernek inkább a második emeleten van a helye.
Tömegnövelőt ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A polihisztor pulykaka (L.SL)

Filozófus, poéta, borász, panziós, barackmagos, várbazáros, kidumálós. Bármilyen bizonyított vádra csípőből tüzel, tökéletesen alakítja a bántalmazott napközist, mesterien hajlítgatja a vitathatatlan tényeket, hol másokat hibáztatva, hol felháborodva, hol sértődötten.
Make-up-ot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lelenc (R.B.)

Súlyosan társfüggő, vezetésre alkalmatlan. Véleményszivacs, a betonemberek energia panele. Nem artikulál, lemeze végtelenített, ő csupán egy magánhangzóra rendelt ékezett.
Őszintén szerető embereket ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A balhés szerecsen (F.F.)

Megnyerő modorú, a beépülés és megtévesztés szakavatott tekintélye. Az erdőtűz közepén kacsaúsztatóban lubickol, olyannyira gondtalan, hogy a tűzoltó tömlőt jakuzzinak használja. Példaképe a nagy Hudini, mélyre ásott emlékirataiban.
Egy raklap hajlakkot, meg érettségit ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A sekrestyés (H.P.)

Álszent, szenilis vénember, az akkut demencia jelei tapasztalhatóak, rögeszmésen keresi a vasárnapra bezárt boltok kulcsát. Sokszor nem emlékszik rá, hogy hol van, melyik rendezvényen, melyik évszázadban, melyik bolygón.
Ördöglakatot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A ProszTata (V.A.)

Megbízott zsigertőke, idősödő 'pléh'boy, akit már nem a pénz motivál, hanem a hajszolt ingerek. Élményreaktív zavar, az összes mozdulata egy rögzített filmkocka. Adrenalin függő ösztönharács.
NAV ellenőrzést, majd hörcsögketrecet ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: DJ (T.B.)

Kiválóan forgatja a lemezeket, a mai elektronikus zenének megfelelően unalmas és egyhangú. A dübörgő effektekhez saját hangján recseg, visszafelé hallgatva is pontosan ugyanolyan, érthetetlen és élvezhetetlen.
Fejhallgatót ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója: A pojáca (Cs.N.)

Kinézete, mint egy angyalarcú kéjgyilkos, aki bárkit mosolyogva eltemet. Sznob, megrögzött cezaromániás, fegyvere a bűbáj és kloroformmal átitatott zsebkendő.
Egy eredeti Patek Phillipe-t ígértem neki.

Nos, ez volt az első szint, szemem sarkából vizslatom a jegyzeteimet, miközben battyogok a másodikra.

Benyitok az első szobába. Lakója: Egy kéztördelő lakáj (S.Zs.).

Eminenciája annyira szürke, hogy lassan már eltűnik. Farizeus, beteges hazudozó, kérdezés nélkül kibogozhatatlan körmondatokba kezd. Nyájasan magyarázza a lopott holmi történetét, pedig a tekintetem nem számonkérésről tanúskodik. Hangulatomtól függően pillanatok alatt színt vált, ügyesebb, mint egy kaméleon, mert az csak oldalra tud bólogatni.
Egy tükröt ígértem neki.

A második szoba lakója: Columbus (Sz.P.).

Naiv külhoni felfedező, ladikján mindútalan India felé indul, de csak a volt szovjet tagállamokig jut. Ha ne adjisten egyszer nem kap állami támogatást a footsall csapata, arra az esetre zsíros állásokkal biztosítja a társak egzisztenciáját, hogy nekik ne kelljen családi összefogás a lakhatásukhoz.
Amerikai vízumot ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Don Corleone (P.S.)

Alattomos kombinátor, a hatalmi háló fő szövője. Az információ áradat vákuuma, az elsápadó arcok ura, marionett uniformisok parancsolója. A ravasz az agy és két füstölgő puskacső értelmi szerzője.
Egy levágott lófejet ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: Az udvari bolond (B.Z.)

Kockás csörgősipkáját a szemébe húzza, kérdő tekintettel pásztázza a falakat. Arcán a letörölhetetlen balga vigyor. Bazári majomként ugrál a falakon, 25 pontot keres, miközben túltologatja biciklijét. Maria Montessori tanulmányait forgatja.
Kicsit meggondolatlanul, de személyesen Eötvös Lórándot ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: A pókerarc (K.Z.)

