Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Végkövetkeztetések
  2009-03-09 18:23:59, hétfő
 
  Végkövetkeztetések

Mottó: Ez egy vélemény, ami

állitólag szabad

Ma már minden - még gondolkozni képes - ember előtt világos, hogy hazánk állapota katasztrofális. Mind erkölcsi, szellemi, lelki- testi, egészségi, mind gazdasági, pénzügyi vonatkozásban egyaránt.

Immáron 20 éve hallgatjuk bölcs politikusaink bugyuta szövegeit (előtte 55 évig), tudományosnak álcázott magyarázatait, melyekhez - eléggé el nem itélhető módon - elvtelenül csatlakozik az értelmiség jelentős része, hogy - hitelesitse - az ostobaságokat, hazugságokat, a félrevezető, ködösitő, álobjektiv halandzsát.

A kérdés természetes: hogyan lehetet idáig süllyedni, ennyire lezülleszteni hazánkat, mi történt itt valójában? Kizárólag hülyékből álltak, állnak kormányaink? Egy épp eszü nem akadt köztük? Nos - ha nem is lángelmék - nem erről van itt szó. Ennyi ember, ennyire egyirányuan és egyszerre nem lehet pusztán hülye.

Nézzünk néhány alapelvet és tényt, majd ennek alapján vonjuk le következtetéseinket.

A globalizmus ,,tudományos" alaptétele: az állam ne avatkozzon be a gazdaság és a társadalom folyamataiba, ne avatkozzon be semmibe sem, mert a tőke a piac utján szabályozza önmagát, a gazdaságot és ezen keresztül mindent. A szabályozatlan, minden korláttól mentes tőke magas szinvonalon megoldja a problémákat. Ismerve a tőke urainak erkölcsi szintjét és mohóságát, ez egy szándékosan kiépitett tévtan, ép elméjü ember ebben nem hihet. Ezzel szemben éppen napjainkban látjuk, hogy amikor a mohóság - pontosan a szabályozatlanság miatt - ledönti a világgazdaságot, akkor érdekes módon az államoktól várják a megoldást. Adjon az állam pénzt a bankoknak, az ipari és kereskedelmi tőke urainak, akik eddig is oriási hasznot vágtak zsebre. Nem érdemes erre több szót vesztegetni, a doktrina megcáfolta önmagát. Mellesleg jegyzem meg az államok az állampolgáraik kizsigerelésével szedik össze a pénzt a tőke urainak megajándékozására. Ez is csak az egyik pénz-szivattyu a sok közül, amellyel a világ népeinek leigázása, kifosztása és tönkretétele sikerre vihető. Ezért nyugodtan mondhatjuk ez is szándékos folyamat.

A másik, specifikus, magyaroknak szánt maszlag az volt mindjárt a kezdetekkor, hogy el vagyunk adósodva, nincs pénz, nincs saját tőke, tehát egyetlen út van az ország felzárkóztatására (már mint a nyugati demokráciák gazdaságához és a viszonylagos jólétéhez), nevezetesen a privatizáció, ami alatt uraink csak egyet értettek: mindent át kell adni a nemzetközi tőke urainak. Mondták: kedvező feltételek mellett beáramlik az idegen tőke és az felvirágoztatja a gazdaságot, jólétet teremt és megold minden gondot. Igy helytartóink elherdálták az évszázadok során felhalmozódott nemzeti vagyon döntő részét, beleértve a stratégiai fontosságu ágazatokat is, értékének 5-10 %-áért és ezzel elérték azt, hogy ma már nincs számottevő magyar ipar, kereskedelem, szolgáltatás. Ehhez még állami támogatást és adómentességet is adtak a nemzetközi tőke had érezze jól magát, s hogy saját népük közben koldusbotra jut ez szociálisan érzékeny kormányainkat egy percig sem zavarta. Helyttartóink természetesen milliárdosokká nötték ki magukat, a judás pénzből és egy kis saját rablásból, csalásból. Igy hát aztán ,,felvirágoztunk" rendesen, hiszen a nemzetközi tőke glóriával a homloka körül bejött az országba ,,segiteni".

