Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kivándorlok!
  2010-09-15 21:23:22, szerda
 
  Elvágyódás
2010. szeptember 15. 11:56:32


Kivándorlok!

Egy akadémiai kutatócsoport tudományos módszerekkel is megállapította azt a ma már közhelyszámba menő tényt, hogy a magyar fiatalok nagy többsége nem látja biztosítottnak a jövőjét a saját hazájában. Életüket a költő szavaival élve ,,rakottabb tájakon" képzelik el. Ma már nem csupán álmodoznak a külhoni jobb élet reményéről, hanem egy-két nyelvvizsgával vagy néhány diplomával a zsebben konkrét terveket szőnek a kivándorlásról.

A mai középiskolásoknak már csupán a 39 százaléka éli meg úgy a hazaszeretetét, hogy ,,itt élned, halnod kell". Egyharmaduk még nem döntött, egyharmaduk viszont azt tervezi, hogy elhagyja az országot. Az egyetemistáknál jobb a helyzet: ,,csak" 19 százalékuk mondta azt, hogy ki fog vándorolni. Öröm az ürömben, hogy friss diplomásaink 61 százaléka ma még itthon képzeli el a jövőjét.

Egy kereszténydemokrata honatya azon kesergett a minap a T. Házban, hogy fogy a magyar. Már tízmillióan sem vagyunk. Szorgalmazta, hogy ösztönözzék a fiatalokat a gyermekvállalásra. Csakhogy a már megszületett, felnevelt, érettségizett, sőt diplomázott gyermekeink nagy része se találja a helyét itthon.

A nagyobbik fiam azt mondja: ha nem lenne ilyen nagy és szerető családja, ő sem maradna. Szerinte a szétesett családok gyermekei könnyebben jutnak ilyen döntésre, mint az erős, összetartó családok fiai. Azt is mondja, hogy a nyugati országokban egy jó egyetemi diplomával elképzelhetetlen, hogy valaki ne találjon olyan munkát, amire építve családot lehet alapítani. Itthon ez nincs így. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint a tudományos kutatók is az alacsony fizetésük miatt mennek külföldre dolgozni. Mint ahogy orvosok, ápolónők, asztalosok, kőművesek, esztergályosok, gépészek ezrei látták már be: saját itthoni bérük és az ország versenyképessége kibékíthetetlen érdekellentétben áll egymással.

Az új kormány egymillió munkahely megteremtését ígérte. De az egymillió munkára váró embert vajon mi kötné a magyar röghöz? Matolcsy György szerint nagyjából háromszázezer család van kitéve a veszélynek, hogy devizaalapú hitelét nem tudja rendben törleszteni. Már eddig is családok ezreit lakoltatták ki, mert elvesztették munkahelyüket, és nem bírták a forintalapú hiteleik törlesztését sem. Ha a trükkös árfolyamcsapdába belezuhanva a devizahitelesek is elveszítik otthonaik tulajdonjogát, vajon mi tartja majd vissza őket, illetve a gyermekeiket attól, hogy másutt, valódi jogállami viszonyok között kezdjék újra?

Száz szónak is egy a vége: ha a családalapítás előtt álló fiatalok úgy látják, nincs reményük sem a megélhetésre őseik földjén, és kényszerűségből el kell hagyniuk hazájukat, akkor annak az országnak, amely ezt tétlenül végignézi, vége.

Fabatkát sem ér az az unió, amelynek a figyelme arra kiterjed, hogy megszabja a forgalomba hozható uborkák hajlásszögét, hogy betiltsa a főemlős majommal való kísérletet, ám eltűri, hogy ebben a kamatszivattyúra kapcsolt országban tömegek robotolnak a legminimálisabb létfenntartásra elegendő fizetségért. Büszke lehet a brüsszeli és a budapesti politikai elit is arra, hogy privatizációval, liberalizációval, a védővámok lebontásával, a csúszó árfolyam-leértékeléssel, a mindent átszövő korrupcióval, a közbeszerzésnek nevezett közös mutyikkal, az adócsalásra ösztönző adóterhekkel húsz év alatt sikerült elérni, hogy az alacsony árú, versenyképes magyar termékek helyett most majd bérfeszültséget, társadalmi feszültséget és legyőzhetetlen honvágyat exportálunk a szövetséges államokba.

