Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Le Pen megelőzné Sárközyt
  2011-03-22 21:50:45, kedd
 
 
Le Pen megelőzné Sárközyt

Egy évvel a francia választások előtt biztos a bukta Sárközynek.
Tue, 2011/03/22 - 15:31


Alig több mint egy évvel a következő elnökválasztás előtt igen rosszul áll a cigányok és magánélete miatt is kikezdett Nicolas Sarkozy francia elnök szénája. Jelenleg biztosan ráverne a nyilván független IMF elnöke, Dominique Strauss-Kahn és a francia álnemzeti front elnöke, Marine Le Pen is.

A francia elnök teljes gőzzel dolgozik azon, hogy javítsa az utóbbi hónapokban jelentősen megtépázott népszerűségét. Franciaországban ugyanis jövő év áprilisában lesz az elnökválasztás, amelyen Sarkozy - jóllehet hivatalosan még nem jelentette be - minden bizonnyal újra indul. Még felesége, Carla Bruni-Sarkozy is beszállt a korai kampányba: a múlt héten egy interjúban leszámolt korábbi baloldali szimpátiájával, és kijelentette: Franciaországban soha nem szavazott a baloldalra.

Sarkozy esélyei azonban egyelőre nem túl rózsásak. Sokat rontott népszerűségén, amikor tavaly ősszel az országos tiltakozáshullámmal (sztrájkokkal és tüntetésekkel) dacolva megemelték a nyugdíjkorhatárt.

Kemény támadásokat kap Francois Fillon miniszterelnök és Michelle Alliot-Marie külügyminiszter decemberi utazásai miatt, akik azóta elűzött diktátoroknál vagy csatlósaiknál vendégeskedtek. Előbbi Egyiptomba, utóbbi Tunéziába utazott. A csütörtöki műsorban Sarkozy Fillont védte, de a külügyminiszter hibáját elismerte. Főleg mivel Michelle Alliot-Marie január végén még szakmai segítséget ajánlott fel a végóráit élő rezsimnek a tömegtüntetések megfelelő kezeléséhez.

Nagy gondban van Sárközy

Februárban pedig példátlan módon sztrájkba léptek a bírók, miután az elnök az igazságszolgáltatást és a rendőrséget tette felelőssé egy nagy visszhangot kiváltó gyilkossági ügyben és szankciókat helyezett kilátásba.

Nem lesz könnyű dolga. Úgy kell meggyőzni választóit alkalmasságáról, hogy nagy és költséges dolgokat nem ígérhet. Franciaországnak ugyanis - akárcsak az eurozóna többi tagállamának - keményen vissza kell fognia a költségvetési hiányt, és visszaszereznie a befektetők bizalmát.

Ráadásul baloldali ellenfelei is készülődnek, nem is rossz esélyekkel. Franciaországban Francios Mitterand 1988-as győzelme óta nem nyert a szocialista párt elnökválasztást. Huszonhárom év után azonban úgy tűnik, lehet esélyük, ha Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi elnöke, korábbi francia gazdasági miniszter beszáll a versenybe.

A Nemzetközi Valutaalapot vezető Dominique Strauss-Kahn ugyan egyelőre nem jelezte hivatalosan, hogy hajlandó lenne beszállni a kampányba, bár programját még nem publikálta.

A 2008-ban kitört hitelválság hatására az IMF-et felrázó, a társaság hiteleivel számos államot a csődtől megmentő közgazdász-politikusra sokan tekintenek úgy Franciaországban a Bloomberg hírügynökség szerint, mint aki képes lehet Sarkozynál jobban megoldani a gazdasági nehézségeket.

Le Pen nyerne - és ez a jobbik verzió az UMP számára

Földrengést okozott azonban a francia politikai életben egy márciusi közvélemény-kutatás, amely szerint Marine Le Pen nyerné a jövő áprilisban esedékes elnökválasztás első fordulóját. A francia lap, a Parisien szerint.

A közzétett adatok szerint Jean Marie Le Pen lánya, Marine Le Pen, aki idén februárban vette át a Nemzeti Front vezetését apjától, 23 százalékot szerezne az első fordulóban, amennyiben a jobboldal jelöltje Nicolas Sarkozy, a szocialista párté pedig Martine Aubry lenne. Ez utóbbiak mindketten 21 százalékot szereznének.

Bár a szocialista párt (PS) vezetője Martine Aubry, a szocialistáknál hosszadalmas jelölési folyamat előzi meg a jelöltséget - így a közvélemény-kutatást két másik eshetőségre is elkészítették: az egyik esetben Dominique Strauss-Kahn, a másikban pedig François Hollande lenne a párt jelöltje.

Az eredmény szerint, ha a jelenlegi IMF-vezető, Strauss-Kahn lenne a baloldal jelöltje, az fatális következménnyel járna a jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy számára. Ebben az esetben ugyanis Marine Le Pen 24, Strauss-Kahn 23, Nicolas Sarkozy viszont csak 20 százalékot érne el, amellyel ki is esne a versenyből, a második fordulóba ugyanis csak a két legerősebb jelölt kerül be.

Sarkozy esélyei François Hollande jelölésével növekednének: ebben az esetben Le Pen ismét 24 százalékot szerezne, a jelenlegi elnök viszont 21 százalékával Hollande várható 20 százaléka elé kerülne.

Kapuzárási pánik a Fidesz francia megfelelőjében

,,Pánik a fedélzeten" - jellemezte a jobboldal hangulatát egy kormánypárti képviselő a Le Parisiennek. Bernard Debré befolyásos párizsi képviselő szerint már nincs idő arra, hogy a jobboldal új jelöltet állítson: ,,Fillon még nincs kész, Juppé csak most érkezett."