Ime az altruista tőke! Ez egy akkora marhaság, hogy párját ritkitja, Európában nincs is példa arra, hogy valakik ezt az utat követték volna. Egy országban, ha csak állami és szövetkezeti tulajdon létezik, ott valóban privatizálni kell, de nem ugy , ahogyan ezt uraink tették velünk, hanem pl. ugy , ahogyan a csehek. Ők ugyanis tudták, hogy a Skoda csak akkor maradhat fenn, ha az élenjáró technikát és technológiát átvehetik. Ezért a VW bevonása jó és szükséges volt. A Skoda ennek köszönhetően ma elismert márka. Mi ilyen példát nem tudunk felmutatni s ez nem véletlen.

Nézzük a kezdeteket. A Németh-kormánytól nem lehetett mást várni, mint amit tett. Mentették a menthetőt és igyekeztek önmagukat, már mint a vezérbolsikat, helyzetbe hozni és átmenteni. Mondhatjuk tul jól sikerült. Aztán jött a ,,szabad" választás és megalakulhatott egy uj, önmagát nemzetinek valló, mondó kormányzat, egy ,,uriember" vezetésével.

Beszéljünk őszintén és nyiltan. Egyrészt minden uj ,,demokratikus" párt vezetőit a régi nomenklatura legmegbizhatóbb emberei jelölték ki, ami eleve a magyar választó polgárok becsapása, másrészt a hamis választékhoz hamis eszközökkel épitették fel a demokrácia és a jogállamiság kellékeit és kulisszáit valódi tartalom nélkül. Máig nincs hazánkban valódi demokrácia, valódi jogállamiság, de erről szónokolni nagy divat, mert ezekkel a szólamokkal lehet eldönteni, ki ,,szalonképes", ki nem, ki fasiszta, rasszista, antiszemita stb. Oktatják a tisztességes magyarokat a körömtépők, verőlegények és leszármazottaik, meg a szemkilövetők, és egyéb senkik. No meg ezzel lehet eltakarni a mindenkori ellenzék álságos voltát is. Elvégre ragaszkodni kell a demokratikus formákhoz, a szalonképes megoldásokhoz, noha se demokrácia, se szalon. Tulajdonképpen természetes magatartás ez, hiszen azonos urat szolgál mindegyik, csak hát az nem mindegy, hogy a hatalmi pozicióból eredően éppen ki, mikor, mihez juthat hozzá.

Iszonyu felelősség terheli az Antall-kormányt és erre nincs mentség. Ezt nem lehet elintézni azzal a pikirt és rendkivül cinikus megjegyzéssel, miszerint ,,tetszettek volna forradalmat csinálni". Tetszettek volna a hatalmat megragadni és az ország, a nemzet érdekének megfelelő vezetést bemutatni! Erre választotta ugyanis a - ma már tudjuk - becsapott nép Antall-urat és kormányát.

Mit nem tett és mit tett az Antall-kormány?

Hatályba tartotta a sztálini alkotmányt, némi foltozással, ami csak azt a célt szolgálta, hogy az egyik elnyomó hatalom igényének megfelelő passzusokat a másik elnyomó hatalom szájaize szerint változtatta meg. Vagyis: nem állitotta helyre a német megszállással megszakadt magyar alkotmányos jogfolytonosságot. Többek között ezért sem vagyunk jogállam. Az erre az átkozmetikázott sztálini alkotmányra épülő törvényeink tehát nem alapulnak valódi alkotmányos alap törvényre, de sebaj, hiszen helytartó uraink és bünözői, és értelmiségi alatvalói még ezeket a maguk által összetákolt törvényeket sem tartják be. Ezért sem vagyunk jogállam. Meg azért sem, mert amikor egy vezető területi főügyész azt hiszi, hogy a munkájához tartozik a köztörvényes bünözők felderitése és hivatalból való üldözése, akkor a Legfőbb Ügyész (haha) egy pillant alatt kirugja állásából. Hány tisztességes jogászt, rendőr- tisztet ért hasonló sors, vagy hányat likvidáltak? Csodálkozunk a mai állapotokon?