A szocialisták iszonyatos örökségével küszködő új kormány azt ígéri, hogy megéri majd Magyarországon maradni, Magyarországra visszajönni. Vége az ,,El lehet menni!" gyurcsányi korszaknak. Csak remélni tudjuk, még nem késő.

Torkos Matild

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, árfolyamcsapdába, liberalizációval, kamatszivattyúra, érdekellentétben, versenyképessége, kibékíthetetlen, legminimálisabb, bérfeszültséget, devizahitelesek, közbeszerzésnek, egyetemistáknál, kényszerűségből, létfenntartásra, privatizációval, leértékeléssel, biztosítottnak, nyelvvizsgával, hazaszeretetét, legyőzhetetlen, megállapította, családalapítás, kivándorlásról, esztergályosok, magyarországra, magyarországon, tulajdonjogát, háromszázezer, kutatócsoport, közhelyszámba, megteremtését, érettségizett, munkahelyüket, szorgalmazta, hajlásszögét, módszerekkel, akadémiai kutatócsoport, magyar fiatalok, saját hazájában, költő szavaival, külhoni jobb, zsebben konkrét, egyetemistáknál jobb, helyét itthon, nagyobbik fiam, szétesett családok, nyugati országokban, tudományos kutatók, alacsony fizetésük, ország versenyképessége, egymillió munkára, magyar röghöz, Pálinkás József, Magyar Tudományos Akadémia, Matolcsy György, Torkos Matild,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hiányzik  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 20  Fehér virág  Próbálj meg ...  Alázat  Szép estét  Png férfi  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Png rózsa csokor  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nevem  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einstein gondolata  Éretlen vers  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hiányzik  Nevem  Mi lenne ha  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Fehér virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  A kételkedés kezelése  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Png fotel  Hogy lehet megtartani  Szívem tiéd  A kételkedés kezelése  Akarat 
Bejegyzés Címkék
akadémiai kutatócsoport, magyar fiatalok, saját hazájában, költő szavaival, külhoni jobb, zsebben konkrét, egyetemistáknál jobb, helyét itthon, nagyobbik fiam, szétesett családok, nyugati országokban, tudományos kutatók, alacsony fizetésük, ország versenyképessége, egymillió munkára, magyar röghöz, forintalapú hiteleik, trükkös árfolyamcsapdába, gyermekeiket attól, családalapítás előtt, megélhetésre őseik, figyelme arra, forgalomba hozható, főemlős majommal, kamatszivattyúra kapcsolt, legminimálisabb létfenntartásra, budapesti politikai, védővámok lebontásával, mindent átszövő, közbeszerzésnek nevezett, adócsalásra ösztönző, szövetséges államokba, szocialisták iszonyatos, elképzelhetetlen, árfolyamcsapdába, liberalizációval, kamatszivattyúra, érdekellentétben, versenyképessége, kibékíthetetlen, legminimálisabb, bérfeszültséget, devizahitelesek, közbeszerzésnek, egyetemistáknál, kényszerűségből, létfenntartásra, privatizációval, leértékeléssel, biztosítottnak, nyelvvizsgával, hazaszeretetét, legyőzhetetlen, megállapította, családalapítás, kivándorlásról, esztergályosok, magyarországra, magyarországon, tulajdonjogát, háromszázezer, kutatócsoport, közhelyszámba, megteremtését, érettségizett, munkahelyüket, szorgalmazta, hajlásszögét, módszerekkel, megszületett, megélhetésre, diplomásaink, törlesztését, elvesztették, gyermekeiket, adóterhekkel, versenyképes, feszültséget, szocialisták, lebontásával, korrupcióval, lakoltatták, törleszteni, kivándorlok, adócsalásra, fizetségért, devizaalapú, egyharmaduk, exportálunk, szövetséges, országokban, tízmillióan, belezuhanva, forintalapú, örökségével, visszajönni, ösztönözzék, gyermekeink, diplomázott, diplomával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.