Mégegyszermondom ábrázata robotikus, a kiosztott kártyalapoktól függetlenül arcizmai merevek. Kizárólag a szemöldöke mozog, önálló életet él, ez pléhpofájának mimikai oromzata. Kóros egoizmus jellemzi, passzív tudását előnyként elismerteti, így próbál fölénk kerülni, a saját önbecsülésünket uralni. Mozgósítható taktikai cséplőgép, noha agyát már többször legázolta a negatív gazdasági cunami. Lelkesedése töretlen, 'őszinte'.
Szemellenzős muraközi lovat Ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A kozmikus kozmetikus (K.L.)

A dumaszínház tagja, a cég inszeminátora. A fekete már fehér, a valós az valótlan, amiről nem tud, az nincs, amiről tud, ahhoz meg nem ért. Kellően improvizatív, gátlásaiból adódó zavarodottsága megható.
Agykontroll tanfolyamot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lakmusz papír motkány (R.A.)

Úgy gondolja, bármit megtehet következmények nélkül. Kifejlett antennái vannak a veszély elhárítására, tökélyre fejlesztette az álcázást. Kedvenc műve a demagóg oboa, amit már karcosra hallgatott, és kívülről fúj. Mivel 'igazat' mond, kerüli a szemkontaktust.
Gumibugyit ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A stratéga (G.Sz.A.)

Elképesztően hiú, modoros, gőgös. Csipetnyi hímsovinizmus, felturbózott önbecsülés. Ügyesen mozgatja a korrupciós lehetőségek garmadáját, taktikázás közben gondosan ügyel a saját haszonszerzésére.
Monopolyt ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A fényes tekintetű kufár (M.Gy.)

Született szélhámos, számára azokból áll a világ, akik adnak és akik elvesznek. Munkássága csúcsa, hogy most egy személyben mindkettő ő lehet. Érdekbúvár, haramia, egy ipari Arsene Lupin. Szenvedélyes műgyűjtő, az alkotásokat, természetesen, más pénzéből veszi. ....ez nem csomag, you know, package!
Egy Rembrandt-ot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A böllér (K.L.)

Megsemmisül, ha nem talál magának táplálékforrást, kiszipolyozható gazda állatot, plebejus energiavámpír, hordozható árzabáló, a kultúra McDonald's-a, asszonynevén princípina.
Késélező bőrt ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: A korcsmáros (D.T.)

Az "aszfalthoz odaszáradt, felvakarhatatlan kutyaszar". Univerzális beszerző, mindenütt, mindenhol. A hazugságoktól izzadságban úszó, kifinomult trágár, harcias gyengéd, gonosz negédes, nyitott és csukott, búval és bélelt, mindez egy percen belül. A tagság etikai kódexe. A talpig megmondó ember, a hibáit beismerő, ám tökéletes. A közösség közönségessége. Követik is sokan, de hova?
Egy saját TV csatornát ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója a kedvencem: Drako Brevic (H.Á.)

A fontom, az árnyék, a köd, a negyedik dimenzió. Nincs a szobában, az állandó jelenlétéhez beszélek. Egy üres Armani öltöny, dopaminnal gőzölve. Raszputyin és Superman egy sejtbe vegyülve. Nárcisztikus hajlam, bármikor dührohamba tör ki, agresszív, ilyenkor nyugdíjasokat rugdos.
A virtuális hányadékból a virtuális répát ígértem neki.

A tizenharmadik szoba lakója: A maszk (L.J.)

Annyit hordta, hogy az már a pofájába épült. Berögzült, kaján vigyor, simulékony behízelgő modor, ugyanakkor cinikus és pökhendi. Nem az téveszt meg, amit mond, hanem, ahogyan mondja. Magabiztos, nélkülözhetetlennek érzi magát, mindenkit sakkban tart. Érzelmi húrokat penget, visszaél a bizalommal. Hihetetlenül rafinált, a verbalitás zsonglőre. Saját álláspontját isteníti, később az ellenkezőjére változtatja.
Megígértem neki, hogy itt maradhat....

Nehéz szívvel ugyan, de felcaplattam a harmadik emeletre. Ez a vezértér....

Trónján ül előttem a Mindenható, lábai előtt fekszik vakkomondor kutyája, akit egyszerűen, csak Lőrincnek hív. A helységben néhány kellék a játékaihoz, egy tologatós kisvasút, stadion makettek, focilabda, drótkerítés elemek. Megtestesült pszichopata, mindkét emelet és az összes lakó az övé. Egyik kezében jogar, amivel karmesterként dirigál, a másik kezében egy alma formájú varázsgömb, az akaratot megtörő hipnózis magháza. Nincs olyan fegyver, amit ne használna, nincs olyan eszköz, amitől meghátrálna. Vállán pihenő palástja Cippola köpenye, süt róla az előítélet, a felfokozott nacionalista hisztéria. Torzult világképe démoni. Az ezt ellensúlyozó segítőkészsége hamis. Katonái zsinóron függenek, nyakukban a lojalitás kötele. A szabadság levegőjét elszívta a zsarnokság, a jogokat földbe tiporta a birtoklás. ,,Ave Cesar!"- mögötte Árpád a koronával, a megdicsőülés szimbólumával. Ugye őt nem kell megneveznem?
A Duna befagyott jegét ígértem neki és egy magyar nemzeti színű zászlót a közepén kivágva!!!!