Az Antall-kormány nem vizsgálta az ugynevezett spontán privatizációs büntetteket, de szabadjára engedte saját, a privatizációt lebonyolitó szervezeteinek korrupt, bünös tevékenységét. A föld visszaadási és kárpotlási törvények idétlen tákolmányok voltak, ráadásul a végrehajtást az ellenérdekü, velejéig korrupt régi nomenklaturára bizta. A felszabadulást reménylő parasztság itt kapta az első nagy pofont, és nöttek ki levitézlett politikusokból és média hiénákból uj földesurak. Egy részük ma a parlamentben unatkozik, vagy egyéb ,,fontos" állami állásokat tölt be mindnyájunk kárára.

Nem késlekedett az Antall-kormány a magyar paraszt második arcul csapásával sem. Külföldi kézre juttatta a magyar élelmiszeripart. Ezzel kihuzta a magyar paraszt alól a biztos felvásárlót is. Az, hogy a külföldi vevőnek nem a termelő egységekre volt szüksége, hanem a konkurencia nélküli piacra, nem zavarta okos urainkat. Egyébként is, elinditották azt a rablóprivatizációs folyamatot, ami a nemzeti vagyont átjátszotta a nemzetközi tőke urainak, vagyis azt a folyamatot, amely ,,modern" gyarmattá tette hazánkat. Mindezzel teljes összhagban rombolt az a pénzügyi politika, amely állandó restrikcióval tette lehetetlenné a magyar vállalkozások kibontakozását, a forint ,,csuszó" leértékelésével, az adósság szolgálat átláthatatlanságával, és számtalan eszközzel mely ugyancsak pénz szivattyuként szivta ki pénzünket, tüntette el aranykészleteinket ki tudja milyen zsebekbe és milyen célokra. Az óriási anyagi áldozatokkal létrehozott kétszintü bankrendszert felszámolták, idegen kézbe adták hatalmas ráfizetéssel (bank-konszolidáció). Érdekes erre volt pénz és még mi mindenre amivel etettek, becsaptak. Egyetlen dologra, ami nemzeti érdeket szolgált volna nem volt pénz sohasem.

Iszonyu tehát az Antall-kormány felelőssége, mert elinditotta és legalizálta azokat a bünös folyamatokat, amelyeket a további kormányok igy már készen kaptak, cinikusan tovább folytattak és tovább ,,fejlesztettek". Ez a tény persze nem mentesiti ezeket a kormányokat a felelősség alól. A katasztrofális külpolitikáról külön értekezést lehetne irni, de ebben a körben sem véletlen dolgokkal állunk szemben.

Soha egy kormány sem számolt el azzal, hogy hová tüntek a pénzek, soha egy kormány nem felelt még semmiért sem, ugyan mitől és miért neveznek ebben az országban valakiket felelős miniszterelnöknek, miniszternek? Ha minden gondos álcázás ellenére valami felfeslett, kibuggyant, akkor pedig 50-70-100 évekre titkositottak mindent, nehogy idejekorán felébredjen az altatott magyar.

Miért kellett mindezt vázlatosan felemliteni? Vázlatosan, mert a teljes bünlajstrom köteteket tenne ki. Nos azért mert el kell jutnunk a végső következtetésekhez, nevezetesen ahhoz, hogy 20 év alatt ennyi vezető politikai ,,személyiség", ennyire nem lehet hülye. Azt ugyanis még a marxizmus-leninizmus tévtanain kikupálódott betonfejeknek is tudniuk kellett, hogy egy miden vagyonától és minden pénzügyi lehetőségeitől megfosztott ország törvényszerüen fájdalmas és biztos halálra van itélve, mint nemzet szétesik, népével azt teszik, amit akarnak.

