Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az oroszok zöld lámpát adnak Magyarországnak a NATO fellazít
  2018-04-12 20:29:23, csütörtök
 
  Az oroszok zöld lámpát adnak Magyarországnak a NATO fellazításához

Káncz Csaba, 2018. április 12., 08:29
Privátbankár.hu


Az orosz biztonságpolitikai honlap szerint a magyar és az olasz választási eredmények megváltoztatták a NATO-n belüli erőegyensúlyt. A fölényes választói felhatalmazással az új magyar és olasz kormány ellenállhat az amerikai nyomásnak és megvédheti álláspontját. Az elemzés arra utal, hogy Moszkva a magyarok és az olaszok aktív közreműködésére számít az euróatlanti védelmi szervezet integrációjának fellazításához, valamint Washington befolyásának csökkentéséhez.
(EPA/Toms Kalnins)
(EPA/Toms Kalnins)

Bár az amerikai, az orosz és a török elnök még nem gratulált a magyar miniszterelnöknek újraválasztása alkalmából, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke már nyilatkozott. Konsztantyin Koszacsov elmondta, hogy ,,az Orbán Viktor vezette kormánykoalíció választási győzelme azt üzeni, hogy a magyar lakosság támogatja a nemzeti érdekek védelmére irányuló felelős és pragmatikus politikát az EU- és a NATO-val szembeni kötelezettségek általános összefüggésében". Ez köznyelvre lefordítva azt jelenti, hogy Moszkva támogatja a markánsabb magyar érdekérvényesítést a NATO-n belül.

Moszkva Hangja

Felettébb figyelemre méltó, hogy kedden egy Moszkvához szorosan kötődő angol nyelvű biztonságpolitikai honlap egy hosszabb cikket szentelt a témának. ,,A magyar választási eredmények kihívást jelentenek a NATO döntéshozati folyamatára" című írás kifejti, hogy 2010 óta Orbán Viktor folyamatosan kerül közelebb Moszkvához. A cikk idézi a CNN-t, amely szerint Magyarország egyre jobban hasonlít Oroszországhoz.
Hirdetés

Az írás leszögezi, hogy Moszkvához hasonlóan Budapestnek is problémái vannak Ukrajnával, ezért gátolja annak közeledését a NATO-hoz és a nyugati szervezetekhez. A szerző hozzáteszi, hogy Orbán mindig erősen ellenezte az orosz szankciókat és támogatta a párbeszédet Moszkvával minden szinten. A magyar miniszterelnök ellenáll Soros kísérleteinek, hogy befolyásolja az ország politikáját, amely a lakosság egyetértésével találkozik.

A szerző kiemeli, hogy a márciusi olasz választások eredményeképpen megerősödött eurószkeptikus pártok olyan kormányt fognak megalakítani Rómában, amely ellenezni fogja a kapcsolatok további romlását Moszkvával. Minden olyan olasz erő, amely jól teljesítette a választásokon nyíltan kijelenti, hogy oroszbarát politikát akarnak folytatni.

Tovább kell menni az úton!

Ezt eddig akár tényszerű leírásnak is tekinthetjük, de ezen a ponton a szerző már nem kerülgeti tovább a forró kását és előhozakodik valódi mondanivalójával. ,,A NATO a döntéseit konszenzus alapján hozza és mostanáig Washingtonnak elég befolyása volt, hogy a tagokat meghátrálásra kényszerítse. A magyar és az olasz választási eredmények viszont megváltoztatták a védelmi szövetségen belüli erőegyensúlyt. Ezzel a fölényes választói felhatalmazással az új magyar és olasz kormányok ellenállhatnak az amerikai nyomásnak és megvédhetik álláspontjukat".
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Az orosz biztonságpolitikai honlap írása ezzel arra utal, hogy Moszkva a magyarok és az olaszok aktív közreműködésére számít az euróatlanti védelmi szervezet integrációjának fellazításához, valamint Washington befolyásának csökkentéséhez. Ezzel mondjuk Magyarország esetében már nyitott ajtót dönget. Amikor a múlt hónapban Ukrajna hivatalosan is tagjelölt lett a NATO-ban, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azonnal bejelentette, hogy a soron következő NATO-Ukrajna miniszteri bizottsági üléseket és a NATO-Ukrajna csúcstalálkozót is megvétózza Magyarország, amíg Ukrajna a magyar nemzeti közösség érdekeit sértő javaslatokat és törvényeket vissza nem vonja. Azt pedig már korábban közölte, hogy Ukrajna uniós integrációját sem támogatják tovább.