/Küszöbönazingerküszöböm/

https://www.facebook.com/1702726676606908/photos/a.1702745196605056.1073741828.17 02726676606908/1703105173235725/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meggondolatlanul, felvakarhatatlan, haszonszerzésére, mégegyszermondom, kacsaúsztatóban, önbecsülésünket, hörcsögketrecet, kiszipolyozható, táplálékforrást, kibogozhatatlan, rehabilitációra, egzisztenciáját, véleményszivacs, tapasztalhatóak, letörölhetetlen, számonkérésről, következmények, csörgősipkáját, predesztinálja, kártyalapoktól, szemkontaktust, zavarodottsága, segítőkészsége, emlékirataiban, közönségessége, hímsovinizmus, tizenkettedik, élvezhetetlen, pártdemagógia, tizenharmadik, magánhangzóra, inszeminátora, tisztánlátást, lakhatásukhoz, szimbólumával, ellenkezőjére, épületbe lépek, emeletekről szűrődő, akció titkos, váratlan eseményről, első emeletre, kevésbé súlyos, harmadik emeletet, személy érdemli, vizittel kezdem, óriási kulcscsomó, első szoba, iskoláról kell, második szoba, teste hajlatait, falon pocsék, imitált gazdatesthez, Nemzeti Gumiszoba, Csáth Géza, Patek Phillipe-t, Maria Montessori, Eötvös Lórándot, Arsene Lupin, Drako Brevic,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem tiéd  Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Elköszönt  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  Facebookon kaptam  Idő  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Facebookon kaptam  Png kislány  Erdőn  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Radikális szeretet  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Png ház  Nagyon különös  Adakozás  Kaffka_Margit  Fekete István - Akác  Egy lelki imádság  Minden harmadik...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Neked tudnod kell  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nagyon különös  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Éretlen vers  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Rátalálsz  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Mi lenne ha  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
épületbe lépek, emeletekről szűrődő, akció titkos, váratlan eseményről, első emeletre, kevésbé súlyos, harmadik emeletet, személy érdemli, vizittel kezdem, óriási kulcscsomó, első szoba, iskoláról kell, második szoba, teste hajlatait, falon pocsék, imitált gazdatesthez, harmadik szoba, negyedik szoba, szerepre predesztinálja, pártdemagógia kiszorította, józan gondolatokat, szemüvegét dörgöli, ötödik szoba, kaliber kemény, második emeleten, hatodik szoba, polihisztor pulykaka, bántalmazott napközist, vitathatatlan tényeket, hetedik szoba, betonemberek energia, magánhangzóra rendelt, nyolcadik szoba, balhés szerecsen, erdőtűz közepén, tűzoltó tömlőt, nagy Hudini, raklap hajlakkot, kilencedik szoba, akkut demencia, vasárnapra bezárt, tizedik szoba, pénz motivál, hajszolt ingerek, összes mozdulata, rögzített filmkocka, tizenegyedik szoba, dübörgő effektekhez, tizenkettedik szoba, angyalarcú kéjgyilkos, eredeti Patek, első szint, első szobába, kéztördelő lakáj, lopott holmi, csak oldalra, tükröt ígértem, volt szovjet, footsall csapata, esetre zsíros, társak egzisztenciáját, hatalmi háló, információ áradat, elsápadó arcok, levágott lófejet, udvari bolond, szemébe húzza, letörölhetetlen balga, kiosztott kártyalapoktól, szemöldöke mozog, saját önbecsülésünket, negatív gazdasági, kozmikus kozmetikus, dumaszínház tagja, lakmusz papír, veszély elhárítására, demagóg oboa, korrupciós lehetőségek, saját haszonszerzésére, fényes tekintetű, személyben mindkettő, ipari Arsene, kultúra McDonald, hazugságoktól izzadságban, percen belül, tagság etikai, talpig megmondó, hibáit beismerő, közösség közönségessége, negyedik dimenzió, állandó jelenlétéhez, üres Armani, sejtbe vegyülve, virtuális hányadékból, virtuális répát, tizenharmadik szoba, pofájába épült, verbalitás zsonglőre, ellenkezőjére változtatja, harmadik emeletre, helységben néhány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.