El lehet foglalni, még fegyveres harc sem kell hozzá. Egy önös célú, mocskos lelkü hazaáruló bagázs elegendő, ha helytartói pozicióba lehet juttatni. A többi már szinte magától müködik.

Tehát megállapithatjuk: kormányaink a kezdetektől napjainkig tudatosan és szándékosan tették tönkre hazánkat, elvtelenül kiszolgálva az idegen érdekeket, sőt helytartói hatalmuk bebiztositása érdekében egymást tullihegve még a megbizók által diktált feladatokat tul is teljesitették.

Most álljunk meg egy pillanatra. Már hallom, az aktuális ,,okosok" sipitozását: ,,összeesküvés elméleteket" gyártok. Nem gyártok semmit sem. Nekünk magyaroknak nincs szükségünk arra, hogy összeesküvés elméleteket gyártsunk. Mi ugyanis benne élünk, most már meglehetősen huzamos ideje. Egyébként, ha egy folyamat rengeteg látszólag szerteágazó intézkedés keretei között tartósan és hosszu ideig eredőjét tekintve egyenes vonaluan egy irányba halad, akkor az tudatos, tervszerü szándékos. A trend körüli szóródás változó nagyságrendje ilyenkor gyakorlatilag semmit sem számit.

Az eddigiekből egyértelmüen következik az, hogy kormányaink, de ebből is kiemelkedően Gyurcsány elvtárs által vezetett nem tudom mi áldásos tevékenységükkel 2009-re akkor is a jelenlegi helyzetbe hozták volna hazánkat, ha nincs pénzügyi-gazdasági világválság. Nos kérem ez a vége, ez az antalli-örökség. Az is világos, hogy a globalizmus, ha nem lesz erő ami megfékezi, egyre sürübben és egyre mélyebben renditi meg a világot, éppen a szabályozatlanság miatt.

A megszokás nagy úr, szokták mondani. Jelenlegi kormányunk hazugságainak és eltorzult világképének hálójából - bár mi is történik - képtelen kiszakadni. Egy általuk már tönkretett idegeneknek kiszolgáltatott, padlón lévő ország vezetőiként nem rég még arról hablatyoltak, hogy minket a válság nem érinthet különösebben, és azóta is több hónapos, hetes késéssel szembesülnek saját ostobaságukkal és tehetetlenségükkel. Reformokból beszélnek, miközben egy épp gondolatuk sincs és maguk is tudják, hogy az eleve és szándékosan müködésképtelenné tett rendszer nem reformálható meg. Persze maszatolni, az ország népével piszkoskodni azt lehet. Még egy ideig...s aztán?

Nem értem az ellenzék vezető pártját sem. Bevételek (adók) és kiadások csökkentése mellett a vállalkozások élénkitéséről beszélnek. Igen ám, de a hajó közben elment. Már semmi sem a miénk. Vállalkozóink jelentős része a multik bedolgozója, beszállitója. Kit, vagy mit tudnak élénkiteni, helyzetbehozni. Az épitőipart? A lakásépitést? A lakások hazai vevőknek már most is eladhatatlanok. Kik lesznek a vevők? Csak nem ,,bevándorlók"? Vagy út- hidépités? Na, hogy miből, azt már nem is kérdezem. Véleményem szerint itt és most csak az annyit idézett, a mellény begombolásával kapcsolatos Deák Ferencnek tulajdonitott mondás szerinti lépés tehető meg. Mindent előről kell kezdeni és a radikális strukturális változtatásokat kőkeményen végre kell hajtani, mindent, ami volt felül kell vizsgálni és ujra kell tárgyalni. Bármely más megoldás ami a jelenlegi holttest élesztgetését célozza csak hosszabbitja, vagy röviditi agoniánkat.