Korábban ugyanis felmerült az ötlet, hogy Francois Fillon miniszterelnök jobb jelöltje lenne a jobboldalnak, mint Sarkozy. A közvélemény-kutatások szerint Fillon népszerűsége általában magasabb, mint az elnöké, a saját szavazótábor viszont inkább Sarkozyt akarja.

A jelölt személyében tehát nem lesz változás; Sarkozynek azonban új taktikára van szüksége, ha versenyben akar maradni. Szüksége lenne például arra az 5-7 százaléknyi szavazatra, amit Dominique de Villepine korábbi miniszterelnök vinne el, akivel, ha közvetett módon is, de Sarkozy mintegy öt éve pereskedik. Úgy tűnik, az elnök hozzá is látott Villepine meggyőzéséhez, akivel hétfő reggel már második alkalommal találkozott az elmúlt tíz napban.

Mindeközben a lendületben levő Marine Le Pen azt tervezi, az olasz Lampedusa szigetére utazik, hogy tiltakozzon az Európiai Unió ,,impotens" bevándorlási politikája ellen, aminek eredményeképpen a közel-keleti instabilitás elől menekülő észak-afrikai bevándorlók árasztják el Európát. ,,Európa olyan, mint a szita" nyilatkozta Marine Le Pen, akik szerint Franciaországnak, Spanyolországnak és Olaszországnak együtt kell működnie, hogy letörjék az illegális bevándorlást.

(origo, Hetek, Bloomberg nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_03_22_le-pen-megelozne-sarkozyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországban, franciaországnak, nyugdíjkorhatárt, spanyolországnak, szentkoronaradio, visszaszereznie, alkalmasságáról, eredményeképpen, elnökválasztást, tömegtüntetések, külügyminiszter, szocialistáknál, következménnyel, szimpátiájával, elnökválasztás, miniszterelnök, megfelelőjében, vendégeskedtek, olaszországnak, népszerűségén, népszerűségét, elkészítették, költségvetési, meggyőzéséhez, diktátoroknál, csatlósaiknál, tüntetésekkel, instabilitás, tagállamának, bevándorlási, hosszadalmas, valutaalapot, sztrájkokkal, népszerűsége, kormánypárti, nehézségeket, francia választások, bukta Sárközynek, következő elnökválasztás, nyilván független, francia álnemzeti, francia elnök, utóbbi hónapokban, korai kampányba, múlt héten, interjúban leszámolt, csütörtöki műsorban, külügyminiszter hibáját, tömegtüntetések megfelelő, rendőrséget tette, nagy visszhangot, eurozóna többi, Nicolas Sarkozy, Dominique Strauss-Kahn, Marine Le Pen, Carla Bruni-Sarkozy, Francois Fillon, Michelle Alliot-Marie, Előbbi Egyiptomba, Sarkozy Fillont, Franciaországban Francios Mitterand, Nemzetközi Valutaalap, Nemzetközi Valutaalapot, Jean Marie Le Pen, Nemzeti Front, Martine Aubry, François Hollande, Bernard Debré, Európiai Unió, Szent Korona Rádió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Alázat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png csokor  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  A kételkedés kezelése  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png kutya  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Png lepke  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Németh László tollából  Tanuld meg ezt a versemet  Szép napot kívánok  Png lepke  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Alázat  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nevem  Erdőn  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Akarat  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Png ház  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva 
Bejegyzés Címkék
francia választások, bukta Sárközynek, következő elnökválasztás, nyilván független, francia álnemzeti, francia elnök, utóbbi hónapokban, korai kampányba, múlt héten, interjúban leszámolt, csütörtöki műsorban, külügyminiszter hibáját, tömegtüntetések megfelelő, rendőrséget tette, nagy visszhangot, eurozóna többi, költségvetési hiányt, befektetők bizalmát, szocialista párt, 2008-ban kitört, társaság hiteleivel, csődtől megmentő, gazdasági nehézségeket, jobbik verzió, francia politikai, jövő áprilisban, közzétett adatok, első fordulóban, jobboldal jelöltje, szocialista párté, szocialistáknál hosszadalmas, jelöltséget &#8211, egyik esetben, másikban pedig, párt jelöltje, eredmény szerint, jelenlegi IMF-vezető, baloldal jelöltje, fatális következménnyel, jelenlegi elnök, esetben ugyanis, második fordulóba, jobboldal hangulatát, kormánypárti képviselő, saját szavazótábor, jelölt személyében, elnök hozzá, lendületben levő, olasz Lampedusa, közel-keleti instabilitás, illegális bevándorlást, franciaországban, franciaországnak, nyugdíjkorhatárt, spanyolországnak, szentkoronaradio, visszaszereznie, alkalmasságáról, eredményeképpen, elnökválasztást, tömegtüntetések, külügyminiszter, szocialistáknál, következménnyel, szimpátiájával, elnökválasztás, miniszterelnök, megfelelőjében, vendégeskedtek, olaszországnak, népszerűségén, népszerűségét, elkészítették, költségvetési, meggyőzéséhez, diktátoroknál, csatlósaiknál, tüntetésekkel, instabilitás, tagállamának, bevándorlási, hosszadalmas, valutaalapot, sztrájkokkal, népszerűsége, kormánypárti, nehézségeket, bevándorlást, jobboldalnak, kijelentette, szavazótábor, százalékával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.