Az ügy súlyát jelzi, hogy a NATO főtitkára és az amerikai kormány is határozottan kérte az ukránokat és a magyarokat, hogy egyezzenek meg végre. A Magyar Nemzet információi szerint pedig tizenegy NATO-tagállam, köztük Németország is hivatalos levélben jelezte tiltakozását, amiért Magyarország akadályozza a szövetség és Ukrajna közeledését.

Káncz Csaba jegyzete


https://privatbankar.hu/makro/az-oroszok-zold-lampat-adnak-magyarorszagnak-a-nato -fellazitasahoz-317685#_=_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mondanivalójával, felhatalmazással, magyarorszagnak, közreműködésére, csúcstalálkozót, eredményeképpen, külügyminiszter, integrációjának, megváltoztatták, magyarországnak, kormánykoalíció, összefüggésében, kötelezettségek, szervezetekhez, ellenállhatnak, miniszterelnök, egyetértésével, fellazításához, álláspontjukat, csökkentéséhez, eurószkeptikus, újraválasztása, fellazitasahoz, oroszországhoz, erőegyensúlyt, meghátrálásra, washingtonnak, bizottságának, választásokon, kísérleteinek, integrációját, megerősödött, befolyásolja, nyilatkozott, magyarország, folyamatosan, oroszok zöld, olasz választási, fölényes választói, amerikai nyomásnak, elemzés arra, olaszok aktív, euróatlanti védelmi, török elnök, magyar miniszterelnöknek, orosz parlamenti, magyar lakosság, nemzeti érdekek, markánsabb magyar, hosszabb cikket, magyar választási, cikk idézi, Káncz Csaba, Toms Kalnins, Konsztantyin Koszacsov, Orbán Viktor, Moszkva Hangja, Szijjártó Péter, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Png lepke  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Alvó cicák  Png csokor  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Makszim Gorkij gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete-erdő desszert  Albert Einstein gondolata  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Popper Péter szavai  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einsteinről  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Szívem  Png kislány  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png virág  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Esti kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A jó emberek mindig szépek mar...  Éretlen vers  Nem számIt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  Egy lelki imádság  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tavaszi kép  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reménység és erő Krisztustól e... 
Bejegyzés Címkék
oroszok zöld, olasz választási, fölényes választói, amerikai nyomásnak, elemzés arra, olaszok aktív, euróatlanti védelmi, török elnök, magyar miniszterelnöknek, orosz parlamenti, magyar lakosság, nemzeti érdekek, markánsabb magyar, hosszabb cikket, magyar választási, cikk idézi, írás leszögezi, nyugati szervezetekhez, szerző hozzáteszi, orosz szankciókat, párbeszédet Moszkvával, magyar miniszterelnök, ország politikáját, lakosság egyetértésével, szerző kiemeli, márciusi olasz, kapcsolatok további, választásokon nyíltan, forró kását, döntéseit konszenzus, tagokat meghátrálásra, védelmi szövetségen, múlt hónapban, soron következő, magyar nemzeti, amerikai kormány, mondanivalójával, felhatalmazással, magyarorszagnak, közreműködésére, csúcstalálkozót, eredményeképpen, külügyminiszter, integrációjának, megváltoztatták, magyarországnak, kormánykoalíció, összefüggésében, kötelezettségek, szervezetekhez, ellenállhatnak, miniszterelnök, egyetértésével, fellazításához, álláspontjukat, csökkentéséhez, eurószkeptikus, újraválasztása, fellazitasahoz, oroszországhoz, erőegyensúlyt, meghátrálásra, washingtonnak, bizottságának, választásokon, kísérleteinek, integrációját, megerősödött, befolyásolja, nyilatkozott, magyarország, folyamatosan, döntéshozati, konsztantyin, befolyásának, kényszerítse, bejelentette, tiltakozását, külgazdasági, privátbankár, javaslatokat, teljesítette, privatbankar, álláspontját, határozottan, előhozakodik, tekinthetjük, megalakítani, pragmatikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.