A mai parlamenti pártok, azok vezetői önmaguk érdeke ellen ezt soha sem fogják belátni, s ebből következően megtenni sem fogják. Ezért elsődlegesen ki kell tüznünk célul: szabaduljunk meg végleg és sürgősen ettől a minden idők legmocskosabb, önmagát ,,elit"-nek tartó söpredéktől.

2009 03 01

Rozgonyi Ernő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tevékenységükkel, kizsigerelésével, megállapithatjuk, változtatásokat, felvirágoztatja, élelmiszeripart, leszármazottaik, világgazdaságot, átkozmetikázott, legmegbizhatóbb, leértékelésével, kiszolgáltatott, megalakulhatott, ostobaságukkal, adómentességet, szervezeteinek, politikusokból, kibontakozását, lehetőségeitől, törvényszerüen, tulajdonképpen, katasztrofális, helyzetbehozni, felhalmozódott, nomenklaturára, állampolgáraik, felszabadulást, begombolásával, eladhatatlanok, külpolitikáról, felvirágoztunk, szabályozatlan, milliárdosokká, nagyságrendje, gyakorlatilag, élesztgetését, értelmiség jelentős, kérdés természetes, globalizmus „, társadalom folyamataiba, piac utján, tőke urainak, szándékosan kiépitett, mohóság –, szabályozatlanság miatt, államoktól várják, állam pénzt, doktrina megcáfolta, állampolgáraik kizsigerelésével, egyik pénz-szivattyu, világ népeinek, volt mindjárt, Legfőbb Ügyész, Deák Ferencnek, Rozgonyi Ernő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Akik bántanak téged  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kislány  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem tudhatod  Tavaszi kép  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png cica  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A sors  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ágai Ágnes – Csendélet  Gonosz démon-álarc  Hiányzik  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png kutya  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Éretlen vers  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
értelmiség jelentős, kérdés természetes, globalizmus &#8222, társadalom folyamataiba, piac utján, tőke urainak, szándékosan kiépitett, mohóság &#8211, szabályozatlanság miatt, államoktól várják, állam pénzt, doktrina megcáfolta, állampolgáraik kizsigerelésével, egyik pénz-szivattyu, világ népeinek, volt mindjárt, ország felzárkóztatására, nyugati demokráciák, viszonylagos jólétéhez, nemzetközi tőke, idegen tőke, évszázadok során, stratégiai fontosságu, judás pénzből, homloka körül, országba &#8222, altruista tőke, akkora marhaság, utat követték, élenjáró technikát, régi nomenklatura, magyar választó, hamis választékhoz, jogállamiság kellékeit, szólamokkal lehet, tisztességes magyarokat, mindenkori ellenzék, demokratikus formákhoz, szalonképes megoldásokhoz, hatalmi pozicióból, hatalmat megragadni, nemzet érdekének, sztálini alkotmányt, célt szolgálta, egyik elnyomó, másik elnyomó, német megszállással, átkozmetikázott sztálini, maguk által, vezető területi, munkájához tartozik, köztörvényes bünözők, pillant alatt, ugynevezett spontán, privatizációt lebonyolitó, föld visszaadási, felszabadulást reménylő, első nagy, parlamentben unatkozik, magyar paraszt, magyar élelmiszeripart, biztos felvásárlót, külföldi vevőnek, termelő egységekre, konkurencia nélküli, nemzeti vagyont, magyar vállalkozások, forint &#8222, adósság szolgálat, óriási anyagi, bünös folyamatokat, további kormányok, tény persze, felelősség alól, katasztrofális külpolitikáról, országban valakiket, altatott magyar, teljes bünlajstrom, miden vagyonától, önös célú, kezdetektől napjainkig, idegen érdekeket, megbizók által, aktuális &#8222, folyamat rengeteg, irányba halad, trend körüli, eddigiekből egyértelmüen, jelenlegi helyzetbe, megszokás nagy, ország népével, ellenzék vezető, vállalkozások élénkitéséről, hajó közben, multik bedolgozója, lakások hazai, annyit idézett, mellény begombolásával, radikális strukturális, jelenlegi holttest, minden idők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.